< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    05.10.2007., petak
    Blitva s krumpirom i škarpina

    Pretpostavljam da ste svi prije ili kasnije radili nešto ovakvo za ručak, no uvijek je dobro vidjeti i znati kako rade i drugi. Dakle, škarpina uz blitvu s krumpirom na Penellopin način.
    Jedina stvar koju vam ne mogu konkretno reći su točni omjeri jer stavim blitve koliko imam (što više, to bolje) i krumpira otprilike odokativno (zavisi koje su veličine).

    Krumpir s blitvom

    Krumpir ogulim i narežem na male kockice. Stavim kuhati u posoljenu vodu. Dok se on kuha, očistim blitvu tako da odvojim zelene listove od tvrdog korjena i one žile u sredini. Sve osim listova bacim. Jedno sam vrijeme stavljala uz krumpir kuhati i te žilice sitno nasjeckane jer mi ih je bilo žao baciti, međutim odustala sam jer su pomalo staklaste koezistencije kad ih se zagrize (nešto kao nedovoljno kuhani krumpir) i to mi se nije svidjelo.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Nakon što je krumpir kuhan, iz vode ga izvadim pomoću rupičaste žlice u posebnu posudu, poslije čega u krumpirovu vodu uronim blitvu i ostavim je kuhati dok ne uvene i postane mekana.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Ocijedim je iz vode i premjestim na dasku za rezanje gdje je nasjeckam na sitne komadiće.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Za to vrijeme, na štednjaku se u velikoj tavi topi kocka maslaca (po mogućnosti slanog) na kojeg bacim nekoliko češnjeva zdrobljenog češnjaka.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Kad češnjak pusti svoj miris, u tavu ubacim narezanu blitvu i posipam je vegetom miješajući. Nakon što blitvu prožmu okusi maslaca i češnjaka što znači za otprilike 7 minuta, u tavu stavim i krumpir te ga lagano promiješam da se sjedini s blitvom.

    Skinem s vatre i obilno posipam maslinovim uljem. Premjestim u zdjelu.

    Škarpina
    Jedno pakovanje škarpine (dva komada ribe) stavim u mikrovalku na odmrzavanje. Uključim fritezu. Odmrznute komade škarpine operem pod vodom i očistim od eventualnih nečistoća. Peraje odrežem škarama jer su otrovne. Preporučam rukavice jer ruke kasnije smrde kao kuga.

    Svaki komad ribe narežem na tri dijela i dobro ga istrljam Vegetom Twist za ribu (plava bočica) te ostavim nakratko stajati (idući put kad budem radila, škarpinu ću prerezati uzdužno, izvaditi kost da ostane filet, lakše je za jesti a i bolje se može začiniti).

    Komade uvaljam u mješavinu brašna, crvene paprike i soli te ubacim na desetak minuta u fritezu.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Izvadim ih na tanjur na koji sam stavila salvetu kako bi upila suvišno ulje i poslužim uz blitvu.

    Dobar tek!

    Penellope
    - 08:00 - Ispeklo pa reklo (5) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se