Gurmanka

12.05.2017., petak

CHEESECAKE OD JAGODA

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan elegantan ukusan recept, naime,radi se o torti od jagoda!
Lagana je i osvježavajuća, a svaki njen sloj nosi svoj okus i aromu. Izmjenjuju se sir, limun, parfe od jagoda i na samom vrhu dolazi fini aromatični žele od jagoda!
Ako razmišljate čime ćete uljepšati stol za neki od svečanih događaja koji su pred vama vjerujte mi, ovo je torta baš za vas :) :)
Sastojci potrebni za podlogu:
60 g mljevenih badema
50 g šećera u prahu
10 g glatkog brašna
žlica kakaa
2 jaja
2 bjelanjka
10 g kristal šećera
20 g otopljenog maslaca
- mikserom izradite bjelanjke i šećer kristal
- pomiješajte sve suhe sastojke i miksajte ih sa žumanjcima i rastopljenim maslacem
- na kraju smjesi lagano ručno dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte te ispecite na 180*C
- ostavite biskvit da se dobro ohladi
Krema od sira:
500 g krem sira
želatina + 3 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu
140 ml slatkog vrhnja
- želatinu stavite u sok od limuna da nabubri te je zatim lagano ugrijte da se rastopi
- mikserom izradite sir i ostale sastojke, dodajte ugrijanu želatinu, sve dobro promiješajte i prelijte preko ohlađene podloge i stavite u frižider na hlađenje dok vi radite drugi sloj torte
Krema od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
200 g pirea od jagoda
40 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i umiješajte u pire od jagoda
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja i dodajte ga smjesi jagoda
- premažite preko sloja od sira i ponovo vratite u frižider
Žele od jagoda:
želatina + 3 žlice hladne vode
300 g pirea od jagoda
80 g šećera u prahu
- stavite želatinu u vodu dok ne nabubri, ugrijte je i pomiješajte u pire od jagoda
- dodajte šećer i dobro promiješajte
- ovim slojem završite tortu i dobro je rashladite
Servus i uživajte u mirisima i okusima ove ukusne torte :)







Oznake: torte, jagode, sir, limun, žele


- 21:41 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

23.03.2017., četvrtak

TORTA OD MAKA I SIRA

Pozdrav!
Recept za ovu jednostavnu torta od maka i sira pronašla sam u jednom časopisu i odlučila ga isprobati.
Torta je fantastična i morala bi zadovoljiti sve ljubitelje slastica, a osobito obožavatelje maka!
Nema razloga zašto da i vi ne uživate u njenom jedinstvenom okusu i svježini, napravite je, zaista je lako.
Ova torta je slatko i neodoljivo zadovoljstvo koje ćete sigurno češće raditi kada je jednom isprobate!
Sastojci potrebni za tijesto:
300 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
jaje
vanilin šećer
pola praška za pecivo
ribana korica limuna
Nadjev od maka:
400 g mljevenog maka
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g griza
500 ml mlijeka
Nadjev od sira:
200 g ABC sira
100 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta dukatos
3 žumanjka
150 g šećera
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C!
Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz, sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju!
Servus i u slast!






Oznake: torte, mak, sir, svježe, sočno


- 07:39 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

07.03.2017., utorak

ČOKOLADNI KUGLOF SA SIROM

Pozdrav!
Mirisno, toplo i ukusno!
Okusi tople čokolade i sira koji mu daje osvježavajuću notu čine ovaj kuglof posebnim.
Bogata čokoladna struktura i zanimljiv prsten od sira čine ovo sočno zadovoljstvo još boljim, a kuglof je ujedno i predivan ukras vašeg stola!
Možete ga ukrasiti čokoladom, karamelom, voćem ili samo jednostavno posipati šećerom u prahu!
Sastojci potrebni za izradu:
220 g glatkog brašna
6 žlica kakaa
200 g šećera
2 žličice sode
pola žličice soli
žličica praška za pecivo
120 ml ulja
2 jaja
180 ml vrhnja (milleram)
120 ml jogurta
120 ml vruće vode
Nadjev od sira:
200 g svježeg sira
jaje
30 g šećera
aroma vanilije
- pomiješajte prvo suhe sastojke za biskvit
- dodajte ih mokrim sastojcima, dodajte vruću vodu i dobro izradite mikserom
- sve sastojke nadjeva dobro promiješajte
- pola smjese izlijte u kalup za kuglof
- žlicom rasporedite sir u sredinu kuglofa
- izlijte ostatak smjese i pecite na 180*C oko sat vremena (provjerite čačkalicom)
- kuglof dobro ohladite, prelijte omiljenom glazurom i ukrasite
Servus i uživajte :)









Oznake: kolači, kuglof, čokolada, sir


- 07:39 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

02.03.2017., četvrtak

PITA OD SIRA,MALINA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač!
Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim!
Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite!
Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :)
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola
Umak od malina:
4 žlice šećera
žlica gustina
70 ml vode
žlica limunovog soka
450 g smrznutih malina
- sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne
- procijedite umak
- ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna
- možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač
Nadjev:
500 g svježeg krem sira
70 g šećera
jaje
bjelanjak
aroma vanilije
žlica limunovog soka
200 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
- otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja
- od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom
- na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka
- preko kore izlijte nadjev od sira
- sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite
- moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca
- nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici
Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina!
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, maline, sir, bijela čokolada


- 07:48 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

29.12.2016., četvrtak

PECIVO SA SIROM I KRUMPIROM

Pozdrav svima!
Danas maleni odmak od slatkih delicija, imam za vas recept finog peciva koje možete sami napraviti od ostataka pire krumpira. Ako nemate pirea, skuhajte i naribajte krumpir, ali od peciva ne odustajte jer je zaista predobro. Postupak izrade je jednostavan i vrlo brzo ćete uživati u mekanom, ali ipak hrskavom pecivu. Ribani sir je dodatak koji će ove predivne pogačice učiniti još ukusnijim i poželjnijim!
Sastojci potrebni za izradu peciva:
200 ml mlijeka
150 ml maslinovog ulja
300 g naribanog krumpira ili pirea
3 jaja
žlica gustina
500 g brašna
200 g naribanog sira (Gauda)
žličica soli
Ugrijte mlijeko i ulje te maknite s vatre i umiješajte brašno. Dobro promiješajte, pa postepeno dodajte pire, jaja, gustin i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte naribani sir i zamijesite glatko tijesto koje oblikujte u kuglice i slažite na lim za pečenje.
Pecite pecivo na 220*C oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju!
Poslužite ih uz zelenu salatu ili neki fini umak!
Servus i uživajte :)





Oznake: kruh i peciva, slano pecivo, sir, krumpir


- 09:42 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

27.12.2016., utorak

TORTA OD SIRA

Pozdrav!
Danas imam za vas nešto lagano, osvježavajuće, mirisno i ukusno, torta od sira prelivena višnjama!
Prigodna je za sve prilike, jednostavna za napraviti, a njezinim ukusom će biti, sigurna sam, svi zadovoljni!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
5 žlica ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje. Pecite biskvit na 200*C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
naribane korice od limuna
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite kremom donju koru te poklopite drugom. Sada možete samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća. Moj je od višanja jer ih svi u obitelji volimo!
Preljev od voća:
Uzela sam pola višanja iz teglice od kompota
250 ml tekućine (soka ili vode ako koristite smrznuto voće)
5 žlica šećera
žlica gustina
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati. Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode.Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
P.S. Ovom tortom sam danas nekome poželjela sretan rođendan!
Servus i u slast :)




Oznake: torte, sir, lagani biskvit


- 13:01 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

07.12.2016., srijeda

KUKURUZNA PROJA



Pozdrav!
Proja, tradicionalan recept, jednostavan i ukusan!
Nekada su je ljudi pravili iz neimaštine, a danas je kukuruzna proja jedna posebna delikatesa!
Iznenadite vaše prijatelje i umjesto narezaka poslužite im kao predjelo toplu kukuruznu proju sa sirom, tako mirisnu i ukusnu da će svi poželjeti baš ovaj recept :)
Moram zahvaliti našoj blogerici Elly što mi ga je poslala jer zaista sam uživala u ukusu proje rađene po njenom obiteljskom receptu!
Možete je ispeći u manjoj tepsiji ili se poigrati različitim oblicima kao ja i razveseliti vaše prijatelje tradicionalnim jelom u novom modernijem ruhu :)
Sastojci potrebni za proju sa sirom:
4 jaja
200 ml ulja
400 ml mineralne vode
prašak za pecivo
150 g bijelog brašna
150 g kukuruznog brašna (pola brašno- pola krupica)
400 g svježeg sira
Sve sastojke lagano pomiješajte i na samom kraju dodajte svježi sir koji samo lagano usitnite prstima.
Proju pecite na 180*C oko 30 minuta!
Servus i dobar vam tek uz proju by Elly :)






Oznake: kolači, proja, kukuruz, sir, pogača


- 09:41 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

06.12.2016., utorak

SVEČANI KUGLOF



Pozdrav!
Danas imam za vas jedan malo drugačiji kuglof,kolač koji će vas iznenaditi svojim spektrom okusa.
Bogatog je okusa, začinjen cimetom, a okusi jabuka i sira ga čine još posebnijim i sočnijim.
Prelila sam ga mirisnom domaćom karamelom koja se izvrsno nadopunjuje s ovim okusima, kada ga probate jednostavno ga morate voljeti!
Savršen način da proslavimo nadolazeće blagdane :)
Nadjev od sira:
250 g sira
50 g šećera
jaje
2 žlice brašna
aroma vanilije
Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu!
P.S. Koristila sam mascarpone sir koji je izuzetno kremast, pa mi je dio iscurio prilikom pečenja. Bolje je koristiti svježi sir koji je grublje strukture, pa će činiti bijeli prsten unutar kuglofa što je vrlo dekorativno. Meni nije uspjelo, pa vi učite na mojim greškama :(
Sastojci potrebni za kuglof:
100 g sitno sjeckanih oraha
400 g glatkog brašna
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
pola žličice soli
žlica cimeta
žličica sode bikarbone
3 jaja
150 ml ulja
aroma vanilije
150 ml bistrog soka od jabuke
2 oguljene i naribane jabuke
Postupak izrade:
- pomiješajte brašno i sve suhe sastojke
- mikserom izradite jaja, šećer i dodajte ulje te sok od jabuke
- pomiješajte sve sa suhim sastojcima i na kraju dodajte orahe i jabuke
- 2/3 smjese izlijte u podmazani kalup
- kremu od sira stavite preko smjese, ali pokušajte da ne dodiruje stjenke kalupa nego ostane poput prstena u sredini, koristila sam vrećicu za kreme pomoću koje se može lakše napraviti uski prsten
- zatim sve prekrijte ostatkom biskvitne smjese
- pecite kuglof na 180*C oko sat vremena (probajte čačkalicom)
Kada je ohlađen možete ga posipati šećerom u prahu ili preliti karamelom kao ja!
Karamel umak:
125 g šećera
125 ml slatkog vrhnja
25 g maslaca
- na srednjoj vatri otopite šećer i polako dodajte ugrijano vrhnje u kojem ste rastopili maslac
- lagano još kuhajte minutu-dvije i kada se malo stisne prelijte preko kuglofa
Servus i u slast :)









Oznake: kolači, kuglof, jabuke, karamela, sir


- 09:17 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

03.10.2016., ponedjeljak

BROWNIE S MALINAMA

Pozdrav svima!
Novi kolač oduševio je sve prisutne, kako izgledom tako i okusom!
Predivna sočna čokoladna podloga i fina lagana krema od sira i malina, možete li poželjeti nešto više?
Učinite ovaj dosadan kišni dan posebnijim i počastite se s osvježavajućim desertom :)
Sastojci potrebni za podlogu:
100 g omekšalog maslaca
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
malo soli
2 jaja
žlica arome vanilije
125 g brašna
50 g kakaa
Izradite mikserom maslac i šećer te dodajte prvo jaja, pa onda sve ostale sastojke. Gustu brownie smjesu razmažite na dno kalupa 20x20 cm.
Krema:
250 g sira (ABC)
150 ml jogurta
2 jaja
50 g šećera
2 žlice brašna
žlica arome vanilije
šalica svježih ili otopljenih malina (možete koristiti i neko drugo bobičasto voće)
Izradite mikserom sir i jogurt te dodajte ostale sastojke. Na samom kraju lagano umiješajte maline i dobivenu smjesu prelijte preko brownie podloge. Kolač stavite peći na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)!
Ohladite ga i ukrasite prema želji čokoladom, voćem, šlagom...
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, brownie, maline, sir, desert


- 09:14 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

26.09.2016., ponedjeljak

SLANE KIFLICE

Pozdrav svima!
Veseli me igra s tijestom, pa često radim razno razne pogačice, kiflice, peciva... Ove kiflice sam pronašla nedavno i već su zaslužile mjesto u mojoj kuharici. Mekane, sočne, mirisne, a prije svega dekorativne jer ih možete posložiti u krug unutar kojega servirajte svoje omiljene umake. Svakako ih preporučam, ispecite ih i uživajte!
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
2 žličice soli
žličica šećera
pola svježeg kvasca
40 g otopljenog maslaca
125 ml mlijeka
125 ml vode
Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca i ostavite desetak minuta da se digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje pustite pola sata da se diže. Razvaljajte ga u krug i narežite na 16 komada.
Kiflice možete puniti s omiljenim sastojcima, a ja sam narezala sir gaudu i u svaku kiflicu zarolala štapić sira. Može to biti i malo šunke ili kobasica, kako god, zarolajte kiflice i prokuhajte kratko (20 sekundi) u 2 litre vode u kojoj ste razmutili 2 žlice sode bikarbone. Ne pitajte me zašto, ali znam da su takve kiflice puno mekše i ostanu duže svježe nego kada se samo peku.
Prokuhane kiflice složite na lim za pečenje u krug, premažite ih žumanjkom i posipajte sezamom ili samo posolite.
Pecite ih na 200*C dok ne dobiju lijepu boju!
Unutar kruga servirajte svježu rikolu, rajčicu, ajvar, majonezu... sve ono što volite!
Servus :)
P.S.Ispecite ih i pozovite prijatelje, pa uživajte u zajedničkom druženju :)



Oznake: slane kiflice, sir, Tijesto


- 08:48 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

22.09.2016., četvrtak

PITA OD MAKA I SIRA

Pozdrav svima!
Predivna domaća pita, može li jesen bolje započeti?
Uskoro imamo veliko obiteljsko okupljanje, pa sam već počela s potragom za nekim novim kolačima kojima ih želim obradovati. Naravno, moj dragi mužić će komentirati da su mi stari predobri,ali ja moram izmišljati nešto novo. Mak nije baš moja omiljena namirnica, ali kada sam vidjela ovaj recept na blogu Domaćice odmah sam znala da je ovo kolač za mene. Pita je vrlo jednostavna, brzo je gotova, a okusom je daleko na vrhu kolača s makom.Tako sočan, ukusan i predivan kolač sigurno će zadovoljiti sve moje goste na obiteljskom okupljanju, a preporučam ga i vama jer sam zaista oduševljena ovom pitom!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g glatkog brašna
170 g maslaca
3 žumanjka
1 šećer s okusom limuna
pola praška za pecivo
1 žlica vrhnja
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Pola stavite u škrinju da se zamrzne jer ćete ga na kraju naribati na pitu.
Drugi dio ostavite u frižideru dok ne napravite oba nadjeva!
Nadjev od maka:
9 žlica mlijeka
200 g mljevenog maka
100 g šećera
Ugrijte mlijeko i prelijte ga preko maka i šećera te dobro promiješajte. Smanjila sam količinu šećera u nadjevima u odnosu na originalan recept, a vi napravite prema svom ukusu.
Nadjev od sira:
500 g svježeg sira
150 g šećera
malo limunove korice ili limun šećera
3 bjelanjka
3 ravne žlice griza
Izradite mikserom snijeg od bjelanjaka, pa ga polako ručno dodajte u smjesu sira i šećera.
Upalite pećnicu na 200*C i razvaljajte tijesto iz frižidera za manju tepsiju (20x30cm).
Na tijesto raširite nadjav od maka, pa preko njega izlijte smjesu od sira.
Smrznuti komad tijesta naribajte preko sira i pecite pitu oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju!
Zahvaljujem Domaćici na predivnom receptu, a vi svakako svratite na njezin blog i guštajte!!!
Servus i uživajte u slasnoj piti :)



Oznake: pita, mak, sir, desert


- 08:42 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

20.09.2016., utorak

POGAČA SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak?
Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
350 g brašna
kvasac
200 ml mlijeka
50 ml maslinovog ulja ili maslaca
žličica soli
Nadjev:
400 g špinata
2 češnja češnjaka
jaje
100 g sira
50 g parmezana
50 g mozzarelle
sol, papar
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev:
Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan.
Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu!
Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :)






Oznake: pogača, špinat, sir


- 19:51 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

30.08.2016., utorak

ŠTAPIĆI SA SIROM

Pozdrav svima!
Ljubitelji slanih grickalica, večeras imam nešto za vas!
Aromatičan okus sira u kombinaciji s vrućim mirisnim tijestom - možete li poželjeti nešto bolje! Ovi meki i ukusni štapići sa sirom idealna su grickalica za svaku priliku :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
400 g brašna
200 ml tople vode
pola svježeg kvasca
žlica šećera
žličica soli
žlica maslinovog ulja
5 žlica rastopljenog maslaca
300 g naribanog sira
razni začini
Od kvasca, tople vode i šećera napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže 15-tak minuta. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite rastopljenim maslacem. Sada ga možete posipati raznim začinima, ovisno o ukusu to može biti: ružmarin, origano, češnjak u prahu, mladi luk...ili možete preskočiti ovaj korak te samo naribati sir na polovinu tijesta. Najbolja mi je kombinacija gaude, mozzarelle i malo ribanca. Sada donji dio pravokutnika preklopite preko gornje polovice i pritisnite rubove prstima. Narežite trake i zarolajte nekoliko puta te poslažite štapiće na lim za pečenje. Ostavite desetak minuta da se dižu, a vi zagrijte pećnicu na 200*C. Premažite ih žumanjkom i posipajte sezamom, lanom...
Pecite ih oko 25 minuta dok ne porumene i izvadite da se lagano ohlade!
Servus i svakako sami napravite svoju omiljenu verziju :)



Oznake: štapići, sir, grickalice


- 20:46 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

11.05.2016., srijeda

PITA OD MALINA I SIRA

Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept za ukusnu voćnu pitu idealnu za svako doba godine, ovisno o voću koje želite koristiti. Moja pita je ispunjena finim krem sirom s okusom limuna i slasnim svježim malinama kojima nisam mogla odoljeti. Cijela ova priča nije potpuna bez pravih, domaćih i zlaćanih kora koje pucketaju pri svakom zalogaju!
Sastojci potrebni za pitu:
230 g glatkog brašna
žlica šećera
prstohvat soli
70 ml vode
150 g maslaca
Zamijesite tijesto i razvaljajte ga tako da mu rubovi vise preko okruglog kalupa u kojem ćete peći pitu.
Nadjev:
150 g krem sira
3 žlice soka od limuna
naribana korica od limuna
200 g šećera u prahu
200 g malina ili kupina...
2 žlice gustina
Mikserom izradite sir s pola šećera te smjesi dodajte limun.
Od malina uzmite nekoliko komada koje zgnječite vilicom i promiješajte s gustinom i šećerom te dodajte ostatak voća.
Na razvaljanu koru prvo stavite smjesu sira a na vrh složite maline. Rubove tijesta savijte prema unutra (kao na slici) i premažite ga žumanjkom te posipajte smeđim šećerom. Pitu pecite na 180*C dok ne dobije lijepu boju, ohladite i posipajte šećerom u prahu!
Servus i uživajte :)





Oznake: pita, maline, sir


- 07:55 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

18.04.2016., ponedjeljak

DOMAĆE PECIVO SA SIROM

Pozdrav svima!
Ova domaća peciva su predivan izbor za druženje s prijateljima ili kao večera za vaše voljene. Peciva sa sirom su tako mekana i mirisna da ih jednostavno morate voljeti. Za ovaj recept možete koristiti vaše omiljene vrste sireva, ali nemojte zamijeniti mascarpone jer baš taj blagi sir daje pecivu vlagu i svježinu. Probajte ih napraviti i javite mi vaše dojmove!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g bijelog brašna
250 g integralnog brašna
200 ml mlake vode
kvasac
jaje
250 g mascarponea
250 g naribanog sira (gauda, dimljeni sir...)
žličica soli
18 kockica topivog sira - mozzarela
Napravite kvas od 100 ml tople vode, žlice šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga brašnu, naribanom siru i mascarponeu, ostatku vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena te razdijelite na 18 komada, u sredinu svakog komadića tijesta gurnite kuglicu mozzarele i napravite pecivo okruglog oblika. Složite ga s malim razmakom u dva lima za pečenje te premažite žumanjkom i posipajte parmezanom. Ostavite peciva da se još malo dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C i pecite ih oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servus i uživajte u predivnom okusu i mirisu toplog,netom ispečenog peciva :)

Oznake: domaće, toplo, pecivo, sir


- 07:05 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

19.03.2016., subota

OREO PLOČICE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za desert koji se odmah nametnuo svojim okusom i zauzeo važno mjesto u mojoj slatkoj bilježnici. Krem sir i bijela čokolada svojim okusom i teksturom daju predivan kontrast podlozi od hrskavih Oreo keksa. Ovo je jednostavno desert koji mora riješiti sve vaše probleme i učiniti vaš dan posebnim i ljepšim!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
24 komada Oreo keksa - za podlogu
100 g maslaca
250 g bijele čokolade
150 g krem sira
12 + 6 komada narezanih Oreo keksa
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te prstima utisnite u kalup 20x20 cm.
Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte joj krem sir i narezane kekse te premažite preko podloge.
Posebno krupno narežite još 6 komada Oreo keksa i posipajte po kremi te sve skupa prošarajte preljevom od čokolade.
Stavite da se dobro ohladi, narežite i uživajte!
Servus i vjerujte mi da ovaj užitak ne smijete nikako propustiti :)



Oznake: Oreo, sir, čokolada


- 08:20 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

17.03.2016., četvrtak

INTEGRALNA PECIVA SA SIROM

Pozdrav svima!
Moji ukućani su jutros uživali u toplom integralnom pecivu koje sam zamijesila jučer navečer i stavila na hladno. Ovo je jedna varijanta za zdrava, ali ipak ukusna peciva čija je izrada jednostavna samo zahtijeva nešto vremena koje je potrebno za dizanje tijesta. Peciva su idealna za jutarnji obrok jer su puna vlakana koja organizmu pružaju dovoljno energije da može izdržati naporne radne dane koji su iz dana u dan sve duži. Peciva su izvana hrskava, a njihovu mekoću i sočnost iznutra možemo zahvaliti siru!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
420 g integralnog brašna
svježi kvasac
žlica šećera
120 ml mlake vode
240 g svježeg sira
60 g rastopljenog maslaca
žlica soli
3 žlice rastopljenog maslaca za premazivanje
Napravite kvas od 100 ml tople vode, šećera i kvasca, pa dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite tijesto, a količina vode će ovisiti o vlažnosti sira koji koristite.Ostavite tijesto da se digne, a zatim ga podijelite na 16 komada koje formirajte u oblik loptica. Složite ih u okrugli kalup promjera cca. 25 centimetara i ostavite da se malo dižu dok pećnicu zagrijete na 200*C. Posipajte ih sjemenkama ako želite te pecite oko 30 minuta dok ne porumene. Sada ih premažite maslacem i uživajte u ovom toplom mirisnom pecivu!
Servus i uživajte :)



Oznake: pecivo, integralno, sir


- 07:13 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

11.03.2016., petak

MUFFINI SA SIROM

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama super brzi i jednostavan recept za muffine od sira koji ćete sigurno češće raditi kada ih jednom probate. Muffini su tako ukusni, sočni i mekani iznutra dok su izvana hrskavi i pikantni te odlično idu uz svježu salatu. Možete ih poslužiti kao samostalan obrok ili kao slane zalogajčiće na druženjima s prijateljima. Pojačajte njihov okus tako da im dodate mladi luk ili neke druge začine te ih prilagodite svojim željama. Djeca mogu sama birati okuse koje vole i napraviti muffine baš po svojoj ideji.
Probajte i uživajte igrajući se:)
Sastojci potrebni za izradu muffina:
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola žličice soli
200 g naribanog sira (koristila sam gaudu)
120 ml jogurta
120 ml mlijeka
jaje
60 g rastopljenog maslaca
Pomiješajte u zdjeli prvo sve suhe sastojke i sitno naribani sir. Jaje, jogurt i mlijeko izradite mikserom i dodajte rastopljeni maslac te ulijte među suhe sastojke i dobro promiješajte. Možete dodati svoje začine, ali obavezno stavite svježe mljevenog papra.
Kalup za muffine premažite margarinom i posipajte brašnom tako da ne morate koristiti košarice, a muffini se lijepo odvajaju od kalupa. Stavljajte žlicom smjesu u kalup, svaki muffin posipajte crvenom mljevenom paprikom i naribanim sirom.
Pecite ih na 190*C oko 25 minuta, dok ne porumene!
Servus i uživajte:)


Oznake: muffini, sir


- 07:22 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

02.03.2016., srijeda

EMPANADAS SA ŠAMPINJONIMA

Pozdrav svima!
Empanar je španjolska riječ za kruh i znači da je nešto zamotano u kruhu. To nešto su ovi predivni hrskavi jastučići koje možete puniti s čim vam srce poželi, mesom, povrćem, sirom, plodovima mora i jako su popularni diljem svijeta. Punjeni jastučići se mogu pržiti u ulju, ali moj izbor je pečenje u pećnici što je zdravije i jednostavnije.Danas sam odlučila jastučiće napuniti nadjevom od šampinjona i sira, a svi smo bili više nego zadovoljni ovom kombinacijom. Možete ih servirati tople ili hladne uz dodatak nekog finog umaka ili samo uz zelenu salatu. Princip izrade im je jednostavan, a okus garantira zadovoljstvo svim gurmanima!
Pronađite sami svoju idealnu kombinaciju za nadjev!
Sastojci potrebni za tijesto:
160 g brašna
110 g maslaca
1/2 žličice soli
6 žlica ledene vode
Zamijesite tijesto, omotajte ga folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Sastojci potrebni za nadjev:
maslinovo ulje
glavica luka
2 režnja češnjaka
mrkva
pola paprike
5 većih šampinjona
peršin, bosiljak
sol, papar
3 žlice soja sosa
100 g sira
Na malo ulja prodinstajte nasjeckani luk i češnjak pa dodajte: naribanu mrkvu,sitno sjeckane šampinjone i papriku te začinite. Prema ukusu možete dodati soja sos, bosiljak ili peršin, a na samom kraju naribanog sira (gauda).
Tijesto tanko razvaljajte, čašom izrežite krugove promjera 9 cm i na svaki stavite žlicu nadjeva. Malo vodom navlažite rubove i pritisnite dobro vilicom. Slažite ih u lim za pečenje i premažite žumanjkom. Meni je ispalo 16 jastučića koje sam pekla na 200*C dok nisu porumenili!
Servus i uživajte:)




Oznake: empanadas, šampinjoni, sir


- 19:18 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

28.02.2016., nedjelja

PITA PRELIVENA KARAMELOM

Pozdrav svima!
Pošto obožavam sve deserte s jabukama odlučila sam isprobati i ovaj. Zamislite prhko tijesto preliveno mirisnim krem sirom i na kraju jabuke u hrskavom ogrtaču. Sve skupa je preliveno glatkim karamel preljevom koji cijeloj ovoj priči daje nevjerojatan okus. Nemojte se uplašiti puno namirnica jer je postupak izrade zaista jednostavan. Nakon pripreme vas očekuje prava nagrada, kolač koji se doslovno topi u ustima!
Sastojci potrebni za tijesto:
220 g omekšalog maslaca
190 g brašna
100 g mljevenih badema
100 g smeđeg šećera
pola žličice soli
žličica cimeta
Zamijesite tijesto koje samo prebacite bez valjanja u papirom obložen pleh veličine 23x33 centimetra. Rukama ili žlicom ga malo pritisnite i zagladite te stavite peći na 180*C oko 20-tak minuta.
Za to vrijeme pripremite jabuke!
Ogulite i na kockice sitno narežite dvije jabuke. Pomiješajte ih sa žlicom šećera i cimeta, te prelijte s malo limunova soka.
Nadjev od sira:
500 g svježeg sira
100 g šećera
žlica arome vanilije
2 jaja
naribana korica jednog limuna
Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
Posip:
20 g zobenih pahuljica
30 g oštrog brašna
50 g mljevenih badema
50 g omekšalog maslaca
50 g smeđeg šećera
žličica cimeta
Vilicom dobro promiješajte i usitnite sve sastojke za posip.
Nakon 20-tak minuta izvadite tijesto iz pećnice, prelijte ga sirom na koji složite izrezane jabuke. Sve skupa posipajte posipom i stavite peći još 20 minuta.
Ohladite pitu, narežite je i kocke prelijte s karamel preljevom. Možete koristiti kupovni,ali i domaći, za koji svakako preporučam ovaj recept.
Karamel:
200 g šećera
60 ml vode
120 ml vrhnja za šlag
30 g maslaca
žlica arome vanilije
prstohvat soli
Postupak: Otopite šećer i vodu do lijepe smeđe boje i tada skinite s vatre. Dodajte vrhnje i miješajte minutu, zatim maslac, sol i vaniliju. Prelijte u neku dekorativnu staklenku i oplemenite karamelom ovu predivnu hrskavu pitu!
Servus i uživajte :)



Oznake: pita, karamela, sir, jabuke


- 20:06 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

12.02.2016., petak

TORTA SA SIROM I VIŠNJAMA

Pozdrav svima!
Ostala sam vam dužna recept za ovu malu slatku torticu. Vrlo je jednostavna i lagana, a možete je raditi u različitim varijantama, kao tortu, roladu ili kolač na kocke. Toliko je mekana i fina da će oduševiti i one koji baš nisu ljubitelji slastica. Pošto nam je Valentinovo blizu ispekla sam ovaj kolač u obliku srca što vam može poslužiti kao još jedna ideja za poklon voljenoj osobi. Inače ovaj kolač izgleda kao pita, posut samo šećerom u prahu, ali za ovu posebnu prigodu sam ga ukrasila preljevom od višanja da bude crvene boje-boje ljubavi! Napravite je i usrećite nekog tko voli lagane deserte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
5 žlica ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje. Pecite biskvit na 200*C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
naribane korice od limuna
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite kremom donju koru te poklopite drugom. Sada možete samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća. Moj je od višanja jer ih svi u obitelji volimo!
Preljev od voća:
Uzela sam pola višanja iz teglice od kompota
250 ml tekućine (soka ili vode ako koristite smrznuto voće)
5 žlica šećera
žlica gustina
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati. Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode.Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
Servus i uživajte u vikendu ;)



Oznake: torta, sir, višnje


- 07:36 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

07.02.2016., nedjelja

DOMAĆE KIFLICE

Pozdrav svima!
Jučer sam ih ispekla na opće zadovoljstvo cijele obitelji!
Samo da vas podsjetim na recept za ove predivne kiflice jer zaista bi bila šteta ne isprobati ga.Ovo tijesto je fantastično i lako ga možete prilagoditi i nekim svojim receptima i idejama. Kiflice su tako mekane i slasne da vas naprosto moraju osvojiti!
Sastojci za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
2 dcl ulja
6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno)
1 svježa germa
Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano, a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno! Probajte i javite kakve su!
Servus i uživajte :)



Oznake: kiflice, domaće, sir


- 17:21 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

05.02.2016., petak

KOŠARICE SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Danas imam za vas ove male predivne košarice sa špinatom. Kada želite napraviti nešto drugačije, kada želite razveseliti i iznenaditi vaše ukućane pripremite im ove košarice i vjerujte mi, njihovoj sreći neće biti kraja. Vrlo su jednostavne i brzo gotove, a sami se možete poigrati sa omiljenim namirnicama i napraviti svoj nadjev za njih. Ovaj put sam koristila špinat i sir jer ta kombinacija okusa je u samom vrhu kod moje ekipe. Pogačice su istovremeno i prhke i sočne, ma teško je to opisati. Najbolje da ih pokušate napraviti sami, pa mi javite vašu idealnu kombinaciju za nadjev!
Postupak:
Pojednostavite si i već gotovo razvaljano lisnato tijesto izrežite okruglim kalupom ili čašom te složite u kalup za muffine.
Na malo maslinovog ulja prodinstajte 3 protisnuta režnja češnjaka i dodajte špinat. Koristila sam smrznuti špinat količine oko 200g.
Kada je omekšao dodajte mu začine, 100 ml vrhnja za kuhanje i naribane gaude ili mozzarelle. Tko želi može nadjev zgusnuti sa žlicom krušnih mrvica. Ostavite da se malo ohladi pa punite nadjev u košarice od lisnatog tijesta (jedna velika žlica u svaku). Na kraju ih prekrite sirom kojeg nikad dosta i stavite u pećnicu na 200*C dok ne porumene!
Super su za razne feštice ili samo kao večera za vaše voljene!
Servus i uživajte:)



Oznake: špinat, sir, košarice


- 09:22 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

30.01.2016., subota

PITA OD SIRA I GRIZA

Pozdrav svima!
Recept za ovu pitu imam već cijelu vječnost. Puno puta smo uživali u njenim okusima, ali nikako da dođe na red da je podijelim s vama. Kada niste sigurni što biste ispekli, pokušajte s ovom pitom i vjerujte mi da će svi ostati oduševljeni. Ovo je jedan interesantan i ukusan recept koji ćete sigurno ponavljati unedogled. Pita je mirisna, sočna i mekana, a od nje će vam cijela kuća zamirisati po limunu i vaniliji, pravo zadovoljstvo!
Sastojci potrebni za tijesto:
300 g brašna
120 g maslaca
100 g šećera
žumanjak
prašak za pecivo
3 žlice vrhnja
naribana kora od limuna
Zamijesite tijesto i podijelite ga na pola. Jedan dio razvaljajte i stavite u tepsiju. Inače, ovo je recept za tijesto s kojim se super radi, ne puca i fantastičnog je okusa.
Nadjev:
U litri mlijeka skuhajte 120 g griza.
Posebno miksajte:
200 g šećera
1/2 kg svježeg sira
3 žumanjka
2 vanil šećera
naribana korica limuna
Snijeg od 4 bjelanjka na kraju ručno umiješajte u nadjev koji pomiješajte s kuhanim grizom i prelijte preko donje kore, a drugom korom prekrite pitu. Pecite je na 180*C oko sat vremena sve dok ne porumeni!
Svakako vam preporučam da isprobate ovaj recept i javite kako vam se sviđa!
Servus i uživajte u vikendu :)





Oznake: pita, sir, griz


- 10:23 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

29.01.2016., petak

POGAČICE SA SIROM

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama jedan sasvim jednostavan recept za posebno ukusne pogačice. Prhke su i slasne, a odličan su izbor kada želite obradovati svoje ukućane i prijatelje! Možete ih rezati kalupima raznih oblika ili kao štapiće, biti će jednako ukusne!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g svježeg kravljeg sira
250 g margarina
260 g oštrog brašna
žličica soli
1 žumanjak (za premazati)
Usitniti sir pomoću vilice ili miksera, dodati mu omekšali margarin i brašno te zamijesiti tijesto. Ako je ljepljivo stavite ga malo u frižider ili odmah nastavite s izradom pogačica. Tijesto razvaljajte na 1 centimetar debljine i režite kalupom te slažite malo razmaknuto u lim za pečenje.Premažite ih žumanjkom i pecite na 200*C oko 20 minuta!
Po želji ih možete posipati sezamom, makom, lanom, sirom...
Servus i uživajte :)





Oznake: pogačice, sir


- 07:46 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

22.01.2016., petak

ROLICE OD ŠPINATA

Pozdrav svima!
Danas imam za vas jedno novootkriveno predjelo koje će vas sigurno oduševiti kao što je i mene. Špinat i sir Salakis su idealna i dobitna kombinacija za ove rolice. Dosad sam radila razno razna tijesta, ali vjerujte mi, ovo je jedno od najmekših koje sam ikada probala. Možete ih raditi za bilo koju prigodu, a ako niste ljubitelj špinata odaberite svoju omiljenu kombinaciju za nadjev.
Posebno je praktično što ih možete ispeći ranije pa samo ugrijati, čak i one od jučer. Ugrijte ih tako da upalite pećnicu na 150*C, rolice zamotajte u mokar papir za pečenje i malo ih poškropite s vodom. Stavite ih u ugrijanu pećnicu 15-tak minuta i biti će kao da su netom pečene!
Sastojci potrebni za tijesto:
700 g glatkog brašna
200 g omekšalog maslaca
2 jaja
20 ml mlijeka
germa
2 žličice soli
Nadjev:
500 g špinata
manji luk
3 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
sir Salakis
Pirjajte luk i češnjak te dodajte špinat i nastavite pirjati dok ne ispari sva tekućina. Ohladite nadjev!
Za tijesto napravite kvas od mlijeka, germe i žlice šećera. Kada kvas naraste dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se digne. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na 30x40cm. Premažite tijesto nadjevom od špinata i posipajte komadićima sira. Zarolajte u roladu, narežite rolice 1.5 cm širine i složite ih na lim za pečenje. Premažite rolice žumanjkom, posipajte sirom parmezanom i pecite ih na 180*C oko 20 minuta.
Inače je teško ugoditi baš svim mojim ukućanima, ali s ovim rolicama sam to uspjela!
Ugodite si i vi!
Servus i uživajte :)






Oznake: rolice, špinat, sir


- 07:55 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

11.01.2016., ponedjeljak

ŠTAPIĆI OD SIRA

Pozdrav svima!
Sigurno svi već znate koliko volim čokoladu, ali da sam i velika ljubiteljica sira to sigurno niste znali. Mislim da dobar sir može oplemeniti i uljepšati naše živote, osobito ako uživamo u njemu s dragim ljudima. Ovi predivni štapići sa sirom se mogu raditi za sve prigode i uvijek prvi nestanu s tanjura. Stvarno ih volimo jer su tako slasni i hrskavi, a možete ih posipati i sa sezamom, lanom, crvenom paprikom...Kako god ih kombinirali uvijek ispadnu odlični, a najbolje ih guštajte uz pivo ili čašu dobrog vina!
Sastojci za tijesto:
380 g glatkog brašna
110 g narezanog i omekšalog maslaca
jaje
50 ml ulja
50 ml toplog mlijeka + pola svježe germe
50 g sitno naribanog sira (gaude)
žličica šećera
2 žličice soli
Napraviti kvas i zamijesiti tijesto te ga ostaviti 30 minuta da se digne. Podijeliti ga na dva dijela i razvaljati na pek papiru veličine cca. 30x40cm. Obrezati ravno rubove, premazati jajetom i posipati naribanom gaudom. Premjestiti s pek papirom u lim za pečenje i razrezati tijesto na dugačke uske trake cca. 1x15 cm. Ne morate raditi između trakica razmak, samo ih razrežite. Pecite na 180*C oko 20 minuta tj. dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobiti ćete dvije tepsije cca. 50 komada štapića.
Probajte ih i vi!
Servus i uživajte :)







Oznake: štapići, sir, grickalice


- 07:52 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

04.01.2016., ponedjeljak

BOMBICE OD SIRA I ČEŠNJAKA



Pozdrav svima!
Svi znate da silno volim slatko ali nakon toliko kolača sam danas poželjela slane pogačice. Recept za ove pogačice sam otkrila tek nedavno, a već smo ih svi zavoljeli. Tko obožava češnjak i sir uživat će u ovim ukusnim i hrskavim bombicama!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g brašna
žličica šećera
prašak za pecivo
70 g omekšalog maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica soli
1 žlica protisnutog češnjaka
Zamijesite tijesto, razvaljajte ga na veličinu 30 x 40 cm i razrežite na 18 kvadratića. Na sredinu svakog stavite kockicu sira, koristila sam gaudu, stisnite krajeve tijesta i napravite kuglicu. Složite ih na lim za pečenje i pecite na 200*C oko 25 minuta.
Kada su pečene premažite ih premazom od:
30 g otopljenog maslaca
1/2 žličice soli
1 žličica češnjaka
1 žličica peršina
Guštajte ih dok su još tople i dok se vrući sir lijepi za vaše prste!
Servus :)
















Oznake: pogačice, sir, češnjak


- 08:15 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se