Gurmanka

05.02.2017., nedjelja

ROĐENDAN







... rođendanski niz se nastavlja, kad moja Kata slavi rođendan to traje :)

Oznake: torta, rođendan 17


- 11:15 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

17.09.2016., subota

CHEESECAKE S LIMUNOM

Pozdrav svima!
Cheesecake je jedna od mojih omiljenih slastica i makar najviše uživam u klasičnom cheesecakeu često se volim poigrati s različitim namirnicama i aromama. Tako da sam napravila mnogo različitih kombinacija s raznovrsnim voćem, ali limun nikako da dođe na red. Moram vam priznati da sam jako zadovoljna dobivenim okusom, kolač je kremast, lagan i ima blagu aromu limuna. Spoj hrskave podloge od keksa i kremastog nadjeva je neodoljiv! Pogriješila sam što sam ga pekla u kalupu promjera 26 centimetara, pa je torta ispala malo preniska. Svakako ga ispecite u manjem kalupu 20 - 22 centimetra, a gore ne morate stavljati moju glazuru (mada je jako ukusna), nego vaš cheesecake možete uljepšati jednim crvenim preljevom za torte!
Sastojci potrebni za izradu torte:
180 g keksa (Digestive, čajni kolutići...)
3 žlice krušnih mrvica
80 g rastopljenog maslaca
naribana korica dva limuna
Usitnite kekse, dodajte limunovu koricu i mrvice te pomiješajte s otopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite na dno kalupa za torte.
Nadjev:
500 g krem sira ( uvijek koristim za cheesecake ABC sir)
200 g kiselog vrhnja
naribana korica dva limuna
5 žlica šećera
žlica meda
3 jaja
aroma vanilije
3 žlice gustina
Mikserom izradite prvo sir i vrhnje, pa smjesi dodajte ostale sastojke dok jaja umiješajte na kraju postepeno, jedno po jedno.
Nadjev prelijte preko podloge i pecite tortu na 180*C oko 40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Kada se potpuno ohladila možete je ukrasiti samo kriškama limuna, nekom glazurom ili preljevom za torte.
Glazura koju sam koristila je jako ukusna, pa ako želite možete je probati i vi. Fantastična je i uz razne dizane voćne rolice, kao preljev za kuglofe, voćni kruh..., a potrebno je samo nekoliko sastojaka za nju.
Za glazuru vam je potrebno: 2 žlice krem sira, 2 žlice šećera u prahu i dvije žlice toplog mlijeka.
Možete je premazati preko cijele torte ili samo malo prošarati po njoj. Jednom sam ovu tortu prelila crvenim preljevom za torte što je izgledalo vrlo dekorativno, a nije ni malo umanjilo njen okus.
Osobno, jako volim ovu tortu jer nema preintenzivan okus limuna (korištena je samo naribana korica, bez soka), jako je lagana i sočna!
Servus i uživajte u njenom okusu svježine :)



Oznake: cheesecake, ABC, limun, torta


- 09:17 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

29.08.2016., ponedjeljak

BROWNIE TORTA

Pozdrav svima!
Nastala je sasvim slučajno, ali je ipak oduševila mlade dame zbog kojih sam je napravila. Nekoliko osnovnih namirnica, zadnji komad limuna i malo džema od malina koji je preostao od prošlog kolača. Nešto malo vaganja, miksanja... i brownie torta je gotova. Upotrijebite malo mašte, vaše omiljene sastojke i jednostavna, ali vrlo ukusna torta je spremna za tren oka. Mokri sočni čokoladni biskvit i lagana krema od limuna su osvojili mlade dame, a nadam se da će i vas tako da vam svakako preporučam da je isprobate!
Sastojci potrebni za izradu brownie podloge:
130 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
140 g marmelade od malina (borovnice, šumsko voće...)
150 g šećera
50 g kakaa
80 g glatkog brašna
prašak za pecivo
3 cijela jaja
i 100 g nasjeckane čokolade
Otopite maslac i čokoladu, dodajte marmeladu i šećer te dobro promiješajte. Brašno, kakao i prašak za pecivo dodajte u smjesu i na kraju jaja, ali jedno po jedno. Izlijte sve skupa u kalup za torte ili manju tepsiju, pospite nasjeckanom čokoladom (obavezno) i stavite peći ali pazite, samo 20-tak minuta da ne isušite kolač.
Krema od limuna:
2 žumanjka
jedno cijelo jaje
8 žlica šećera
50 ml soka od limuna
100 g omekšalog maslaca
200 ml slatkog vrhnja
Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu.
Premažite kremom ohlađeni biskvit i obilno posipajte komadićima čokolade!
Servus i svakako je isprobajte te javite dojmove :)






Oznake: brownie, krema od limuna, torta


- 08:42 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

26.08.2016., petak

TORTA OD MALINA

Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto!
Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću.
Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
380 g brašna
1/2 žličice soli
prašak za pecivo
230 g omekšalog maslaca
200 g šećera
5 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
240 ml mlijeka
Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita.
Umak od malina:
600 g svježih ili smrznutih malina
160 g šećera
30 ml vode
1 žlica soka od limuna
Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi.
Krema od mascarponea:
500 g mascarpone sira
550 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom.
Postupak slaganja:
Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente.
Servus i ugodan vikend vam želim :)
Ovako izgleda uvod...

...a ovo je konačna verzija :)

Oznake: maline, torta, mascarpone


- 21:09 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

15.07.2016., petak

TORTA S MAKOM

Pozdrav svima!
Kolači s makom nisu baš često na mom repertoaru, ali kada sam vidjela ovu neobičnu tortu odmah sam je morala isprobati. Iako nisam baš neki ljubitelj maka moram vam priznati da sam ostala ugodno iznenađena njenim okusom. Tijesto joj je hrskavo i prhko, a glatka krema od maka će vas sigurno očarati. Tako lijepa i aromatična torta mora pronaći mjesto i za vašim stolom, svakako je isprobajte. Napravite je na svoj način i ukrasite kako želite, ali kremu ne mijenjajte jer baš ona daje torti onu posebnu notu, ono nešto!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 g glatkog brašna
100 g šećera
200 g omekšalog maslaca
jaje
žlica vrhnja
prstohvat soli
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite da malo odmori u frižideru.
Za to vrijeme napravite nadjev:
500 ml mlijeka
6 žumanjaka
žlica brašna
žlica gustina
žlica arome vanilije
100 g šećera
200 g maka
Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup za torte uključujući i stranice kalupa.1/4 tijesta odvojite za gornju koru torte, a možete ga napraviti poput mreže (kao ja), natrgati komadiće ili naribati tijesto krupnim ribežom.
Za nadjev ugrijte mlijeko, a mikserom izradite sve ostale sastojke. Malo vrućeg mlijeka dodajte izmiksanim sastojcima i promiješajte te sve skupa vratite u ostatak mlijeka. Kuhajte kremu dok se ne zgusne i na samom kraju dodajte mak, pa sve skupa lijepo promješajte.
Kuhanu kremu prelijte preko kore i stavite peći na 180*C oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.
Posipajte je šećerom u prahu i uživajte!
Servus :)



Oznake: torta, mak, desert


- 17:41 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

01.07.2016., petak

ZDRAVA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pozdrav svima!
Ovu ukusnu zdravu tortu od bobica je zaista jednostavno i brzo napraviti, a mogla bi biti novi dodatak repertoaru vaših slastica. Zaslađena je medom, miriše na vaniliju i šumsko voće koje joj daje poseban okus zbog kojeg bi je i vi mogli zavoljeti. Brzo i jednostavno ćete je napraviti, a obavezno je kušajte još toplu jer se tada njeni okusi i mirisi najbolje osjete!
Sastojci potrebni za izradu torte:
4 jaja
70 ml meda
250 ml grčkog jogurta Dukatos
žlica arome vanilije
3 žlice kukuruznog brašna
250 g šumskog voća (svježe ili odmrznuto)
šećer u prahu za posipanje
Sve sastojke izraditi dobro mikserom. Kalup za torte obložiti pek papirom, na dno izliti malo smjese i složiti pola voća te uliti ostatak smjese koju prekrijte s preostalim voćem. Pecite tortu na 180*C oko 25 minuta dok ne porumeni, posipajte je šećerom u prahu i probajte! Sviđa li vam se ova malo blaža varijanta deserta bez šećera, šlaga i čokolade?
Servus :)


Oznake: torta, jogurt, šumsko voće


- 09:07 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

23.06.2016., četvrtak

NUTELLA CHEESECAKE 2

Pozdrav svima!
Još jedna torta u nizu, fina i osvježavajuća, namjenjena samo pravim obožavateljima Nutelle!
Naravno, podloga od hrskavih Oreo keksa i hladna glatka krema od mascarponea očekivano čine neodoljivo kombinaciju. Nutella koju sam dodala u dio bijele kreme je trebala ostati na površini i činiti poseban tamni sloj torte. Međutim, nije ispalo kako sam zamislila jer se malo povezala s bijelim dijelom, ali to nije nimalo utjecalo na njezin fantastičan izgled i okus. Uvijek možete reći da ste to baš tako zamislili :)
Jedina dekoracija joj je poseban Nutella preljev i bademi, ali vjerujte mi da je to sasvim dovoljan razlog da poželite ovu tortu raditi što češće!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
250 g Oreo keksa
80 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih maslacem te utisnite u kalup za torte.Stavite podlogu peći oko 15 minuta na 180*C, izvadite je van i namjestite pećnicu na 160*C!
Krema:
1 kg mascarpone sira
180 ml slatkog vrhnja + 2 žlice slatkog vrhnja
190 g Nutelle
150 g šećera
1 žlica gustina
2 žličice ekstrakta vanilije
4 jaja
Miksajte sir, slatko vrhnje i šećer. Polako dodajte jedno po jedno jaje te gustin i vaniliju.
Od dobivene kreme odvojite 1/3 i u taj dio dodajte Nutellu i 2 žlice slatkog vrhnja te dobro izmješajte.
Preko podloge prvo izlijte bijelu kremu, a na nju tamni dio. Lagano poravnajte i stavite peći u pripremljenu pećnicu jedan sat, zatim je ugasite i ostavite da se torta u njoj ohladi. Moram priznati da sam bila vrlo skeptična oko pečenja na tako niskoj temperaturi jer je torta ostala potpuno mekana i drhtava. Međutim, pošto prvi put uvijek slijedim recept radila sam točno prema uputama i nisam pogriješila. Nakon vremena provedenog u frižideru torta se potpuno stegnula i bila spremna za preljev: 190 g Nutelle prelijte sa 80 ml ugrijanog slatkog vrhnja i dobro promiješajte te prelijte preko rashlađene torte!
Upozorenje: Ovaj je blagoslov namijenjen samo onima koji zaista znaju uživati u slatkom :)
Servus i uživajte :)



Oznake: Nutella chesecake, torta, desert


- 12:03 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

20.06.2016., ponedjeljak

TORTA OD MALINA I RICOTTA SIRA

Pozdrav svima!
Ako ste možda ljubitelji jednostavnih rustikalnih slastica ovo je desert za vas. Lagana torta od mekanog prozračnog biskvita i malina koje svojom svježinom daju posebnu notu ovoj jednostavnoj torti. Biskvit je sočan i mekan baš zbog ricotta sira, pa ga nemojte izostaviti kod pripreme jer on daje vašoj torti ukusan i osvježavajući okus!
Sastojci potrebni za izradu torte:
200 g brašna
150 g šećera
pola praška za pecivo
prstohvat soli
3 jaja
300 g ricotta sira
žlica arome vanilije
110 g rastopljenog maslaca
200 g svježih ili smrznutih malina
Izradite dobro mikserom jaja, šećer, sir i vaniliju te dodajte ovoj smjesi rastopljeni maslac. Suhe sastojke lagano umiješajte na kraju i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.Pola malina lagano ručno dodajte u biskvit te izlijte u kalup za torte obložen pek papirom. Ostatak malina rasporedite po vrhu biskvita i tortu pecite na 200*C oko sat vremena dok ne dobije lijepu boju!
Servus i uživajte u ovom finom laganom desertu :)



Oznake: torta, maline, ricotta sir


- 07:11 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

10.06.2016., petak

CHEESECAKE OD BRESKVE

Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe.
Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta.
Nadjev od sira:
400 g mascarpone sira
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
50 ml soka od limuna
žlica marmelade od breskve ili marelice
želatina
Preljev:
velika konzerva kompota od breskve 820 g
200 ml soka od kompota i 200 ml vode
2 preljeva za torte
Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji.
Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne.
Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć!
Servus :)





Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta


- 22:47 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

28.05.2016., subota

TORTA OD JOGURTA S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Pošto je sezona jagoda darujem vam recept za još jednu laganu i osvježavajuću tortu. Svježina i lakoća jogurta čine ovu tortu ukusnim desertom za svako društvo i prigodu. Svježe mirisne jagode svojim okusom će doživljaj učiniti potpunim i izazvati vas da je ponovo napravite, ali u kombinaciji s nekim drugim voćem da biste se uvjerili da je jednako dobra i ukusna!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
4 žumanjka
170 g maslaca
100 g šećera
250 g glatkog brašna
prašak za pecivo
žlica arome vanilije
Zamijesiti tijesto i obložiti njime kalup za torte, uključujući i stranice kalupa.
Sastojci potrebni za nadjev:
4 bjelanjka
3 čvrsta jogurta (može i Dukatos)
2 crvena vrhnja
150 g šećera
5 žlica oštrog brašna
Posebno izradite snijeg od bjelanjaka i ručno ga umiješajte izmiksanim sastojcima za nadjev. Prelijte ga preko razvaljanog tijesta i pecite na 180*C oko sat vremena. Kada se torta ohladi, ukrasite je narezanim voćem i prelijte preljevom za torte.
Servus i uživajte u ovom osvježavajućem desertu :)







Oznake: torta, jagode, jogurt


- 09:14 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

23.04.2016., subota

TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem!
Sastojci potrebni za izradu torte:
250 g Digestiv keksa
100 g rastopljenog maslaca
Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite.
Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja.
Bijeli mousse od čokolade:
200 g bijele čokolade
150 ml + 200 ml slatkog vrhnja
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila.
Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade!
Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :)


Oznake: torta, jagode, bijela čokolada, mousse


- 08:26 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

21.04.2016., četvrtak

CHEESECAKE OD BOROVNICA

Pozdrav svima!
Postoje mnogobrojne varijante ovog kolača i uvijek nas iznova oduševljavaju. Ovom predivnom cheesecakeu predivan spoj okusa daje kombinacija čokolade, borovnica i kokosa. Nevjerojatno je lagan i kremast, a u njemu možete uživati tijekom cijele godine, ovisno s kojim voćem ga želite kombinirati. To što je jednostavan i brzo gotov ne umanjuje ni malo njegov fantastičan i poseban okus!
Podloga:
200 g čokoladnih suhih keksa
50 g kokosa
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse, dodajte im kokos i prelijte otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte tako da obložite i rub kalupa.
Nadjev:
300 g voća ( borovnice, višnje,...)
250 g krem sira (mascarpone)
70 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
140 ml soka od voća
želatina
boja (ako je potrebno)
Borovnice samljeti i propasirati, sok lagano zagrijati i dodati mu želatinu koju treba samo lagano otopiti.
Mikserom izraditi sir i šećer, dodati šlag te na kraju voće i otopljenu želatinu. Sve skupa lagano pomiješati i ako treba dodajte još malo boje da bude intenzivnije. Prelijte smjesu preko podloge i stavite na hlađenje.
Ako želite tortu možete preliti glazurom od čokolade:100 g čokolade i 40 g maslaca
Servus i uživajte u torti koje će biti vaš idealan izbor za nadolazeće tople dane :)




Oznake: cheesecake, borovnice, torta


- 07:12 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

09.04.2016., subota

ČOKOLADNA TORTA 2

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za jednu fenomenalnu čokoladnu tortu. Možda malo podsjeća na Sacher tortu, ali je puno jednostavnija i zaista bi bilo šteta da je ne probate. Torta je posebnog okusa, a možete je kušati još toplu ili je rashladiti pa servirati uz sladoled, šlag ili neko omiljeno voće. Stvorena je za prave ljubitelje čokolade i savršena za sve svečane prilike. Osobno volim razblažiti jačinu čokolade s marmeladom od marelice. Konačan rezultat je posebno savršenstvo okusa!
Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera u prahu
200 g čokolade
100 g mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
Otopiti na pari maslac, čokoladu i šećer. Maknuti s vatre i dodati jedno po jedno jaje. Na kraju umiješati prezle i staviti peći na 180*C oko 30 minuta. Premazati tortu marmeladom od marelice i preliti glazurom od čokolade!
Glazura:
125 ml slatkog vrhnja
125 g čokolade
Otopiti čokoladu i preliti tortu te ukrasiti šlagom ili voćem!
Servus i uživajte :)





Oznake: čokolada, torta, marelica


- 09:47 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

01.04.2016., petak

ČOKOLADNA TORTA S OKUSOM KAVE

Pozdrav svima!
Nova torta, veliko novo otkriće u mojem svijetu slastica. Danas smo je kušali, oduševili se njenim okusom, pa vam odmah želim darovati recept za njenu pripremu. Bogat i sočan biskvit predivan je kontrast laganoj kremi od kave. Mousse od kave je pun arome, mekan i prozračan, a ova savršena kombinacija čokolade i kave vas svojom bogatom aromom izaziva da odmah napravite ovu predivnu tortu!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g maslaca
150 g čokolade
3 jaja
100 g šećera
žlica kakaa
prstohvat soli
Mousse od kave:
2 žumanjka
100 g šećera
1 i1/2 žlica gustina
160 ml toplog mlijeka
žlica arome vanilije
žlica instant kave
5 g želatine
2 žlice hladne vode
250 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 25 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi.
Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji.
Servus i uživajte u ovoj posebnoj torti :)



Oznake: torta, čokolada, mousse od kave


- 19:40 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

21.03.2016., ponedjeljak

FERRERO ČAROLIJA

Pozdrav!
Za jednu posebnu mladu damu i za njen poseban dan jedna Ferrero čarolija!
Torta iz snova bogatog čokoladnog okusa koja će vas jednostavno ostaviti bez riječi!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
70 g brašna
prašak za pecivo
žlica arome vanilije
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 g maslaca
Krema:
500 g sira mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
400 g nutelle
50 g sjeckanih lješnjaka
50 g mljevenih napolitanki
100 g čokolade
Za biskvit odvojite bjelanjke i žutanjke te napravite snijeg od bjelanjaka.
Otopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme mikserom izradite žumanjke, šećer, brašno te ostale sastojke. Dodajte otopljenu čokoladu i lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit na 180*C oko 30 minuta. Izvadite ga, ohladite i prerežite na tri dijela.
Za kremu izradite sir i nutellu te dodajte šlag od slatkog vrhnja. Ručno sjedinite sve sastojke i mažite na hladne kore.
Redoslijed slaganja: kora-krema.lješnjaci.napolitanke-malo otopljene čokolade i tako tri puta dok ne potrošite kremu.
Tortu ukrasite prema vlastitoj želji, dobro rashladite i uživajte u svakom zalogaju ove posebne torte!
Dugo sam tražila dobar recept i naišla na ovaj koji je savršen, jednostavan i precizan, hvala!
Servus dragi moji i uživajte:)


Oznake: Ferrero čarolija, torta


- 07:08 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

27.02.2016., subota

LINO TORTA

Pozdrav svima!
Danas s vama dijelim ovu divnu tortu za sve one koji su propustili recept koji sam objavila na samim počecima ove moje slatke priče.Ovim slatkim srcem sam poželjela sretnu godišnjicu braka mojim dragim kumovima!
Lino torta je bezvremenski klasik koji odgovara svim prilikama, svim uzrastima i koja je jednostavno savršena kako izgledom tako i okusom. Posebna je, glatka i sočna tako da mora zadovoljiti baš sve ljubitelje slatkih delicija!
Nikako je nemojte propustiti, ova torta je pravi san!
Sastojci za biskvit:
6 jaja
4 žlice šećera
100 ml vode
100 ml ulja
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo.
Prvo izmiksajte bjelanjke, a ostale sastojke miksajte zajedno i ručno sjedinite s bjelanjcima. Biskvit stavite peći na 180*C oko 30 minuta i kada se ohladi prerežite ga na dva dijela.
Za kremu nam je potrebno:
3 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
1 1/2 l mlijeka
6 žlica šećera
200 g maslaca
200 g bijele linolade
200 g crne linolade
Skuhati kremu te joj dodati maslac kada se ohladi. Podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dodati bijelu, a u drugi dio crnu linoladu.
Redoslijed mazanja: biskvit - bijela krema - biskvit - crna krema.Ukrasiti možete kako god želite, prema raspoloženju!
Servus i uživajte u ovoj posebnoj poslastici:)



Oznake: torta, lino lada, topla preporuka


- 09:24 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

20.02.2016., subota

KLASIČNI CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj klasični recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta i postojana. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake je za mene jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa!
Podloga:
300 g čajnih kolutića
150 g maslaca
Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.
Nadjev:
1 kg ABC sira
4 jaja
300 g šećera u prahu
4 vanil šećera
sok od pola limuna
Sve skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180*C oko 45 minuta, dok ne dobije boju!
Kada se torta ohladi na kremu staviti preljev od:
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
2 crvena kisela vrhnja
Sve skupa lagano promiješati i premazati tortu, a po želji je možete pred serviranje ukrasiti svježim voćem!
Servus i uživajte jer ovo je pravi slatki užitak koji čini život ljepšim:)


Oznake: cheesecake, torta


- 09:00 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

18.02.2016., četvrtak

ZEBRA TORTA

Pozdrav svima!
Svatko poznaje ovaj kolač od čokolade i vanilije i naziva se mramorni kolač, ali ja sam ga danas napravila u modernijoj varijanti. Ispekla sam ga u obliku torte koja je prošarana predivnim zebrinim šarama. Mislim da ga ovo moderno ruho čini još atraktivnijim i interesantnijim, a okus mu je ostao isti, sočan i nezaboravan. Zebra tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili je samo posuti šećerom u prahu. Servirajte je uz čašu toplog mlijeka, a cijela ova priča neka vas odvede u tople trenutke vašeg odrastanja!
Sastojci potrebni za tortu:
4 jaja
200 g šećera
200 g otopljenog maslaca
240 ml mlijeka
žlica arome vanilije
380 g brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
Za čokoladno tijesto:
3 žlice kakaa
50 ml mlijeka
150 g šećera
Izradite mikserom šećer i maslac te dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko i brašno te sve skupa izmiksajte. Odvojite pola smjese i dodajte sastojcima za čokoladni dio koje ste već međusobno promiješali. Sada naizmjenično slažite žlicom u kalup bijeli pa crni dio od sredine prema van. Koristila sam vrećice za kremu iz kojih sam istiskivala smjesu, pa je cijeli postupak bio lakši. Tortu pecite na 200*C točno 30 minuta, pazite da ostane sočna! Zebra kolač će vas iznenaditi kako svojim izgledom tako i okusom!
Servus i uživajte :)


Oznake: Zebra, torta


- 07:08 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

12.02.2016., petak

TORTA SA SIROM I VIŠNJAMA

Pozdrav svima!
Ostala sam vam dužna recept za ovu malu slatku torticu. Vrlo je jednostavna i lagana, a možete je raditi u različitim varijantama, kao tortu, roladu ili kolač na kocke. Toliko je mekana i fina da će oduševiti i one koji baš nisu ljubitelji slastica. Pošto nam je Valentinovo blizu ispekla sam ovaj kolač u obliku srca što vam može poslužiti kao još jedna ideja za poklon voljenoj osobi. Inače ovaj kolač izgleda kao pita, posut samo šećerom u prahu, ali za ovu posebnu prigodu sam ga ukrasila preljevom od višanja da bude crvene boje-boje ljubavi! Napravite je i usrećite nekog tko voli lagane deserte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
5 žlica ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje. Pecite biskvit na 200*C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
naribane korice od limuna
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite kremom donju koru te poklopite drugom. Sada možete samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća. Moj je od višanja jer ih svi u obitelji volimo!
Preljev od voća:
Uzela sam pola višanja iz teglice od kompota
250 ml tekućine (soka ili vode ako koristite smrznuto voće)
5 žlica šećera
žlica gustina
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati. Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode.Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
Servus i uživajte u vikendu ;)



Oznake: torta, sir, višnje


- 07:36 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

06.02.2016., subota

ČOKO KEKS TORTA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem jedan od najjednostavnijih recepata za tortu i to ne bilo kakvu nego finu čokoladnu tortu. Torta je gotova doslovno za 15-tak minuta, a vrlo je ukusna i predivnog izgleda. Recept za tortu sam otkrila tek nedavno, ali sam sigurna da ćemo još dugo uživati u njenim okusima. Umjesto oraha možete koristiti i lješnjake, ali vrlo je bitno da ih malo prepržite jer baš oni daju ovoj torti poseban i neponovljiv okus! Uvjerite se sami!
Sastojci potrebni za izradu torte:
800 g Digestive keksa
100 g prženih i grubo nasjeckanih oraha
Razlomite rukama kekse, stavite u veliku posudu i dodajte im orahe.
Sve prelijte sa čokoladnim sirupom za koji vam je potrebno:
200 g šećera
60 g kakaa
250 ml vode
150 g maslaca
žlica arome vanilije
Preljev:
120 ml slatkog vrhnja
120 g čokolade
Postupak izrade sirupa: pomiješajte šećer, kakao i hladnu vodu. Dodajte omekšali maslac i stavite kuhati. Kada zakipi kuhajte još 10-tak minuta, pa malo ostavite da se rashladi. Nakon 10 minuta prelijte po keksima, dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte. Stavite na hlađenje i kasnije prelijte čokoladnim preljevom.
Ugrijte slatko vrhnje, maknite ga s vatre i prelijte čokoladu te miješajte dok se ne otopi. Tortu završite preljevom i ukrasite po želji, a ja sam svoju ukrasila narezanim orasima.
Servus i uživajte :)


Oznake: čokolada, torta, keksi


- 08:27 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

23.01.2016., subota

ČOKOLADNA TORTA 3

Pozdrav svima!
Poznato je da su čokoladne torte omiljena poslastica svim ljubiteljima čokolade. Odličan su odabir za sve svečane prigode ili za dječje rođendane jer svi znamo koliko klinci obožavaju čokoladu. Ovu tortu sam davno otkrila i često je radim jer s njom uvijek uspijem očarati i razveseliti svoju obitelj!
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
120 g čokolade
50 g maslaca
4 žlice šećera
2 žlice brašna
Odvojite bjelanjke i napravite snijeg od njih. Posebno miksajte žumanjke i šećer te im dodajte rastopljeni maslac i čokoladu. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka, prelijte smjesu u kalup za torte i stavite peći na 180*C oko 20 minuta.
Sastojci potrebni za kremu:
400 g mascarponea
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa im dodajte izrađeno vrhnje za šlag. Podijelite kremu na 3 dijela i u svaki dio dodajte rastopljenu čokoladu. Na ohlađeni biskvit prvo namažite najtamniju čokoladu, pa tako dalje redom i završite s kremom od bijele čokolade. Ukrasite prema želji i prigodi!
Želim zahvaliti našoj Minji na ovom, a i još mnogo drugih predivnih recepata koje je podijelila s nama!
Servus i uživajte :)











Oznake: torta, čokolada, desert


- 08:28 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se