< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    26.10.2007., petak
    Oslić s krumpirom iz rerne

    Evo još jedno jelo koje vjerojatno svi znate praviti, ali možda posluži kao dobra ideja na koju ste zaboravili.
    Budući da s posla dolazim oko 16h, a dragi malo poslije 17h, kuhanje preko tjedna nastojim što je više moguće pojednostaviti i ubrzati a da ipak ne izgubim na kvaliteti. Trudim se praviti lagana i zdrava jela, s puno maslinovog ulja.

    Danas ću vam predstaviti moj način pripravljanja oslića s krumpirom iz pećnice ili što bi mi rekli - iz rerne.

    Sastojci
    (uglavnom odokativno):
    - 1/2 kg fileta oslića
    - krumpira po želji
    - začini: vegeta twist za ribu i krumpir
    - nekoliko češnjeva češnjaka
    - maslinovo ulje
    - ružmarin
    - zelena salata
    - mladi luk
    - limun
    - sol
    - Kotany mješavina začina za salatu


    Recept:
    Oslića gurnite u mikrovalnu na odmrzavanje.

    Krumpir ogulite i narežite na ploškice. Ja osobno koristim blagodat Interspara i kupim porciju krumpira koji je već očišćen a sadrži taman koliko je za nas dvoje dovoljno. Malo ga poškropite maslinovim uljem i obilato posipajte Vegetom Twist za krumpir. Ostavite stajati.

    krumpirkrumpir2

    Očistite nekoliko češnjeva češnjaka i zdrobite ga u drobilici.

    cesnjakcesnjak2

    Odmrznutog oslića stavite na veliki tanjur i poškropite obilato maslinovim uljem. Češnjak koji ste malo prije zdrobili, uzmite među prste i utrljajte ga u ribu. Bogato ga posipajte Vegetom Twist za ribu s obje strane i ostavite stajati barem desetak minuta da se začini upiju. Maleni prstohvat ružmarina nije naodmet, ali zbilja maleni jer inače previše preuzme aromu.

    oslic
    oslic2

    Tepsiju premažite tankim slojem maslinovog ulja i u nju usipajte pripremljeni krumpir i oslić. Ulijte u jedan kut oko 2 dl vode.
    Zašto u kut? Zašto što bi se polijevanjem po sredini isprali začini.
    Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena.

    tepsija

    U međuvremenu, napravite zelenu salatu. Svi znate kako se to radi, ali svejedno ću napisati kakav je moj postupak.
    Očistim salatu, očistim mladi luk i isjeckam ga na ploškice. Sjedinim ih u velikoj posudi, prelijem maslinovim uljem i limunovim sokom te dodam jedan jako mali zdrobljeni češanj češnjaka samo arome radi. Posipam mješavinom začina i salata je gotova.

    salata


    Nakon što je oslić gotov, izvadite ga iz pećnice i uživate:)

    gotovo

    gotovo


    Dobar tek od nas Penellope:*
    - 13:34 - Ispeklo pa reklo (13) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se