Ha Dva O

subota, 02.09.2006.

20060901 Friends

Jucer sam Joj odlucio reci koliko mi znaci kao prijateljica. To je oduvijek i bilo, ali odnos se cesto razvija. Znam da sam Joj vec slicne stvari govorio i vjerojatno ona to sve i zna, ali neke stvari ipak treba izreci i time naglasiti, a ne ostaviti da se podrazumijevaju. Razlog je i taj sto mi je par puta rekla da kada vise ne budem u Nju zaljubljen da m vise nece biti stalo do Nje i da mi nece vise biti zanimljiva. Siguran sam da Ju zaista zbog svog stanja dozivljavam na jedan poseban i pomalo drugaciji nacin. Ali mozda dok sam ovakav, vidim mnogo bolje nego drugi ljudi. Uglavnom, Ona je ljubav moga zivota i nisam znao da je ovako nesto moguce osjecati prema nekoj osobi, sto se tice ljubavi. Ali tu nije kraj. Koliko god bila velika ta ljubav i nemjerljiva s bilo cime drugim u galaksiji, cak i ako zbrojimo sve ostale stvari i pojave u svemiru, Ona mi znaci jos i vise od ljubavi. Smatram Ju najboljom prijateljicom. Nema bica koja me vise fascinira, koje vise volim, koje mi je draze od Nje. Ni s kim se ne osjecam ovako blizak. Ni s kim nisam prosao stvari kao s Njom. Nitko nema toliku volju kao Ona da mi pomogne. Nikome nije toliko stalo do mene. Veoma je posebna. I super prijateljica.

Problem kojega se nikako ne mogu rijesiti: strah me ako izgubim ovako nesto. Mnogo puta mi je pokazala koliko sam Joj drag i koliko Joj je stalo do mene. Ali ja se vrlo cesto bojim da cu ju izgubiti. Jednostavno da Joj jednoga dana prestanem biti zanimljiv jer otkrije da ne ispunjava sebe. Cesta pojava su i Njene promjene raspolozenja. Tako da se odjednom u nekom trenutku potpuno predomisli oko nekih stvari. Dobra stvar je, u ovom slucaju, sto se ponovno zna predomisliti. Takodjer, postoji i ono sto mi je rekla nekoliko puta. Nikad ne znas kako ce se stvari razviti i sto ce se dogoditi jednoga dana. Zato ovo sve moze propasti. I ono sto je Njoj smetalo je to da bude previse vezana uz mene. Napomenula je da osjeca da je to ovisnost i da takve stvari nikako ne zeli. Tako se i borila protiv toga. A meni to uvijek izgleda kao da Ju gubim. Ono sto svakako ne mogu biti siguran je to da ce Ona uvijek biti uz mene i to je vise nego ocito. Zato se veselim svakoj prilici da Ju vidim.

Gadna stvar je kada je covjek neracionalno optimistican. Zapravo i bez pravoga razloga za to. Jedino sto ga pokrece u tom slucaju je sama zelja za ostvarenjem onoga sto voli i sto zeli. Odvratan osjecaj. Kada s toliko optimizma ocekujes neke stvari koje ti se ne mogu dogoditi. Kada zelis stvari koje ti nisu namijenjene. Ako te stvari ne mozes dobiti nakon dovoljno dugo vremena, neuspjeh razdire dusu. Jer cini ti se da ako nesto dovoljno jako zelis, da ces to i dobiti. Ma koliko god to nevjerojatno bilo. Tako su me bar ucili. Da treba biti ustrajan. A cesto stvari ne ispadnu ovako kao sto smo mislili. Nego malo drugacije. Pravo je umijece u tome prepoznati pozitivne stvari koje covjek dobije. Evo, ja zelim najljepsu, najvecu i najsnazniju stvar na svijetu i da bude ispunjena na pravi nacin, u potpunosti i da ne budem sam u tome. Ali dobio sam nesto drugo, nesto sto je manje, ali opet je veliko. A koja katastrofa ako ovo sto sada imam ne uspijem zadrzati. Koliko patnje ce tada biti. Plakat cu kada vidim sto sam mogao imati, takvu predivnu stvar koja bi mi mogla iskliznuti ispred nosa. Bol i patnja.

No, ipak mislim da ce sve lijepo zavrsiti. To bi bilo super. I svijet je zapravo lijepa stvar, prepun potencijala. Samo se ja trebam malo srediti.

Ne mogu promijeniti pravila po kojima je svemir satkan. Pravi inzenjer moze rijesiti svaki problem koristeci ogranicen skup mogucnosti i sve to prilagoditi sebi.
- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.