< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    02.11.2007., petak
    Buhtle s umakom od vanilije

    Danas sam uz nešto laganiji ručak odlučila napraviti buhtle. Kolače od dizanog tijesta rijetko radim. Dizano tijesto mi je asocijacija na kiflice sa sirom i šunkom, a ne na orahnjaču ili makovnjaču.
    Moji vole buhtle, a nije ih problem napraviti. Ovo je masa za manju količinu kolača. Napraviš, pojedu se uz kavu, onako topli i nema više! ;-)

    500 g mekog brašna
    125 g šećera
    1 vanilin šećer
    limunove korice (citro back)
    1 suha germa
    malo soli
    1 jaje
    100 g margarina
    2 dl mlijeka

    Izmiješati suhe sastojke, u to dodati jaje, mlako mlijeko i otopljeni i ohlađeni margarin. Ja zagrijem mlijeko, pa u njemu rastopim margarin i ulijem sve skupa. Izmiksati mikserom, nastavcima za tijesto, u glatko tijesto, pokriti krpom i staviti na toplom da se digne.
    Ponovo promijesiti, pa razvaljati u pravokutnik. Tijesto izrezati u podjednake komade (ispalo mi 15 kom) i na svaki staviti žličicu pekmeza po ukusu. U protvi dimenzije cca 30 x 20 cm rastopiti 50 g margarina, u margarinu uvaljati kuglu po kuglu i slošiti ih jednu do druge. Ona strana kugle na kojoj se spaja tijesto treba biti okrenuta dolje. Buhtle ostaviti da se dignu još malo.
    Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 200 C i peći kolač 30-ak minuta.
    Kad se prohlade posuti šećerom u prahu.

    UMAK OD VANILIJE
    U manjoj posudi rastopiti žlicu margarina, popržiti žlicu oštrog brašna i podliti sa oko 1 dl mlijeka (ako je pregusto dodati još mlijeka). Dodati žlicu šećera, 1/2 paketića šećera vanilija burbon i malo cimeta. Kad zakipi, malo kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kad je umak jednolik i gladak, gotov je!
    Dok ne probate same vjerujte fotki da je njami!!!

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Lorna Doone
    - 09:44 - Ispeklo pa reklo (4) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se