Gurmanka

19.05.2017., petak

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Pozdrav!
Čim sam na mojoj omiljenoj kulinarskoj stranici Home Cooking A. vidjela sliku ove predivne torte odmah sam je odlučila napraviti, ali ovaj put nisam ostala baš oduševljena.
Prema njezinom predivnom izgledu sam očekivala i podjednako dobar okus koji je ovaj put izostao :(
Da se razumijemo, torta je fina i jestiva, ali puno manje od očekivanog. Pošto za njenu pripremu trebaju čak 3 želatine već drugi dan je postala žilava i gumenasta, nimalo mekana i kremasta na što sam navikla i očekujem od ovako lijepe slastice.
Tortu koja je fantastična i ima ono"nešto" možete pronaći ovdje!
Za sve one koji možda ne smiju iz nekog razloga jesti mascarpone evo ipak recepta tortice koja je u biti tako malena da je možete pojesti već prvi dan dok je još mekana i svježa!
Ovo je verzija sa smanjenom količinom želatine pa vjerujem da će biti i vrlo ukusna :)
P.S. Svakako radite kreme po redu tako da se slojevi stignu stisnuti da ne bi došlo do miješanja krema!
Sastojci potrebni za tortu promjera 20 cm:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup
Tamna krema:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
160 ml šlaga od slatkog vrhnja
mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja
- namočite želatinu u vodu da nabubri
- mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja
- ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag
- na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje
Mliječna i bijela krema:
- umijesto tamne čokolade sada koristite mliječnu i bijelu čokoladu te sve ostale sastojke u istim omjerima
- tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi
- prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem
Servus i uživajte u ovoj maloj čokoladnoj ljepotici :)




Oznake: torte, tri čokolade, mousse


- 07:45 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

12.05.2017., petak

CHEESECAKE OD JAGODA

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda!
Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda!
Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :)
Sastojci potrebni za podlogu:
60 g mljevenih badema
50 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
žlica kakaa
2 jaja
2 bjelanjka
10 g kristal šećera
20 g otopljenog maslaca
- mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal
- pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem
- na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C
- ostavite biskvit da se dobro ohladi
Krema od sira:
500 g krem sira
želatina + 3 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu
140 ml slatkog vrhnja
- želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi
- mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte
Krema od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
200 g pirea od jagoda
40 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda
- premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider
Žele od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
300 g pirea od jagoda
80 g šećera u prahu
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda
- dodajte šećer i dobro promiješajte
- ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite
Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :)







Oznake: torte, jagode, sir, limun, žele


- 21:41 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

02.05.2017., utorak

PARFE TORTA OD JAGODA





Pozdrav!
Ne vidim razlog zašto i vi već danas ne biste uživali u njenim okusima!
Recept ove mirisne voćne torte možete pronaći ovdje!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, parfe, jagode, čokolada


- 07:40 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

25.04.2017., utorak

SACHERICA

Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :)
Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti!
Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje!
Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku!

Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica


- 07:28 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

11.04.2017., utorak

PROLJETNA TORTA

Pozdrav!
Lagana, mirisna i osvježavajuća torta koju možete napraviti od svog omiljenog voća - sve kombinacije su dozvoljene!
Vrlo je dekorativna i već ovaj Uskrs možete njome ukrasiti vaš blagdanski stol na zadovoljstvo svih vaših ukućana :)
Prvo je potrebno napraviti dvije rolade koje ćete premazati marmeladom od marelica!
Sastojci potrebni za rolade:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
- odvojite bjelanjke i mikserom izradite od njih snijeg
- miksajte žumanjke i šećer te na kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje veličine cca. 25x35 cm obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu na njega
- na 180*C pecite oko 15 minuta i izvadite
- za izradu torte su vam potrebne dvije ovakve rolade tako da cijeli postupak ponovite još jednom
- još topli biskvit prvo odvojite od papira pa ga odmah zatim zarolajte u taj isti papir
- potrebno ga je prvo odvojiti da se ne zalijepi za njega u toku hlađenja
- kada se malo ohladi premažite ga marmeladom od marelica i zarolajte ponovo vaše dvije male rolade te ostavite da se dobro ohlade
- rolade možete napraviti i dan ranije ako ste u stisci s vremenom, ostavite ih zamotane u papir na hladnom
Sastojci potrebni za kremu:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
litra mlijeka
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera
- mikserom izradite sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko, miješajte dok se ne počne zgušnjavati te je ostavite da se malo ohladi
Postupak slaganja:
- rolade narežite oštrim nožem i njima obložite dno i rubove kalupa za torte
- pola kreme izlijte preko podloge od rolada
- sada možete preko kreme poslagati narezano voće
- inače koristim narezane banane koje samo malo prije poškropim sokom od limuna, ali vi koristite voće po svom izboru
- preko voća ponovo poslažite rolade koje premažite drugom polovicom kreme
- poslažite red voća i tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem
- bočne stranice torte ne premazujem tučenim vrhnjem tako da se sa strane vide rolade koje je ujedno i ukrašavaju
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, proljetna torta, jagode, vanilija, slatko vrhnje


- 07:35 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

06.04.2017., četvrtak

ČOKOLADNI CHEESECAKE




Pozdrav!
Bogat, gust i nevjerojatno ukusan kolač od čokolade i sira, stvoren za poseban užitak!
Kremasta baršunasta torta koju je teško ne voljeti, jedinstven kolač koji svakako morate isprobati!
Sastojci potrebni za podlogu:
150 g mljevenih badema
3 žlice kakaa
3 žlice šećera u prahu
6 žlica rastopljenog maslaca
- pomiješajte sve sastojke, utisnite u kalup za torte promjera 22 cm i pecite 10-tak minuta na 180*C
Nadjev:
200 g čokolade
žlica maslaca
500 g krem sira
100 g šećera u prahu
aroma vanilije
3 jaja
3 žlice kakaa
70 ml slatkog vrhnja
Glazura:
150 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade
aroma mente
Postupak izrade:
- otopiti maslac i čokoladu
- mikserom izraditi sir, vaniliju, jaja i šećer
- izraditi šlag od slatkog vrhnja i dodati mu kakao
- pomiješati otopljenu čokoladu i šlag te sve dodati smjesi sira
- peći na 180*C oko 45 minuta (provjeriti čačkalicom)
- kada se torta ohladi prelijte je glazurom, posipajte kakaom ili samo ukrasite svježim voćem
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, čokoladni cheesecake, voće


- 07:54 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

30.03.2017., četvrtak

PITA S JAGODAMA



Pozdrav!
Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje!
Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate!
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g otopljenog maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih maslacem
- smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte
- podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira
500 g svježih jagoda
crveni preljev za torte
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja
- mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja
- mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag
- kremu nanesite na rashlađenu podlogu
- ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića
- preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme
- pitu dobro rashladite prije serviranja
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada


- 07:37 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

28.03.2017., utorak

TORTA S VIŠNJAMA

Pozdrav!
Ako trebate desert koji će biti jednostavan i brzo gotov nemojte se ni malo dvoumiti - ova torta je baš za vas!
Dovoljno je samo nekoliko osnovnih koraka da bi napravili ovu slasnu sočnu i osvježavajuću tortu!
Višnje su voće koje uvijek rado koristim za svoje slastice, a vi možete sami odabrati koje voće želite kombinirati za ovaj kolač.
Naravno, osim kao tortu možete ga ispeći i u obliku kolača u pekaču cca 20x30 cm.
Lagana aroma vanilije i osvježavajućih višanja sigurno će se svidjeti i svima vama koji je odlučite napraviti :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
2 jaja
jogurt
2 vanil šećera
čaša od jogurta šećera
2 čaše glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola čaše ulja
- izradite mikserom prvo šećer i jaja te smjesi polako dodajte ostale sastojke
- u kalup za torte izlijte smjesu i pecite je na 180*C dok ne dobije boju
- dok je još vruć biskvit napravite rupe s kuhačom u njemu i prelijte ga vrućim pudingom od vanilije
- kada se malo ohladi prekrijte tortu višnjama iz kompota i prelijte ih crvenim preljevom za torte
Kolač dobro ohladite i servirajte!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, višnje, puding od vanilije


- 07:38 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

23.03.2017., četvrtak

TORTA OD MAKA I SIRA

Pozdrav!
Recept za ovu jednostavnu torta od maka i sira pronašla sam u jednom časopisu i odlučila ga isprobati.
Torta je fantastična i morala bi zadovoljiti sve ljubitelje slastica, a osobito obožavatelje maka!
Nema razloga zašto da i vi ne uživate u njenom jedinstvenom okusu i svježini, napravite je, zaista je lako.
Ova torta je slatko i neodoljivo zadovoljstvo koje ćete sigurno češće raditi kada je jednom isprobate!
Sastojci potrebni za tijesto:
300 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
jaje
vanilin šećer
pola praška za pecivo
ribana korica limuna
Nadjev od maka:
400 g mljevenog maka
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g griza
500 ml mlijeka
Nadjev od sira:
200 g ABC sira
100 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta dukatos
3 žumanjka
150 g šećera
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C!
Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz, sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju!
Servus i u slast!






Oznake: torte, mak, sir, svježe, sočno


- 07:39 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

21.03.2017., utorak

CHEESECAKE S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda je potrebno za ovaj fantastičan, lagan i osvježavajuć kolač!
Izbor voća s kojim ćete ga kombinirati ovisi samo o vama, a podlogu napravite od keksa kao ja ili od prhkog tijesta. Ako volite biskvit i on može poslužiti kao podloga ove uvijek moderne i posebne torte :)
Moja ekipa je uživala u njoj tako da vam preporučam da je svakako napravite!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
Umak od borovnica:
150 g borovnica
70 g šećera
žlica gustina
žlica soka od limuna
- borovnice mogu biti svježe ili zamrznute
- na srednjoj vatri kuhajte sve sastojke dok se voće ne počne raspadati
- procijedite umak i stavite hladiti
Nadjev:
200 g bijele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
500 g sira mascarponea
40 g šećera u prahu
naribana korica limuna
240 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu i 4 žlice vrhnja
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja
- sir i šećer dobro izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu i koricu limuna
- na samom kraju ručno umiješajte šlag i smjesu premažite preko podloge od keksa
- sa umakom od borovnica možete se poigrati i ukrasiti tortu prema svojoj želji
- ja sam odlučila preliti cijelu tortu umakom od borovnica, rasporediti svježe borovnice po torti i sve preliti crvenim preljevom za torte, ispala je fantastično!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, cheesecake, borovnice, oreo keksi


- 07:45 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

10.03.2017., petak

PRVE JAGODE




...što napraviti s prvim jagodama ako ne tortu - šarenu i mirisnu baš poput proljeća!
Ugodan vam vikend mili moji :)

-recept možete pronaći:ovdje

Oznake: torte, parfe, jagode


- 07:34 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

11.02.2017., subota

RAFFAELO TORTA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa!
Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea!
Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :)
Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama!
Sastojci potrebni za biskvit:
6 jaja
prstohvat soli
200 g šećera
100 g mljevenih badema
125 g brašna
- odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg
- žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima
- lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno
- tortu pecite na 170*C oko 40 minuta
- izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela
Krema:
200 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
40 g kokosovog brašna
- na pari otopite čokoladu i dodajte je siru
- slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer
- pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno
Postupak slaganja:
- biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme
- postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme
- posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama
Servus i u slast :)






Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone


- 09:22 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

07.02.2017., utorak

TORTA OD RICOTTE I LIMUNA




Pozdrav!
Danas imam za vas jedan lijep i lagan desert s kandiranim limunom koji me je nedavno oduševio.
Poznato je da su kolači s ricotta sirom lagani i osvježavajući, a ova verzija s limunom mu daje jednu posebnu aromatičnu notu!
Naravno, jednako ukusan će biti i s preljevom od bobičastog voća, svježe voće je uvijek dobar izbor!
Ricotta sir ima laganu kremastu strukturu i savršen je izbor za ovu tortu, ali možete je napraviti i s običnim svježim sirom, ali pazite da je dobro iscijeđen. Bez obzira na koju kombinaciju voća se odlučili, sigurna sam da ćete uživati u ovom ukusnom desertu!
Sastojci potrebni za izradu torte:
700 g ricotta sira
160 g šećera
50 g brašna
pola praška za pecivo
4 žumanjka
4 bjelanjka + 60 g šećera
žlica soka od limuna
korica limuna
Kandirani limun:
3 limuna
300 g šećera
200 ml vode
- prvo narežite limun na kriške i prokuhajte ga u vodi kojoj ste dodali šećer, kuhajte lagano oko 15-tak minuta
- izvadite kriške limuna i ostavite ih da se ohlade
- od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg
- u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke i šećer te dodajte sir, limunov sok i naribanu koricu te brašno
- na samom kraju lagano ručno pomiješajte bjelanjke sa smjesom
- tortu pecite na 190*C oko 50 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice
Dobro je ohladite, ukrasite kriškama limuna i obilno posipajte šećerom u prahu!
Servus i u slast :)




-

Oznake: torte, ricotta sir, limun


- 07:56 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

02.02.2017., četvrtak

TWIX TORTA

Pozdrav!
Danas Twix torta, ukusna slastica od karamele i čokolade!
Bogata je fantastičnim okusima, istodobno i hrskava i kremasta. Predivno izgleda i njeni okusi će zaista zadovoljiti i one najizbirljivije.
Vrlo je popularna, pa je moja ekipa često traži, tako da ako volite sve što vole mladi, ova torta će biti pun pogodak za vas :)
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića (čokoladnih)
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže,oko 10-tak minuta.
Nadjev:
400 g sira mascarponea
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
želatina
- mikserom izradite sir i tekuće slatko vrhnje te dodajte šećer
- želatinu napravite prema uputstvu i dodajte u nadjev na samom kraju
- prelijte ga preko podloge i ostavite da se stisne
Karamel:
125 g šećera
125 ml slatkog vrhnja
25 g maslaca
- na srednjoj vatri u posudi s debljim dnom otopite šećer
- dodajte mu ugrijano slatko vrhnje i maslac te kuhajte još oko 2 minute
- kada se malo ohladi karamelu prelijte preko kreme
Čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
- usitnite čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem
- smjesu dobro promiješajte i prelijte preko stisnute karamele
- dobro ohlađenu tortu ukrasite twix čokoladicama
P.S. Nemojte biti nestrpljivi kao ja, pa prerano otvoriti kalup, karamela će vam pokušati pobjeći :):), svakako ostavite tortu da odstoji jedan dan!
Servus i u slast!






Oznake: torte, twix, karamela, čokolada


- 07:56 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

26.01.2017., četvrtak

PERFEKTNA ČOKOLADNA TORTA




Pozdrav!
Mogu samo reći da je ovo definitivno najbolja čokoladna torta koju sam ikad probala!
Mmmmmmmmmm... perfektno!

Sastojci potrebni za izradu torte:
200 ml vode + 150 g šećera
110 g maslaca
500 g čokolade
6 jaja
- vodu i šećer stavite kuhati i kada zavri kuhajte još 5 minuta
- maslac i čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri, pomiješajte s prokuhanim šećernim sirupom te ostavite da se malo ohladi
- dodajte jedno po jedno cijelo jaje te promiješajte sve dobro pjenjačom
- smjesu ulijte u kalup za torte
- kalup prije toga s vanjske strane omotajte dobro alu folijom jer se torta peče u vodenoj kupki
- kalup stavite u posudu s vrućom vodom tako da voda bude do polovine stijenki kalupa
- tortu pecite na 180*C točno 50 minuta i dobro ohladite
- kada je dobro ohlađena samo je prelijte čokoladnim ganacheom
Čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
- usitnite čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem
- sastojke dobro promješajte i prelijte preko torte
- svaki dodatni ukras bi bio suvišan
Servus i u slast svima :)






Oznake: torte, čista čokolada, perfektno


- 07:48 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

20.01.2017., petak

ČOKOLADNA PITA



Pozdrav!
Ova pita je san svakog ljubitelja čokolade, bijeli i čokoladni mousse na hrskavoj podlozi od oreo keksa!
Samo ću vam reći jedno: Slatki čokoladni dodir fantazije :)
Sastojci potrebni za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g rastopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelijte s maslacem i utisnite na dno kalupa za torte promjera 22 cm.
- podlogu pecite na 180*C oko 15 minuta, izvadite i ohladite
Tamni mousse:
150 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
3 bjelanjka
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja te malo ohladite
- ostatak vrhnja (150 ml) izradite mikserom i napravite šlag
- bjelanjke također miksajte dok ne dobijete snijeg od bjelanjaka
- rashlađenoj čokoladi prvo dodajte šlag, pa snijeg od bjelanjaka i to lagano ručno umiješajte
- preko rashlađene podloge namažite tamni mousse i stavite pitu na hladno
Bijeli mousse:
180 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
pola žličice želatine + žlica hladne vode
- namočite želatinu
- otopite čokoladu i 100 ml vrhnja
- zatim treba ugrijati želatinu i dodati otopljenoj čokoladi te smjesu malo ohladite
- od ostatka vrhnja (200 ml) izradite mikserom šlag
- lagano ručno umiješajte šlag u smjesu sa čokoladom
- bijeli mousse prelijte preko čokoladnog i pitu dobro ohladite
Možete je ukrasiti strugotinama čokolade, posipati kakaom ili preliti čokoladnom glazurom!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, bijeli i čokoladni mousse


- 19:18 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

19.01.2017., četvrtak

TORTA OD NARA



Pozdrav!
Torta od nara,desert kao stvoren za zimsko vrijeme, a izuzetno ukusan i osvježavajući!
Recept za ovu tortu sam davno pronašla u jednom časopisu, probala ga i ostala iznenađena njezinim fantastičnim okusom!
Torta ne samo da je posebno ukusna, nego je vrlo lagana i jednostavna za izradu.
Zašto ne biste i vi uživali već sutra u ovoj fenomenalnoj torti, samo slijedite moje upute :):)
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g mljevenih Petit keksa
200 g otopljenog maslaca
50 g badema
- pomiješajte mljevene bademe i kekse te ih prelijte maslacem
- dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte i stavite na hladno
Krema:
vrećica želatine + 3 žlice hladne vode
200 ml soka od naranče
500 ml jogurta (Dukatos)
130 g šećera u prahu
vrećica šlaga + 100 ml mlijeka
vrećica crvenog preljeva za torte
jedan veliki nar
- pripremite želatinu prema uputama na vrećici i lagano je otopite te joj dodajte sok od naranče i sve skupa lagano zagrijte
- jogurt i šećer pomiješajte te otopljenu želatinu i sok dodajte jogurtu
- šlag i mlijeko izradite mikserom i dodajte smjesi od jogurta, lagano rukom sjedinite sve sastojke
- nar očistite i pola dodajte u kremu, a pola ostavite za ukrašavanje
- kremu prelijte preko podloge od keksa i stavite na hladno da se stisne
- kada se krema stisnula prelijte je crvenim preljevom za torte i ukrasite sa sjemenkama nara
Nadam se da ćete uživati u ovoj osvježavajućoj torti baš kao i mi!
Servus i u slast :)








Oznake: torte, nar, jogurt, osvježavajuće


- 07:57 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

12.01.2017., četvrtak

SOČNA ČOKOLADNA TORTA




Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna!
Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama.
Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
200 g čokolade
200 g badema
100 g šećera
2 vanil šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
žlica ruma ( po želji)
- odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka
- maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte
- na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte
- biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom)
- ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
- slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade
- kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi
- zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta)
- nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi)
- premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom!
Servus i u slast :)







Oznake: torte, čokolada, bademi, kakao


- 07:49 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

27.12.2016., utorak

TORTA OD SIRA

Pozdrav!
Danas imam za vas nešto lagano, osvježavajuće, mirisno i ukusno, torta od sira prelivena višnjama!
Prigodna je za sve prilike, jednostavna za napraviti, a njezinim ukusom će biti, sigurna sam, svi zadovoljni!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
5 žlica ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje. Pecite biskvit na 200*C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
naribane korice od limuna
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite kremom donju koru te poklopite drugom. Sada možete samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća. Moj je od višanja jer ih svi u obitelji volimo!
Preljev od voća:
Uzela sam pola višanja iz teglice od kompota
250 ml tekućine (soka ili vode ako koristite smrznuto voće)
5 žlica šećera
žlica gustina
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati. Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode.Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
P.S. Ovom tortom sam danas nekome poželjela sretan rođendan!
Servus i u slast :)




Oznake: torte, sir, lagani biskvit


- 13:01 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

01.12.2016., četvrtak

BANANA SPLIT CHEESECAKE

Pozdrav!
Kao velika ljubiteljica cheesecakea često pokušavam pronaći neke nove okuse koji će razveseliti moje ukućane.
Banana split je jedna od mojih omiljenih slastica i podsjeća me na more, sunce, ljeto...
Pitala sam se zašto ne uživati u ovom finom okusu tijekom cijele godine, pa sam pronašla recept za ovu finu tortu koja je ustvari vrlo jednostavna za napraviti. Slasna je i ukusna, prepuna bogatih okusa čokolade i vanilije sa blagom naznakom okusa banane.
Osnova je izvrsna i može poslužiti kao baza kolača koji će maštoviti kreativci upotpuniti svojim omiljenim okusima i raznim svježim voćem, mogućnost kombiniranja je zaista velika!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g čokoladnih ili običnih čajnih kolutića
8 žlica otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelite maslacem i utisnite na dno kalupa ta torte
Krema:
želatina + 50 ml hladne vode
150 g čokolade + 3 žlice mlijeka
500 g krem sira (mascarpone)
2 banane
pola limuna
100 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Postupak:
- namočite želatinu da nabubri
- otopite čokoladu i mlijeko
- mikserom izradite sir, šećer u prahu i dodajte smjesi tekuće slatko vrhnje i ugrijanu želatinu
- podijelite smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješajte rastopljenu čokoladu
- banane narežite i pokapajte limunovim sokom da ne pocrne te slažite na podlogu od keksa
- prelijte ih s pola bijele kreme preko koje stavite cijelu crnu kremu, pa završite s ostatkom bijele
Dobro rashladite tortu i ukrasite čokoladom, šlagom, voćem...
Servus i u slast :)




Oznake: torte, cheesecake, banane


- 09:10 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

25.11.2016., petak

SOČNA TORTA

Pozdrav!
Nedavno sam radila mini kuglof kolačiće, ali ostalo mi je viška smjese, pa sam od nje ispekla malu torticu.
Pošto je tortica promjera samo 18 cm zaista je možemo zvati malom, ali bila je ukusnija od bilo koje torte koju sam radila u posljednje vrijeme.
Nadjenula sam je svojom omiljenom kremom od vanilije i prelila domaćim preljevom od višanja koji sam napravila ove jeseni.
Sve na kraju treba obilno preliti čokoladnim preljevom ili posipati nasjeckanim bademima!
Nešto ukusnije i sočnije ne možete poželjeti, to je upravo to!!!
Da vam ponovim sastojke za biskvit, a vi se sami odlučite kojom ćete je kremom ukrasiti!
Naravno, pošto sada radite samo tortu, a ne mini kolačiće ona može biti normalne veličine kalupa promjera 24 cm.
Sastojci potrebni za biskvit:
200 g glatkog brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
60 g čokolade
200 ml mlijeka
4 žlice kakaa
200 g šećera
250 g maslaca
Postupak:
Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte kakao, šećer i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha jednu minutu.
U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte. To će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kolač.
Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste odabrali.
Pecite ga na 200*C oko 20-25 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne prepečete!
Ovu smjesu možete koristiti za kuglofe, torte ili muffine jer je vrlo sočna i dugo ostaje svježa, svakako je probajte!
Servus i u slast :)

Oznake: torte, kakao, višnje, vanilija


- 22:21 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

17.11.2016., četvrtak

TORTA OD KESTENA

Pozdrav!
Jedan od prepoznatljivih simbola jeseni je svakako kesten, ali on je i ujedno kralj mnogih slatkih delicija.
Jedna od njih je i ova torta, punog i bogatog okusa i sigurno će zadovoljiti mnoga istančana nepca većine sladokusaca!
Torta je ukusna,sočna i miriše na jesen - probajte je i vi!
Sastojci potrebni za izradu torte:
100 g maslaca
500 g kesten pirea
žlica gustina
pola praška za pecivo
3 jaja
aroma vanilije ili žličica cimeta
prstohvat soli
žlica ruma
Odvojite bjelanjke i mikserom izradite snijeg te ostavite sa strane.
Miksajte omekšali maslac i kesten pire te dodajte ostale sastojke.
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte.
Tortu pecite na 160*C oko 30 minuta te ostavite da se ohladi.
Prelijte je glazurom od: 100 g čokolade i 100 ml vrhnja za šlag.
Možete je ukrasiti sa šlagom ili samo jednostavno uživati u njenom okusu i kombinaciji kestena i čokolade!
Ovaj recept sam dobila prije nekoliko godina od prijateljice, isprobala mnogo novih, ali ovom se uvijek vraćam :)
Servus i u slast :)














Oznake: torte, kesten, čokolada


- 08:26 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

07.11.2016., ponedjeljak

KIKIRIKI TORTA



Pozdrav!
Danas dijelim s vama recept božanstvene torte od kikirikija i čokolade, već poznate kombinacije koja osvaja sve ljubitelje slatkog, naravno, pod pretpostavkom da niste alergični na kikiriki :)
Torta je jednostavna, dekorativna i neponovljivog okusa, što ćete i sami, nadam se, provjeriti!
Podloga može biti od keksa, ali ja sam se odlučila za prhko tijesto jer mi se sviđa taj kontrast hrskavog tijesta i glatkog kremastog nadjeva.
Sastojci potrebni za podlogu:
130 g glatkog brašna
90 g maslaca
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
žumanjak
vanil šećer
po potrebi malo vrhnja
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga na dno kalupa za torte i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju te ostavite da se ohladi.
Sastojci potrebni za kremu:
250 g krem sira (mascarpone)
250 g maslaca od kikirikija
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
150 ml slatkog vrhnja
Prvo izradite mikserom sir i maslac od kikirikija te dodajte ostale sastojke.
Posebno miksajte slatko vrhnje i dodajte mu smjesu sira i kikiriki maslaca.
Ohlađeno tijesto premažite kremom i stavite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme pripremite glazuru od: 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja tako da ugrijete vrhnje i prelijete preko čokolade te dobro promiješate.
Glazuru izlijte preko kreme i vaša torta je gotova!
Ako želite možete je ukrasiti s malo rastopljenog kikiriki maslaca kojim nacrtajte spiralno krugove preko čokolade i čačkalicom iscrtajte motive!
Ideju za ovu tortu sam pronašla na internetu, odlučila je isprobati i svakako ću je već skoro ponoviti jer je nestala u trenu!
Servus i u slast :)



P.S. Moram vam priznati da je stvarno slasna, pogledajte :)








Oznake: torte, kikiriki maslac, čokolada


- 08:55 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

26.10.2016., srijeda

FERRERO ROCHE CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Nedavno sam na internetu naišla na ovu predivnu tortu i odmah je odlučila isprobati. Privukla me neobična podloga torte koja je od kukuruznih pahuljica, pa me naravno znatiželja ponukala da je isprobam. Torta je vrlo ukusna, kremasta i glatka dok joj baš ta hrskava podloga daje specifični šarm. Miriše po pečenim lješnjacima i čokoladi i na sveopće zadovoljstvo mojih ukućana zaključak je da je svakako vrijedilo isprobati ovaj recept!
Sastojci potrebni za podlogu:
240 g kukuruznih pahuljica
90 ml otopljenog maslaca
4 žličice kakaoa
Pahuljice usitnite u blenderu, dodajte im kakao i maslac te dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte, ali malo obložite i stijenke kalupa.
Krema:
500 g krem sira
200 g lješnjaka
300 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
140 g čokolade
Lješnjake prepecite i još tople sameljite.
Mikserom izradite sir, pola slatkog vrhnja, šećer u prahu i vaniliju te toj dobivenoj kremi dodajte lješnjake.
Čokoladu i drugu polovicu slatkog vrhnja otopite u mikrovalnoj.
Preko podloge prvo premažite kremu s lješnjacima, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Ostavite u frižideru da se dobro stisne, ukrasite prema želji i vaša Ferrero fantazija je gotova!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, Ferrero, lješnjaci, čokolada


- 09:16 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

24.10.2016., ponedjeljak

PITA OD ČOKOLADE I VANILIJE

Pozdrav svima!
Ne mogu se odlučiti da li ovaj kolač nazvati pitom ili tortom, ali kako god ga nazvali kolač je odličan.
Pita je tako bogata, a opet lagana i kremasta! Za kraj je samo premažite sa šlagom jer s njim nikada ne možete pogriješiti.
Nakon ove posebne čokoladne pite mora nestati sva vaša žudnja za slatkim!
Sastojci potrebni za podlogu:
Moram vam naglasiti da dio moje obitelji smatra da bi podloga od keksa bila bolja, ali ovaj put je moj izbor tijesto.Naravno, uvažavam kritiku, ali ipak vam preporučam podlogu od tijesta jer je kompaktnija i čvršća. Nikako ne bih željela da vam krema pobjegne s kolača :)
Dakle, sastojci:
250 g glatkog brašna
170 g maslaca
2 žumanjka
2 vanil šećera
pola praška za pecivo
po potrebi žlica vrhnja (ako je presuho)
Zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga te njime obložite kalup za torte. Potrebno je obložiti i stijenke kalupa ( do pola) da možete unutra stavljati nadjev.
Tijesto ispikajte vilicom i prekrite folijom te stavite grah i pecite na 200*C 15 minuta, a bez graha ga još dopecite oko 15 minuta.
Pečem ga s grahom zato da se tijesto ne bi jako diglo jer nam treba mjesta za nadjev.
Krema:
3 žumanjka
2 žlice šećera
2 žlice gustina
400 ml mlijeka
Izradite mikserom sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta dok se malo ne stisne te podijelite u dvije posude.
U jednu posudu dodajte 140 g otopljene čokolade i dobivenu crnu kremu prelijte preko ohlađenog tijesta. Prekrijte je prozirnom folijom i stavite hladiti.
Za bijelu kremu još trebate:
želatinu + 3 žlice vode
aromu vanilije
mikserom izrađen snijeg od 3 bjelanjka i 50 g šećera
Ugrijte želatinu i dodajte je odvojenoj bijeloj kremi. Snijeg od bjelanjaka lagano ručno umiješajte skupa s žlicom arome vanilije.
Namažite je preko crne kreme, a šlag kojim ćete završiti pitu napravite od 200 ml slatkog vrhnja.
Dobro je rashladite i ukrasite po želji, možda s malo čokolade!
Servus i u slast :)






Oznake: torte, čokolada, vanilija, prhko tijesto


- 08:57 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

10.10.2016., ponedjeljak

TORTA S MANDARINAMA

Pozdrav svima!
Sezona mandarina je u punom tijeku, a osobito se radujem našim domaćim mandarinama koje dobivam posebnim kanalima od svojih "dobavljača" :)
Zelene i sitne, a tako slatke i mirisne da miriše po njima cijela kuća. Uz sav naš "trud" teško je pojesti cijelu vreću, pa sam, naravno, odlučila ispeći neki kolačić od njih. Ova predivna i jednostavna torta za koju sam dobila recept od prijateljice je bila moj prvi izbor, a kada je probate uvjerit ćete se i sami zašto!
Sočna, ukusna, tako lijepa i osvježavajuća! Ukrasila sam je ušećerenim mandarinama i preljevom, a vama prepuštam da sami odaberete kako ćete je prezentirati. Dovoljno je samo posuti je šećerom u prahu i ukrasiti kojom kriškom mandarine!
Sastojci potrebni za izradu torte:
5 mandarina
2 jaja
100 g brašna
200 g šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
Očistite mandarine i sameljite ih u blenderu.
Mikserom izradite omekšali maslac i šećer te dodajte jaja. Dobro promiješajte i dodajte mandarine, a na samom kraju brašno i prašak za pecivo.
Dobivenu smjesu ulijte u mali kalup za torte (20 cm) te pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).
Dok se torta hladi napravite ušećerene mandarine, naravno ako ste se odlučili ukrasiti tortu s njima.
Potrebno vam je:
3 mandarine
300 g šećera
200 ml vode
Pustite šećer i vodu da zakuhaju te stavite kolutove mandarina da se lagano kuhaju 20 minuta. Izvadite ih pažljivo na papir za pečenje te ostavite da se ohlade.
Glazura:
2 žlice sira
2 žlice toplog mlijeka
2 žlice šećera u prahu
Ohlađenu tortu premažite glazurom i ukrasite mandarinama!
Napravite je odmah dok traje sezona ovog predivnog voća jer ćete je sigurno morati ponoviti!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, mandarine, osvježavajuće


- 09:05 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

06.10.2016., četvrtak

CHEESECAKE U TRI NIJANSE


Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati?
Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća:
150 g čajnih kolutića
žlica meda
5 žlica otopljenog maslaca
Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra.
Umak od šumskog voća:
300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice)
50 g šećera
žlica soka od limuna
žlica vode
5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode
Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice.
Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća.
Krema od sira:
300 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
5 g želatine u prahu + 2 žlice vode
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri.
Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag.
Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu.
Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom.
Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom.
Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte!
Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :)



Oznake: torte, cheesecake, šumsko voće


- 08:50 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se