15

utorak

studeni

2011

Holyplant Hidratantna krema za lice

Holyplant kolekcija je blaga, dermatološki provjerena kolekcija pogodna za njegu osjetljive kože svih životnih dobi. Radi se o prirodnoj kozmetiki na bazi bademovog ulja. Moja najdraža krema iz njihove kolekcije je upravo Hidratantna krema za lice.



Na kutiji piše:
"Holyplant hidratantna krema je lagana dnevna krema pogodna za svakodnevnu njegu svih tipova kože. Zahvaljujući djelovanju prirodnog faktora ovlaživanja, regulira razinu vlažnosti u koži, a bademovo ulje je dodatno hrani. Time koža zadržava svoju prirodnu elastičnost i svježinu. Brzo se upija i odlična je podloga za svakodnevnu šminku."

Ova krema dolazi u plastičnoj ambalaži od 45 ml, a cijena joj se kreće oko 40 kuna.

Ovo je definitivno moja najdraža krema za lice koja je zasjenila sve druge kreme koje sam probala. Lagane je teksture, brzo se upija i lako razmazuje, zbilja jest odlična podloga za šminku. Ima lagani cvjetni miris koji ne djeluje umjetno, već prirodno, svježe i ugodno (mojem nosu jako odgovara).

Ono što me je zadivilo kod ove kreme je efekt koji radi na mome licu. Kožu čini glatkom, a nekako mi ujednači ten i posvijetli lice. Otkad je koristim, moji problemi sa podočnjacima su se sveli na minimum, više me čak ni ne živciraju - eto, toliko su se smanjili. Lice mi u trenu djeluje svježije i mlađe, te se uz svoj mali ritual osjećam bolje. Iako nisam neka ljubiteljica krema i mazalica, ova me u potpunosti očarala, te sam je potrošila u roku mjesec dana i već koristim novo pakiranje. Koristim je ujutro, te navečer nakon tretmana sa limunom (koji koristim umjesto tonika).

Krema ne ostavlja masan trag. Imam normalnu kožu, pa postoji mogućnost da bi osobama sa vrlo suhom kožom mogla biti preslaba. Za one sa masnom kožom, mislim da ih ne bi dodatno mastila, ali neće ni matirati kožu (ukoliko je to ono što želite od kreme za lice).

S obzirom da je ovo jedan od mojih najdražih preparativnih proizvoda, svakako bih preporučila ovu kremu bilo kome, bilo kada. :)




Limun kao tonik za lice



Odnedavno sam u svoju večernju rutinu uvela jedan novi proizvod, a izbacila nekoliko starih. Shvatila sam da je ponekad manje doista više, osobito kada je u pitanju tretiranje kože. Nabacivanje više njegujućih proizvoda može izazvati kontraefekt - iziritirati kožu i natjerati je da nam se osveti (prištićima, mrljicama, miteserima, porama...) na najrazličitije načine. Ovo nas vodi u začarani krug - mnoštvo proizvoda "tjera" našu kožu da se buni. Da bismo kožu vratili u red, koristimo još više proizvoda i tako u krug.

Ovo ne znači da se morate odreći većine vaših omiljenih proizvoda, osobito ako savršeno odgovaraju vašem licu. Samo želim naglasiti da imate ovo na umu kada se odlučujete na ubacivanje novog proizvoda u vašu rutinu, a kada vam on zapravo možda nije ni potreban.

Surfajući internetom, slučajno sam naišla na informacije kako se limun može koristiti u kozmetici - pa sam ga odlučila isprobati. Kako mi se u večernjim satima često žuri da se čim prije bacim u krevet, uvela sam malo drugačiju i kraću rutinu. Izbacila sam pjenu za umivanje lica - osim kada osjećam da mi je lice prljavo ili kada skidam šminku (a ja sam jedna od onih koja se ne šminka svakog dana), a svoj uobičajeni tonik sam zamijenila koncentratom limunovog soka.

Limun je bogat vitaminom C, te ga (osim za čaj u hladnim zimskim danima) možemo koristiti i u kozmetičke svrhe. Limun se može koristiti na razne načine, a ja ću vam opisati kako ga ja koristim. U tome nema nikakve filozofije, jednostavno koncentrat limunovog soka natopim na blazinicu, nanesem na čisto lice pritom se orijentirajući na kritična mjesta (kod mene je to područje brade i oko usana gdje je koža malo tamnija). Ostavim da se sok osuši i ne ispirem ga, već nanosim svoju najdražu hidratantnu kremu. Nisam isprobala kako bi bilo da sam koristila običan sok iz iscijeđenog limuna i ne znam kakva bi bila reakcija osjetljive kože, pa s toga ovu metodu koristite na vlastitu odgovornost.



Koncentrat limunovog soka sam kupila u Lidlu, a cijena mu je oko 3 kune za 200 ml (slika gore). Ono zbog čega sam se odlučila podijeliti ovo maleno otkriće su rezultati koje sam primijetila na svome licu. Inače imam normalnu kožu i nemam problema s aknama (tek ponekad se nađe neka izdajnička). Otkad koristim limun umjesto tonika, koža mi je postala svjetlija, ten ujednačeniji, a podočnjaci manje izraženi. Lice djeluje svježije i odmornije, glatko je i nježno kao bebina guza. Akne me izbjegavaju čak i u kritičnim mjesečnim periodima, a smanjila se i hiperpigmentacija na mojoj bradi i oko usana. Čak su me ljudi počeli ispitivati što to radim da mi je koža tako lijepa i glatka kao bebina guza. Za vrijeme korištenja limunovog soka nisam doživjela nikakvu neugodu, čak ni na područjima oko očiju. Ipak, ponekad je bilo prisutno blago peckanje.

Limunov sok sada koristim svakodnevno, a moram reći da dobro skida manje ostatke šminke. S obzirom na vrlo zadovoljavajuće učinke koje pripisujem vitaminu C kojeg ima mnogo u limunovom soku, te djelovanju limunske kiseline na moje hiperpigmentacije,, te iznimni pristupačnoj cijeni, namjeravam ga redovito koristiti i dalje. Ukoliko imate suhu ili osjetljivu kožu, limunov sok možete koristiti razrijeđen.

Imate li i vi neku svoju malu tajnu ljepote?




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>