< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    03.10.2007., srijeda
    Kvrguša

    je jelo koje dolazi iz susjedne nam države Be i Ha. Kako ne bi pomislili da sam za isto čula tek udajom u familiju u koju sam se udala, reći ću vam da je Kvrguša zaprav iz onog Be dijela sretan.
    Ovo jelo sadrži meso, u zemlji ćevapa teško je ostati ravnodušan na isto, i to pileće.

    Za Kvrgušu vam je potrebno;
    - 2 jaja
    - brašno
    - mlijeko
    - sol
    - komadi pilećeg mesa
    - margarin
    - kiselo vrhnje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Od jaja, brašna, mlijeka i soli napravite tijesto - tijesto ne smije biti pregusto, tek za nijansu do dvije gušće od tijesta za palačinke, no opet se mora lako izlijevati. Pregusto tijesto znači i pretvrdu Kvrgušu.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Protvanj, onaj okrugli za burek, namastite margarinom, potom u njega izlijte tijesto.
    U tijesto posložite predhodno nasoljene komade pilećeg mesa. Na svaki komad stavite i pola male žličice margarina (može i cijelu ako ne zbrajate kalorije).
    Image Hosted by ImageShack.us

    U pećnici pecite oko sat vremena na 200 stupnjeva.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Kad se Kvrguša pozlati odozgora, a vilica zabodena u tijesto ostane suha - Kvrguša je gotova,
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    točnije, malo fali da bude. Kako bi dobila okus koji ju čini posebnom, potrebno ju je premazati kiselim vrhnjem i zapeči u pećnici još koju minutu.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Ako vrhnje ne volite, može i bez njega, no vrhnje malo omekša površinu tijesta i daje mu jednu kiselu notu što u kombinaciji s ostalim okusima daje rezultat vrijedan kušanja!

    Dobar tek vam želim!
    Mo'šmislit


    - 09:00 - Ispeklo pa reklo (9) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>

    Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se