HarryPotter.Blog.HR

nedjelja, 30.09.2007.

Knjige o 'Harryju Potteru' prodane za 18.200 funti

Ljudi moji prvo ISPRIKA svima onima koji me citate,ali ja stvarno nestizem pisati blog. Bilo mi je burno kroz ovaj mjesec pa sam vas zato malo i zapostavio.Iskupit cu se ja vama svima samo nek uhvatim jos malo vremena.Pozdrav svima i jos se jednom ispricavam...LONDON - Rijedak set knjiga o Harryju Potteru koji je do sada bio čuvan 'pod ključem' u policijskoj postaji u Aberdeenshireu prodan je u subotu na internetskoj aukciji za gotovo 18.200 funta (oko 200.000 kuna), izvijestili su britanski mediji.

Set je ponuđen na internetskoj aukciji eBay-a, a novac od prodaje što ju je organizirala lokalna udruga "Books Abroad", koja se bavi slanjem besplatnih primjeraka raznih knjiga djeci diljem svijeta, posebno onoj koja žive u najsiromašnijim područjima, namijenjen je i ovaj put u istu svrhu.

Vlasnici eBaya izvijestili su kako je napredovanje aukcije seta knjiga o Harryju Potteru u subotu bilo najpraćenije na njihovim internetskim stranicama u svim kategorijama.

Vjeruje se da je set od sedam knjiga s originalnim potpisom autorice jedan od samo nekoliko takvih u svijetu, zbog čega je poseban i vrlo vrijedan. Toga je bila svjesna i svekrva JK Rowling, Barbara Murray koja radi za udrugu "Books Abroad".

Autorica je odlučila donirati spomenuti set knjiga u sklopu proslave 25. godišnjice postojanja karitativne udruge. Članovi udruge "Books Abroad" tijekom svojeg postojanja diljem su svijeta siromašnoj djeci poslali više od dva milijuna besplatnih primjeraka dječjih knjiga.
- 20:31 - Komentari (162) - Isprintaj - #

utorak, 04.09.2007.

Ne kvari mi završetak Harryja Pottera!"

KAKO bi školarce koji su pročitali novu, posljednju knjigu o Harryju Potteru spriječila da neupućenima ispričaju završetak sage, 13-godišnja Emily Temple Wood izradila je dvije vrste bedževa - na jednima piše "Nisam još gotov, ne kvari mi kraj!", a na drugima "Gotov sam, pričajmo!". Bedževi su rasprodani a školskim hodnicima vlada harmonija - zna se tko s kim i o čemu priča.

Knjiga "Harry Potter and the Deathly Hallows" unijela je nemire na američke školske hodnike - oduševljeni učenici koji su pročitali knjigu glasno komentiraju kraj priče o malom čarobnjaku, kvareći doživljaj kolegama koji još nisu uspjeli dovršiti posljednji roman. Da se to ne bi događalo, 13-godišnja Emily Temple Wood napravila je dvije vrste bedževa kako bi školarci već izdaleka znali tko je knjigu pročitao, a tko nije, a naum joj je i uspio.

Naime, svi bedževi, stavljeni na prodaju u lokalnoj knjižari po cijeni od jednog dolara, odmah su rasprodani, a na hodnicima je odjednom zavladao mir - učenici su se formirali u grupe i, ovisno o bedžu kojeg nose, raspravljaju o najnovijim dogodovštinama popularnog čarobnjaka.

malo slikica..........

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
i dosta vam je za sada.... pozzzzzzzzzzzzzzz
- 23:22 - Komentari (73) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2007.

Harry Potter pročitao Harryja Pottera! :)

Sigurno će svakoga zanimati što misli o zadnjoj knjizi glavom i bradom Daniel Radcliffe, dječak koji je u 11. godini postao Potter, i koje on glumačke izazove izvlači iz 'Harryja Pottera i svetaca smrtnika' pustolovine u kojoj će, ako sve bude u redu, glumiti krajem 2009.? Također, što bi on preporučio kao glazbu uz čitanje sedme knjige? OPREZ! RAZGOVOR OTKRIVA DETALJE ZAPLETA!

Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj tjedan je viđena slika vas s kapom kako držite primjerak knjige...
Ma da, mislim da je to bilo na Lords kriket stadionu, bio je to krasan dan. Čak i nije bio moj primjerak – tip me tražio da je potpišem i, naravno, netko je slikao, pa je to postao "trenutak kad je Harry Potter počeo čitati"...

A kad ste zbilja počeli čitati?
Baš sam zapisao, na prvoj stranici knjige, kad sam je počeo čitati – mislim da je bilo pola deset navečer 22. srpnja, dan prije mog 18. rođendana. Taj dan sam pročitao dva poglavlja, što nije bilo baš mnogo – oko 30. stranice sam prestao. Onda nisam stigao do knjige sljedećih par dana. Opet sam počeo 24. i 25., i za ta dva dana sam je potpuno progutao. U jednom trenutku sam bez prekida pročitao 350 stranica.

Što vas je najviše iznenadilo ili šokiralo?
Dobbyjeva smrt. On je uvijek bio na neki način komičan lik. I to cijelu stvar čini tako snažnom, valjda. Siguran sam da je Jo to imala u planu već dosta dugo. To je bila jedna od stvari koje su me iznenadile. Jedna od mojih teorija bila je da će Snape na kraju biti nekakav tragični heroj, i bilo mi je drago vidjeti da sam tu fakat bio u pravu. To je spomenuo netko tko me intervjuirao dosta davno, a ja sam odmah pomislio: "Da, to bi taman štimalo."

Na kraju 'Princa miješane krvi' izgleda da je Dumbledore glupo vjerovao Snapeu, ali na kraju 'Svetaca smrtnika' ispada da Snape nije trebao toliko vjerovati Dumbledoreu, i da ga je Dumbledore prilično bezobzirno iskoristio. Na mnogo načina je Rowling izmijenila našu sliku Dumbledorea na kraju 'Svetaca smrtnika'. On ima još više mana nego što bi se očekivalo.
Moram reći da je to u skladu s mojim predviđanjima za Dumbledorea. Nekako sam pomišljao na neke od tih stvari. Pretpostavio sam da ćemo vidjeti i njegovu mračniju stranu. Ali nisam znao na koji način. Jako me dirnulo sve to.

Je li bilo još iznenađenja u opraštanju s likovima?
Još jedna stvar me dosta dugo zbunjivala. Bilo je to u scenariju četvrtog filma i, naravno, u knjizi. Kad smo uvježbavali tu scenu, a to je ona u kojoj se Harry vraća iz labirinta, i njegova krv ušla je u Voldemorta i tako dalje. Nikako nisam mogao shvatiti zašto je u knjizi rečenica: "Dumbledore je pogledao ožiljak an Harryjevoj ruci s" – mislim da je glasilo nešto kao: "Pogledao je to s nečim bliskim likovanju u svom pogledu." Nikako to nisam razumio. Nisam mogao to shvatiti. Nitko nije. Nitko nije znao. A onda, naravno, ispostavlja se da je to zato što je Dumbledore shvatio da, kao što je Voldemort sad u Harryju, tako je i Harryjeva krv u Voldemortu. Stoga je krv njegove majke Lily također u Voldemortu, što jasno igra veliku ulogu u "Svecima smrtnicima". Mnogo je toga sad objašnjeno.

Je li vam bilo drago da doznate da su Harry, Ron i Hermione preživjeli?
Jest, zbilja. Što je čudno, mislim da je to najhrabrija stvar koju je mogla učiniti. Bio sam čvrsto uvjeren, jedno dvije godine, da će Harry umrijeti.

Zašto?
Jednostavno sam smatrao da je to jedini način na koji ona može to završiti. Ali mi je onda, prije jedno šest mjeseci, najednom palo na pamet da bi to bilo previše očito. Morala je naći neki lukaviji način da to izvede. I zbilja jest. Što se Rona i Hermione tiče, zbilja mi se svidio epilog. Mislim da ima onih koji time nisu bili baš oduševljeni. Ali meni se stvarno zbilja, zbilja svidjelo.

Na neki način, Harry zbilja umre, jer vjeruje da će umrijeti. U tom poglavlju je onaj duboki, egzistencijalno samotni ulomak u kojem se on priprema da dopusti da bude ubijen.
Na neki način, to vrijeme između onog kad Harry dozna da mora umrijeti i kad baš umre-

Ili vjeruje da umire...
To vrijeme nije bilo dovoljno kratko da bude bezbolno. Ali nije bilo ni dovoljno dugo za njega da u potpunosti prihvati to. Bori se s time da to prihvati. Na kraju on postiže nekakvo prihvaćanje. Ali to ne znači da se pomirio s tom zamisli. On zna da to mora učiniti, ali je još uvijek uplašen. Jedva čekam da mogu to snimiti. Mislim da mi je Jo dala, ponovo, čudesnu priliku da se iskažem. Pa se nadam da ću to i moći.
Image Hosted by ImageShack.us


Što ste učinili kad ste završili s čitanjem 'Svetaca smrtnika'?
Bio sam tada u autu. Imao sam an sebi iPod, i slušao sam Sigur Rós. Ne znam znate li za njih. Oni su bend koji radi nekakvu instrumentalnu glazbu, ali zbilja je čudesna. Mislim da su negdje iz Skandinavije. Imaju jedan album koji se zove "Takk"... kojeg sam slušao, i vrlo je, vrlo prigodan za kraj "Svetaca smrtnika". Slušao sam ga i sjećam se da sam bio okrenut u stranu od svih koji su bili u autu, da mogu biti u svojem malom svijetu dok čitam. Što sam učinio kad sam završio? Mislim da sam samo odložio knjigu i nastavio slušati glazbu. Samo sam gledao kroz prozor auta, jer nisam mogao smisliti što bih drugo radio. Još uvijek se borim s time da sve skupa probavim. To vas ne pušta tako lako.

Image Hosted by ImageShack.us

ovako to izgleda iza scene.....smokin
Image Hosted by ImageShack.us

- 15:36 - Komentari (48) - Isprintaj - #

subota, 01.09.2007.

J. K. Rowling - lik koji je posteđen smrti !

Svi oni koje nije zadovoljila potankost objašnjenja u sedmoj i zadnjoj knjizi popularnog serijala mogu se radovati, jer će se sve ipak doznati; nakon završetka sage o mladom čarobnjaku, autorica najavljuje detaljnu "potteropediju". Neke informacije je već otkrila u prvom intervjuu o svojoj sljedećoj knjizi (NE ČITAJTE DALJE AKO NE ŽELITE DOZNATI!)...


"Neće to baš biti sutra, jer mi zbilja treba pauza, morat ćete se malo strpiti," napomenula je J. K. Rowling, ali je potvrdila da začetaka te knjige već ima: "Moglo bi se reći da sam je već počela, jer je sav sirovi materijal već u mojim bilješkama." Sad kad je knjiga vani, autorica ne mora šutjeti o tome tko je živ a tko mrtav, pa je priznala i ono što je dugo kopkalo fanove: za koji se lik predomislila i poštedila ga, iako je prvobitno zamislila da umre?

"Arthur Weasley je pošteđen. Kad sam prvi put skicirala radnju knjiga, on je trebao poginuti u petoj knjizi." Neki likovi, pak, morali su van da bi tijek radnje bio glatkiji, ali će se o njima sve moći doznati u enciklopedijskoj knjizi: "I prije sam rekla da je Dean Thomas imao mnogo zanimljiviju povijest od onog što je bilo u knjizi."

Image Hosted by ImageShack.us


Doznat će se i kako Hogwarts izgleda mnogo kasnije, s novim ravnateljem ("McGonagall je već zbilja zašla u godine"), a da Obrana od mračnih vještina sad ima stalnog profesora, jer je Voldemortova smrt razbila kletvu zbog koje nitko nije mogao na toj katedri ostati dulje od godinu dana; redovnog predavača, pak, povremeno zamijeni i pokoje predavanje održi kao gost sam Harry Potter. Lijepa gesta prema liku koji je Rowling odveo od siromašne samohrane majke do jedne od najbogatijih žena Britanije: "Život ima svoje uspone i padove, i Harry je cijelo to vrijeme bio sa mnom. Zato mi je bilo tako teško završiti serijal – bolno je što sam izgubila taj svijet u koji sam se povlačila."

- 21:14 - Komentari (54) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.08.2007.

Daniel Radcliffe voli seks sa svojim obožavateljicama

Zvijezda Harryja Poterra Daniel Radcliffe izjavio je da voli spavati s djevojkama koje su za njega zainteresirane samo zbog njegove slave. Mlada zvijezda kaže da je premlad da bi se skrasio i voli biti sa svojim obožavateljicama, kada ih već ima.smokin

"Djevojke koje žele biti sa mnom samo zato što sam poznat mi ne predstavljaju problem. 18 mi je godina. Nije me briga", izjavio je Daniel. "Očito, kada bih htio duboku i značajnu vezu ne bih izlazio s nekim tko je sa mnom samo zato što sam glumac, ali ako ne tražiš takvu vezu onda je to u redu", rekao je glumac i dodao da ne bi bio s djevojkom koja bi ga za vrijeme seksa zvala 'Harry'. lazelazesmijeh

"Ljudi me zovu Harry. Jednom me prijatelj slučajno tako nazvao. Kad je u sobi osoba koja se zove Harry i netko ga zazove i ja se okrenem, što je pomalo sramotno. Ali nitko mi to nije rekao usred strastvene seanse. To bi bio kraj tog spoja!", izjavio je Radcliffe koji se proslavio ulogom Harryja Pottera.rolleyes


Image Hosted by ImageShack.us


p.s
Da ne bi mislili da "serem" taj clanak donosi klik.hrparty

pozdrav.....
.. i thanks na komentarima, a onima kojima se ne svidja moj blog nek idu ca, ja ih ne drzim....coolcool

- 22:10 - Komentari (42) - Isprintaj - #

petak, 24.08.2007.

Uciteljica im citala sedmi nastavak Pottera za kraj nastave

Za pocetak bi zelio naglasiti da pojedincima jednostavno nemogu ostaviti komentar, pa nek to jave blog.hr-u,napisem komentar,ali nema gumba posalji...neki od njih su:
*harrypotternovosti.blog.hr
*iloveharrypotter.blog.hr
*snaper.blog.hr
........ima ih jos ali mi se ne nabraja vise.Stoga mi nemojte reci da me nema dugo, nego si to fino napravite....javite mi kad to sredite.


Glitter Maker
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]


Posljednjeg dana nastave u jednoj britanskoj školi učiteljica je djeci pročitala završetak nedavno izdanog sedmog nastavka Harryja Pottera i time im, rekli su, pokvarila ljeto jer im sada neće biti zanimljivo čitati posljednji nastavak romana o malom čarobnjaku


Što god mislili o Harryju Potteru, ovakav nepromišljeni potez učiteljice zgranuo je ne samo učenike, već i njihove roditelje te britansku udrugu roditelja i učitelja koji su u nevjerici prokomentirali ovakav čin.

'Uopće nam nije spomenula da kod sebe ima najnovijeg Pottera. Samo je uzela knjigu i počela čitati', izjava je jednog od učenika, dok je drugi kazao da je, kad je shvatio o čemu se radi, poklopio rukama uši kako ne bi čuo rasplet romana. nononono

Da stvar bude bizarnija, učiteljica Carolyn Banfield iz škole u Midsomeru nije čitala pred samo jednim razredom, već pred oko 400 učenika. Nakon kritika javnosti i pritužbi od strane roditelja, škola St. John se počela braniti izjavama da su u najboljoj namjeri željeli djecu pozdraviti na ovakav način i poželjeti im ugodne praznike. Dodali su i kako su pomno odabrali ulomak koji im se činio najprimjerenijim za posljednji dan nastave.

Margaret Morrissey iz udruge koja okuplja roditelje i učitelje razočarano je rekla da je Harry Potter motivirao mnoge mlade da se uopće prime čitanja, a da je ovakav gaf škole to pokvario i da je neoprostivo što su napravili. 'Ma kako im namjere bile dobre, vidi se da netko nije promislio što čini.'

Image Hosted by ImageShack.usP.S. nisam pisao novi post kad sam rekao jer mi je ovih dana blog skroz trokirao.Valjda radi ovih njihovih izmjena.....smokin
pozzzz i veceras cu vas sve komentirati koje nisam....jos jednom- pozzzz
- 22:04 - Komentari (66) - Isprintaj - #

srijeda, 22.08.2007.

Blog hr

Bog ljudi!!!!

Znate kako mi se svidja ovaj novi blog, stvarno je super. Dobro su oni to napravili....idem sada veceras cu vam objaviti post vezan za Pottera. pozzzzz
- 19:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.08.2007.

Malo opsirnije o osmom Potteru

Autorica Harry Pottera, J. K. Rowling, najavila je pisanje osmog nastavka o zgodama Harry Pottera. No, umjesto novog romana, autorica je najavila sastavljanje svojevrsne enciklopedije čarobnjaštva. Prema najavama, enciklopedija bi trebala sadržavati podatke o povijesnim figurama, poput osnivača akademije Hogwarts, zajedno sa iscrpnim genealogijama glavnih likova. Oxfordshire, grad smješten na jugoistoku Engleske proglašen je gradom koji je prema podacima internetske knjižare Amazon najluđi za Harry Potterom. Na Amazonu je dostigao broj od 250. 000 prednarudžbi, dok je u svetskim mjerilima broj istih dosegao milion primjeraka....
...i evo par slikica koje ste vi zeljeli da stavim.....pozzz

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


joj...pa bas ce biti lijepi par....

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-19
- 13:34 - Komentari (52) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.08.2007.

Preobrazba

Dumbledore je zatrazio da izbrisem post sa ovoga bloga i da ga prebacim na blog koji ce biti samo za predmet Proobrazba.
Taj blog vam se nalazi tu

Jos je jednom ispricavam
- 22:10 - Komentari (51) - Isprintaj - #

srijeda, 15.08.2007.

Rowling izgubila sudsku bitku

Joooj....kako je lijepo imati 18.
Najprije se zelim zahvaliti svima sto toliko posjecujete ovaj blog i sto je bas taj isti tamo gdje je.
Zelim se isto zahvaliti svim svojim ucenicima koji su se upisali u Hogwarts-školu za
čarobnjake i
vještice. I moram vam napomenuti da Gyffindor mora objaviti post 18.8 stoga saljite sadrzaje na moj mail zvonimir@neretva.org ili na franic.zvonimir@gmail.com . Pozurite se jer nam vrijeme istice...


A sada post


Rowling izgubila sudsku bitku

Najpoznatija spisateljica trenutno J.K.Rowling koja je i autorica romana o Harry Potteru, izgubila je parnicu koju je pokrenula protiv jedne fotografske agencije Big Pictures.
Naime, spisateljica ih je tuzila jer su je bez njene dozvole 2004.te fotografirali kako ulicama Edinburga u kolicima vozi svog 20-mjesecnog sina Davida.
Medutim parnicu nije dobila i mora sada platiti 40 000 funti sudskih troskova.
Ona i njezin suprug tvrdili su da je to bila povreda privatnosti.
Rowlingova je na kraju izjavila da je razocarana presudom.......Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-15


Ja osobno mislim da se je malo ona umislila . Mislim ide tuziti novinara sto ju je slikao. Pa u neku ruku mu je to i posao, a i onda bi sve zvijezde mogle tuziti fotografe sto su ih uhvatili na plazi bez grudnjaka ili sa frendom kojeg su novinari proglasili ljubavnikom......... ma mislim da ovaj put sere.
Pozdrav veliki

- 20:44 - Komentari (48) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.08.2007.

VAŽNO!!!!!

Ljudi moji ovo mi stvarno nije bio plan za ovaj post ali je nesto iskrslo.
Naime, nas veliki ravnatelj Albus Dumbledore otvorio je blog na kojem se prijavljujete u 4 doma,imate svoja 4 razrednika, a ja sam razrednik GRYFFINDORU. Za sada nam treba sto vise ucenika,i zato vas molim da odete na ovaj bliog gdje vam sve objasnjeno .Izaberite si dom i krenite u akciju osvajanja bodova za svoj dom i na kraju, naravno, međudomskog pokala.Evo vam link bloga i nadam se da ce nam biti zabavno kroz ovu skolsku godinu.Hogwarts-škola za čarobnjake i vještice


Sa postovanjem
pr.Z.F
(razrednik GRYFFINDORA)


P.S. doista ste me iznenadili cestitkama za rođendan i zato vam puno hvala

P.S i sto se tice ankete malo nize "Treba li na ovom blogu sta mjenjati??"uvjerljivo ste odgovorili sa"Ne ovako je super, ima puno slicnih Harry Potter blogova, a ovaj je bas poseban"
- 23:24 - Komentari (81) - Isprintaj - #

18 mi je godinaaaaaaaaaaa

Olaaaaa ljudi evo sam napunio 18......iznenadite me i ostavite mi puno komentara.
A posto sam ja ovako dobre volje dajem vam link gdje je kratak sadrzaj sedmog Harry Pottera. Nek idu samo oni koji zele....pozzzzzzz

Kratak sadrzaj procitajte tuP.s. povodom moga rodjendana donosim vam sa youtuba moju najdrazu hrvatsku pjesmu ikada. Otpjevali su je natjecatelji showa "Zvijezde pjevaju"....uzivajte....
...i molim vas da me za rodjendan iznenadite velikim brojem komentara. i Unaprijed hvala svima
- 00:00 - Komentari (201) - Isprintaj - #

subota, 11.08.2007.

Emma rastura..

Emma Watson, osobno moja najdraza i najljepsa glumica postala je zastitno lice Chanela....
Da, da ljudi moji dobro ste procitali.
Danas sam kupio Stars samo radi toga clanka.
Naime,kako Stars donosi,Emma je sa 17 g postala zastitno lice Chanela, najdraze odjevne marke njene majke i to ni manje ni vise nego za 4 milijuna dolara(priblizno 20 mil kuna).Inace, na svim zadnjim promicijama, dodjelama nagrada Emmu ste mogli vidjeti samo u Chanele kreacijama.

Evo jos par zanimljivosti upravo o Emmi...

-"Top of the Pops"emisija izabrala ju je za najvecu britansku ambasadoricu

Nedavno je srela Brada Pitta i sve sto je imala u ruci ispalo joj je....lol, pa mislim da je to normalna rekcija normalne cure

-Za preostala dva filma Emma ce dobiti 10 milijuna dolara(priblizno 60 mil.kn)

-Kroz ove burne ljetne dane Emma je nasla decka,sedamnaestogodisnjeg sportasa Toma Duckera i trenutno je sa njim na ljetovanju u Francuskoj. Tom joj je susjed u Oxfordu, a ljubav je planula na moru u Nici...vise u 24 sata

-Emma je do sada sa Harry Potter filmovima zaradila 100 milijuna kn
Ona ne zeli vise biti glumica nego pravnica. Upisati ce pravni fakultet.

Izmedju glumackog angazmana i ljubavi prema knjizi ,Emma ima malo vremena za obican tinejđerski zivot no ipak kaze:"Svi smo mi, i Danijel i Rupert i ja, prosli prva pijanstva i zapalili prvu cigaretu.Samo smo to napravili u sigurnom okruzenju,daleko od paparazza i tabloida". Kaze jos da drogu nije probala jer se boji..
hm pa nebi se bas sa svim slozio sa ovim oko pijanstva....smijeh
Image Hosted by ImageShack.usInace Emma vam glumi u jos jednom filmu koji bi se u nas trebao prikazivati u prosincu ako se ne varam. Film se zove Ballet Shoes.
Emma ce glumiti jednu od tri sestre koje su bez roditelja i koje zive siromasnim zivotom sve dok ne krenu na plesnu akademiju.....
jos fotkica..
Image Hosted by ImageShack.us


stvarno je slatka ovdje sa Rupertom, ma bas su par
Image Hosted by ImageShack.us

to je sve od mene za sada ... veliki pozzzz

- 21:09 - Komentari (57) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.08.2007.

***** o svemu pomalo *****

Za pocetak vas molim da mi ne postavaljate vise pitanja jesam li procitao knjigu i da vam kazem kraj.
Knjigu sam procitao ali na mom blogu necu objaviti ni kraj ni tko umire jer stvarno ne zelim pokvariti uzitak onima koji cekaju hrvatsko izdanje. Ako vas bas jako zanima kraj ostavite mi mail i ja vam odgovorim na pitanje. Unaprijed vam hvala....a i hvakla na velikom broju komentara i nadam se da vas necu iznevjeriti sa ovim postom.. pozzzzcool*Kako sada stvari stoje američka glumica Naomi Watts najvjerojatnije će se pojaviti u sljedećem
nastavku filma ''Harry Potter i princ mješane krvi''.Zvijezda filma ''Mulholland Drive''igrat će ulogu
zločeste majke Dracoa Malfoya, Narcissu, u šestom nastavku SF serijala ''Harry Potter and the Half- Blood Prince''.
Evo i fotka za one koji neznaju tko je ona...
Image Hosted by ImageShack.us

moram priznati da mi se sviđa, mislim da će biti dobra....
I svečana premjera šestog filma najavljena je za studeni 2008.
*U kinima trenutno igra peti nastavak filma ''Harry Potter and the Order of the Phoenix'', a Warner Brothers je u samo prvih tjedan dana prikazivanja filma diljem svijeta zaradio rekordnih 561 milijun dolara.Da,da ljudi moji, koje čarobne brojke....zujozujo


....e da,Nickelodeon Kid's Choice Awards UK, održat će se 20. listopada ove godine u Londonu, a Danijel je nominiran za istu nagradu, ali u kategoriji najboljeg filmskog glumca.U ovoj kategoriji još se bore Johnny Depp, Orlando Bloom i Rowan Atkinson.Moram priznati da je konkurencija velika....nono

.....i malo o knjgama.....
.....Kako prenosi Daily Snack, ''Harry Potter And The Half-Blood Prince'' postao je najprodavanija knjiga u britanskoj povijesti, nakon što su Harryjevi obožavatelji u samo 24 sata razgrabili 2,652.656 njenih kopija, dok je posljednji nastavak ''Harry Potter and the Deathly Hallows'' prodan u 2,009.574 primjeraka.nut


*J.K. Rowling, ipak nije rekla konačno 'zbogom' mladom čarobnjaku. U planu ima, kako kaže, sastaviti enciklopediju u kojoj će se naći sve što je vezano uz drugu po redu najčitaniju knjigu na svijetu, prenosi Femalefirst.Naime, Rowling planira sastaviti enciklopediju u kojoj bi se nalazili svi pojmovi (od A do Ž) vezani uz mladog čarobnjaka.

''Postoje neke sitnice kod ''Harryja'' za koje nitko ne zna, osim mene, a otkrit ću ih upravo u enciklopediji'', kazala je spisateljica....

...mislim da ovo vec svi znate, ali nek se nađe....smijeh

*Sedma i posljednja knjiga iz sage o Harryju Potteru samo je u Sjedinjenim Državama u prva 24 sata prodana je u 8,3 milijuna primjeraka i tako potvrdila svoje mjesto u povijesti kao najbrže prodavana knjiga ikada.....

....Internet distributer Amazon.com primio je 2,2 milijuna predbilježbi za 'Deathly Hallows', 47 posto više nego za prethodni nastavak.....

*Ništa od digitalizacije sedmog Harry Pottera.Naime, autorica J.K. Rawling nije dopustila izdavanje na internetu i downloadanje dosad objavljenih romana, a jednaka sudbina čeka i posljednji, 'Harry Potter i smrtni sveci'.

Autorica za to ima dva razloga: brine zbog online piratstva, ali želi i da čitatelji prvenstveno čitaju ukoričeno izdanje...

..eto to bi za sada bilo to, uzivajte i nadam se da vas nece zaboliti glava od ovih sitnica....

POzZZZZzzz


P.S sljedeci post cu pisati tek kada budem imao dovoljno komentara.pozzzzzzzzzz


- 23:03 - Komentari (50) - Isprintaj - #

srijeda, 08.08.2007.

3 stvari koje su me jako sokirale u 2007. vezane za HP-a

Ja sam doista veliki fan Harry Pottera i jako sam vezan uz sve sto se tice njega.
On je bio tu kad mi je bilo dosadno,i kad bi mi trebalo nesto da se smirim. Bio je uz mene skoro cijelo djetinstvo, a i radi njega sam zavolio citanje. I zato se zelim zahvaliti J.K.Rowling na svemu.....
Dva dana prije izlaska knjige molio sam Boga da ne umre Harry na kraju ,ali mislim da sam nekako zelio da se to dogodi jer bi to po meni bio najbolji kraj.

Za 5 dana tocnije 13.08 ja cu napuniti 18 godina i nemogu vjerovati tj.nisam ocekivao da cu jos biti toliko zagrijan za Pottera. Ali ja se od njega jos ne odvajam....
...eto to sam nekako morao podijeliti sa vama....


a sada cu vam reci tri stvari koje su me uspile sokirati u 2007-moj vezane za Harry Pottera.* 1. Sigurno i predpostavljate da je to prestava equus. Nije me prestava kao prestava tako sokirala, ma cak ni to da ce nastupati gol, ali fotke koje vidi cijeli svijet, gole....e to mi nije nekako slicilo na Danijela, pa sam se stvarno sokirao.... evo i zasto....sika je za one koji je jos nisu vidjeli

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-08-08

*2. Kad sam bio procitao da Emma vise nece glumiti u Harry Potteru. E tada sam rekao da ce na kraju sve to biti raspad sistema, ali srecom potpisala je ugovor za dva zadnja filma. Iskreno drago mi je sto ce ekipa ostati do kraja pa makar i tako stara, nego da stave neke druge mladje glumce. To vise nebi bilo to...

*3 Sokirao me i kraj Harry Pottera...nije smrt. Super, bilo mi je i drago i krivo ali eto. Mozda ovako i nekada napise osmu knjigu.


Eto, kako dugo nisam pisao blog u medjuvremenu se i puno toga desilo(hoce li glumci ostati do kraja, hackeri pronasli kraj Pottera, kako ce zavrsiti saga.... )ali predpostavljam da sve to znate pa se necu puno ni osvrcati na to. Jednostavno cu krenuti dalje sa svakodnevnim dogadjanjima.......
pozdrav i stvarno mi je drago ponovo pisati ovaj blog...

Puuuuuuuuuuno pozdrava
- 13:11 - Komentari (137) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.08.2007.

Za pocetak- STATISTIKE

lJUDI STA DA VAM KAZEM, AKO SE NE VARAM JEDINI SAM HARRY POTTER BLOG KOJI SE NALAZI NA
'Almost' Cool listi. .
NIJE DA SE HVALIM, ALI SAM JEDNOSTAVNO JAKO SRETAN


Datum i vrijeme prvog posta: 26.08.2004. (21:20)

Zadnji post napisan: danas

Ukupno postova: 106

Broj postova u zadnjih 30 dana: 1

Broj postova u tekućem mjesecu: 1

Prosjek postova po tjednu: 0.7

Prosjek postova po mjesecu: 3

Mjesec s najviše objavljenih postova: prosinac, 2004. (16 postova)

Mjesec s najmanje objavljenih postova: kolovoz, 2007. (1 postova)

Najveći broj neaktivnih dana između postova: 499

Broj dana bez postova: 1022

U koje doba dana najčešće pišete postove: tijekom noći (22 - 7 sati)


Ukupno riječi u svim postovima: 25105

Prosjek riječi po postu: 237

U prosjeku pišete kratke postove (manje od 250 riječi po postu).

Broj postova sa slikom: 73 (68.9%)

Broj postova bez slike: 33 (31.1%)


KomentariUkupno komentara ostavljenih na vašem blogu: 981

Prosjek komentara po postu: 9.3

Najviše komentara po postu: 359

Broj postova bez komentara: 28


Ostale statistike
Datum i vrijeme kreiranja bloga: 26.08.2004. (17:57)

Datum i vrijeme zadnje prijave u blogeditor: 06.08.2007. (01:42)

Broj prijava u blogeditor: 49


Vaš blog postoji 35 mjesec(i) i 11 dan(a).

Vaš blog se nalazi na 'Almost' Cool listi.

I MOLIM VAS DA MI POMOGNETE!!!!!
A POMOCI CETE MI TAKO STO CE TE ODGOVORITI NA ANKETNO PITANJE.. HVALA

Treba li na ovom blogu sta mjenjati ??
Ne ovako je super, ima puno slicnih Harry Potter blogova, a ovaj je bas poseban
Pa mislim da bi,pomalo je dosadan
Samo malo vise novosti i sve ce biti u redu
Treba tu puno toga promjeniti,pocevsi od pozadine pa dalje
Svidja mi se pozadina i ove pahuljice sto padaju.Ma za sada ostavi ovako
Samo dodaj glazbu u pozadinu
Vise slika, vise traceva,vise novosti
Ma super sto si se vratio, a sve drugo ce biti u redu
  
pollcode.com free polls...ako se sa nicim ne slazete molim vas da ostavite svoje misljenje u komentarima. Unaprijed hvala!

Anketno pitanje ce trajati sedam dana kada cu objaviti novi post. Do tada......puno pozdrava


- 23:40 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Ljudiiiiiiiii vratio sam se..

Evo nakon 8 mjeseci ja sam ponovno sa vama.
Blog.hr mi je konacno uspio poslati novo korisnicko ime i lozinku...
uh ceka nas mnogo zabave......kisssss svima i dobrodosli natrag
- 01:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.12.2006.

Dinosaur nazvan po Harryju Potteru

Autorica superpopularnog Harryja Pottera J.K. Rowling oduševljena je što je baš njezina knjiga bila inspiracija za ime novootkrivenom dinosauru
Stvorenje koje je živjelo na zemlji prije 66 milijuna godina nazvano je Dracorex hogwartsia. Pogađate, po čarobnjačkoj školi koju su pohađali (i koju još pohađaju)Harry Potter, Ron i Hermiona. Image Hosted by ImageShack.us

Ostaci ove praživotinje pronađeni su prije tri godine u Južnoj Dakoti u SAD-u, a mogu se razgledati u Dječjem muzeju u Indianapolisu.

Stručnjak za dinosaure rekao je da su ga ostaci podsjetili na životinju koja bi se idealno uklopila u hogvartsku šumu i školu, pa mu je napamet pala luda ideja, životinju staru milijune godina nazvati po školi iz bajke!

Dracorex hogwartsia je dinosaur biljojed, veličinom odgovara konju, a najviše je iznenadio znanstvenike oblikom glave koja podsjeća na oklop s rogovima, krijestom i šiljcima.
thumbupmah

P.S
Sljedeci post objavljujem tek kada ovaj post pređe 200 komentara.
Zato komentirajtepartypartypartysmijeh

P.S U sljedecem postu objavit cu sve sto znam i sto nađem o sedmoj knjizi,sljedecem Harry Potter filmu i datumima kad bi ih mogli ocekivati...

P.S znam da zvuci podlo ali potrudite se i vi....cool

Ljep pozdravsmokinsmokinsmijehsmijeh


- 00:36 - Komentari (359) - Isprintaj - #

petak, 01.12.2006.

Nova nevolja za malog čarobnjaka
Sedma i posljednja pustolovina Harryja Pottera napreduje dobro, kako kaže J. K. Rowling. To jest, napredovala bi dobro da autorici ne ponestaje najobičnijeg papira za pisanje.

Kako je napomenula autorica ultrapopularnog serijala o sad već više ne ni toliko malom čarobnjaku, ona prvu verziju svojih romana uvijek piše olovkom na papiru, premda se zbog toga osjeća prilično staromodnom. Nedavno joj je, tijekom rada na završnom dijelu sage, nestalo papira i, na svoje iznenađenje, morala je 45 minuta obigravati dućane po Edinburghu da bi uopće našla papir za pisanje.

"Što da danas radi pisac koji piše rukom i taman dobro krene, kad na svoj užas shvati da više nema praznog papira u kući? A još je ovdje i sveučilište! Što uopće studenti koriste? I nemojte mi reći da oni sve rade na laptopima, od toga se osjetim kao da sam iz 18. stoljeća", rekla je Rowling u obraćanju fanovima na svojoj stranici.

Na sreću, i pored povremenih prekida za kupnju papira, pisanje romana ide dovoljno dobro da je ona stigla skoknuti i do Hertsfordshirea, gdje se u studijima Leavsden upravo snima ekranizacija petog nastavka, "Harry Potter i feniksov red": "Bilo je jako uzbudljivo vidjeti nove kulise napravljene za 'Feniksov red', ali najljepše je bilo ponovo se sresti sa svim glumcima. Premda me pomalo uznemiruje činjenica da su sada već skoro svi oni viši od mene." smijehsmijehmahwavezujocool
- 00:00 - Komentari (26) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.11.2006.

Sanja li Harry Potter sise male Hermione?


Image Hosted by ImageShack.us
Pa, ako je pametan, sanja. Momak je dosad valjda shvatio da su on (Daniel Radcliffe) i Ron (Rupert Grint) izrasli u kretene, dok je Emma Watson postala zanimljiva i nama...


Ako je Harry Potter postao junak svih dječaka na svijetu, onda je Hermione Granger prototip teen feministice. Brza na jeziku, zgodnjikava, pametna i, premda nas filmovi uvjeravaju u drugo, upravo napunila 16 godina! Osim toga, sada kad više nije kažnjivo objavljivati njene sike, pardon, slike, možemo vam s punom pravnom odgovornošću objaviti da je Emma prirodna plavuša. Za potrebe filmova o Harryju Potteru sustavno se farbala u smeđe.

Ima još dobrih fora. Premda se još kao 13-godišnjakinja počela pojavljivati na kojekakvim top ljestvicama ljepote i seks-simbola, nama je zanimljivije da kao glumačke uzore uz uobičajene Juliju Roberts ili Sandru Bullock redovito spominje i Johna Cleesea. E, tu mi vidimo svoju šansu! Mala očito voli starije frajere! Dat ćemo joj još dvije godine da ne bismo morali pitati roditelje za njenu ruku (u biti sve osim ruku, ali dobro...).

KLIK magazin

Komentirajtesmijehsmijehsmijehsmijeh

- 22:28 - Komentari (33) - Isprintaj - #

subota, 18.11.2006.

Kad Harry Potter odraste...


Mali Daniel Radcliffe više nije mali, a to je zorno i pokazao gostujući kod Rickyja Gervaisa u novom sitcomu, glumeći samoga sebe kako se igra kondomima i upucava starijim ženama.

Nakon "U uredu", Ricky Gervais pokušava svoj uspjeh u komediji ponoviti serijom "Extras" u kojoj je on neuspješan glumac, a brojne zvijezde se kao gosti pojavljuju često glumeći sami sebe i zafrkavajući se na račun vlastitog imidža. Upravo je to učinio i tumač uloge razvikanog malog čarobnjaka u jednoj od epizoda nove sezone.

"Danielovo ime smo spominjali još tijekom prve sezone, ali nismo mogli doći do njega jer je tada učio za završne školske ispite", kaže Ricky Gervais. "On je inače mnogo stariji od svojih godina - meni je rekao da ne bih trebao nositi odjeću s vodoravnim prugama."

Daniel se u "Extras" pojavljuje u izviđačkoj uniformi, s tipičnim okruglim naočalama na nosu ("nisu moje, to je samo za lik, zaboravio sam ih skinuti") na snimanju svojeg novog filma (koji nije iz znate-već-kojeg serijala) i pokušava, užasno nespretno, upucavati se svemu ženskom što mu uđe u vidno polje. U to spadaju i pola stoljeća starija Dame Diana Rigg, legendarna Emma Peel iz "Osvetnika", te dvadesetak godina starija Maggie Jacobs (Ashley Jenssen), stalni lik u seriji. Ima tu zabavnih dijaloga i jednog poigravanja malom gumenom stvarčicom, pa se možemo samo nadati da će to uskoro dospjeti i na neku od naših televizija, makar morali prvo odgledati prvu sezonu pa ovu drugu (u kojoj su se, prije Radcliffea, sa sobom sprdali i David Bowie, Orlando Bloom...). A foršpan za Danielovu epizodu već je, naravno, završio na YouTube pa ga možete vidjeti barem na internetu.
- 20:06 - Komentari (19) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.11.2006.

Uskoro i novi nastavak Harryja Pottera

Kako piše Hollywood Reporter, produkcijska kuća Warner Bros. je najavila datum kada treba očekivati novi nastavak filmske priče o Harryju Potteru. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" bi se trebali u kinima pojaviti 21. 11. 2008. godine.
Iako još nije odlučeno dali će najnoviji nastavak mega popularne priče o malom čarobnjaku režirati Havajski redatelj Michael Hoffman (koji je trenutno u pregovorima), ali se već zna da će Steven Kloves potpisati scenarij i adaptaciju šestog nastavka romana J.K. Rowling.
E da i umalo zaboravi da vam kažem da naša Emma Watson(Hermiona Granger ) neće glumiti u daljnjim filmovima posto misli da joj to možda neće više biti zanimljivo.
Ja se duboko nadam da će ekipa izgurati do kraja.....yes
Image Hosted by ImageShack.us
P.S Komentirajtemahmahwave
- 22:20 - Komentari (47) - Isprintaj - #

Maloooo o Smrtonošama

burninmadmadburninmadmadburninmadmadburninmadmad

Alecto i Amycus
Lik iz Harry Pottera
Alecto i Amycus
Rod žena i muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Princ miješane krvi

Alecto i Amycus su sestra i brat, smrtonoše, koji su sudjelovali u napadu na Hogwarts. Amycus je opisan kao zdepast čovjek. Moguće je da su njih dvoje "Carrowi" koje Snape spominje u drugom poglavlju.

U grčkoj mitologiji, Amycus je junak, a Alecto je jedna od Furija, grčkih božica osvete.

Avery
Lik iz Harry Pottera
Avery
Rod muškarac
Dom Slytherin
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Glumac Richard Rosson
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Avery je poznavao Voldemorta još iz Hogwartsa. Bio je smrtonoša u vrijeme njegovog prvog uspona i stjecanja moći, ali je izbjegavao privođenje pravdi braneći se time da je bio pod uticajem kletve Imperius. Nakon što se Voldemort ponovno dokopao tijela i moći, kaznio je Averya kletvom Cruciatus zato što mu nije dobro služio.

Moguće je da postoje dvojica smrtonoša imenom Avery - da je jedan otac drugoga. Sirius Black spominje da je Avery bio u Hogwartsu u isto vrijeme kad i Snape, a jedan je bio i u razredu Toma Riddlea.

Avery je nesretnik među smrtonošama - Voldemort ga je najmanje dvaput mučio, a nikako nije dobro prošao u Odjelu tajni. U sobi Vremena pogođen je čarolijom za omamljivanje i upao je u zvono koje se poigralo vremenom. Njegova se glava počela smanjivati sve dok nije postala glava novorođenčeta, a zatim se počela vraćati u stari oblik; uspio se osloboditi, ali u krivom trenutku pa je njegova glava poprimila izgled dječje glave. Ali ova je Averyjeva nesreća Harryju donijela sreću. Nakon što je Antonin Dolohov sam pobijedio Harry Pottera, Hermione Granger i Nevillea Longbottoma, bili su mu uskraćeni slavlje i počasti zato što mu je zbunjeni Avery, ulazeći u sobu, odvratio pažnju od njih i Harry je dobio priliku da izvede na njemu čaroliju vezanja tijela. Zadnje što saznajemo o Averyu jest da se nalazi u sobi Vremena, vjerojatno je priveden i otpremljen u Azkaban.


Vincent Crabbe st.
Lik iz Harry Pottera
Vincent Crabbe
Rod muškarac
Dom Slytherin
Čistoća krvi čistokrvan
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Glumac Richard Rosson
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Vincent Crabbe st. je smrtonoša i otac Vincenta Crabbea, koji je na Harryjevoj godini, ali u Slytherinima. O njemu se je jako malo zna. Spomenut je u Plamenom peharu, na Voldemortovom oživljavanju. Došao je na Voldemortov poziv zajedno sa ostalim smrtonošama. Čini se da je jako krupan. U napadu na Ministarstvo magije je poražen i zatvoren u Azkaban.

Antonin Dolohov
Lik iz Harry Pottera
Antonin Dolohov
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Red feniksa

Antonin Dolohov bio je jedan od petorice smrtonoša koji su ubili Gideona i Fabiana Prewetta, braću Molly Weasley. Dolohov je tokom prvog rata mučio mnoge bezjake i Voldemortove protivnike. Uhvaćen je nedugo nakon Igora Karkaroffa koji ga je na svom suđenju imenovao kao smrtonošu. Poslan je u Azkaban iz kojeg je pobjegao tokom masovnog bijega u januaru 1996. Borio se u bitci u Odjelu tajni i nakon toga ponovno je završio u Azkabanu. Tokom bitke u Ministarstvu dokazao je da je jedan od najopasnijih smrtonoša. Sam je uspio pobijediti Harryja Pottera, Hermione Granger i Nevillea Longbottoma.

Dolohov je lik iz Tolstojevog djela Rat i mir. U toj knjizi, Dolohov je hrabar, ali nepristojan, okrutan i nasilan prema većini ljudi, ali u isto vrijeme brižen prema svojoj majci i sestrama. Antonin je tipično romansko ime.


Fenrir Greyback
Lik iz Harry Pottera
Fenrir Greyback
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Princ miješane krvi

Fenrir Greyback najopakiji je živući vukodlak. Njegov je cilj što više ljudi pretvoriti u vukodlake. Radije zaražuje djecu zato što ih može oteti i odgojiti da mrze normalne ljude. Fenrir je i kanibal zato što u nepreobraženom obličju uživa u jedenju ljudskog mesa. U drugom je ratu na strani Lorda Voldemorta.

Greyback često napada i djecu ljudi koji ne žele sarađivati (s njim ili s ostalim smrtonošama) što je bio i razlog da zarazi Remusa Lupina. Tokom drugog rata, vukodlak, vjerojatno Greyback, napao je i dječačića prezimena Montgomery (čije starije sestre pohađaju Hogwarts) koji je preminuo od zadobivenih ozljeda zato što je njegova majka odbila sarađivati sa smrtonošama. Žrtve vukodlaka obično prežive (kao vukodlaci), ali ponekad završavaju mrtvi ako se vukodlak previše zanese.

Draco Malfoy je spomenuo Greybacka kada je prijetio gospodinu Borginu. Tvrdio je da je on stari porodični prijatelj. Ali kada je Greyback upao u Hogwarts, Malfoy je bio užasnut.

U bitci u Hogwartsu Greyback je ugrizao Billa Weasleya, ali nije bio preobražen pa se Bill neće pretvoriti u pravog vukodlaka. Greyback je prije samog kraja bitke pokušao ubiti Harryja, ali Harry je na njega uspio baciti urok sputavanja. Pretpostavlja se da je nakon bitke u Hogwartsu zarobljen.


Grindelwald
Lik iz Harry Pottera
Grindelwald
Rod muškarac
Vjernost Dumbledoreov neprijatelj
Prvo pojavljivanje Harry Potter i kamen mudraca (spomenut)

Grindelwald je bio crni mag još prije Voldemortovog vremena koji se samo kratko spominje u Harry Potteru i Kamenu mudraca na kartici iz čokoladnih žaba Albusa Dumbledorea. Na kartici stoji da je Dumbledore 1945. pobijedio Grindelwalda.

Nije poznato hoće li Grindelwald biti važan lik za glavnu radnju, ali J. K. Rowling potvrdila je da je mrtav. Moguće je da je Grindelwald sreo mladog Voldemorta (u tinejđerskim godinama) prije nego što ga je Dumbledore pobijedio i da je koristio horkrukse.


Rodolphus i Rabastan Lestrange
Lik iz Harry Pottera
Rodolphus i Rabastan Black
Rod muškarci
Dom Slytherin
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Rodolphus i Rabastan Lestrange su smrtonoše. Oni su braća, a Rodolphus je u braku s Bellatrix Lestrange. Sudjelovali su, uz Bellatrix i Bartya Croucha ml., u mučenju Franka i Alice Longbottom. Rodolphus, Rabastan i Bellatrix bili su zatvoreni u Azkabanu, ali su uspjeli pobjeći s još nekim smrtonošama.

Sirius Black spomenuo je Rabastana kao jednog od Snapeovih "prijatelja" u Hogwartsu. Jedan je Lestrange bio u Hogwartsu i u vrijeme školovanja Toma Marvola Riddlea.

Harry je Rodolphusa i Rabastana opisao kao "zdepast muškarac koji je bezizražno zurio u Croucha" i "mršavi i nervozni muškarac čije su oči nemirno letjele po licima u publici", kada ih je vidio u Dumbledoreovom Situ sjećanja.


Walden Macnair
Lik iz Harry Pottera
Walden Macnair
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Glumac Peter Best
Prvo pojavljivanje Harry Potter i zatočenik Azkabana

Walden Macnair smrtonoša je koji je zaposlen i u Ministarstvu Magije kao krvnik pri odjelu za Kontrolu opasnih stvorenja i bio mu je dodijeljen zadatak da smakne Kljunoslava u Harry Potteru i Zatočeniku Azkabana. Također je služio kao izaslanik Lorda Voldemorta kod divova i čini se da je pomogao da oni združe svoje moći sa smrtonošama. Borio se u bitci u Odjelu tajni, u Harry Potteru i Redu feniksa i ranio ga je Neville Longbottom tako što je gurnuo štapić Hermione Granger kroz rupu za oko u njegovoj kukuljici i ubo ga.


Mulciber
Lik iz Harry Pottera
Mulciber
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Red feniksa

Mulciber se borio u bitci u Odjelu tajni i trenutačno se nalazi u Azkabanu. Prvi je put bio uhićen nešto prije suđenja Igoru Karkaroffu, ali je pobjegao u januaru 1996. Njegova je specijalnost kletva Imperius.


Nott
Lik iz Harry Pottera
Nott
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar

Nott je otac Theodorea Notta, slytherinskog učenika u Hogwartsu. Rowling je na svojoj web stranici spomenula da je Nott stariji udovac. Bio je smrtonoša i, nakon što je Voldemort ponovno pribgrabio moć, Nott mu se ponovno pridružio. Nott se borio u bitci u Odjelu tajni u Harry Potteru i Redu feniksa i bio je ozlijeđen - nakon što ga je Hermione Granger omamila, Lucius Malfoy je naredio ostalim smrtonošama da ga ostave.


Augustus Rookwood
Lik iz Harry Pottera
Augustus Rookwood
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Plameni pehar (spomenut)

Augustus Rookwood bio je špijun u Odjelu tajni tokom Voldemortovog prvog uspona na vlast. Također je bio dobar prijatelj oca Lude Bagmana. Bagman je rekao da je mislio da Rookwood nije na strani Voldemorta, te mu je zbog toga odavao informacije. Igor Karkaroff naveo je Rookwooda kao jednog od smrtonoša tokom svojeg suđenja pa je ovaj poslan u Azkaban. Ipak, uspio je pobjeći u masovnom bijegu u januaru 1996.

Nakon bijega, pridružio se Voldemortu i obavijestio ga da je Averyjeva informacija da Broderick Bode može ukrasti proročanstvo netačna. Rookwood se borio u bitci u Odjelu tajni, te je bio u čarobnjačkom dvoboju sa Kingsley Shackleboltom.

Trenutno je u Azkabanu.


Evan Rosier
Lik iz Harry Pottera
Evan Rosier
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Red feniksa

Evan Rosier (umro 1980.) je smrtonoša kojeg su ubili aurori nakon što je zarobljen Igor Karkaroff. Tokom opiranja uhićenju otrgnuo je veliki komad mesa s nosa Alastora Moodya. Sirius Black ga se sjeća kao jednog od Snapeovih prijatelja.

Djevojačko prezime majke Bellatrix Lestrange, Andromede Tonks i Narcissse Malfoy jest Rosier pa je moguće da su one i Evan u rodbinskim vezama.


Yaxley
Lik iz Harry Pottera
Yaxley
Rod muškarac
Vjernost Smrtonoše/Lord Voldemort
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Princ miješane krvi (spomenut)

Yaxley je, kako tvrdi Severus Snape, bio jedan od onih smrtonoša koji su mislili da je Voldemort mrtav. Možda je on veliki "plavi" smrtonoša ili smrtonoša brutalnog izgleda iz šeste knjige koji je sudjelovao u napadu na Hogwarts. Možda je u rodbinskoj vezi sa Lysandrom Yaxley, majkom Callidore, Cedrelle i Charis Black.

- 12:45 - Komentari (19) - Isprintaj - #

'Znanost u Harryju Potteru'

Image Hosted by ImageShack.us


Harry Potter se našao na jednom američkom sveučilištu, ali ne kao student, nego kao predmet studija.bang

"Znanost u Harryju Potteru" naziv je kolegija koji se ove jeseni predaje na Državnom sveučilištu Frostburg, u Marylandu. Ljubiteljima popularnih romana fantastike autorice J. K. Rowling ovaj kolegij pruža priliku da proučavaju veze između magije i znanosti. Mogu li istraživanja o antigravitaciji rezultirati letećom metlom? Može li Fluffy, troglavi pas, biti objašnjen genetksim inžinjeringom?

To su neka od pitanja koja sa svojim studentima pokušava razjasniti profesor fizike George Pitnik. On kaže da se predavanja i seminari ne svode samo na zabavu, bez obzira na njegovu sklonost da se odijeva kao Albus Dumbledore, ravnatelj Škole za čarobnjaštvo i vještičje znanosti Hogwarts. 'To nije nastava na kojoj se studenti samo pojave i razgovaraju o Harryju Potteru, te poslije dobiju ocjene,' kaže profesor Pitnik i ističe: 'To je nastava na fakultetskoj razini.'

Doduše, to nije nastava za, recimo, studente fizike, nego za pohađatelje drugih studija koje zanimaju novosti iz fizikalnih i drugih istraživanja, iznesene na znanstveno-popularan način. Recimo, raspravlja se o najnovijim istraživanjima teleportacije, - 'aparatiranja' u romanima o Harryju Potteru -, zatim se proučavaju saznanja o osjetu okusa u raspravi potaknutoj bombonima 'svih i svakog okusa' Bertieja Bottsa. coolcoolcoolcoolcool

Kako kaže profesor Pitnik, 'kada bih nazvao kolegij "rasprava o aerodinamici leta aviona", upisao bi ga samo jedan student'. Ovako, njegovi su kolegiji, - kažemo u množini jer prije kolegija o znanosti u romanima Harryja Pottera, profesor Pitnik je predavao i neke druge znanstvene kolegije na popularan način -, vrlo traženi, a mnogi se njegovi studenti nakon toga odlučuju i na puni studij znanosti, bilo fizike, kemije, biologije ili nekih tehničkih znanosti.
thumbupsmijehsmijehsmijehsmijehsmijeh

P.S Ne zaboravite na komentaresmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijehwavemahwavemahcoolparty
- 01:22 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 03.11.2006.

Zvijezde 'Harryja Pottera' glume za kraljicu


Image Hosted by ImageShack.us

Mladim glumcima Danu Radcliffeu, Emmi Watson i Rupertu Grintu dodijeljene su glavne uloge u predstavi koja će biti izvedena na proslavi 80. rođendana engleske kraljice

Troje glumaca koji u filmovima o čarobnjaku igraju Harryja Pottera, Rona i Hermionu zaigrat će i glavne uloge u predstavi 25. lipnja. Dvije tisuće djece dobilo je ulaznice za mali rođendanski party kojim će se proslaviti i uspješnice engleske dječje literature i potaknuti djecu na čitanje.
thumbup
Ono što se zna je ime predstave: 'Kraljičina torbica', dok se sadržaj drži u velikoj tajnosti! Uspjeli smo doznati samo da je trojac iz 'Harryja Pottera' napisao nekoliko scena. wink

Od ostalih zvijezda iz dječjeg svijeta pojavit će se Winnie Pooh i Mary Poppins.

Iako je kraljica 'pravi' rođendan proslavila 21. travnja, organizatori su zaključili da je lipanj ipak bolje vrijeme za proslavu jer je vrijeme ljepše nego u travnju!

P.S

Imam jednu želju i volio bi da mi je ispunitenoyessmijeh.

...samo malo više komentirajte.rolleyesrolleyesrolleyes
- 22:33 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 01.11.2006.

Lokalna Crkva pretvorena u kopiju Hogwartsa

Image Hosted by ImageShack.us

Dok Crkva ima nekakvo neodredjeno stajaliste o Harryu Potteru jedna druga (Metodisticka) crkva u Massachusettsu,USA ima podpuno drugcije stajaliste.
Vjernici su se dogovorili da ce za vrijeme Noci vijestica crkvu preurediti u minijaturnu kopiju Hogwartsa. Dijeca ce imate mogucnost da se osijecaju kao Ron i Hermiona ulazeci u Hogwarts.thumbup
Celnici te crkve cak su naglasili da nema nista lose u Harry Potter serialu te da je to prica koja nas uci o prijateljstvu, ali takodjer o borbi za svoje "ja". Takvih prica ima jos puno samo sto neuzimaju oblike vijestica i carobnjaka pa su mnogima bolje prihvatljive.
Cool, zar ne yesyesyessmijeh
- 01:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Otkriven R.A.B?

Portugalska stranica Nimbus Network objavila je nedavno sokantnu vijest o identitetu R.A.B.-a, lika koji je napisao poruku na horkruksu kojega su Harry i Dumbledore pronasli u spilji.

Iako se do sada nagadjalo da je R.A.B. Regulus Black, Siriusov brat, pa su cak i kruzile glasine kako je njegovo srednje ime Arcturus, to nikada nije bilo potvrđeno. Do sada.

Isabel Nunes, portugalska prevoditeljica Harry Potter knjiga, objavila je kako je pisala J.K. Rowling trazeci spol lika radi potreba prijevoda. Vratio joj se odgovor s ne samo sa otkrivenim spolom, vec i imenom R.A.B.-a. Informaciju kako je R.A.B. uistinu Regulus Arcturus Black, objavila je u intervijuu s jednim portugalskim novinama (iako u clanku pise kako je srednje ime Regulusa Arthur).

Trenutacno se ceka da J.K Rowling potvrdi ili zanijece ovu glasinu. Sto god ona rekla, sigurno ce nas rijesiti jednog velikog nagadjanja vezanog uz sedmu knjigu.

Poz...wavewave

- 01:12 - Komentari (28) - Isprintaj - #

utorak, 31.10.2006.

Bijesna majka protiv 'Harryja Pottera'U vrijeme kad je Harry Potter izložen opasnosti da ga njegova kreatorica J. L. Rowling 'ubije' u posljednjem nastavku knjige, pojavila se i jedna odlučna protivnica ove uspješnice, koja je javno ustala protiv knjige i njezinog junaka Image Hosted by ImageShack.us


Laura Mallory, Amerikanka i majka četvero djece podigla je žalbu protiv 'Harryja Pottera', tražeći da se knjiga povuče iz prodaje i iz knjižnica jer smatra da djelo potiče nevine čitatelje (djecu) na vračanje.

Zabrinuta majka izjavila je da ne vidi niti jednu pozitivnu stranu u ovom popularnom djelu te da knjiga prezentira negativne strane života govoreći djeci da je prakticiranje čarobnjaštva i vračanje u redu.

Dobila je i vrlo logičan odgovor – odvjetnik kojem se požalila odgovorio joj je da se ne bi daleko stiglo kad bi se zabranjivala svaka knjiga koja se na bilo koji način dotakla religijskih čuvstava – tad bi se s polica knjižara i knjižnica odstranile čak i 'Pepeljuga' i legendarni 'Macbeth'. smijeh

Odvjetnik je također dodao da je razjarena majka dopustila da je vlastito mišljenje zaslijepi, budući da J.K. Rowling u 'Harryju Potteru' promovira i mnoge kvalitete poput važnosti prijateljstva i zajedničkog nadvladavanja nedaća. Stoga pobuna Laure Mallory ipak neće dovesti do većih posljedica.headbangludlud

- 23:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 14.10.2006.

Harry Potter - homoseksualac?

ludludBRITANSKI svećenik izbačen je iz škole gdje je držao predavanje 12-godišnjacima kojima je rekao da je Harry Potter "homoseksualac".

Velečasni Graham Taylor koji potpisuje roman "Shadowmancer", koja se kao i priče o dječaku čarobnjaku autorice J.K. Rowling događaju u svijetu vještica i borbe protiv zla, dobio je otkaz nakon što su ga ostali nastavnici u školi Penair u Truru u jugozapadnoj Engleskoj optužili za homofobiju.

"Što se tiče Harryja Pottera on nije jedini homoseksualac u selu", kazao je bivši anglikanski svećenik djeci, koristeći se frazom iz televizijske emisije "Little Britain".

Zlikovce iz romana J.K Rowling opisao je kao "mlakonje", a televiziju je nazvao "smećem" u usporedbi s knjigama.ludlud

Učitelji su prije vremena okončali Taylorovo predavanje jer su učenici postali "razdražljivi" te su ga zamolili da napusti školu. "Sedmero školskih nastavnika koji su bili nazočni predavanju bilo je postiđeno i osjećali su se neugodno zbog onoga što su čuli", navodi se u izjavi školske uprave.

Taylor, čija se knjiga nalazi na ljestvici najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji već 15 tjedana i za čiju su ekranizaciju prava prodana za 2,25 milijuna funti, osudio je školu zbog cenzure.

"To je bila šala, šala iz emisije "Little Britain" koju djeca mogu prepoznati", kazao je Taylor.

"Nisam to rekao kao uvredu. Ja sam svećenik i vrlo sam oprezan da ne uvrijedim nikoga", dodao je.headbangheadbangheadbangburninmadbang
- 22:58 - Komentari (24) - Isprintaj - #

:.......................::.................:::...........

Image Hosted by ImageShack.us

Evo ovako, sorry-te sto se nisam dugo javljao jer jednostavno nisam stigao.smijehsmijeh
Da se iskupim potražio sam par slicica glavnih junaka Harry Pottera s potpisom pa ih ljepo kopirajte, printajte i imate autogram vaseg omiljenog glumca ili glumice iz HP-anaughtydeadsmijehwavewave

Sutra druga slicicasmijehsmijehsmijehyes
- 22:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 16.09.2006.

J. K. Rowling odbila se odvojiti od rukopisa


Image Hosted by ImageShack.us


J. K. Rowling uspjela se u kolovozu ukrcati na let New York-London iako je odbila odvojiti se od rukopisa novog nastavka dogodovština Harryja Pottera koji je trebalo odložiti u prtljažni prostor

LONDON - Američki kontrolori koji poštuju posebno stroge upute o sigurnosti otkad je 10. kolovoza otkrivena navodna zavjera rušenja linijskih zrakoplova, na kraju su književnici dopustili da sa sobom unese jedinstveni dokument.

'Pojačane mjere sigurnosti u zračnim lukama učinile su povratno putovanje iz New Yorka zanimljivim, jer sam se odbila odvojiti od rukopisa sedmog dijela', napisala je J. K. Rowling na Internet stranici jkrowling.com.

'Dobar dio rukopisa napisan je rukom', nastavila je ona, 'i nije postojala kopija onoga što sam napisala tijekom boravka u SAD-u. Nasreću, dopustili su mi da ga uzmem, pričvršćena gumenom vrpcom'.

Spisateljica je zaključila kako 'ne zna što bi učinila da joj to nisu dopustili, vjerojatno bi se vratila brodom'.

J. K. Rowling je sudjelovala u New Yorku u čitanju svojih djela u humanitarne svrhe, u društvu američkih kolega Johna Irvinga i Stephena Kinga.T-Portal

- 01:17 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Bok ljudovi :)

Evo me, stigao sam iz Spanjolske i bilo je ludo i nezaboravno.
Uzasno brzo mi je sve proslo, ali dobro,nisam tu da vam pricam o svom maturalcu, nego naravno o Harry Potteru.
Za pocetak imam par novosti.
1.Ovaj blog od sada pisem ja i nitko vise. Nepitajte ni zasto ni kako, jednostavno je tako.
2. Post cu objavljivati jednom ili eventualno dva puta u dva tjedna zbog toga sto nisam u skoli ovdje(u gradu gdje zivim) nego putujem.
3. Odlucijo sam vam otkriti nesto, a to je da idem u srednju strukovnu skolu, usmjerenje frizer. Pa se nadam da cu i biti frizer.
4. Dosta za sada .Bye, bye
- 01:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 01.09.2006.

J.K. Rowling jedina ne-Amerikanka na listi 10 najbogatijih slavnih osoba

AUTORICA Harrya Pottera, čije su se knjige prodale u preko 300 milijuna primjeraka i koja je odavno postigla planetarnu slavu, dobila je i službenu potvrdu svoje financijske uspješnosti.Image Hosted by ImageShack.us

Forbes je englesku spisateljicu, koja trenutno radi na sedmoj i, kako kaže, posljednjoj knjizi iz sage o dječaku-čarobnjaku, uvrstio u superugledno i ništa manje bogato društvo, među Stevena Spielberga, Oprah Winfrey, Jerrya Seinfelda i ostale multimilijunaše showbiza. Ona se do devetog mjesta u Topu 10 probila prošlogodišnjom zaradom od 61 milijun eura.

"Harry Potter i Princ miješane krvi", šesta knjiga iz serijala, bila je najprodavanija knjiga prošle godine u SAD-u, gdje se prodala u preko sedam milijuna primjeraka.

"Slavni su na naslovnicama, ali glumci ne spadaju u najplaćenije. Ukoliko želite osigurati dugotrajan pritok novca, potrebna vam je "pobjednička" franšiza, a J.K. Rowling je dokaz za to", objasnila je Hannah Clark iz Forbesa.

Forbesov TOP 10 showbussinesa

STEVEN SPIELBERG, redatelj
Zarada: 267 milijuna eura

HOWARD STERN, radijski DJ
Zarada: 242 milijuna eura

GEORGE LUCAS, redatelj
Zarada: 188 milijuna eura

OPRAH WINFREY, voditeljica talk showa
Zarada: 181 milijun eura

JERRY SEINFELD, komičar
Zarada: 80 milijuna eura

TIGER WOODS, golfer
Zarada: 72 milijuna eura

DAN BROWN, pisac
Zarada: 71 milijun eura

JERRY BRUCKHEIMER, filmski producent
Zarada: 66 milijuna eura

JK ROWLING, pisac
Zarada: 61 milijun eura

DICK WOLF, scenarist serije "Zakon i red"
Zarada: 56 milijuna eura
- 13:14 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Poljubac po poljubac...
DANIEL RADCLIFFE, koji se proslavio ulogom u filmskom serijalu po knjigama o malom mađioničaru, u petom nastavku napokon je dovoljno odrastao za prvi poljubac pred kamerama.thumbup
Image Hosted by ImageShack.us
Bez iskustva u ljubavnim scenama Daniel je scenu poljupca s partnericom Katie Leung, koja glumi Cho Chang, morao ponavljati trideset puta.bang
Novinarima je kasnije izjavio kako je na snimanju imao tremu i bio jako nervozan, ali da se na kraju sve pretvorilo u pravu zabavu. Image Hosted by ImageShack.us

Katie je priznala da se filmski partner odlično ljubi te da se uz njega osjećala potpuno opušteno. Uživala je u njegovim poljupcima koji su oduševili i brojnu ekipu koja se okupila na snimanju.

Scenu će obožavatelji Harrya Pottera moći vidjeti u kino dvoranama tek idućeg ljeta.


- 01:35 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 30.08.2006.

Radcliffe svršava na konje? Fanning silovana?

Ovaj post je vezan za post malo niže. Samo što je ovo detaljnijesmijeh
Daniel Radcliffe svršava na konje? Dakota Fanning silovana? Bez brige, to je samo gluma, ali i to je dovoljno da se fini svijet skandalizira. Image Hosted by ImageShack.usBritanski tabloid 'Sun', suptilan kao i inače, već je objavio vijest u stilu: 'Harry Potter ševi konja!' Povod 'skandala' je što će Daniel 'Harry Potter' Radcliffe glumiti u jednoj od britanskih predstava rađenih u onom stilu zbog kojeg moderni britanski teatar nazivaju 'dramaturgijom krvi i sperme'. Tako drama 'Equus' Petera Shaffera sadrži scenu u kojoj se ludi konjušar seksualno uzbuđuje jašući konja, a Radcliffe je predviđen baš za tu ulogu.

Zaštitari životinja ne moraju se brinuti, umjesto pravog konja uskače ljudski glumac, a i 'kontroverzna' scena je u prijašnjim izvedbama bila izvedena suptilno, baš kao i slična scena u kultnoj drami 'Noževi u kokošima'. U brodvejskoj izvedbi iz 1973. psihijatra koji liječi konjušara glumio je Anthony Hopkins, a u holivudskoj ekranizaciji iz 1977. Richard Burton.

Baš kao i u sličnim 'aferama', iza rasprave o tome da li je i koliko glavni glumac/glumica razodjeven krije se voajersko naslađivanje oko golotinje, pa su tako i starije obožavateljice već komentirale scenu iz jednog od prethodnih 'Pottera' gdje se mladi Harry kupa te se i sada opet glavna rasprava vrti oko toga hoće li Radcliffe pokazati svoj 'čarobni štapić' ili ne.


Dakota Fanning


Još je gora situacija u puritanskoj Americi gdje su seksualni tabui još jači, a sada im dolazi još žešće iskušenje. Slatkica Dakota Fanning, koja odnedavno ima privilegiju glasovanja u američkoj filmskoj Akademiji (hoće li sada porasti broj crtića s Oscarom?) trenutačno snima 'Hounddog', mračnu priču o silovanju smještenu na američki Jug. Dvanaestogodišnja Dakota treba polugola odglumiti i scenu silovanja 9-godišnje Lewellen te je upravo to ono na što se digla američka javnost. Već se povukao i dio investitora koji su ulagali u produkciju filma, a i zabrinute udruge za borbu protiv zlostavljanja djece brinu se da bi tematika mogli privući krivi dio publike. Opet je više od samog čina brutalnog nasilja javnost zagolicana (mladenačkom) golotinjom, a teško je više odrediti i granicu između iskrene skrbi i perverzne opsjednutosti seksualnošću.

Oni sa malo boljim sjećanjem bi mogli primijetiti da je čak i konzervativni Hollywood već pregurao slične afere. Tako su Brooke Shields u 12. i Jodie Foster u 13. godini glumile maloljetne prostitutke, a obje su prošle kroz ta iskustva i izrasle u iskusne glumice i zdrave osobe. I jedanaestogodišnja Rae Ven Larrymore glumila je žrtvu rasističkog silovanja u 'Vremenu ubijanja' pa bi zlobnici mogli primijetiti da mala crnkinja ne diže toliku prašinu kao sveamerička nevina bijela ikona koja je očito uzburkala emocije brojnih roditelja, no to bi valjda i trebao biti cilj filmova o pedofiliji. Scenaristica i redateljica Deborah Kampmeier već je snimila sličan kontroverzan film ('Virgin') o silovanju djevojke iz kršćanske obitelji koja se ne sjeća događaja i vjeruje da nosi Kristovo dijete

Kao i u Radcliffeovom slučaju, i Dakota očito planira otresti se dječjeg imidža te proširiti spektar uloga i početi se baviti 'odraslijim' filmovima, a publika željno očekuje rezultate 'eksperimenata', iako neki zlobnici već uspoređuju Radcliffeovu ulogu s Hamletom u izvedbi Keanu Reevesa.

- 16:37 - Komentari (26) - Isprintaj - #

utorak, 29.08.2006.

Harry Potter između dvije vatre
Je li se Harry konačno zaljubio?

Poljubac koji su na snimanju petog filma o čarobnjaku Potteru, 'Red Feniksa', izmijenili Daniell Radclif i Katie Leung izazvao je različite reakcije

Poljubac koji izmjenjuju Daniell i Katie, ustvari Harry i Cho, trebao je biti snimljen već davno, no Daniell se razbolio, pa je snimanje te scene odgođeno. S obzirom da je i jednom i drugom to prvi 'filmski' poljubac, Katie je bila uzbuđena i

nervozna, a Daniell se našalio riječima: 'Katie je pokušala pobjeći, no uhvatit ću ja nju!' kiss

Hermiona nije mogla sakriti ljubomoru

Emma Watson koja i u petom nastavku igra Harryjevu prijateljicu Hermionu izjavila je da je poljubac baš dobar trač sa snimanja, no svi su primijetili iskru ljubomore u njenim očima. I iako Harry i Katie tvrde da je to samo posao, Emma se nije mogla suzdržati od pomalo zločestog komentara da njih dvoje 'uživaju u vježbanju poljupca iza scene'. mad

Film Red Feniksa u kina stiže u jesen, a trailer za osmi nastavak očekuje se već pri kraju ove godine. Osmi film o Harryju gledat ćemo 2008. godine. thumbup

U 24-sata je pisalo dok su snimili taj "famozni" poljubac trebalo im je 30 pokušaja. headbangheadbangheadbangsmijeh

- 23:01 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Došli smo

waveEj ljudi vratili smo se, bilo je savrseno.
Novi post objavit cemo veceras, sada se moramo raspakirati, tek smo stigli.
Carobne rijecu su vam sa strane.
Bogwavewavewave

P.S Hvala na komentarimathumbup
- 19:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.08.2006.

~~~~Rastanak...~~~~

ali samo na 9 dana.mah
Harry Potter ekipa ide na odmor malo u Istru.
Nastojat cemo vam se javiti od tamo , ali nista ne obecajemo.

Do tada veliki HarryPotter pozdravwave

P.S ocekujemo dosta komentara,thumbup
i kada se vratimo sastavit cemo rijecnik carobnih rijeci u carobnjackom svijetu.
Do tada kupite stapice:) smijehwinknut
- 14:52 - Komentari (26) - Isprintaj - #

Auto Harryja Pottera doletio kući

Pronađen je leteći automobil Harryja Pottera koji je nedavno nestao s filmskog seta, javljaju britanske novine headbangheadbang

Svijetloplavi Ford Anglia iz 1962. godine, koji su u filmu Harry Potter vozili najpoznatiji čarobnjak među dječacima i njegov prijatelj Ron Weasley, vraćen je u skladište na filmskom setu nakon što je ukraden u listopadu.

Policija je bila zbunjena i nije mogla otkriti kako je mogao ispariti sa strogo čuvane lokacije a da to nitko ne primijeti, posebno zbog toga što se u njemu ne nalazi motor. Fanovi su se već uplašili da su ga ukrali preprodavači spremni plasirati auto na crno tržište.

Britanski je tabloid The Sun objavio priču o petočlanoj new age bandi koja je konačno izašla iz sjene pokušavši prodati Ford početkom ovog tjedna uz tvrdnje da su ga pronašli. Potencijalni su kupci navodno odustali od kupovine jer na autu nije bilo tablica, a članovi bande su se tada uspaničarili i ostavili ga među ruševinama dvorca Carn Brae iz 14. stoljeća u Cornwallu.

Čini se da smo pronašli automobil Harryja Pottera, izjavio je policajac Tim Roberts. Primili smo anoniman poziv koji nam je otkrio lokaciju. Izgleda da je još uvijek u dobrom stanju. Volio bih misliti da ga je Harry sam tamo odvezao radi neke avanture u dvorcu, ali stvarnost je puno manje zanimljiva. Rekao je da se auto tamo nalazio manje od 24 sata.

Dosad su snimljena četiri nastavka filmova o Harryju Potteru, bazirana na knjigama slavne britanske spisateljice J. K. Rowling. Priča prati doživljaje Pottera i njegovih prijatelja u Hogwartsu, školi za čarobnjake i vještice.

Image Hosted by ImageShack.us
- 11:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 18.08.2006.

J.K. Rowling tužna jer dovršava 'Harryja'


J.K. Rowling, najpoznatija britanska spisateljica, izjavila je ovih dana da je pomalo žalosna jer sagu o Harryju Potteru privodi kraju. Prilikom govora koji je održala na rođendanskoj zabavi britanske kraljice, rekla je da knjiga napreduje dobro, ali da još uvijek nije utvrđen datum njezinog izlaska

Nije se izjasnila niti o tome kako će serijal o Harryju Potteru završiti, dodavši da joj je 'to nemoguće znati dok ne stigne do kraja'.

Također, Rowling je pročitala i sažetke iz najnovijeg djela na događaju na kojem se okupilo oko dvije tisuće mališana. Međutim, fanovi će se ipak morati strpjeti do dolaska sedmog, posljednjeg dijela Harryja Pottera na police knjižara.

Rowling se na proslavi kraljičina rođendana pridružila kolegama Michaelu Bondu, Jacqueline Wilson i Phillipu Pullmanu. Također je izjavila da je vrtna zabava organizirana tom prigodom bila savršen način da se proslavi kraljičin rođendan.
Image Hosted by ImageShack.us
- 14:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 16.08.2006.

EKSKLUTIVNO samo na nasem blogu

Surfajuci i trazeci novosti o "malom" carobnjaku, naletim na nesto sto me je pomalo sokiralo.
Zvijezda Harry Pottera- Daniel Radcliffe je potpuno gol na jednoj slici.
Dali je to njemu zbilja potrebno ili zeli biti u sredistu paznje neznam, mozda cak ima veze i sa postom ispod. Uglavnom cure hot-hot nutnuteekthumbup

P.S neznam koliko dobro mozete vidjeti posto sam sliku umanjiosmijeh

Image Hosted by ImageShack.us
- 19:46 - Komentari (21) - Isprintaj - #

Post nakon dugo-duuuugo vremena

Harry Potter odbacio naočale i svu odjećuIako je slavu stekao noseći čarobni plašt i školsku uniformu, glumac Daniel Radcliffe se odlučio okušati na daskama londonskog kazališta potpuno gol

Sedamnaestogodišnjak koji se pretvorio u multimilijunaša zahvaljujući serijalu filmova o Harryju Potteru dobio je ulogu konjušara u predstavi 'Equus', kontroverznoj drami Petera Shaffera o erotskom odnosu dječaka s konjima.

Peter Thompson, glasnogovornik produkcijske kuće, objavio je da će se Radcliffe pojaviti u predstavi koja će imati premijeru početkom 2007. godine u kazalištu West End. Mladi će glumac igrati Alana Stranga, psihički poremećenog mladića kojeg intervjuira psihijatar nakon što metalnom šipkom oslijepi šest konja. Uloga zahtijeva da odglumi seksualni užitak jašući gol na konju.

Za Radcliffea je to velik glumački pomak nakon uloge mladog čarobnjaka jer je još prošlog tjedna bio na snimanju petog nastavka serijala 'Harry Potter i Red feniksa'.


Skinuto sa T-Portala


- 14:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Ljudi vratili smo se

NIKADA VAS VISE NE NAPUSTAMOcool

Najprije zelimo se ispricati svim nasim citateljima sto su ovliko cekali.
Nismo objavili novi post oko godinu i cetiri mjeseca, ali obecavamo da cemo sve to nadoknaditi.

Koliko toga ima za napraviti.
Dobro bi nam dosao carobni stapicsmijeh
- 12:49 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se