Gurmanka

06.11.2015., petak

Varijante


Pozdrav svima dragi moji!
Jutro mi je počelo sa predivnim stihovima o našoj lijepoj Slavoniji i već vidim da je divan dan pred nama.Danas imam za vas pinkicu slanog.Radim slasni umak od mljevenog mesa i rajčice. Navodno je pravilno nazvati ga bolognese, no mi znamo da je riječ o bolonjez umaku.To je jedan od najpoznatijih umaka na svijetu i ima bezbroj varijanti. Pošto moja ekipa voli promjene, poigrala sam se malo sa već poznatim sastojcima.Od mesa sam napravila male ćufte i kratko ih popržila. Prodinstala sam luk, dodala narezane 3 paprike te zalila s 1 dcl crnog vina. Dodala domaću rajčicu ( dužna sam vam recept za nju) i ćuftice. Sve skupa neka malo prokrčka, a za prilog obavezno skuhajte špagete jer one čine ovu cijelu priču interesantnijom. Tek simbioza špageta, bolonjeza i slasnog "srkanja" daje upečatljiv i prepoznatljiv štih ovom jelu (barem je tako za mojim stolom). Možda i vi probate ovu varijantu, javite!
Servus :)



Oznake: ćufte, bolonjez, umak


- 08:57 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO