< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    03.11.2007., subota
    Popečci

    Ne znam kako vi, no ja se često nađem pred gomilom starog kruha; kupi muž, kupim ja, pojedemo pol.... drugi dan pojedemo i drugu polovicu, no za treći nam ostaje kruh star tri dana – stari kruh meni nije fin. I što sad?Nije lijepo bacit ga, ne znam nikoga kom bi trebao da njime hrani, recimo, pajceke.... treba taj kruh iskoristiti.

    Znam nekoliko recepata za koje je stari kruh dobar;
    - u zagrijano i zašećereno mlijeko nalomite kruh, pustite da omekša i navalite – jednostavno, brzo i slatko.
    - zamutite jaja s malo soli ( ili vegetom, ili dodacima po volji), u jaja umačite kruh i pržite ga na vrelom ulju, uz to fino pašu kiseli krastavci.
    - knedle od kruha (sastojci kao i za popečke, bez češnjaka, kuhaju se) super pašu uz gulaše...
    No, danas vam donosim recept za popečke.

    Potrebno je;
    - stari kruh izlomljen na komade
    - nasjeckani špek
    - vegeta (sol, ako vegetu ne koristite)
    - nasjeckani peršin
    - nasjeckani luk
    - nasjeckani češnjak
    - jaje
    - brašno
    - krušne mrvice
    Image Hosted by ImageShack.us

    Neki sastojci, naravno, nisu nužni i varijacije na temu su dobrodošle. Za početak navlažite kruh običnom vodom, ne pretjerujte, tek toliko da omekša. Dobro ga iscijedite, i stavite u jednu posudu. Redom ubacujte namirnice i dobro izmješajte. Na kraju dodajte jedno jaje, također izmješajte, a potom brašno i krušne mrvice kako bi pokupile višak vlage. Možete umiješati veću količinu smjese, te ju iskoristiti i drugi dan.
    Od smjese oblikujte «pljeskavice» - kuglice koje će te potom spljeskati.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Pržite, s obje strane, u vrelom ulju, par minuta – dok ne pozlate, te ih od viška ulja ocijedite na papirnatom ručniku.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Popečci su najfiniji dok su još topli, a dobar su prilog raznim jelima, ja sam ih danas poslužila uz šnicle i čušpajz od mrkve i graška.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Također, možete ih pripremiti za doručak, kao glavno jelo uz jogurt, vrhnje i sl.
    Dobar tek!
    Nessa
    - 16:36 - Ispeklo pa reklo (4) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>