PREHRANA VODENIH KORNJAČA - Happy_Pets - Blog.hr
09.05.2008.
PREHRANA VODENIH KORNJAČA
Hrana mora biti raznolika i nezacinjena,a potrebno ju je davati u vodi jer one nemogu gutati u vodi.Kornjace imaju izuzetno velik apetit,na vama je da kontrolirati njezinu prehranu.Male kornjace jednom danju a velike svaka dva dana..Previše hranjenja uzrokoje pretilost,a može doci i do oštecenja bubrega i jetre.Ako previše hranite kornjacu vidjet cete kako joj se koža ljušti..Hranu koju ne pojede maknite iz akvarija,možete ako imate mrežicom za ribu.Ako je temperatura niža od 25 kornjaca će odbijati hranu..Ako me pitate dali se može kornjača hraniti u drugoj posudi,ne.To je za kornjacu stres.


ŽIVA HRANA
najbolji oblik prehrane.Budi lovačke instinkte u kornjaći,nemojte davati insekte s bodljama..gusjenice su jedna vrsta žive hrane za kornjaću,vrlo je važno da im uvjek date živu hranu...

RIBA
Zdravija je od mesa,možete ju dat sirovu i kuhanu,ako je riba veća uklonite kosti,možete im davati žive ribe tj. takozvane "kedere"..Kornjace se hrane SAMO SLATKOM RIBOM.

MESO
Može se davati čisto,ali i iznutrice..>Masne dijelove izbjegavamo jer bi kornjaća mogla povratiti..Mseo se daje otprilike 3 puta tjedno.Kornjacama nikako NEMOJTE DAVATI SALAME,KOBASICE,SLANE GRICKALICE i MASNO MESO.

SUHA HRANA
>Suhi račići nisu dobra hrana jer ne sadrže kosne tvari.Možete ih ponuditi kao poslasticu.Račići su prikladni samo za male kornjace a kada narastu onda su samo poslastica.Svi znaju da kornjace više vole račiće ali im morate dati raznoliku prehranu.



BILJNA HRANA

-VODENO BILJE-
Je najzdravija i najprirodnija biljna hrana.Kornjacama u prirodi je gotovo uvijek dostupna pa je za razliku od proteinske hrane možete davati u neogranicenim kolicinama.Možete je uzgajati(u drugom akvariju) ili kupovati.

-POVRČE-
je dobra zamjena za vodeno bilje.Postoje povrca koja se mogu neograniceno davati ali i ona koja bi se trebala davati rjede.NIKAKO NEMOJTE DAVATI ŠPINAT,CIKLU,BROKULU,KUPUS,BLITVU I KELJ.

-VOČE-
nije preporucljivo davati kornjacama,jer njihov organizam nije stvoren za probavljanje šecera.Voce se daje vrlo rijetko oko svka 2-3 mjeseca.


PRIVIKAVANJE NA BILJNU HRANU
- Mnoge kornjace nažalost odbijaju biljnu hranu,no uz malo truda je možete naviknuti na nju.Kornjace privlaci crvena boja,što na privikavanje kornjacu na biljnu hranu uvijek pomaže.A to su mrkva,crvena salata ali i rajcicu,lubenicu ne precesto.



HRANA KOJU KORNJACE SMIJU JESTI
Akvarijski puževi,potoćni rakovi,životoorke,cvrčci,fobasi,bašnjari,tubifex crvi,kišna glista,puževi golači,slatkovodna riba,sirova ili kuhana piletina/puretina,govedina,amazonka,vodena kuga,vodena leća,vodeni zumbul,vodena salata,lopoć,rogolist,mrkva,lišće maslačaka,rimska salata,zelena salata,buća,tikvice,
HRANA KOJU BI TREBALE JESTI RJEĐE
Grašak,celer,salata cristal,lišće senfa,paradajz,repa,kukuruz,krastavac,jabuka,
banana,borovnica,dinja,smokva,grožđe,papaya,jagode,lubenica,
HRANA KOJU NESMIJU JESTI
Insekti s bodljama,životinje s dlakom,slanovodne ribe,masni dijelovi hrane,špinat,
cikla,brokula,kupus,blitva,kelj,agrumi,orasi,lješnjaci,bademi,gljive
DODACI PREHRANI
-sipina kost(odstraniti tvrde dijelove ili je namrviti na hranu)
-vitamini za gmazove



18:23 - Komentiraj ( 52 ) Print - On/Off

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

happypets.

OSTALE TEME




papige
-razmislimo

glodavci

-Kunići
-Hrčci
-Štakori
-Vjeverice

kornjače

-prehrana kornjača

psi

-sjaj dlake kod psa
-psi na lancu
-briga za štence
-dresiranje pasa
-rođendanski dar za psa
-dolazak šteneta

mačke

-malo o macama
-male mace-prehrana

ostalo

-trudnoće životinja
-zanemarivanje ljubimaca
-buhe i klopovi
-otpadanje dlake i sl.
-imena za ljubimce


istinite priče

-prića o dva mačića





Sto je potrebno znati prije nego nabavimo ljubimca

Dobro razmisli želiš li svog ljubimca zaista,jer on će tebe trebati svakoga dana.Nemoj ga shvatiti kao nešto čega se možeš rješiti ako ti dosadi, jer oni su tu za tebe sve do svoje smrti.Ako stvarno voliš ljubimce nemoj ih kupovati u dučanu, udomi jednu.Zapamti, prije nego što kupiš ljubimce informiraj se o njemu i pripremi dom za njega.Nikad nemoj zaboraviti hraniti ih i mjenjati im vodu svaki dan!Nemoj ih nikad zanemarivati, ti imaš svoje društvo, a oni samo tebe.Nemoj odbacivati svog ljubimca na ulicu, ako ga se čak i želiš rješiti pobrini se da završi u dobrim rukama.Vodi ljubimca veterinaru na pregled i brini se o njemu kao o sebi..




Ovdje od 01.05.'09. bilo vas je:

Koliko osoba je bilo:
hit counter


Koliko puta je otvorena stranica:
web counter




PRAVILA BLOGA

Netrebate čitati postove,ali nikad neznaš..Uvijek se može naći nešto zanimljivo.Ja ne vračam sve komentare na vaše blogove.(ponekad više, ponekad manje)..Nemojte pisati brojke niti lance sreće..Svi prijedlozi,kritike i pohvale su dozvoljeni ,ali vrijeđanja nisu dopuštena .Ne kopiraj,jer prijavljujem..pridržavaj se pravila i ne kradi !!


linkovi



BANNER


Banner by:happypets





Kutak za obavijesti

subota.22.07.09'

Mislim da vise na ovom blogu necu toliko cesto pisati posteve, ali na blog znam svratiti tako da komentare citam ..

happypets.






ŽIVOTINJE ZA UDOMIT


Error37


TRAŽI LI VAŠ LJUBIMAC DOM?
treba samo u komentarima ostaviti:
- adresu slike.
-svoj broj mobitela/telefona
- ime ljubimca [ako ga ima]
-spol ljubimca [ako se zna]
-otprilike datum /god rođenja ljubimca
-ostale informacije [nisu obavezne, ali dobro dođu]



credits
blog napravljen : 19.04.2008. kod dizajna je iz duckdz.blog.hr , a slika i ostalo by me