< | listopad, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Dinstano kiselo zelje i pogačice s tikvicama
- 07:23 -
Ispeklo pa reklo (12) -
Tisak -
# -
On/Off
"Kaj bumo danas imali za ručak?" po hiljaditi put me pita mojenajvoljeno i ja po hiljaditi put odgovaram da će to biti dinstano kiselo zelje i pogačice sa tikvicama. "Prilog sa prilogom?" nesretno će on. Zato, imate li mesoždera u kući uz to idu hrenovke sa roštilj tave ili kuhane. Također i pogačice i kiselo zelje može se poslužiti sa nečim drugim. A sada recept: Sve što vam treba je: vrećica kiselog zelja (nama nitko ne radi zimnicu pa kupujemo) pola većeg luka ili jedan manji 2 krumpira 2 jaja 2 tikvice mlijeko oštro brašno ulje sol i papar Zelje isperite i ostavite da se cijedi A tikvice naribate Od jaja, brašna i mlijeka napravite malo gušće tijesto za palačinke, pa dodajte tikvice. Krumpir izrežete na kockice, i onda ovisi o ukusu ili ga kratko prokuhajte u slanoj vodi, ili ne morate ako ne volite pregnjeckav krumpir. U dubokoj tavi na malo ulja bacite sitno nasjeckan luk, pa kada minutu-dvije dodajte zelje i krumpir. U šalici za bijelu kavu promiješajte 4/5 vode i 1/5 ulja (običnog), te svakih 3-5 minuta zaljevajte dok ne bude prekriveno vodom. Posolite, popaprite i pustite kuhati još 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša). Za to vrijeme ugrijete plitku tavu (ja obično radim na onoj za palačinke) i ulje, pa žlicom vadite tijesto u tavu . Pogačice se okreću svakih dvije minute, po dva puta, ili više ako volite više pečene. I na kraju, hrenovke uopće ne trebaju :) Dobar tek Lulu |