I spy! (3): I blog samo ide



nedjelja , 23.05.2004.

Uz isprike moji čitateljima koji prate Mind Twister rubriku odlučio sam sada malo skupiti misli po pitanju 'blogalizacije'. Da dobro ste pročitali :) Naučio sam i neke nove stvari. O tome vam želim govoriti.
Situacija se, kako ja neuk to vidim, počela malo kristalizirati. Pratio sam postove, nekoliko puta sam i zalutao, nikad se nisam ljutio, popušio prilično cigareta, a o spavanju neću ni govoriti, možete provjeriti vrijeme mojih postova pa će i to biti kristalno :). Vidim da su se uspostavile već sasvim čvrste relacije na liniji pisac - čitatelj, bez obzira u kojoj se ulozi nalazite (u obje, zar ne). Naravno, govorim o postovima koje uglavnom pratim sâm i o onima koji nemaju rupe u kalendaru.Prema komantarima u blogovima se vidi tko koga čita. To je onaj kristalni dio. Malo manje bistri dio je gomila blogova koja se otvara svaki dan. Za njih će tek vrijeme pokazati gdje im je mjesto.
Redovito pratim Anderlona koji i dalje radi svoj sizifov posao skupljanja potencijalnih kandidata za "nešto". Svi očekujemo kakvim će to rezultatom uroditi jer već je vrijeme da se čovjeku olakša i da programeri naprave nekakvu glasačku kutiju na kojoj bi isplivalo ono što valja (rangovi po raznim kriterijima na primjer, po ukupnom broju posjeta, po dnevnom broju posjeta, po glasovima ostalih i šta-ja-znam, boji očiju, bilo što...). Nešto bi valjda i potonulo...
Dalibora također ne preskačem, jer ako netko kao ni ja ne razumije "o blogu i svemu oko njega" onda tamo možete dobiti pravu sliku. Dalibor rules!
I treći važan kotačić, Dario je očito ostao bez baterija, jer ga rijetko viđamo, pojavio se sa statistikama i to je to. Vjerujem da je to samo zatišje pred buru.
Blog nacija.... aaaaaaah. Od patoloških slučajeva do statističkih prikaza... Bom, bom, mi smo prikaze, bom, bom... Baš mi je to lijepo.
Naučio sam svašta, od konkretnih stvari, do nekih koje sam sâm morao promisliti. Naučio sam, a neki još nisu, da možeš pisati što hoćeš, ali isto vrijedi i za čitanje. Neki se u komentarima bune na sadržaje blogova, ne potpisuju se pod tu pobunu ali su uporni. Šta ćeš, valjda ih nitko nije obavijestio da ne moraju čitati ako neće. He, he, zgodne male bitke. Netko jednostavno ne može istrpjeti (vidi članak ispod ovoga) :)
Ali dobro, naučio sam još da se lako stvore relacije ako si date malo truda, pronađete zanimljive blogove, i ako vam se sviđaju, recite to. Ako je dobar, komentirajte da je dobar, ako je loš recite da nije najgori ali da može bolje. Pozitivna vibra! Zašto uvijek gledati kad će netko napraviti krivo? Potražimo što je napravio dobro jer kako god malo to bilo ipak daje podstreka za dalje. S takvim odnosom će i ta osoba napraviti link na vas pa ćete se malo proširiti.
No dobro, malo mi se vidi da sam krenuo u krive vode, ovo je post o blogu, ali me malo zanio jedan komentar koji sam pročitao. Morat ću napisati i jednog Mind Twistera noćas. Pa sutra je nedjelja! A zatim ponedjeljak, super! (to govorim za one kojima su se pobrkali dani).
A moj kukac, e njega moram spomenuti jer je sjajno ovo uredio, sviđa mi se kako vodi računa o blogu. Primjetio sam da se naučio skrivati ispod prozora linkova, he, he...
Onda dalje, bili smo (kukac i ja) neki dan na naslovnici Monitora. Bila je frka panika, veliko brzinsko spremanje, dolaze gosti. I bilo je dobro, uh, preko 2400 posjeta. Nadam se da su se neki zalijepili. Sad mi se čini da mi se pokvario brojač, nekako malo manje broji, zaglavio valjda :)
Imam i rating sistem koji ste vjerojatno primjetili. Ima dvostruku ulogu: može mi dati neki feedback da vidim kako mi ide, a drugo, netko se može ispuhati na ovom blogu tako da podijeli sve jedinice. Ha, ima i takvih, ali bolje da mi kliknu 1 nego da mi razbiju monitor. Ionako ne bi kliknuli na 1 kad bi morali dati svoju adresu :) Ako ne želite da vam ljudi pljuju svuda po blogu, napravite im pljuvačnicu. Uuuuuu, dobra rečenica :)

<< Arhiva >>