< | veljača, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Piletina s octom
- 09:44 -
Ispeklo pa reklo (6) -
Tisak -
# -
On/Off
Naša blogeljica koja se prije odazivala na ime Moje drugo ja poželjela je podijeliti jedan dobar recept s nama, pa evo, vjerujemo da je genijalan: Ovako nešto dobro nisam jela jako jako dugo vremena, zato evo recepta, obavezno probajte jer je savršeno! Sastojci: 4 komada pilećih prsa, bez kože i kostiju 1 žlica rastopljenog margarina 1 zgnječeni češanj češnjaka sol i crni papar 2 žličice meda 1 žlica limunovog soka 1 žlica aceta balsamica Pileća prsa se stave u tavu na otopljeni margarin. Ja sam još s jedne strane meso stavila u brašno, jer kako kaže mama, tako će meso ostati ravno. Meso treba lagano popapriti i posoliti,posuti češnjakom, te pokapati medom i limunovim sokom. Peći dok ne porumeni, zatim zaliti acetom balsamicom. Piletinu preokrenuti, podliti sokom od pečenja i peći dok iz mesa ne poteče sok kada ga probodete nožem. Evo kako sam napravila prilog - skuhala sam krompir i mrkvu, pri kraju huhanja u vodu sam stavila malo vegete. Kad se skuhalo ocijedila sam, posula sam to acetom balsamicom, posolila i stavila peršina - kod mene je to bilo za ukras jer sušeni peršin očito, kako sam saznala, ne služi ničemu, mislim da bi svježi bio puno bolji. Tu je išao i jedan nasjeckani češanj češnjaka, a ubacila sam i prženih suncokretovih sjemenki. Ovaj prilog sam improvizirala, ali je ispao odličan. Kako moja mama ne voli mrkvu u hrani, osim u juhi, ja tek sada otkrivam kako je mrkva odlična. Uglavnom, ovo treba probati OBAVEZNO, jer je prefino! To je recept iz jedne od onih ljetnih kuharica što su ljetos izlazile u 24 sata. Sutra pravim ovo. Mislim da će biti super. :) Zahvaljujemo dragoj blogeljici i želimo da što više kuha i dijeli recepte s nama! |