Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

sve o hajduk




je li dobar moj blog
odlican
vrlo dobar
dobar
tako tako
los
ocajan
  
pollcode.com free polls







































































































































koji je najbolji igrac u hrvatskoj 1. ligi
hrgovic
kalinic
tomic
balic
mandzukic
balaban
modric
eto
sharbini
lovrek
marcic
terekes
skender
  
pollcode.com free polls









































































utorak, 23.10.2007.

valjda su napokon krenili

Hajduk - Zadar 4:1


Hajduk i Zadar na Poljudu su po jakoj i vrlo hladnoj buri, što je bio i uzrok vrlo malom broju gledatelja - oko 2.000, odigrali lepršavu i efikasnu nogometnu predstavu.

Hajduk je na otvaranju potpuno dominirao terenom i posjedom lopte. Splićani su u više navrata dolazili pred vratara gostiju koji je danas bio jedan od najboljih igrača Zadra.
Pokušao mu je zaprijetiti prvo Kalinić, koji puca s 20-ak metara, ali nedovoljno precizno u 8'. Nakon toga pokušao je i Bartolović s 12-ak metara nakon 'duplog pasa' s Kalinićem, ali nažalost opet neprecizno. Akcija tu nije završila, pokušao je i Linić, s nekih 15 metara pucao u suprotni dio vrata, no izvrsni Subašić brani i to.
U 16' Kalinić je imao priliku dovesti Hajduk u vodstvo. Dosuđen je jedanaesterac nakon što je Bartolović srušen u Zadarskom kaznenom prostoru od strane Balaškovića. Hajdukov najbolji napadač, a od večeras i prvi strijelac 1. HNL, ovog puta nažalost je promašio. Izgleda da je zarovao travnjak, digla se prašina, a lopta se dokotrljala ravno u ruke gostujućeg vratara.
Hajdukov promašeni jedanaesterac brzo je došao na naplatu.
Već u 21' Zadar vodi. I to nakon takoreći prvog puta pošto su gosti prešli u Hajdukovu polovicu. Želimir Terkeš je prebacio domaćeg vratara Tomića nakon što je majstorski prošao svoje čuvare.
25' sa sobom nosi tri stopostotne prilike za bijele. Prvo se Cernat našao sam pred Subašićem, al pogađa točno u vratara. Zatim lopta ide do kapetana bijelih Hrgovića koji puca s nekih 8 metara, ali Subašić opet brani. Tu nije kraj opasnosti za goste, lopta se odbija do Bartolovića koji puca glavom tik uz desnu vratnicu.
U 30' Kalinić se okušao još jednom. Ovog puta jakim udarcem s više od 20 metara. Lopta, nažalost, prolazi tik pored desne stative.
Trud se Kaliniću isplatio kada je uspio izjednačiti u 37'. Nakon kornera Cernata glavom puca i svladava vratara gostiju. 1:1.
Do poluvremena Hajdukovci su probali još dva puta, ali neprecizno.
Na poluvrijeme se otišlo s 1:1.
U 54' Hajduk vodi. Nakon 'igre flipera' u kaznenom prostoru gostiju i pokušaja udarca Cernata, pa Damjanovića, Nikola Kalinić ponovno zabija. S pet metara pucao je na praktički prazna vrata.
U 70' ponovno gol Hajduka. Ovog puta strijelac je Linić koji je nakon ubačaja Pelaića povećao vodstvo bijelih na 3:1.
74' i 4:1. Ponovno ubojiti Kalinić koji se nakon proigravanja od strane Linića odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i postavio konačni rezultat.
U 78' domaći strateg Sergije Krešić umjesto Damjanovića uvodi toliko očekivano pojačanje Hajduka - Igora Tudora.

Nakon zadnjeg zvižduka suca Strahonje, sigurno zadovoljni postignutim rezultatom i ispraćeni pljeskom sa hladnog Poljuda, naši igrači otišli su u svlačionice. Gostujuća momčad Zadra pokazala se kao mlada, perspektivna, puna talenta i nogometnog znanja, naročito u prvom dijelu, kada su individualnim akcijama pojedinaca zadavali glavobolje domaćim obrambenim igračima.

HAJDUK: Tomić - Pelaić, Sablić, Buljat, Hrgović – Rubil (od 46' Andrić), Damjanović, Linić – Cernat – Bartolović (od 70' Verpakovskis), Kalinić.

ZADAR: Subašić – Parmaković, Batkoski, Puljić – Milin, Tomasov (od 56' Mitrović), Balašković (od 46' Bilaver), Surać, Elez (od 78' Modrić) – Župan – Terkeš.



| komentari (7) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.