< | studeni, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Lovački ćevapi
- 15:14 -
Ispeklo pa reklo (10) -
Tisak -
# -
On/Off
Ovaj recept sam naslijedila od pokojnog ujaka i ne prođe pripremanje ovog jela da ga se ne sjetim. Jelo je jako izdašno i idealno za veća društva jer se s relativno malo mesa može nahraniti dosta ljudi... naravno da to ovisi o kapacitetu dotičnih osoba! Za 4 osobe treba (otprilike): 75 dkg svinjetine od lopatice (saftnije je) 20 dkg špeka (slanine, sušenog carskog mesa) 2-3 dl masnijeg kiselog vrhnja ulje sol papar vegeta Meso narežemo na kockice i napacamo uljem, solju, paprom i vegetom, kao za roštilj. Meso je dobro napacati ujutro prije pripreme. Svaki komad omotamo tankom šnitom špeka. Ako je komad manji, treba špek pridržati probadanjem čačkalicom. Prelijemo ostatkom paca (marinade) i stavimo peći na oko 200 C približno 1 sat. Ja uvijek dio kockica ostavim neomotano jer moja Mikica ne voli sa špekom. Kad je meso pečeno na svaki komadić staviti po malo vrhnja, pa vratiti u ugašenu pećnicu na oko 10 minuta da se zapeče. Ovo jelo najbolje prija uz pire krumpir i zelenu salatu. Najčešće ga radim nedjeljom jer nikome nije žao da se preostalo pojede u ponedjeljak uz svježe pripremljen krumpir! Dobar tek! Vaša Lorna |