Gurmanka

04.05.2017., četvrtak

ŠTAPIĆI SA SJEMENKAMA

Pozdrav!
Pred vama je burna večer, dolazak hrpe prijatelja koji glasno zahtijevaju grickalice i hladno pivo uz večerašnju partiju karata :)
Brzo i jednostavno rješenje je pred vama, ove štapiće sa sjemenkama je zaista lako i brzo napraviti baš svima, čak i ako ste najveća šeprtlja u kuhinji :):)
Tijesto možete zamijesiti i pomoću miksera, nema kvasca i petljanja oko dizanja, a to čak i ne moraju biti štapići, samo izrežite razvaljano tijesto običnom čašom ili s nekom veselom modlom za kekse!
Ako vam se ne svidi okus dok su još topli ne brinite, kada se ohlade postaju gotovo savršeni - ukusni i hrskavi!
Za receptom sam posegnula u arhivu samo sam ovaj put promijenila omjer brašna i napravila ih od 250 g integralnog i 250 g bijelog brašna i vrlo sam zadovoljna kako su ispali!
Ako volite male slane zalogajčiće svakako ih napravite, a recept možete potražiti ovdje!
Servus i u slast :)


Oznake: kruh i peciva, štapići, sjemenke, Slano


- 07:39 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

30.08.2016., utorak

ŠTAPIĆI SA SIROM

Pozdrav svima!
Ljubitelji slanih grickalica, večeras imam nešto za vas!
Aromatičan okus sira u kombinaciji s vrućim mirisnim tijestom - možete li poželjeti nešto bolje! Ovi meki i ukusni štapići sa sirom idealna su grickalica za svaku priliku :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g brašna
200 ml tople vode
pola svježeg kvasca
žlica šećera
žličica soli
žlica maslinovog ulja
5 žlica rastopljenog maslaca
300 g naribanog sira
razni začini
Od kvasca, tople vode i šećera napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže 15-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite rastopljenim maslacem. Sada ga možete posipati raznim začinima, ovisno o ukusu to može biti: ružmarin, origano, češnjak u prahu, mladi luk...ili možete preskočiti ovaj korak te samo naribati sir na polovinu tijesta. Najbolja mi je kombinacija gaude, mozzarelle i malo ribanca. Sada donji dio pravokutnika preklopite preko gornje polovice i pritisnite rubove prstima. Narežite trake i zarolajte nekoliko puta te poslažite štapiće na lim za pečenje. Ostavite desetak minuta da se dižu, a vi zagrijte pećnicu na 200*C. Premažite ih žumanjkom i posipajte sezamom, lanom...
Pecite ih oko 25 minuta dok ne porumene i izvadite da se lagano ohlade!
Servus i svakako sami napravite svoju omiljenu verziju :)



Oznake: štapići, sir, grickalice


- 20:46 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

05.05.2016., četvrtak

ŠTAPIĆI SA SJEMENKAMA

Pozdrav svima!
Nedavno sam dobila ovaj recept kojim se jednoglasno oduševila cijela moja obitelj. Ovi slani hrskavi prutići su idealni za druženja i veselje, a osobito će u njima uživati muški dio ekipe jer se izvrsno slažu s hladnim pivom ili vinom! Morate ih svakako isprobati i vjerujte mi da vas neće razočarati!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g glatkog bijelog brašna
100 g integralnog brašna
pola praška za pecivo
2 žličice soli
125 ml maslinovog ulja
125 ml suncokretovog ulja
250 ml bijelog vina
Zamijesite tijesto i odmah ga razvaljajte na pola centimetra debljine i posipajte sjemenkama sezama. Uzmite papir za pečenje i pomoću njega okrenite tijesto na drugu stranu te ga posipajte sjemenkama lana. Sada izrežite od tijesta trakice duge 10 centimetara i široke 1.5 centimetar. Trakice morate zafrkati i slagati na lim za pečenje te ih pecite na 200*C oko 30 minuta dok porumene!
Ljepota ovog recepta je u tome što se možete igrati sa raznim vrstama brašna i sjemenki, napravite štapiće od svojih omiljenih sastojaka i javite mi vaše dojmove!
Servus i uživajte :)


Oznake: Slano, štapići, sjemenke, grickalice


- 07:14 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

11.01.2016., ponedjeljak

ŠTAPIĆI OD SIRA

Pozdrav svima!
Sigurno svi već znate koliko volim čokoladu, ali da sam i velika ljubiteljica sira to sigurno niste znali. Mislim da dobar sir može oplemeniti i uljepšati naše živote, osobito ako uživamo u njemu s dragim ljudima. Ovi predivni štapići sa sirom se mogu raditi za sve prigode i uvijek prvi nestanu s tanjura. Stvarno ih volimo jer su tako slasni i hrskavi, a možete ih posipati i sa sezamom, lanom, crvenom paprikom...Kako god ih kombinirali uvijek ispadnu odlični, a najbolje ih guštajte uz pivo ili čašu dobrog vina!
Sastojci za tijesto:
380 g glatkog brašna
110 g narezanog i omekšalog maslaca
jaje
50 ml ulja
50 ml toplog mlijeka + pola svježe germe
50 g sitno naribanog sira (gaude)
žličica šećera
2 žličice soli
Napraviti kvas i zamijesiti tijesto te ga ostaviti 30 minuta da se digne. Podijeliti ga na dva dijela i razvaljati na pek papiru veličine cca. 30x40cm. Obrezati ravno rubove, premazati jajetom i posipati naribanom gaudom. Premjestiti s pek papirom u lim za pečenje i razrezati tijesto na dugačke uske trake cca. 1x15 cm. Ne morate raditi između trakica razmak, samo ih razrežite. Pecite na 180*C oko 20 minuta tj. dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobiti ćete dvije tepsije cca. 50 komada štapića.
Probajte ih i vi!
Servus i uživajte :)







Oznake: štapići, sir, grickalice


- 07:52 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO