< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    31.01.2008., četvrtak
    Knedličke od sira

    Dok moja Mikica zadovoljno mljacka u kuhinji, ja dijelim s vama čemu se, nakon škole, izgladnjelo dijete veseli...

    Davno sam pokupila ovaj recept, pa dok su djeca bila mala se na njega zaboravilo... sad su i naši gurmanski potomci stasali i jelo je vračeno na naš stol!

    Tijesto:
    50 dkg friškog sira
    25 dkg oštrog brašna
    6 dkg margarina
    2 jaja
    žličica soli

    Pola količine sira propasirati, a drugu polovicu zgnječiti vilicom. Sve skupa izmrviti s brašnom, primiješati jaja, margarin i sol. Brzo umijesiti rahlo tijesto. Od tijesta napraviti valjak i ostaviti da stoji ˝ sata na pobrašnjenoj plohi, pokriveno krpom.

    Pripremiti filu:
    3 žl ulja
    1 glavica crvenog luka
    20 dkg mljevenog mesa (ili gljiva ili zajedno)
    1 žličica soli
    -papar
    -mažuran
    -usitnjenog lista peršina
    1 žlica pirea od paradajza
    1 žličica Vegete

    Sve pirjati dok meso omekša. Fila nalikuje umaku bolonjeze, ali mora biti gušće.

    Od tijesta rezati ploške i filati s po 1 žličicom umaka. Oblikovati kugle i kuhati 15-ak minuta u posoljenoj kipućoj vodi.
    Ovo jelo izvrsno paše s vrhnjem i zelenom salatom, ali i uz dinstano kiselo zelje...

    Image Hosted by ImageShack.us

    Naravno da ih nisam danas mijesila. Kad bih stigla?
    Zadnji put mi je bilo 4 viška, pa sam ih smrznula. Danas sam ih samo skuhala u kipučoj slanoj vodi!

    Dobar tek vam želi vaša
    LORNA
    - 13:36 - Ispeklo pa reklo (9) - Tisak - # - On/Off
    21.01.2008., ponedjeljak
    Prutići umočeni u čokoladu, posipani orasima

    Ovaj recept možete naći u kuharicama kao "prutiće od oraha".

    Budući da niti u tijesto niti u filu (koje ni nema) zapravo ne stavljamo orahe, nego prutiće njima samo posipamo, smatram ime "prutići od oraha" neprimjerenim pa ga mijenjam, a kome se ne sviđa, neka opet ostavi svoje znanje u komentarima, hvala.

    Ovo su keksići koji se doduše peku, ali jako su jako fini i mogu dugo stajati pa ih ja obavezno radim za blagdane.

    Možda će vam se učiniti komplicirano, ali nije, jer dok se oni peku ili hlade možete raditi nešto drugo...

    Zapravo, kolače uvijek radim nekako usputno, osim glazura i finiširanja :)



    Potrebne namirnice za puno finih prutića (oko 50 komada):


    - 60 dkg glatkog brašna

    - 40 dkg margarina ili maslaca

    - 20 dkg šećera u prahu

    - 2 žumanjka



    za sljepljivanje:

    - marmelada od marelice (ili miješana ili od šipka ili po ukusu ;))



    za premaz:

    - 2 bjelanjka

    - 10 dkg mljevenih oraha



    za čokoladne vrhove:

    - 20 dkg čokolade za kuhanje

    - 1 dcl slatkog vrhnja

    * prema potrebi, možete smjesu prepoloviti ili raditi duplo! :))



    Domaćice, mlade i stare, početnice i iskusne, kuhinja je mjesto uživanja kako u jedenju tako u spravljanju!

    Što god vam nije fino, zamijenite sastojkom po vašem ukusu ili ukusu vaših ukućana.



    1. Dobro izmiješajte brašno, margarin i šećer u prahu.
    Dodajte žumanjke pa umijesite glatko tijesto.


    * tijesto je gotovo kad vam se više ne lijepi za ruke niti zdjelu ili podlogu na kojoj mjestite, već postane kompaktno



    2. Stavite tijesto u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata (može i preko noći)



    3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi, na debljinu 3 mm.



    4. Kotačićem ili nožem režite prutiće dimenzija 10 x 2 (ili po želji)



    5. Premažite ih umućenim bjelanjkom i po sredini pospite orasima



    6. Pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva (ili dok premaz od bjelanjka i orasi ne "požute")


    7. ohlađene sljepite marmeladom (po dva)

    8. u malenu rajnglicu ili lončić stavite slatko vrhnje i razlomljenu čokoladu pa rastopite na vatri (plinu, struji, što već imate) uz stalno mješanje.
    Čim dobijete glatku masu poput ogledala, maknite s vatre.


    9. Umačite sljepljne prutiće sa svake strane i odložite na rešetku dok se ne stvrdne glazura


    *ako nemate rešetku za kolače, poslužite se onom iz pećnice


    * najbolje je raditi na večer kako bi se glazura sušila preko noći bez opasnosti da vam prutići smetaju na radnom prostoru ili da će poprimiti mirise i arome ostalog kuhanja


    * složite u limene kutije i držite na sobnoj temperaturi ili u frižideru


    * može stajati do 14 dana i duže (ali vjerojatno neće ;))



    Uživajte i dobar tek!
    - 13:59 - Ispeklo pa reklo (5) - Tisak - # - On/Off
    17.01.2008., četvrtak
    Tortilje

    Recept nam je specijalno za Gužvaru ustupila popularna i svima draga blogerica humanitarka i čokoladna kraljica Choco. Hvala joj!

    Potrebni sastojci:

    1 crvena paprika
    1 zelena paprika
    1 žuta paprika
    1 manja konzerva meksičke mješavine kuruze i graha
    1 paket tortilja (4 velike tortilje su savršene za pozamašnu porciju za dve odrasle osobe)
    pola paketića gorgonzole
    1 manje pakiranje vrhnja za kuhanje
    paket pilećih prsa
    1 luk
    malo vegete
    polutvrdi sir po želji


    Narežite luk i popržite na ulju.
    Recept za tortilje

    Ubacite piletinu i popržite da pobijeli pa dodajte narezane paprike.
    Recept za tortilje

    Dodajte malo vegete. Pržite dok se paprika ne smekša i dok piletina ne bude gotova.
    Recept za tortilje

    Ubacite konzervu meksičke mješavine.

    U posebnoj posudici rastopite gorgonzolu u vrhnju za kuhanje. Sir narežite na trakice.

    Tortilje napunite gotovom piletinom i povrćem, dodajte trakice sira i rastopljeni umak od gorgonzole.
    Zamotajte i pričvrstite čačkalicom.

    Lagano zapecite u zagrijanoj pećnici.

    Recept za tortilje


    Tortilje možete napraviti i sami. Glatko brašno pomiješajte s malo mlake vode i malo soli. Izmjesite glatko tijesto i tanko ga razvaljajte.
    Prepecite na teflonskoj tavi bez ikakvih dodanih masnoća.

    Dobar tek!

    Choco
    - 14:07 - Ispeklo pa reklo (17) - Tisak - # - On/Off
    14.01.2008., ponedjeljak
    Ciganska torta

    "Ciganska torta draga je svima,
    Puding i kekse volimo svi, a ona to ima!
    Brzo, jednostavno, lako za sastavit,
    Čak će je i naša Tedi znati napravit!
    I sad vidim da nisam neki poeta,
    Stoga, kanim se toga i bacam
    Na pisanje recepta!"
    TA-DAAAAAAAA! naughty

    Potrebno je:
    Image Hosted by ImageShack.us


    * Dvije vrećice čokoladnog pudinga – osobno uvijek koristim Dolceline. Nisam nikad probala Cigansku tortu od pudinga drugog okusa i nemrem garantirat da bi išta osim čokolade valjalo, al ak volite eksperimentirati – dajte – i, svakako, javite rezultate.
    Bez obzira koji okus pudinga koristili, slobodni ste i dalje svoj uradak nazivati Ciganskom tortom – imate moje dopuštenje (ovo je interna fora i trebalo bi vam biti smiješno, ako znate o čem se radi)
    * Paket Petit Beurre keksa – mogu i jeftinije inačice
    * Litra mlijeka cca 2 deci za vlaženje keksiju.
    * 4-5 žlica šećera
    * Šlag (u prahu, vrhnje za šlag - što god) – u količinama po volji.

    Skuhajte puding po uputi proizvođača, u Dolcelinom slučaju to izgleda ovako; prašak iz vrećica (dvije vrećice) pomiješajte sa 4-5 žlica šećera i 12 žlica mlijeka odvojenih od litre. Dobro promiješajte.
    E, al stvarno pripazite da dobro izmiješate.
    Za to vrijeme zakuhajte ostatak mlijeka te ga, kada zakipi, sklonite sa vatre i u njega izlijte smjesu praška, šećera i mlijeka.
    Vratite na vatru i kuhajte 2-3 minute, na laganoj vatri, uz miješanje – najbolje pjenjačom kako vam se puding ne bi zgrudao.
    Pustite puding da se malo ohladi pa u njega stavite žlicu margarina i promiješajte.

    Cigansku tortu obično slažem u duboki protvanj, te iz njega vadim komade. Također, može se slagati i u one velike četvrtaste protvanje, one koji dolaze uz rernu, u manje slojeva, pa to onda ispadnu više kolačići nego torta...

    Ako želite da torta bude prava torta, kao što sam ja željela za Gužvaru, onda je postupak slijedeći;
    Posudu (kalup) četvrtastog oblika obložite aluminijskom folijom (pokušala sam s plastičnom, al mi se frkala i ljepila sama za sebe), onako da rubovi vire van, a kako bi sve to lakše mogli izvaditi iz posude kada za to dođe vrijeme.
    Složite red petit keksiju prethodno, na kratko, umočenih u hladno mlijeko. Preko njega razmažete sloj pudinga.
    Dalje se slaže tako, sloj po sloj – keksi, puding – s tim da se keksi slažu kriš-kraš (ako ste ih prvo okrenuli vodoravno, idući sloj neka bude okomit...)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Zadnji sloj neka bude keks.
    Meni je ovaj put ostalo nešto pudinga, te sam njime popunila kuteve posude.
    Tortu ostavite na hladno mjesto kako bi se puding zgusnuo i čvrsto povezao kekse.

    Kad se torta ohladi i očvrsne okrenete ju na poslužavnik (tanjur, nešto već na ćem ju mislite poslužiti) i pomoću folije izvucite van iz kalupa.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Premažite ju šlagom i ukrasite po želji.
    Image Hosted by ImageShack.us


    Dobar tek!
    Image Hosted by ImageShack.us


    Ljubi vas Nessa!

    - 10:53 - Ispeklo pa reklo (19) - Tisak - # - On/Off
    10.01.2008., četvrtak
    Štrukli sa sirom

    Sastojci:
    50 dgk brašna (mekog)
    1 jaje
    2 žlice ulja ili 10 dkg margarina
    malo soli
    2 dl mlijeka ili vode

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Na plohu na kojoj mijesite stavite brašno i napravite udubinu. U udubinu dodati ostale sastojke pa prvo umijesite vilicom dok se ne počne formirati tijesto. Tada mijesimo da dobijemo čvrstu kuglu (otprilike kao za rezance).

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Nadjev:
    30 dkg friškog sira
    1 vrhnje (oko 2 dl)
    2 jaja
    1 žlica griza
    malo soli

    Dobro izmiješati nadjev. Razvaljati tijesto na što je moguće tanje, filati, razmazati filu, pa zamotati kao za štrudlu.

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Štrukli se režu tanjurićem! Prvo utisnite vanjskim rubom dlana da se "razmakne" fila, a zatim tanjurom kao kotačem prerežite. Štrukle odmah stavljajte u kipuću slanu vodu uz dodatak ulja i kuhanjte 20-ak minuta.
    Na brzinu ih, po cijeđenju, zalijem malo posoljenim vrhnjem za kuhanje... ali postoje i druge inačice.

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Npr, možete ih preliti prženim prezlima (krušnim mrvicama) ili složiti u vatrostalnu posudu premazanu margarinom, na malo margarina prokuhati vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića, na kraju dodate parmezana, pa prelijete štrukle i zapečete u pećnici!

    DOBAR TEK!

    Vaša Lorna
    - 10:36 - Ispeklo pa reklo (9) - Tisak - # - On/Off
    07.01.2008., ponedjeljak
    Kako umijesiti kruh

    Čast mi je i zadovoljstvo (ne, ovo nije fraza ovaj put) što ću vam upravo ja pokazati kako se mijesi pravi domaći kruh. Mene je to naučila moja baka Marija i bez lažne skromnosti priznajem da mi to jako dobro ide. Čak mi je i šef jedne kuhinje priznao da sam talentirana za dizano tijesto sretan.
    U ovom receptu nema ništa fensi šmensi, dajem vam najobičniji recept za najobičniji kruh.
    Svaka čast pekačima i ostalim čudima tehnike koja se danas mogu nabaviti na tržištu, ali meni nema boljega kruha od onoga koji umijesim vlastitim rukama.

    Sastojci:
    1 kg brašna (glatkog pšeničnog, a možete koristiti bilo koje drugo, od raženog do kukuruznog, no preporučujem vam da za prvi put uzmete pšenično jer je primjerice priprema kukuruznoga kruha malo drukčija, no o tome u drugom receptu)
    1 svježi kvasac ili germa (kocka)
    Žlica šećera
    Šaka soli
    Oko 0,5 l tople vode ili mlijeka
    Oko 1 dl ulja ili neke druge masnoće

    Priprema:
    Za pripremu kruha najbitnije su četiri stvari: toplina, toplina, toplina i dobra volja sretan.
    Neka vam sve namirnice budu tople, a cijeli postupak obavljajte u toploj prostoriji.
    Najprije uzmite jednu oveću zdjelu u koju prosijte nešto više od polovice potrebnog brašna. Ako nemate sito, ne očajavajte, nije propast svijeta, no imate li ambiciju češće peći kruh i općenito dizano tijesto, nabavite si jedno.
    prosijati

    Brašno pomiješajte sa šakom soli. Tu je sad jako važno da ga lagano razrahlite ako ga niste prosijali – uzmete kuhaču ili vilicu te ga podižete u zrak i lagano sipate dolje. U brašnu u sredini napravite udubinu u koju ćete uliti pjenicu.

    posoliti-udubina

    Vrijeme je za kvasac. On se priprema tako da u posudu stavite toplo mlijeko ili vodu (oko 2 dl), dodate žlicu šećera, pola masnoće, žlicu brašna i u to umrvite kocku kvasca.
    Pustite ga dizati oko 15 minuta na toplom mjestu.

    kvasac

    Kad se kvasac dignuo odnosno pretvorio u pjenicu, ulijte ga u udubinu u tijestu te lagano kuhačom zamiješavajte od sredine prema rubu.
    kvasac-pjenica

    Sad je vrijeme za klofanje. To se najbolje obavlja sjedeći i potrebna vam je poprilična snaga. Što jače isklofate tijesto, to će vam kruh biti bolji. Ovo je trenutak kad si možete dati oduška i zamišljati da je tijesto netko tko vas je nedavno naljutio pa ga vi malo kažnjavate.
    Važno je da tijesto odižete odozdo kuhačom u prilično brzom ritmu (pomaže i slušanje neke žustre glazbe). Neki to rade i rukom, ali meni je draže kuhačom.
    klofanje

    Kad ste tijesto dobro isklofali, posipajte brašno po rubovima zdjele i gore po tijestu, pokrijte krpom i stavite na toplo da se diže.

    prvo-dizanje

    dizanje-krpa

    Nakon što se tijesto diglo odnosno nabubrilo otprilike dvostruko, prebacite ga na pobrašnjeni stol.

    dignut-brasnjenje

    na-stol

    Tu ga još dodatno mijesite i dodajte brašna po potrebi da vam se ne lijepi za ruke i stol.

    tresi-mijesi

    Oblikujte hljepčić ili štrucu i prerežite je nožem na dva dijela.

    rez

    Svaki hljepčić još malo promijesite (ovaj me dio uvijek podsjeti na neki stari ex-Yu film u kojem je mladi Štimac radio sa stanovitom Jagodinkom u pekari pa su mijesili sve i svašta :D ) i oblikujte dva dugoljasta hljepčića.

    hljepcici

    Protvan ili tepsiju ili lim namažite masnoćom (može ulje, može maslac, može mast – ovo zadnje meni je najbolje). Za pečenje su mi najdraže zemljane posude.
    protvan
    Tijesto dobro namažite masnoćom, naročito bočno da se hljepčići ne slijepe.

    prije-dizanja

    Pokrijte krpom i opet stavite da se diže. Moram li ponavljati da mjesto na kojem se diže mora biti toplo? sretan
    Kad se diglo otprilike opet na dvostruku veličinu, stavite u pećnicu ugrijanu na oko 200 stupnjeva i pecite od 45 minuta do sat vremena.
    Sad možete otvoriti prozor i čak napraviti propuh J Kruh je na sigurnom u pećnici i ništa mu neće naškoditi.

    dignuto

    Kad je kruh pečen, prebacite ga iz posude u kojoj se pekao na čistu krpu i omotajte ga tako da korica ostane mekana.
    peceno

    Nadam se da vam se svidio ovaj recept. Ako ništa drugo, sad mi više nitko neće moći reći da je kruha gladan kad ne radi obližnja pekarna sretan.

    Jana

    - 10:22 - Ispeklo pa reklo (22) - Tisak - # - On/Off
    03.01.2008., četvrtak
    Zabuna ili prijevara?!

    Kao većina nas, čim naiđem na neki zanimljiv recept, ne mogu odoljeti ne isprobati ga.

    Nekada se razočaram, češće oduševim, ali još nikada, baš nikada nisam bila prevarena!

    Prije nekih mjesec dana ugledam ovo:

    Photobucket

    Imperial torta na način hotela Sheraton! mmmmmmmmmmmm njam, njam i još velikodušno dijele s nama recept!

    Pomamila se ja, pokupovala sve sastojke i pomno pratila sve upute:

    Photobucket

    tijesto je btw ispalo savršeno, ali...
    Image Hosted by ImageShack.us


    fila je btw ispala savršeno ali...
    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    i marcipan sam uspješno razvaljala i "obukla" kolač, ali...

    Image Hosted by ImageShack.us


    čak je glazura, i to ona koju ne volim, s margarinom ispala super, ali...

    Image Hosted by ImageShack.us



    Ali, usporedite sami:

    obećali su mi ovo
    Image Hosted by ImageShack.us


    a ispalo je ovo
    Image Hosted by ImageShack.us



    Možda ćete reći "dobro zgleda, kaj bi ti htjela?"

    Ovako, tijesto od badema je ispalo kak i ispada, prilično suho i slastičarski.

    Krema je ispala apsolutno slastičarski, onak pjenasto spužvasta, mislim da bi mogla stajati mjesec dana i ne bi se splazila, super za svadbe! tuzan

    Glazura je ona margarinasta koja puca, ali se super razmazuje. Preferiram moju, sa slatkim vrhnjem, no to je ipak stvar ukusa...

    Sve u svemu, tek nakon par dana, jedući kolač konačno sam mogla formulirati u jednoj rečenici što s kolačem ne valja - ima okus po slastičarskom! A ja to ne volim, nikak!


    I sad će neki reći od kud meni ideja da se mogu nositi s vrhunskim slastičarima i to ni manje ni više nego iz Sheratona i zakaj bi oni meni otkrivali svoje tajne recepte i specijalitete kuće?

    Moj odgovor je prilično jednostavan: zato jer su to objavili!

    No, dovoljno je da pojedem samo jedan zalogaj ovog čuda i otkrit ću sve što su namjerno propustili u receptu belj


    P.S. moji gosti su uživali i rekli da je jako fino... dokazali su to hrabrim tamanjenjem velikih količina kolača. Ipak, sad sam u dilemi, jesu li samo bili pristojni ili nisu imali uzorak za uspoređivanje pa je kolač kao takav čist fini... hm...


    P.P.S. Ako netko nije probao Bajadera ploške koje je kao reklamu za svoje vanili šećere, gusnele i praške objavila Dolcela, probajte svakako, savršen je!
    Ako vam je promakao, ja sam ga pospremila, a i poslikala dok sam radila (skoro niš nisam mijenjala wink
    5 palčeva gore, prvi se pojeo!
    Image Hosted by ImageShack.us

    - 13:16 - Ispeklo pa reklo (20) - Tisak - # - On/Off
    02.01.2008., srijeda
    Novogodišnja torta od oraha

    Još jedan recept koji sam prvo našla i pospremila, a tek nakon par godina isprobala...
    Već je dvije godine na mom stolu za novogodišnju noć i bit će i ove.

    I ja očito radim nešto drugačije jer moja torta ispadne viša, a krema žuća...

    Torta je jako zasitna tako da njome bez straha možete "nahraniti" hrpu gostiju, jer je tanka šnita više nego dovoljna.
    Nisam škrta, nego ne volim glomazne komade hrane pa rađe pojedem 2 ili 3 tanke nego jednu debelu pa sam sita i od gledanja :/
    No, vi ćete rezati po svom ukusu :))

    * malo je skuplja, ali isplati se :)


    Originalnog imena "Žito torta", ja je zovem "Novogodišnja torta" jer ne razumijem žito u imenu...


    Treba vam:

    za biskvit

    - 12 jaja
    - 12 žlica šećera
    - 2 vrećice vanili šećera
    - 10 žlica mljevenih oraha
    - 10 žlica glatkog brašna


    Za kremu

    - 1/2 litre mlijeka
    - 20 žlica šećera

    - 25 dkg margarina za kreme (ili maslaca)

    pa još

    - 1/4 l mlijeka
    - 10 žlica brašna
    - 5 žumanjaka
    - 30 dkg mlijevenih oraha


    šlag ili ukrasi po želji



    Priprava:



    1. Umutite bjelanjke sa šećerom


    2. dodajte jedan po jedan žumanjak

    3. na kraju žlicu po žlicu, naizmjence, orahe i brašno

    Od dobivene smjese ispeći 5-6 kora na limu od kalupa za torte.

    (olakšajte si tako da lim prekrijete aluminijskom folijom ili masnim papirom pa na istom limu samo zamijenite folije.
    Foliju pobrašnite.
    Pećena tijesta nek se hlade na foliji.
    Kada slažete tortu, tijesto okrenite tako da folije bude prema gore pa je ogulite i tako red po red)


    5. tanki sloj kreme ulijte u kalup obložen folijom
    6. pecite na 180 stupnjeva, dok lagano ne posmeđi i nož ostane suh nakon probnog pikanja

    * kad se ohladi, učinit će vam se da je tijesto ljepljivo, bez brige, nije sirovo, samo se omekšalo. Sjedinjeno s kremom bit će čarobno :))



    Krema

    1. Skuhajte pola litre mlijeka sa šećerom.


    2. Odvojeno umutite 1/4 l mlijeka s brašnom i žumanjcima.

    3. Dobivenu smijesu pomiješajte s kipućim mlijekom (onih pola litre sa šećerom) i orasima

    4. Dobro promiješati i ohladiti

    5. U ohlađenu smjesu dodati pjenasto umućen margarin za kreme (ili maslac ako baš volite).



    Na tanjuru (tacni) za posluživanje, slažite red tijesta, red file.
    Da si olakšate stavite obruč od kalupa za torte.

    Kad ste potrošili sva tijesta, premažite filom tortu okolo i po vrhu jer je krema prefina i nepotrebna je neka druga glazura.

    Ukrasite po želji.
    Do služenja (ii između) držite na hladnom.



    Uživajte i dobar tek!
    - 09:58 - Ispeklo pa reklo (7) - Tisak - # - On/Off

    << Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>