< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    04.11.2007., nedjelja
    Bečka torta (šnite, kocke ili sl.)

    Ovo je nešto jako fino, nije jeftino, ali isplati se!

    Možda na prvi pogled djeluje da ima puno posla, ali nema nego duže traje zbog hlađenja...

    Originalan recept je za šnite ili kocke i ja to obično radim za Božić, držim u frižideru, u limu pa prije posluživanja narežem na kockice minjon veličine (dakle recimo 2 x 2 cm), a ako je to jedini kolač onda na šnite 10 x 2 cm.

    No, jednom sam (za promjenu) napravila to kao tortu i od tada je hit pa je često radim po želji slavljenika.

    Upozorenje za one kojima je to bitno,
    torta će vam biti niska pa ako vam smeta, nemojte je raditi kao tortu ;))

    Tijesto:
    - 15 dkg čokolade za kuhanje
    - 20 dkg margarina (ili maslaca)
    - 10 dkg šećera (kristal)
    - 2 žlice brašna (oštrog)
    - 4 jaja

    Čokoladu rastopite, umiješajte margarin i šećer, dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno i na kraju snijeg od bjelanjka.
    Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

    *bez kompleksa možete kupiti gotovo tijesto pa ga upotrijebiti kao podlogu, čarolija je tak i tak u fili i glazuri ;))))

    Nadjev:
    - 50 dkg čokolade za kuhanje
    - 5 dcl slatkog vrhnja za šlag
    - 3 jušne žlice ruma
    - 3 jušne žlice šećera u prahu
    - 2 vrećice kremfixa (šlagfixa)

    Na vatri (plinu, struji, svejedno) otopite čokoladu s vrhnjem miješajući dok se potpuno ne sjedini i postane glatko poput ogledala

    Pazite da ne zakipi.

    Maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi (u frižideru) pa možete ovo umiješati i navečer, a u jutro nastaviti.


    Hladnu kremu tucite mikserom dok se ne pretvori u čokoladni šlag.
    Dodajte šećer, rum i Kremfix pa miksajte još malo.

    Tijesto prerežite i napunite filom (ako je za tortu, ostavite obruč od kalupa za torte, a ako su kocke ili šnite radite u limu - protvanju, brotvanu, tepsiji)
    Poklopite drugim tijestom i stavite u frižider dok radite glazuru...

    *Ako vam je tijesto ispalo previše rahlo i mrvljivo, nema beda, ostavite ga dolje kao podlogu i natopite rumom! ;)


    Glazura (ocaklina):
    - 25 dkg čokolade za kuhanje
    - 2 dcl slatkog vrhnja za šlag
    - 1 žlica ruma


    Otopite čokoladu i slatko vrhnje jednako kao za filu, pa odmah žlicom prelijte preko hladnog kolača!



    Ponovno sve vratite u frižider, a kad se i glazura ohladi ukrasite po želji.


    Poslužite hladno, a ako slasticu nekamo nosite (u goste na primjer), ostavite u zamrzivaču barem dva, tri sata!
    - 14:25 - Ispeklo pa reklo (13) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se