< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    07.11.2007., srijeda
    Lovački ćevapi

    Ovaj recept sam naslijedila od pokojnog ujaka i ne prođe pripremanje ovog jela da ga se ne sjetim.
    Jelo je jako izdašno i idealno za veća društva jer se s relativno malo mesa može nahraniti dosta ljudi... naravno da to ovisi o kapacitetu dotičnih osoba!
    Za 4 osobe treba (otprilike):
    75 dkg svinjetine od lopatice (saftnije je)
    20 dkg špeka (slanine, sušenog carskog mesa)
    2-3 dl masnijeg kiselog vrhnja
    ulje
    sol
    papar
    vegeta

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar Meso narežemo na kockice i napacamo uljem, solju, paprom i vegetom, kao za roštilj. Meso je dobro napacati ujutro prije pripreme.

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar Svaki komad omotamo tankom šnitom špeka. Ako je komad manji, treba špek pridržati probadanjem čačkalicom. Prelijemo ostatkom paca (marinade) i stavimo peći na oko 200 C približno 1 sat. Ja uvijek dio kockica ostavim neomotano jer moja Mikica ne voli sa špekom.
    Image Uploaded by ImageShack Toolbar Image Uploaded by ImageShack Toolbar
    Kad je meso pečeno na svaki komadić staviti po malo vrhnja, pa vratiti u ugašenu pećnicu na oko 10 minuta da se zapeče.
    Image Uploaded by ImageShack Toolbar
    Ovo jelo najbolje prija uz pire krumpir i zelenu salatu.
    Najčešće ga radim nedjeljom jer nikome nije žao da se preostalo pojede u ponedjeljak uz svježe pripremljen krumpir!
    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Dobar tek!
    Vaša Lorna
    - 15:14 - Ispeklo pa reklo (10) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se