HarryPotter.Blog.HR

subota, 16.09.2006.

J. K. Rowling odbila se odvojiti od rukopisa


Image Hosted by ImageShack.us


J. K. Rowling uspjela se u kolovozu ukrcati na let New York-London iako je odbila odvojiti se od rukopisa novog nastavka dogodovština Harryja Pottera koji je trebalo odložiti u prtljažni prostor

LONDON - Američki kontrolori koji poštuju posebno stroge upute o sigurnosti otkad je 10. kolovoza otkrivena navodna zavjera rušenja linijskih zrakoplova, na kraju su književnici dopustili da sa sobom unese jedinstveni dokument.

'Pojačane mjere sigurnosti u zračnim lukama učinile su povratno putovanje iz New Yorka zanimljivim, jer sam se odbila odvojiti od rukopisa sedmog dijela', napisala je J. K. Rowling na Internet stranici jkrowling.com.

'Dobar dio rukopisa napisan je rukom', nastavila je ona, 'i nije postojala kopija onoga što sam napisala tijekom boravka u SAD-u. Nasreću, dopustili su mi da ga uzmem, pričvršćena gumenom vrpcom'.

Spisateljica je zaključila kako 'ne zna što bi učinila da joj to nisu dopustili, vjerojatno bi se vratila brodom'.

J. K. Rowling je sudjelovala u New Yorku u čitanju svojih djela u humanitarne svrhe, u društvu američkih kolega Johna Irvinga i Stephena Kinga.



T-Portal

- 01:17 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Bok ljudovi :)

Evo me, stigao sam iz Spanjolske i bilo je ludo i nezaboravno.
Uzasno brzo mi je sve proslo, ali dobro,nisam tu da vam pricam o svom maturalcu, nego naravno o Harry Potteru.
Za pocetak imam par novosti.
1.Ovaj blog od sada pisem ja i nitko vise. Nepitajte ni zasto ni kako, jednostavno je tako.
2. Post cu objavljivati jednom ili eventualno dva puta u dva tjedna zbog toga sto nisam u skoli ovdje(u gradu gdje zivim) nego putujem.
3. Odlucijo sam vam otkriti nesto, a to je da idem u srednju strukovnu skolu, usmjerenje frizer. Pa se nadam da cu i biti frizer.
4. Dosta za sada .Bye, bye
- 01:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 01.09.2006.

J.K. Rowling jedina ne-Amerikanka na listi 10 najbogatijih slavnih osoba

AUTORICA Harrya Pottera, čije su se knjige prodale u preko 300 milijuna primjeraka i koja je odavno postigla planetarnu slavu, dobila je i službenu potvrdu svoje financijske uspješnosti.Image Hosted by ImageShack.us

Forbes je englesku spisateljicu, koja trenutno radi na sedmoj i, kako kaže, posljednjoj knjizi iz sage o dječaku-čarobnjaku, uvrstio u superugledno i ništa manje bogato društvo, među Stevena Spielberga, Oprah Winfrey, Jerrya Seinfelda i ostale multimilijunaše showbiza. Ona se do devetog mjesta u Topu 10 probila prošlogodišnjom zaradom od 61 milijun eura.

"Harry Potter i Princ miješane krvi", šesta knjiga iz serijala, bila je najprodavanija knjiga prošle godine u SAD-u, gdje se prodala u preko sedam milijuna primjeraka.

"Slavni su na naslovnicama, ali glumci ne spadaju u najplaćenije. Ukoliko želite osigurati dugotrajan pritok novca, potrebna vam je "pobjednička" franšiza, a J.K. Rowling je dokaz za to", objasnila je Hannah Clark iz Forbesa.

Forbesov TOP 10 showbussinesa

STEVEN SPIELBERG, redatelj
Zarada: 267 milijuna eura

HOWARD STERN, radijski DJ
Zarada: 242 milijuna eura

GEORGE LUCAS, redatelj
Zarada: 188 milijuna eura

OPRAH WINFREY, voditeljica talk showa
Zarada: 181 milijun eura

JERRY SEINFELD, komičar
Zarada: 80 milijuna eura

TIGER WOODS, golfer
Zarada: 72 milijuna eura

DAN BROWN, pisac
Zarada: 71 milijun eura

JERRY BRUCKHEIMER, filmski producent
Zarada: 66 milijuna eura

JK ROWLING, pisac
Zarada: 61 milijun eura

DICK WOLF, scenarist serije "Zakon i red"
Zarada: 56 milijuna eura
- 13:14 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Poljubac po poljubac...




DANIEL RADCLIFFE, koji se proslavio ulogom u filmskom serijalu po knjigama o malom mađioničaru, u petom nastavku napokon je dovoljno odrastao za prvi poljubac pred kamerama.thumbup
Image Hosted by ImageShack.us
Bez iskustva u ljubavnim scenama Daniel je scenu poljupca s partnericom Katie Leung, koja glumi Cho Chang, morao ponavljati trideset puta.bang
Novinarima je kasnije izjavio kako je na snimanju imao tremu i bio jako nervozan, ali da se na kraju sve pretvorilo u pravu zabavu. Image Hosted by ImageShack.us

Katie je priznala da se filmski partner odlično ljubi te da se uz njega osjećala potpuno opušteno. Uživala je u njegovim poljupcima koji su oduševili i brojnu ekipu koja se okupila na snimanju.

Scenu će obožavatelji Harrya Pottera moći vidjeti u kino dvoranama tek idućeg ljeta.


- 01:35 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0