< | lipanj, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Cimetova čarolija
- 09:59 -
Ispeklo pa reklo (9) -
Tisak -
# -
On/Off
Nastavljam u stilu osvježavajućih, voćnih divota... Mada primat u mojoj kući ljeti drže višnje, a odmah iza njih jagode... ova divotica je od jabuka i cimeta. Kolač sam neočekivano probala na jednoj maloj proslavi i oborio me! Naravno da nisam mogla dobiti recept jer je ljubomorno čuvan, ali ja ne bih bila ja da nisam eksperimentirala i došla do kolača koji dijelim s vama... Uz ispriku da nema slika postupka - uživajte! POTREBNO: Kutija Pettit Buere keksa 1 kg sočnih jabuka 10 žlica šećera 2 pudinga od vanilije Cimet, CITRO BACK 400 ml slatkog vrhnja 2 vanilin šećera PRIPREMA: Jabuke očistiti, narezati na tanke ploške, zaliti s 1 l vode, dodati šećer, malo cimeta i Citro Back pa skuhati kompot. Ocijediti 8 dl soka od kompota i staviti da zavrije. Puding razmutiti sa 6 žlica hladne vode i skuhati u soku od kompota. U manju protvu (pleh, tepsiju) slagati naizmjence kekse i još vrući puding. Ostaviti da se ohladi. Hladni kolač premazati slatkim vrhnjem koje se istuče s vanilin šećerom. Posuti cimetom. Vaša Lorna |