< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    31.10.2007., srijeda
    Dinstano kiselo zelje i pogačice s tikvicama

    "Kaj bumo danas imali za ručak?" po hiljaditi put me pita mojenajvoljeno i ja po hiljaditi put odgovaram da će to biti dinstano kiselo zelje i pogačice sa tikvicama.
    "Prilog sa prilogom?" nesretno će on.
    Zato, imate li mesoždera u kući uz to idu hrenovke sa roštilj tave ili kuhane. Također i pogačice i kiselo zelje može se poslužiti sa nečim drugim.
    A sada recept:
    Sve što vam treba je:
    vrećica kiselog zelja (nama nitko ne radi zimnicu pa kupujemo)
    pola većeg luka ili jedan manji
    2 krumpira
    2 jaja
    2 tikvice
    mlijeko
    oštro brašno
    ulje
    sol i papar

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Zelje isperite i ostavite da se cijedi

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    A tikvice naribate

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Od jaja, brašna i mlijeka napravite malo gušće tijesto za palačinke, pa dodajte tikvice.

    Krumpir izrežete na kockice, i onda ovisi o ukusu ili ga kratko prokuhajte u slanoj vodi, ili ne morate ako ne volite pregnjeckav krumpir.
    U dubokoj tavi na malo ulja bacite sitno nasjeckan luk, pa kada minutu-dvije dodajte zelje i krumpir. U šalici za bijelu kavu
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    promiješajte 4/5 vode i 1/5 ulja (običnog), te svakih 3-5 minuta zaljevajte dok ne bude prekriveno vodom. Posolite, popaprite i pustite kuhati još 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša).
    Za to vrijeme ugrijete plitku tavu (ja obično radim na onoj za palačinke) i ulje, pa žlicom vadite tijesto u tavu
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us.
    Pogačice se okreću svakih dvije minute, po dva puta, ili više ako volite više pečene.
    I na kraju, hrenovke uopće ne trebaju :)
    Dobar tek
    Lulu
    - 07:23 - Ispeklo pa reklo (12) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>