31

srijeda

kolovoz

2011

Garnier mineral deodorant

Za vrijeme vrućih ljetnih dana, ali i u stresnim i napornim situacijama, svi se znojimo više. Iako je teško zaustaviti znojenje jer je to prirodan proces kojim se organizam štiti od pregrijavanja, neugodni mirisi se mogu lako spriječiti. Samo je potrebno naći odgovarajući proizvod protiv znojenja i neugodnih mirisa. Ja sam pronašla svoje.

Problemi na koje sam naišla sa proizvodima protiv znojenja i neugodnih mirisa:
- iritantan miris, od kojeg imam osjećaj da još gore smrdim
- ostavljaju žute tragove na odjeći koje je teško ukloniti
- samo kamufliraju miris, uopće ne smanjuju znojenje
- ne ostavljaju osjećaj svježine duže vrijeme, već samo dok su svježe naneseni

Sve navedene probleme riješila sam onog trenutka kad sam otkrila Garnier mineral deodorant. I to ne bilo koji, već onaj sa ljubičastim na sebi. Isprobala sam razne antiperspirante i dezodoranse, neki su mi odgovarali više, a neki manje. Moj problem je bio što sam se brzo zasitila mirisa i nakon jednog vremena sam počela paranoično šnjofkati i imati osjećaj da smrdim - čak i kad sam samo mirišala po dezodoransu. No, sa ovim Garnierovim tog problema nije bilo, čak i nakon što sam ga potrošila više od pet puta. Sada uvijek kupujem isti proizvod i njegov miris mi se još uvijek sviđa, jednako kao način kako miriše na meni.

Image Hosted by ImageShack.us


Garnier mineral deodorant Ultra dry roll on

Garnier Ultra dry roll on pruža zaštitu čak i u ekstremnim uvjetima. Osigurava 48-satnu zaštitu u uvjetima vrućine, stresa ili bavljenja sportom. Obogaćen je mineralitom, te pruža konstatnu zaštitu istovremeno dozvoljavajući koži da diše. Sadrži miris mandarine i tandžerine, zelene trave, naranče, cedra i mošusa. Ne sadrži parabene ni alkohol, dermatološki je testiran. Pakiranje je ergonomski oblikovano.

Ovaj dezodorans nudi 48-satnu zaštitu, svježinu i suhoću, dozvoljava koži da diše, brzo se suši i ostavlja osjećaj mekoće na koži.

Što drugo reći nego: moj najdraži dezodorans dosad. Ima ugodan svjež miris, ne ostavlja tragove na odjeći, brzo se upija i vrlo je nježan za kožu. Koristim ga čak i odmah nakon depilacije, još mi nijednom nije izazvao iritaciju. Sprečava neugodne mirise i smanjuje znojenje, iako ga ne uklanja u potpunosti (kao ni jedan drugi). U potpunosti služi svojoj svrsi, a izrazito je ugodan za korištenje. Moje preporuke!

Pakiranje: plastično pakiranje, 50 ml

Cijena: oko 20-ak kuna

Garnier mineral deodorant Ultra dry - sprej

Isti opis koji sam dala za roll on, vrijedi i za sprej. Ugodan miris, osjećaj svježine i suhoće. Iako na dnevnoj bazi preferiram roll on, sprej mi je puno praktičniji za posebno vruće dane, putovanja i sl. kao dodatna zaštita ili kao brzinsko osvježenje.

Pakiranje: 150 ml

Cijena: oko 20-ak kuna

Zaključno:
Svakako preporučam da isprobate navedene dezodoranse. Miris je vrlo ugodan i osvježavajuć, ostavljaju nježan i ugodan osjećaj na koži, bez dodatnih iritacija i mrlja na odjeći. Za koju god da se formu odlučili (roll on, sprej ili kamen), sigurna sam da ćete dobiti odličnu zaštitu.

Koje je vaše najdraže sredstvo protiv znojenja i neugodnih mirisa?

30

utorak

kolovoz

2011

Intimna njega: čuvate li svoju intimu?

Intimna njega sastavni je život svake žene. Odgovarajuća njega može vam osigurati svježinu i ugodan osjećaj tokom čitavog dana, te vam pomoći u ublažavanju neugodnih simptoma i prevenciji manjih smetnji genitalnog područja od kojih neke mogu prerasti u ozbiljnije i kronične tegobe, prijetnju spolnom i reproduktivnom zdravlju žene. Bitno je da pronađete proizvod koji je blag i nježan, te koji vam pruža najveći osjećaj ugode, bez iritacija i neugodih iznenađenja.

Holyplant Sapun za Intimnu Njegu



Holyplant sapun za intimnu njegu sa kamilicom i nevenom podržava optimalnu razinu pH vrijednosti genitalnog područja (4,5-5,5), te ga tako štiti od infekcija. Zahvaljujući protuupalnom i antibakterijskom djelovanju odabranih prirodnih sastojaka kamilice i nevena pogodan je za svakodnevnu higijenu žena od rane djevojačke dobi. Posebno se preporuča za vrijeme trajanja menstruacije, trudnoće i poslije poroda. Dolazi u pakiranju od 250 ml, sa pumpicom.

Ovo mi je najdraži sapun za intimnu njegu koji sam ikad koristila. Isprobala sam ih nekoliko, ali ovaj me posebno oduševio već nakon prve upotrebe. Ovaj intimni sapun ima gelastu teksturu i nije prerijedak. Boja je mliječno bijela i ima blagi miris.
Ne iritira niti isušuje, izuzetno je blag i ostavlja vrlo ugodan osjećaj nakon korištenja. Osobito mi je pomogao kod iritacija i sitnijih problema intimne prirode. Pokazao se izuzetno dobrim kod ublažavanja svrbeža i peckanja, te borbe sa gljivicama kojima sam, nažalost, dosta podložna. Vrlo je praktičan za upotrebu zbog prisutne pumpice. Ovo je proizvod na kojem sam se zadržala i kojeg ću sigurno koristiti u budućnosti, te bi pa svakome preporučila. Također, ovo je jedini proizvod ove prirode koji mi je zaista i pomogao kada sam imala neke manje tegobe, doživjela sam ga gotovo kao terapeutskog.

Cijena: oko 30 kn

Neutro Roberts tekući sapun za intimnu njegu s kamilicom



Neutro Roberts tekući sapun za intimnu njegu sadrži ekstra delikatnu formulu bez lužina. Proizvod je bez alergena te je klinički testiran. Neutro Roberts sapun za intimnu njegu preporučuju pedijatri za djevočice u Italiji. Dolazi u pakiranju do 200 ml, sa pumpicom.

Moj drugi po redu najdraži sapun za intimnu njegu. Vrlo blag i ugodan za korištenje, ne isušuje i ostavlja osjećaj svježine. Ima blagi miris kamilice, nije prerijedak i pogodan je za svakodnevnu upotrebu. Pomaže kod iritacija. Nakon što sam ga potrošila, htjela sam ga kupiti opet jer sam bila vrlo zadovoljna ovim proizvodom, no u trenu kada mi je trebao, nisam ga mogla naći. Preporučila bih ga svakome.

Fresh&Clean intimni tekući sapun



Dostupan je u 3 različite boje i 3 različite mirisne varijante: extrakt zobi (zelena boca); extrat cvijeta lipe ( bijela boca) i extrat nevena ( roza boca). Fresh&Clean intimni tekući sapun je klinički testiran. Zahvaljujući svom pH 5.5, nježno čisti i osvježava. Sadrži formulu koja održava prirodnu ravnotežu intimnih dijelova tijela. Dolazi u pakiranju 2x200 ml, s pumpicom.

Ovaj tekući sapun koristila sam dosta dugo. Proizvod je proziran, sa blagim mirisom. Ugodan je za svakodnevno korištenje, te ostavlja svjež osjećaj. Nisam mogla odoljeti kupnji s obzirom da dolazi u duplom pakiranju: bočica od 200 ml sa pumpicom + bočica refil bez pumpice (samo dodate pumpicu kad potrošite prvu). Isprobala sam bijelo i rozo pakiranje. Nisam primijetila veliku razliku osim da mi je možda sa ekstraktom cvijeta lipe više odgovarao nego sa nevenom. Činio mi se blaži i ljepše mi je mirisao.
Čak sam ga ponekad koristila umjesto gela za brijanje intimnog područja, ali i nogu. Pokazao se super, noge glatke, bez posjekotina, a nije mi iritirao intimno područje kako to neke pjene za brijanje znaju. Omekšao bi dlačice i one su bile dolje u trenu. Druge intimne sapune nisam isprobavala za brijanje, pa ne mogu usporediti.

Iako je bio dovoljno blag i ugodan za svakodnevnu upotrebu, ostao mi je u pamćenju kao ok proizvod, ali ništa posebno. Nakon njega sam otkrila Holyplant, i ništa ga do danas nije uspjelo nadmašiti. preporučak ukoliko tražite ekonomično i cijenom pristupačno sredstvo za intimnu njegu.

Cijena: oko 30 kuna

Chilly delicate



Chilly delicate je tekući sapun za intimnu njegu primjeren za svakodnevnu njegu osjetljive kože i sluznice. Uirujuća orulao obogaćena prirodnim ekstraktima aloe i hamamelisa nježno štiti intimne dijelove tijela, te u slučaju upale i nadraženosti ostavlja osjećaj olakšanja. S fiziološkim pH 5 i bez dodatnog sapuna je hipoalergenski proizvod koji brine o fiziološkoj ravnoteži sluznice. Preporuča se u slučaju nadraženosti, upala, za vrijeme mjesečnice, posebno ako koristite higijenske uloške, i nakon spolnih odnosa. Dolazi u pakiranju od 250 ml, sa pumpicom.

S obzirom na vrlo obećavajući opis, ovaj intimni sapun mi je došao kao veliko razočaranje. Sapun je bezbojan, ali rijedak, pa se borim s time da mi ne iscuri iz dlana. Miris mi se zapravo vrlo sviđa, ali mi se ne sviđa osjećaj koji ostavlja - a to je neki čudan osjećaj blagog peckanja kod primjene (nakon ispiranja nestaje bilo koji znak neugode). S obzirom da se radi o umirujućoj formuli, smatram da tog peckanja ne bi smjelo postojati. Ovo me vrlo iznenadilo jer ovaj proizvod preporuča Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju.
Svakako ću mu dati još koju šansu i potrošiti bočicu do kraja, ali nisam sigurna da bih ponovno kupila ili preporučila ovaj proizvod. Imala sam dosta velika očekivanja od njega, ali pokazao se kao jedan od meni najgorih. Kao što ste imali prilike vidjeti, svim gore navedenim proizvodima nisam imala velike zamjerke - no ovaj proizvod me razočarao.

Cijena: oko 30 kn

Zaključno:
Od svih isprobanih sapuna za intimnu njegu, najviše me se dojmio Holyplantov. Ne samo da je blag, nego pomaže i kod problema intimne prirode. Većinom ostalih intimnih sapuna bila sam zadovoljna, osim Chilly-a koji je bio prilično razočaranje. Moj glas svakako ide Holyplantu jer mi upravo on najbolje odgovara. Nadam se da će vam ovaj post barem malo pomoći u pronalasku najugodnijeg sredstva za čuvanje vaše intime.

Koji je vaš najdraži proizvod za intimnu njegu?


26

petak

kolovoz

2011

Biofarm: Bademovo ulje

Bademovo ulje je skriveni izvor ljepote. Moguće ga je koristiti u razne svrhe - za njegu kože i kose, za masažu, ali i za pripremu ukusnih jela. Zbog okusa po bademima, koristi se kao dodatak kolačima i čokoladi, a nezaobilazan je dio turske poslastice rahat lokuma. Od njega se može napraviti i ukusan preljev za salatu. U kuhinji koristite samo organsko, neprerađeno bademovo ulje i izbjegavajte obrađenu varijantu ovog ulja.

Bademovo ulje ima brojne pozitivne učinke na kožu. Ono je prirodni ovlaživač, hrani i štiti kožu. Lako prodire u kožu, te ju čini mekom i svilenkastom. Jedna od osnovnih prednosti ovog ulja je ta što se može koristiti za njegu svih tipova kože, a posebno je blagotvorno za njegu suhe i osjetljive kože. Vrlo rijetko izaziva alergije, pa se može koristiti i za njegu dječje kože. Poboljšava ten i vraća životnost umornoj koži i jedno je od najboljih sredstava za uklanjanje tamnih podočnjaka.

Bademovo ulje možete koristiti i za skidanje šminke.

Osobno koristim Biofarmovo bademovo ulje, koje sam kupila u Kozmu. Ovo ulje dolazi u plavoj staklenoj bočici od 50 ml. Radi se o čistom bademovom ulju, bez ikakvih dodataka. Bademovo ulje sam kupila prije gotovo godinu i pol dana i dosad sam potrošila jedva pola bočice. Koristim ga na razne načine i dosad nikad nisam ostala razočarana.



Nekoliko načina na koji ja primjenjujem bademovo ulje:

1. Nekoliko kapi ulja nanesem na vrhove prstiju, protrljam dlanove i zatim nanesem na čisto lice. Dodam još kapljicu ispod očiju, koncentrirajući ih na podočnjake.

2. Nekoliko kapi ulja pomiješam sa kremom za lice i nanesem na lice.

3. Bademovo ulje dodajem u smjesu za rast i njegu trepavica pripravljenu od vazelina, čistog gela aloe vere i ricinusovog ulja. Smjesu sam stavila u očišćenu tubu maskare i nanosim prije spavanja na trepavice.

4. Kada mi god ostane nešto ulja na rukama, utrljam u ruke.

Osim ovoga, bademovo ulje možete koristiti za masažu, za njegu cijelog tijela (npr. za noge nakon depilacije, za njegu dekoltea i grudi), možete dodati u losion za tijelo koji normalno koristite. Osobno koristim ovo ulje samo za lice i ponekad ruke.

Otkad koristim ovo bademovo ulje jednostavno sam se zaljubila u sve proizvode na kojima piše badem većinom iz razloga što sam doista i vidjela promjenu sljedeće jutro, nakon korištenja ulja. Bademovo ulje čini moj ten ujednačenim, podočnjaci su manji, a koža meka i glatka. Ulje hidratizira lice, nemam više suhih područja.

Unatoč tome što se radi o ulju, ne morate brinuti ako imate masnu kožu. Ulje vam neće izazvati akne niti začepiti pore. Možete ga nanijeti na čisto lice, pustiti da se malo upije i višak ukloniti vunenom blazinicom.

Također, ulje se može koristiti za skidanje šminke. Ne nadražuje oči, a ujedno će njegovati vaše trepavice i područje oko očiju.

Na bočici piše: bademovo ulje za lice i tijelo.
Namjena: njega dječje i izrazito suhe i osjetljive kože.
Način upotrebe: više puta dnevno lagano utrljati.

Svakako preporučam ovaj proizvod!

Cijena: 20-ak kuna

Na koje sve načine koristite bademovo ulje?

25

četvrtak

kolovoz

2011

Schwarzopf Perfect Mousse: mali trikovi za nanošenje

Schwartzkopf Perfect Mousse je trajna boja u pjeni bez amonijaka čija je glavna karakteristika jednostavno nanošenje, a to joj omogućuje inovativan način primjene - pjena se jednostavno raspodijeli po kosi, drži neko vrijeme i zatim ispere. Nema više kapanja, nereda i neugodnih iznenađenja. Dolazi u 15 različitih nijansi
Više informacija o proizvodu na službenoj stranici:

Schwarzkopf Perfect Mousse

Dugo vremena sam izbjegavala uopće razmišljati o bojenju kose i stavljanje preljeva kod frizerke bilo je najsličnije onom što se može nazvati bojenje kose. No, reklama o super-lakoj-boji-za-korištenje se neprestano vrtila, a mene je jedna boja kose uspjela toliko privuči da sam rekla - to je to! Sad ili nikad!

Recenziju ove boje za kosu i koju boju koristim možete pogledati ovdje:

Schwartzkopf Perfect Mousse recenzija



Kao i svaka druga boja za kosu, potrebno je napraviti test osjetljivosti kako bi se spriječila pojava alergijske reakcije. S obzirom da se radilo o skroz novom proizvodu ove vrste na našem tržištu, napravila sam ovaj test. Nikakve reakcije nije bilo, pa sam s veseljem krenula na bojanje.

Iako savjete o upotrebi možete pronaći na njihovoj službenoj stranici (vidi gore), u ovom postu vam želim pokazati kako to ja radim i ponuditi vam moje male trikove koje sam otkrila u zadnjih godinu dana korištenja ove boje.

Što ćete sve dobiti u kutiji?

1 par rukavica
1 bočica gela za bojenje
1 aplikator za nanošenje pjene (pumpica)
1 bočica za nanošenje s emulzijom za razvijanje (u nju sipate gel za bojenje i na nju stavljate aplikator)
1 regenerator



Za miješanje sadržaja pridržavajte se priloženih uputa (možete pogledati i video ili slikovni prikaz na gore navedenoj službenoj stranici).

Trik: Kada pomiješate razvijač i boju, bočica se ne smije tresti, već se samo okrene. Iako u uputama piše da je okrenete jednom, možete je lagano okrenuti 2-3 puta. Također, ja ostavim bočicu da odstoji jedno 15 minuta prije pranja kose - tako sam sigurna da ću van dobiti pjenu. U suprotnom, može vam se desiti da prvih par ispumpaja dobijete mješavinu pjene i tekuće boje - a to vam može napraviti nered (provjereno). Nakon što sam isprobala ostaviti malo bočicu da se boja razvije i okrenuti je lagano 2-3 puta, pjena je izlazila od prve.

Bojenje kose pjenom

Pjena neće izaći bijela kao na reklami! Boja pjene ovisi o tome koju ste boju odabrali. Da se ne čudite - kao ja prvi put!

Prije bojenja moja je preporuka da namažete kožu koja je blizu ruba kose nekim uljem ili masnom kremom. Ja koristim Johnsons Baby ulje ili čisto ulje (čisto bademovo ulje), da izbjegnete bojenje kože. Ulje nanesem i na stražnji dio vrata uz rub kose i na oba uha. Na taj način ako vam i pobjegne nešto boje preko tog dijela, kasnije ćete to jednostavno pobrisati vaticom.
Još nešto što sam primijetila kod ove boje: ukoliko i malo namažete kožu, prilično lako ćete to ukloniti alkoholom ili nečim sličnim. Boja se može oprati s odjeće.

Prvih nekoliko puta molila sam mamu/dečka za pomoć oko istiskivanja pjene. Naime, kako sam rukama nanosila pjenu na kosu, bočica mi je neprekidno klizila u rukama. Kada sam to radila sama, prvo sam samo jednom rukom (dominantnom - dakle kod mene desna) nanosila pjenu na razdjeljak na glavi, tjeme sa prednje i stražnje strane, oko uha. Nakon toga sam stavila i drugu rukavicu na lijevu ruku i nanosila pjenu po čitavoj dužini kose.

Trik: Da bi izbjegli ono nezgodno sklizanje bočice u rukavici dok pritiskate pumpicu, naslonite bočicu na rub kade i tako istiskujte pjenu.

Svaku put dosad sam boju nanosila po cijeloj dužini kose, čak i kad sam bojila izrast. Kosa se uvijek jednolično obojala i boja je dobro primila. Samo držanje boje na glavi traje 30 minuta, zatim slijedi ispiranje.

Upozorenje: Iako na kutiji piše da se radi o trajnoj boji, ova boja se dosta ispire. Meni je zbog toga voda u kadi uvijek crvena, ili nakon dužeg vremena, narančasta.

Nakon bojenja, stavite na kosu regenerator koji dolazi u kutiji. Regenerator je nevjerojatan, drži se 2 minute, a kosu ostavlja toliko mekanom da je ne mogu ispustiti iz ruku za vrijeme ispiranja. Također, nema nikakvih problema sa otpetljavanjem jer je kosa samo mekana i glatka. Regenerator možete koristiti 2-3 puta, ovisno o dužini kose.

Bojenje kose ponavljajte prema potrebi, tako to ja radim. Hoćete li je bojiti češće ili ne ovisi o brzini kojom vam kosa raste, koliko vam je uočljiv izrast ili sijede, da li vas to živcira i na kraju - o vama samima. Osobno, bojim kosu otprilike svakih 8 tjedana. Nemam sijede i ne postoji velika razlika u nijansi moje boje i boje u koju se farbam. Jednostavno pričekam da mi izrast toliko izraste da me počne živcirati.

Koliko boje trebam kupiti ako imam jako dugu kosu?

Moja kosa je trenutno dužine do struka. Gusta je i debela, i voli popiti svu pjenu koju stavim na nju. Unatoč tome, dovoljna mi je jedna kutija da obojim cijelu kosu. Bitno je samo da pažljivo rasporedite pjenu, najviše se koncentrirate tamo gdje vam je prekrivanje potrebno (sijede, izrast) i zatim ostatak rasporedite po čitavoj dužini kose.

Kod prvog bojenja bih preporučila da ipak uzmete 2 kutije i nanesete sve na kosu, da budete sigurni da imate dovoljno boje za čitavu dužinu kose i da će se boja ravnomjerno primiti.

Za kratku kosu će vam se jedna kutija možda činiti previše, ali svakako iskoristite cijeli sadržaj jer ga ionako ne smijete ostavljati za buduću uporabu. Jednom kada izmiješate smjesu, trebate ju i potrošiti.

Hoće li mi oštetiti kosu?

Nisam primijetila da mi je kosa nešto više oštećena zbog ove boje. Imam problema sa pucanjem vrhova, ali to nije zbog boje već zbog činjenice da imam dugu kosu i da na šišanje odlazim dva puta godišnje. Pokušavam se popraviti po ovom pitanju. Boja mi nije isušila kosu, i dalje sam zadovoljna stanjem kose iako sam bila zabrinuta da će se oštetiti zbog bojenja.

Za kraj:

Osobno sam vrlo zadovoljna ovom bojom i rezultatima koje mi pruža. Cijena kutije se kreće oko 45 do 50 kn, no možete je naći i na sniženjima u raznim trgovinama. Nadam se da će vam ovih nekoliko savjeta dobro doći i pomoći, znam da bi meni pomogli da sam ih znala ranije. Mislim da je ovo super boja za sve koji se žele čim jednostavnije obojati, osobito ako imate jako dugu kosu i nemate pomoć pri ruci.

Krajnji rezultat

Prije: Image Hosted by ImageShack.us

Poslije :

(nakon nekoliko pranja)

Imate li vi kakvav trik za lakše bojenje kose?

24

srijeda

kolovoz

2011

Ljetni miris: She is fun!

Parfem je sredstvo kojim možemo popraviti raspoloženje, zavesti, prisjetiti se prošlosti... Opojni miris može pobuditi maštu, smiriti nas, utješiti... Poput magije, samo treba pronaći prave sastojke za svaki nos. Moj nos je poprilično izbirljiv, mirise dijeli na one dnevne i noćne, zimske i ljetne. Ovog ljeta jako mi se svidio jedan voćno-cvjetni miris - lagan i svjež: She is fun!



U gornjim notama nalazi se naranča, grejpfrut, dinja, cvijet jabuke, breskva i marelica. U srcu parfema prisutne su frezija i ružičasti božur, dok se u bazi nalaze sandalovina i mošus.

Moja prva nosna asocijacija na ovaj parfem bila je kruška. Iako nije navedena u sastavu, miris me prvo podsjetio na krušku. Moj nos može detektirati citrusnu notu, lagan miris breskve i marelice, te lagani cvjetni miris. Parfem me privukao upravo u ljetne dane, iako ga imam duže vrijeme, jer je lagan i dugo se zadržava na koži.

She is fun! sam dobila kao poklon za rođendan. Parfem je smešten u limenu kutijicu, a s njim je stigao i maleni privjesak za mobitel u obliku japanke. Toliko mi se svidio da ga sad držim obješenog u kupaoni, na vidljivom mjestu gdje mi služi kao slatki mali ukras koji donosi kupaoni živost i toplinu doma. Kad ga god vidim sjetim se prijateljice koja mi je darovala ovaj parfemčić.

Image and video hosting by TinyPic


She ima još nekolko vrsta parfema: She is... fun; ...sweet; ...love; ...happy; ; ...sexy; ...cool; ...crazy. Neke od njih sam pomirisala kad sam bila u DM-u i također su mi se svidjeli. Sigurna sam da bi svatko mogao nešto za sebe u ovoj raznolikoj ponudi.



Također, mislim da je ovaj parfemčić sjajan poklon prijateljici - bili da ga odabirete prema imenu koje joj najbolje stoji, prema boji koju najviše voli ili prema mirisnoj kombinaciji za koju mislite da bi ju oduševila. A uz parfem, dolazi i mali privjesak, sve skupa upakirano u zanimljivu limenku.

Cijena: oko 60 kuna

22

ponedjeljak

kolovoz

2011

Njega lica: koža mekana kao bebina guza

Lice je naš jedinstveni ukras i zato je bitno da ga redovito njegujemo. U ovom postu ću vas upoznati sa linijom proizvoda koja me očarala i koju koristim svakodnevno - ako ne sve, barem neki od proizvoda. O tome koliko volim ove proizvode svjedoči činjenica da iako volim isprobavati uvijek novo, eksperimentirati i rijetko se zadržavam na istom, ove proizvode kupujem redovito, ni ne razmišljajući da ih zamijenim nečim novim. Oni su moja stalna postava jer eto, moja koža ih voli.

Predstavljam vam Bebe Young Care liniju proizvoda! Svi proizvodi su kupljeni u DM prodavaonici mojim vlastitim novcem.

Bebe Young Care 3u1 osvježavajući tonik za lice
(Bebe Young Care 3in1 erfrischendes gesichtwasser)


Image Hosted by ImageShack.us


Ovaj proizvod je moj najveći favorit. Radi se o osvježavajućem toniku za lice za sve tipove kože koji čisti kožu, osvježava bez isušivanja i koji je nježan poput bebine kože. Koži pruža ugodan osjećaj svježine, sadrži pantenol koji štiti kožu od isušivanja i posebno je ugodan za lice. Ne sadrži alkohol i prilagođen je prirodnoj pH vrijednosti kože. Nakon primjene nije potrebno ispirati s vodom.

Ovo je prvi proizvod iz ove linije koji sam isprobala i koji me očarao. Moja koža ga voli, ima ugodan miris i ostavlja osjećaj svježine. Radi sve za što je namijenjen. Osobito koristan pokazao se u ljetne dane kada termometar dosegne svoj vrhunac - trenutačno osvježenje za moje lice. Toliko sam ga zavoljela da nisam ni razmišljala o njegovoj zamjeni, jednostavno sam kupila novu bočicu. A upravo me on potaknuo da isprobam i druge proizvode iz ove linije.

Dolazi u plastičnoj bočici od 200 ml.

Cijena: 30-ak kuna

Bebe Young Care 3u1 blaga pjena za čišćenje lica za sve tipove kože
(Bebe Young Care 3in1 sanfte reinigungsmousse)


Image Hosted by ImageShack.us


Blaga pjena za čišćenje lica za sve tipove kože. Čisti od nečistoće i šminke, ostavlja osjećaj mekane kože i nježna je poput bebine kože - ne sadrži sapune. Pjena je dermatološki i oftamološki ispitana, te prilagođena prirodnoj pH vrijednosti kože. Ne sadrži sapune ni alkohol.
Primjena: rasporediti u rukama i nanijeti na lice, nježno umasirati, a potom isprati vodom.

Pjena je iznimno blaga za čišćenje, a nakon upotrebe koža lica je iznimno mekana i glatka, bez neugodnog osjećaja zatezanja. Na licu ostavlja osjećaj čistoće i svježine. Vrlo dobro skida nečistoću i šminku, pa čak i maskaru. Vrlo sam zadovoljna ovim proizvodom, moja koža ga voli i imam ga namjeru ponovno kupiti. Svakako bih ga preporučila.

Dolazi u plastičnoj bočici od 150 ml.

Cijena: 30-ak kuna.

Bebe Young Care 3u1 odstranjivač šminke za oči
(Bebe Young Care 3in1 shake & clean augen make-up entferner lotion)


Image Hosted by ImageShack.us


Odstranjivač šminke za oči koji otklanja čak i vodootpornu šminku za oči. Istovremeno njeguje trepavice, te je prikladan i za osobe koje nose kontaktne leće. Ne sadrži parfeme ni alkohol. Oftalmološki je ispitan.
Primjena: radi se o dvofaznom odstranjivaču šminke, pa ga je prije upotrebe potrebno dobro protresti dok se obje faze ne sjedine, zatim nanijeti na blazinicu i njome blago prijeći preko zatvorenih očiju. Nije potrebno naknadno ispirati u vodi.

Vrlo dobar odstranjivač šminke - otklanja šminku nježno i temeljito, ne nadražujući oči. Preporučam.

Dolazi u plastičnoj bočici od 100 ml.

Cijena: 30-ak kuna

Zaključno:
Volim sve navedene proizvode i preporučila bih svakome da ih isproba. Proizvodi su blagi za kožu, osvježavajući i ugodni za upotrebu. Prvo očistim lice pjenom, zatim odstranjivačem šminke uklonim eventualno preostalu šminku oko očiju i završim brisanjem lica tonikom. Nema neugodnog zatezanja, peckanja očiju niti iritacija. Samo koža mekana kao bebina guza.

Koji je vaš najdraži proizvod za čišćenje i njegu lica?


17

srijeda

kolovoz

2011

Herbal Essences

Duga i njegovana ženska kosa postala je jedan od simbola ženstvenosti. No, svaka djevojka i žena zna kako duga kosa zna raditi probleme. Malo je sretnih ženskih glava koje ne muče muku sa ispucalim vrhovima, neposlušnom kosom, kosom bez volumena, oštećenom ili suhom kosom, kosom koja sporo raste... Popis je dugačak i zato pronalazak savršenih preparata koji će odgovarati našoj kosi, ali i našem vlasištu može postati pravo mučenje. U traganju za savršenim proizvodima imajte na umu da ono što nekome odgovara, možda neće i vama (i obrnuto).



Herbal Essences je linija proizvoda za kosu koja je kod nas dugo bivala zanemarivana na policama, barem s moje strane. Možda zbog neprivlačne ambalaže, možda jer sam isprobavala neke razvikanije proizvode. Zatim su malo pokrenuli guzu, promijenili ambalažu, bacili poneku reklamu... i ja sam završila s njihovim proizvodima u rukama. Isprobala sam tek nekoliko njihovih proizvoda, ali su iza svih ostala samo lijepa sjećanja.

Hello hydration (plavo pakiranje)



Hello Hydration šampon, regenerator i maska koja se ispire duboko regeneriraju kosu svojim esencijalnim hidratizirajućim sastojcima, ostavljajući kosu svilenkastom, glatkom i podatnom. Formula s opojnim mirisom kokosa i orhideje.

Šampon: Meni jedan od najdražih - prodan već samim time što miriše na kokos (luda za kokosom!). Po meni, vrlo zahvalna formula - lijepo se pjeni na glavi, lijepo čisti vlasište, nisam imala problema sa iritacijom/prhuti/svrbežem, miris je ugodan i lako se ispire sa kose. Koliko mi se svidio govori činjenica da sam potrošila 2 bočice za redom, a ja sa jedna od onih koja ide od šampona do šampona kao pčela od cvijeta do cvijeta. Proizvod koji bih svakako preporučili, osobito ljubiteljima kokosa.

Regenerator: Za mene je ovo maleno čudo u bočici. Ne znam kako bih ovo bolje opisala, steknem dojam kao da mi kosa nabubri i puna je vode, kao ono kad se kuha tjestenina pa nabubri. A kosa je toliko meka i glatka, da je moram dirati čitavo vrijeme da se uvjerim u istinitost istog. Imam osjećaj kao da kosa upije tekućinu u sebe, a dok ispirem, da je jako nježna, glatka i mekana. Raj za raščešljavanje.

Maska: Jednako kao i regenerator, kosa je mekana i imam osjećaj da ju doista hidratizira. Lako se ispire, miriši po kokosu. Volim!

Preporučila bih sva 3 proizvoda iz kolekcije Hello hydration, osobito onima koji žele da im kosa bude hidratizirana i meka, a ako još volite miris kokosa - pun pogodak!


Break's over (ljubičasto pakiranje)



Breaks Over šampon, regenerator i intenzivna maska koja se ispire pomažu kod sprečavanja lomljenja kose i pucanja njezinih vrhova. Fomula s ekstraktima bisera, kokosa i manga.

Iako sam iz ove linije isprobala šampon, regenerator i masku, ovi proizvodi se nisu istaknuli po ničem posebno. Kosa je bila meka, radili su dobar posao oko pranja vlasišta, miris je ugodan, ali svejedno nisam bila ponukana kupiti dvaput. Za razliku od Hello hyration, koji mi je ostao u sjećanju kao zbilja odličan proizvod, ovo je proizvod za koji se sjećam da sam ga koristila, bio je ok i to je sve.


Uplifting Volume (narančasto pakiranje)



Uplifting Volume šampon i regenerator, s ekstraktima bijele nektarine i ruselije, odlikuje se laganim formulama za uklanjanje težine i regeneriranja za učinak raskošne, bujne kose.

Regenerator: Jedini proizvod iz ove linije koji sam isprobala ovog ljeta. Moj 2u1 šampon i regenerator nije radio ono za što je namijenjen, pa mi je kosa bila sva zapetljana i počupala bi pola dok bi je raščešljala. Za ovaj regenerator imam samo riječi hvale, u trenu je pomogao kosi, omekšao i otpetljao uz lagani citrusni miris (dominira miris nektarine). Miris se dosta dugo zadržao u kosi, a kosa je bila lagana i glatka, više nije bilo petljanja i čupanja čvorića.


Zaključno: Osobno mi se sviđaju ovi proizvodi, neki više, a neki manje. Preporučila bih da ih isprobate i donesete vlastiti zaključak. Meni je dovoljno to što me uvijek nanovo mame da im se vratim.

Jeste li isprobali koji Herbal Essences proizvod? Koji je vaš favorit?

15

ponedjeljak

kolovoz

2011

Gliss kur: Oil nutritive



Jedna od meni najdražih Gliss kurovih linija za njegu kose je upravo ova žuta - Oil nutritive. Ova linija je namijenjena njezi duge kose sklone pucanju vrhova. Proizvodi sadrže nekoliko njegujućih ulja (sedam), među kojima je arganovo ulje i shea ulje koji njeguju suhe vrhove. Osim ovih, proizvodi sadrže maslinovo ulje, ulje makadamije, sezamovo ulje, bademovo ulje, ulje iz koštica marelice i ulje marule. Ulja su prikupljena po fair trade principu i zadovoljavaju Ecocert ekološke standarde.

Ono što kod ovih proizvoda nikako ne mogu dovoljno naglasiti, a to je da mirišu božanstveno!

Šampon

Ovo je jedan od meni najdražih Gliss kurovih šampona. Šampon se dobro pjeni, lijepo očisti i njeguje kosu. Ne mrsi ju, a miriše prekrasno. Ovom šamponu sam se vraćala nekoliko puta. Ne ostavlja kosu teškom, lako se ispire. Nikakvih negativnih posljedica po vlasište, samo mirisna rapsodija.

Regenerator

Još jedan od proizvoda iz ove linije kojim sam vrlo zadovoljna. Poslije upotrebe je kosa mekana i njegovana, lako se raščešljava. Radi ono za što je namijenjen. Sviđa mi se!

Maska za kosu

Maska za kosu ima vrlo gustu strukutu, gotovo kao da dirate mekani maslac. Kao i svi proizvodi iz ove linije, miris je prekrasan. Možete vidjeti promjenu nakon upotrebe jer kosa je mekana i nježna, lako se raščešljava. Lako se ispire. Svakako preporučam.

Oil Nutritive Wonder Serum- Spray



Jedan od mojih favorita! Ostavlja prekrasan miris u kosi, a ne čini kosu teškom ni masnom. Iako sadrži mnoga njegujuća ulja (između ostalih toliko popularno arganovo i makadamijino), ne masti kosu, brzo se upija i čini kosu vidljivo ljepšom i sjajnijom. Ispucali vrhovi su manje vidljivi, a kosa je mekana i mirišljava. Proizvod se može koristiti i na suhoj i na mokroj kosi, a traje nevjerojatno dugo, nikako potrošiti. Preporučam da isprobate.

Cijena šapona i regeneratora je oko 17ak kuna, a cijena maske i spreja oko 30tak kuna.

Koji je vaša najdraža Gliss kur linija proizvoda?

Gliss kur: Ultimate Repair



Gliss kur je nedavno na tržište izbacio novu liniju proizvoda za kosu - Gliss kur Ultimate Repair. Liniju čine šampon, regenerator, regenerator express i tretmani. Ova linija pokriva segment proizvoda za suhu i oštećenu kosu. Nova formula sa sastojcima identičnim strukturi vlasi i koncentrirani keratin precizno obnavljaju ekstremna oštećenja kose, dubinski i površinski. Primjenom ovih proizvoda lomljivost kose smanjuje se za 95%, a istovremeno se povećava njena otpornost.

Uvijek volim isprobati nove proizvode za kosu, osobito kada je Gliss kur u pitanju. Moja kosa reagira prilično dobro na većinu njihovih proizvoda i dosad sam uvijek bila zadovoljna. Zato sam odmah zgrabila novi šampon i regenerator čim sam ih ugledala u prodavaonici.

Šampon

Šamponom nisam ostala posebno oduševljena. Pozitivne strane su što nije nadražio vlasište, nisam dobila prhut, dobro opere kosu, ne čini je masnom ni teškom niti je petlja. Dobro se pjeni na glavi. Miris mi nije ništa posebno, s obzirom da postoji nekoliko njihovih šampona čiji miris preferiram nad ovim, iako miriši dobro. Nisam uočila nikakva posebna poboljšanja na svojoj kosi zbog upotrebe ovog šampona.

Moj zaključak je: šampon ko šampon. Radi svoj posao, opere i očisti kosu, ali ovo nije jedan od proizvoda koji bih kupila opet. Miris me malo iritira, ambalaža mi nije privlačna (imam osjećaj kao da će mi svaki čas izaći katran iz ambalaže pošto je crna... rofl).
Ne smatram kako se radi o lošem proizvodu, ovdje je više stvar osobnog ukusa. Nekome će se možda baš sviđati, ali ja znam nekoliko njihovih proizvoda koji mi se sviđaju puno više.

Regenerator

Iako mi šampon nije neki favorit, regenerator je onaj proizvod koji me baš razočarao. Meni praktički ne napravi ništa za kosu, možda malo otpetlja, ali nisam primijetila nikakvo poboljšanje otkad ga koristim. Kosa mi nije mekanija niti ništa bolja. Ovo je proizvod za koji jedva čekam da ga potrošim, bacim u smeće i kupim nešto drugo. Jednostavno nakon upotrebe regeneratora imam potrebu nabaciti masku svaki put kad perem kosu, što mi govori da ovaj regenerator ne radi svoj posao kako treba. Preskočite.

Maska za kosu

Osobno nisam isprobavala ovaj proizvod niti sam sigurna da hoću. Šampon i regenerator me nisu oduševili, miris mi je iritantan, pa pretpostavljam da bi slično bilo i sa maskom - za mene. No, iz iskustva drugih djevojaka čula sam da su maskom prilično zadovoljne, osobito one koje imaju kosu oštećenu vrućinom - peglanjem, kovrčanjem, sušenjem i sl. Vjerujem da je ovo proizvod koji vrijedi isprobati, osobito ako vam je kosa oštećena i suha. Gliss kur ima doista kvalitetne maske za kosu, pa sam mišljenja kako je ovo proizvod kojem bi (ukoliko imate namjeru) trebali dati šansu.

Cijena šampona i regeneratora kreće se oko 17-ak kuna, dok je maska za kosu oko 30-ak kn.

Jeste li isprobali neki proizvod iz ove linije i kako vam se sviđa?


12

petak

kolovoz

2011

Kao morska sirena: prekrasna kosa cijelo ljeto (i poslije)

Svako ljeto je jedan veliki izazov za održavanje prekrasne kose. Izlaganje kose suncu i morskoj ili kloriranoj vodi često uzme svoj danak. Bojite li kosu, sigurno želite da boja ostane lijepa i postojana i preko ljeta i da izbjegnete posvjetljivanje kose pod svaku cijenu.

S obzirom da imam dugu kosu, svako ljeto muku mučim kako izbjeći suhe i ispucane vrhove od vode i blajhanje kose. Ljeti sam često vani, izložena suncu, osobito na plaži. Jedna sam od onih koja redovito moči kosu u morskoj vodi. S obzirom da sam u zimskim mjesecima počela bojiti kosu, imala sam potrebu učiniti nešto i zaštiti kosu u ljetnim mjesecima, a osobito u vrijeme godišnjeg odmora na moru.

Isprobala sam 2 proizvoda koji su namijenjeni zaštiti kose od sunca:

Balea After Sun 2u1 šapon i regenerator



Kada sam prvi put kupila ovaj proizvod, bila sam sva oduševljena što sad umjesto 2 proizvoda (šampon i regenerator) mogu nositi samo jedan. Prala sam kosu ovim proizvodom gotovo svakog dana nakon kupanja, ali nisam primijetila nikakvu značajnu razliku. Zapravo, ostala sam prilično razočarana ovim proizvodom. Pokazalo se da iako dobro pere kosu, ne regenerira je dovoljno.

Kosa mi se jako petljala i to je uzrokovalo katastrofu od nekoliko čupanja čvorića iz moje kose. Nakon tog nemilog događaja morala sam nabaviti posebni regenerator koji je u trenu pomogao. Koristila sam Herbal Essences narančasto pakiranje za volumen jer mi je bio prvi nadohvat ruke. Kosa je postala u trenu mekša, lako se raščešljavala i prekrasno mirisala. Nakon toga više nije bilo potrebno čupati kosu.

Nemam ponovnu namjeru kupovati ovaj proizvod. Dogodine ću probati s nečim drugim, nadam se efikasnijim.

Balea Professional Sonnenschutzspray (sprej za zaštitu od sunca)



Iako sam ostala razočarana 2u1 šamponom i regeneratorom, ovaj sprej mi se začudo vrlo svidio. Obilno sam ga našpricala po kosi prije svakog odlaska na plažu, osobito po tjemenu i vrhovima. Sprej ima prekrasan voćni miris, a osigurava i UV zaštitu za kosu. S obzirom da mi se prvih dana zacrvenilo tjeme tamo gdje sam nosila razdjeljak,u narednim danima sam se pobrinula da na kosi uvijek imam dovoljno ovog spreja, i trudila sam se izbjegavati pravljenje razdjeljaka kada sam išla na plažu. Ovo je doista pomoglo i crvenilo se više nije pojavilo u iduća 2 tjedna mog boravka na moru.

Osim toga, boja moje kose je ostala prilično očuvana, nije se posvijetlila od sunca. Iako će mi trebati malo ljetnog šišanja suhih vrhova, boja kose je ostala poprilično dobro očuvana, bez blajhanja i neujednačenosti. Kako bih izbjegla posvjetljivanje od sunca, odrekla sam se bojenja kose u ljetnim mjesecima, pa ću kosu obojati krajem osmog mjeseca. Ovu mjeru sam si mogla dopustiti s obzirom da boja ne odudara jako od moje prirodne boje kose i iako je izrast vidljiv ako ga baš gledate, nije jako uočljiv. Onima koji nemaju toliko sreće da si mogu dopustiti preskakanje bojenja svakako preporučam da isprobaju ovaj sprej jer će im osim prekrasnog mirisa omogućiti UV zaštitu i pomoći u očuvanju boje kose.

Sprej kupujem opet dogodine!

Ove sam proizvode kupila dok su dolazili u setu, po cijeni oko 28 kn (ako se ne varam). Ne znam koliko iznosi cijena svakog pojedinačnog proizvoda, ali mogu se kupiti samostalno.

Kako vi štitite kosu u ljetnim mjesecima?

Balea: nježna i meka stopala

Već neko vrijeme muku mučim sa svojim stopalima. Zadebljala i tvrda koža stvara se neprestano, a otkad su moja stopala uskočila u ljetnu obuću, koža je postala suha i počela se ljuskati i pucati. Kao rezultat toga dobila sa stopala koja nisu bila ni nježna i meka. Mjesečna manikura riješila bi problem tek na nekoliko dana, pa je njega kože stopala postala prijeko potrebna.

Iz navedenih razloga sam uvijek u potrazi za kvalitetnim proizvodima za stopala. I dosad sam isprobavala razne kreme za stopala, no većina njih me samo nepotrebno iznervirala, ostavljajući moja stopala tek trenutno zaglađenima i masnima. Mrzim osjećaj masnih i skliskih stopala, pa sam se ugodno iznenadila kad sam isprobala Baleinu kremu za stopala čija je svrha smanjiti tvrdu kožu na stopalima.

Image Hosted by ImageShack.us


Sada je koristim svaku večer prije spavanja. Krema ima blagi voćni citrusni miris, brzo se upija i ne ostavlja masne tragove. Nakon upotrebe koža više ne izgleda ljuskasto i vidno je omekšana. Ovo je proizvod koji bih svakako preporučila da isprobate. Krema sadrži ureu i alantoin.

Cijena: 15ak kn


Koja je vaša najdraža krema za njegu stopala?

Balea: sočna i voćna ljetna njega

Balea je ovoga ljeta iznenadila sa prekrasnim žarkim bojama proizvoda i lijepim voćnim mirisima. Baš sve što biste mogli poželjeti ovoga ljeta. Balea proizvode možete naći u DM prodavaonicama.

Posebno su me oduševili neki proizvodi, čiji opis vam donosim u nastavku teksta.

Balea gel za tuširanje - lubenica i grejpfrut

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo ljeto sam uživala i još uživam u oba ljetna mirisa lubenice i grejpfruta. Što drugo reći nego: osvježavajuće!

Cijena: oko 7 kn

Balea losion za tijelo- lubenica i Balea Young Summer Glam losion za tijelo




Osim što prekrasno miriši, ovaj se losion iznimno brzo upija u kožu. Lijepo hidratizira kožu i ostavlja ju mekom i glatkom. Losion uopće nije mastan. Dolazi i u mirisu maline i grejpfruta, ali me lubenica ipak osvojila svojim prekrasnim mirisom.

Cijena: oko 10 kn

Image Hosted by ImageShack.us


Iako ovaj losion djeluje malo gušće i masnije od prethodno opisanog losiona od lubenice, koji je više vodenkast, ne ostavlja mastan sloj na koži i vrlo se brzo upija. Na koži ostavlja zlatne čestice i prekrasan tropski miris. Miris me podsjeća na kombinaciju vanilije i kokosa. Osim toga, nakon njega vam ostaje onaj nevjerojatan osjećaj hidratizirane i ultra glatke kože. Odličan za ljeto i ljetne večeri!

Cijena: 10ak kuna

Jeste li isprobali neki od navedenih proizvoda? Koji su vam proizvode iz Baleine linije za tuširanje i njegu tijela najdraži?


11

četvrtak

kolovoz

2011

Macadamia Natural Oil

Na svjetskom, ali i na našem tržištu pojavili su se novi proizvodi za kosu. Jednom kada ih isprobate, teško ih se ostaviti. Radi se o Macadamia Natural Oil proizvodima. Ovo je proizvod namijenjen za upotrebu u frizerskim salonima, ali moguće ga je kupiti i za osobnu upotrebu.

Image Hosted by ImageShack.us


Ukratko ću opisati svaki proizvod da steknete bolju sliku o čemu se ovdje radi.

Macadamia Healing Oil Treatment




Radi se o jednom od njihovih najprodavanijih proizvoda. Na njihovim stranicama navode kako se radi o terapeutskom ulju prikladnom za sve tipove kose, a osobito za suhu i oštećenu kosu. Ulje je moguće koristiti svakodnevno, a može se nanositi na mokru ili suhu kosu. Ulje njeguje kosu, čini je glatkom i podatnom, smanjuje naelektriziranost i pruža joj sjaj. Brzo se upija i lagano je - ne masti kosu i kosa nije teška. Može se dodati u boju za kosu. Ulje ima prirodnu UV zaštitu i smanjuje vrijeme sušenja kose za 40-50%.

Ovdje se ne radi o čistom ulju makadamije, već o proizvodu koji sadrži ulje makadamije i argana, te još neke dodatke. Ulje je vrlo masno i mazivo, treba ga vrlo mala količina (manje od zrna graška) i traje vrlo dugo. Dolazi u pakiranjima od 10, 30 i 125 ml.

Macadamia Healing Oil Spray




Ovdje se radi o laganijoj inačici ulja, dakle manje gustom ulju pogodnom za tanku ili rijetku kosu. Može se koristiti svakodnevno. Ulje u spreju raspršuje se u vrlo laganu maglicu koja se trenutno apsorbira u kosu, zadržava njezinu vlažnost istovremeno je ne čineći teškom. Štiti kosu, daje joj mekoću i sjaj. Možete ga nanositi na suhu ili mokru kosu. Dolazi u bočicama od 60 i 125 ml.

Pogodno je da frizuri date završni dodir - za lijep miris i glatku, sjajnu kosu.

Macadamia Rejuvenating Shampoo i Macadamia Moisturizing Rinse



Šampon koji ne sadrži sulfate i paraben, a siguran je za boju i namijenjen svim tipovima kose, a osobito suhoj i oštećenoj kosi. Hidratizira i nježno čisti kosu, te je štiti od okolinskih utjecaja. Dolazi u bočicama od 60, 300 i 1000 ml.

Moisturizing Rinse je regenerator za svakodnevnu upotrebu za sve tipove kose. Hidratizira kosu, pomaže u otpetljavanju, njeguje i štiti. Dostupan u pakiranju od 60, 300 i 1000 ml.

Macadamia Deep Repair Masque




Ovo je njihov najrazvikaniji i jedan od najbolje prodavanih proizvoda, odmah uz ulje. Maska za kosu napravljena od kombinacije ulja makadamije i argana, zajedno sa uljem čajevca i kamilice i ekstraktima aloe i algi. Maska dubinski obnavlja kosu, vraća joj elastičnost i sjaj. Dolazi u pakiranju od 30, 250 i 500 ml.

Maska ima prekrasan miris koji dugo ostaje u kosi, omekšava kosu i čini je nevjerojatno glatkom i sjajnom. S razlogom je jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda. Potrebna je mala količina čak i kad se radi o dugoj i gustoj kosi. Maska se stavlja na mokru kosu i drži se 7-10 minuta, a zatim ispire. U masku se može dodati i malo ulja za dublje djelovanje. S obzirom da se radi o vrlo intenzivnom tretmanu, preporuča se ne koristiti više od 2 puta tjedno.

Macadamia Nourishing Leave-In Cream



Regenerirajuća krema koja se ne ispire hrani i njeguje kosu dragocjenim uljima, čini kosu poslušnom i svilenom na dodir. Pruža kosi UV zaštitu i prekrasan sjaj. Dolazi u pakiranju od 60 i 300 ml.

Ovo je još jedan proizvod kojim je većina ljudi jako zadovoljna. Najbolje ga je ravnomjerno rasporediti po mokroj kosi. Potrebna je tek manja količina za neizostavni rezultat: vrlo mekanu i sjajnu kosu.

Češalj i četka

U ponudi se nalaze i specijalni češalj i četka natopljeni njihovim uljem. Osim za raščešljavanje, pogodni su za svakodnevnu upotrebu. Pomoću ove četke i češlja ulje se ravnomjerno nanosi na kosu bez ostavljanja tragova na rukama.

Isprobala sam nekoliko njihovih proizvoda i ostala oduševljena. Osim što prekrasno miriše, kosa je meka, brzo se suši i lako oblikuje. Kosa prekrasno sjaji.
Jedini nedostatak ovim proizvodima je zapravo njihova cijena, jer se ne radi o baš jeftinim proizvodima za kosu. No ipak, proizvodi dugo traju, a njihova kvaliteta uvelike opravdava cijenu, što navodi sve više i više zadovoljnih korisnika na njihovu kupnju.

Ipak, nije nužno da imate sve proizvode odjednom. Za početak se možete koncentrirati na masku i ulje, koji su se pokazali kao najprodavaniji i najbolji proizvodi ove linije.



Gdje kupiti?


Proizvodi se mogu kupiti putem Interneta, u pojedinim frizerskim salonima diljem Hrvatske ili u dućanima sa frizerskim priborom. Više o tome gdje nabaviti i cijenama potražite na:

Macadamia Natural Oil (Forum.hr)


Više o samim proizvodima na službenoj stranici:

Macadamia Natural Oil


Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Kako ste zadovoljni njima, biste li ih ponovno kupili i biste li ih preporučili prijatelju?






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>