Hal 9000

19.01.2011., srijeda

Nostalgija i pitanje smisla

Nakon nemalo dvije godine posjetio sam svoj blog (ovaj). Moram priznati da me malo uhvatila nostalgija. Posjetio sam neke linkove i linkove s nekih linkova na kojima je i link na ovaj blog, ta utvrdio da je bećina blogova umrla. Ne znam objasniti, no uhvatila me neka sjeta. Da stvar bude bolja, ovo nije jedini blog koji sam pisao, tj. nikada nisam prestao s pisanjem, ali sam zapostavio ovaj blog. Drugi blog koji pišem na ovom servisu, nalazi se konstantno na Cool listi, tako da se ne radi o nedostatku pažnje. Možda je ovaj večerašnji posjet u meni probudio neku sjetu jer me podsjetio na prolaznost svega oko nas, pa i nas samih. Osjećam se (uvjetno rečeno), kao da sam se sreo sa svojim djetetom koje nisam vidjeo godinama. Pitam se gdje su oni blogeri koji su posjećivali ovo mjesto i čiji su se blogovi ugasili? Pitam se tko su oni sada, iako nisam znao niti tko su bili tada.
Tada su bila i neka druga vremena. Pisali smo postove i zadržavali se na "fresh listi" po sat-dva vremena, a bilo nas je realno više nego danas. Neki dan odem na naslovnicu bloga i vidim da flash lista traje nekoliko minuta. Međutim, na njoj su blogovi identičnog imena onima sa Cool liste, ali naravno to nisu isti blogovi. Na blog su se dotepli neki paraziti koji objavljuju reklame. Znam da ovo (djelom zbog takvih) uredništvo neće pročitati, no bilo bi dobro da se nešto po tompitanju riješi, jer se na ovakav način uništava ova blog zajednica i ovaj blog servis - radi nečijih par centa.
U početku pisanja ovog bloga, a to je bilo prije 5-6 godina, vjerovao sam da je blog revolucija. Vjerovao sam da se napokon iznašao način da se zaobiđe cenzura. Sada znam da sam bio samo djelomično u pravu. Cenzura nije u zabrani tekstova, već u interesu čitateljstva. Kroz cijelo ovo vrijeme čitao sam mnoge kvalitetne blogove i novinske članke, a i gledao mnoge kvalitetne ZV emisije, no malo ih je tko drugi čitao i gledao. Na naslovnicama novima pojavljuju se Simona i Ante Gotovac, Zdravko Mamić, Severina i njen "novi dečko" i hrpa drugih gluposti. Najgledanije emisije su: Big Brother, Zvjezde pjevaju, Farma i ostalo smeće.
Nije dakle stvar u cenzuri autora, već u pobuđivanju ineresa javnosti. Koga briga za ekološku katastrofu koju je izazvao BP? Pa to se već zaboravilo. Važno je da je Lady Gaga dobila Gramyje - samo ne znam za što?
Zaista, u početku sam vjerovao da će novonastala sloboda medija potaćiljude na razmišljanje i otpor od manipulacija. Sada sam sve više uvjeren da ljude ne zanima boljitak svijeta, već naslađivanje tuđom nesrećom. Mnogo je težesebe napraviti kvalitetnom osobom, nego naći nekoga na kome ćemo se liječiti.
Uglavnom, sada je aktualan Wikileaks, no umjesto buđenja kolektivne svijesti predviđammu zaborav.
Što se mene tiče, svaka čast Assangeu. Smatram čovjeka pravim revolucionarom, jer je svoj život stavio na kocku i odrekao se vlastita konfora da spasi svinje, no svinje će zauvjek ostati svinje i pred njih ne valja bacati bisere, već napoj. Zato pozivam Severinu da snimi još jedan pornić!


P.S. Pozdrav blogerima! Ako vidim da me netko čita, možda opet počnem pisati i ovaj blog u starom stilu koji mu pripada.

- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2011  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Linkovi

Image Hosted by ImageShack.us
Jumbo plakat – Trinidad, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Cge Guevara memorial – Santa Clara, Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Cuba
Image Hosted by ImageShack.us
Kip Josipa Broza – Ciudad de Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
General Zappata – Ticuman, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Chichen Itza – Yucatan, Mexico
Image Hosted by ImageShack.us
Piramida Sunca – Teotihuacan, Mexico