hair metal rules

subota, 03.06.2006.

Alice Cooper

Iako sam dobila primjedbe da pisem premalo o sebi, ipak nastavljam s hair metalom. Ak kuzite hair, kuzite i mene. U ovom postu sam odlucila pisati o svom best pjevacu - Aliceu Cooperu.
Ovaj kontroverzni rocker rodjen je 1948. u Detroitu kao Vincent Furnier. U pocetku je pjevao u bandu koji se zvao Alice Cooper, no band bas nije imao previse uspjeha, pa Vincent pocinje solo karijeru preuzimajuci ime banda. Svojim prvim albumima poput "Pretties For You", "Love It To Death", a ponajvise albumima "Killer", "School´s Out" i "Billion Dollar Babies" predstavio je publici novi pravac u rocku - shock rock. Bio je to spoj hard rocka i glam rocka zacinjen detaljima iz horror filmova, kao sto su krv, sjekire i zmije. Sve je to savrseno ukomponirao u svoje osebujne scenske nastupe, koji su uskoro postali njegov zastitni znak. Ovako to izgleda kad nastupa Alice:


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Najveci uspjeh postigao je pjesmom "Poison" sa albuma "Trash" iz 1989.
Ta je pjesma ostala zapamcena kao jedna od najvecih pjesama svih vremena. Meni je osobno takodjer jedna od naj-pjesama (uz "Welcome To The Jungle" od Gunsa i "Youth Gone Wild" od Skid Rowa). Evo i spota:




- 20:17 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.