Gurmanka

14.03.2018., srijeda

ŠKAMPI




... današnji neodoljiv i slastan ručak, škampi sa zelenim rezancima!

Oznake: ručak, škampi, zeleni rezanci


- 10:43 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

26.02.2018., ponedjeljak

OSSO BUCCO

Pozdrav!
Cijela ova priča je započela ovako: Kratko ispeći koljenicu te prodinstati sitno nasjeckano povrće!



Dodajemo pelate, crno vino i začine te poklopljeno pečemo u gusenoj posudi na laganoj temperaturi oko 3 sata!




Dan prije sam skuhala palentu i ohladila je te narezala na kocke koje sam kratko prepržila na grill tavi prije serviranja.
Meso mekano i puno mirisa, umak fantastičan, a ručak i više nego uspio!


Servus i u slast :)

Oznake: osso bucco, ručak, povrće


- 07:00 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

08.01.2016., petak

ORADA IZ PEĆNICE

Pozdrav svima!
Poznato je da imamo najljepše more i najbolju ribu, ali nekako je sve teže doći do lijepih, svježih komada. Kada sam ugledala ove dvije ljepotice odlučila sam da ne propustim priliku nego krećem s njihovom pripremom. Ovako pripremljene su uvijek dobrodošle za moj stol. Pošto nam je roštilj prekriven snijegom ja sam preuzela kuhaču i pripremila orade koje svi volimo, a vjerujem da bi i brancin bio jednako dobar pripremljen na ovaj način. Ukućani su pohvalili ovaj moj uradak, a nadam se da ćete i vi guštati uz ovako pripremljenu ribu. Obavezan dodatak ovom ručku je kvalitetno vrhunsko vino, možda čaša fine malvazije? :)
Sastojci:
2 orade - cca. 600 g
1 kg mladog krumpira
3 mrkve
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
1.5 dcl bijelog vina
1 dcl vode
maslinovo ulje
ružmarin, sol, biber i vegeta
Postupak:
Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem.
Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica postane hrskava.
Servus i uživajte :)





Oznake: orada, pećnica, ručak


- 07:56 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

19.11.2015., četvrtak

Vrući pileći ujušak :)


Pozdrav svima, mili moji!
Kada ovaj vrući ujušak iznesemo na stol on odmah umanjuje sve naše nevolje.Pileći ujušak je jedan interesantan izlet u svijet juha koji uglavnom završava kao bistra ili krem varijanta. Jednostavan je za pripremu, a lako se može prilagoditi vašim omiljenim namirnicama.
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte pileće meso,u ovom slučaju batke, i izvadite ga u jednu posudu. Na istoj masnoći prodinstajte pola glavice narezanog luka, dodajte 2 mrkve narezane na kolutiće, 1 peršin, 1 krumpir narezan na kockice, malo korabe ili što već nađete u frižideru. Podlijte s malo vode i vratite meso da lagano krčka. Nakon 15-tak minuta dodajte vode do kraja i zgusnite ujušak s jednom žlicom brašna i malo crvene paprike. Ukuhajte glatke noklice i začinite ga prema želji.
Uživajte u ovom toplom, domaćem obroku!
Servus:)

Oznake: pileći ujušak, varivo, ručak, Slano


- 11:59 - Komentari (5) - Isprintaj - Link

31.10.2015., subota

Lungić u lisnatom tijestu

Dragi moji!
Vrijeme je da pripremim nešto slano i konkretno. Neka to bude lungić. Međutim, ne običan lungić.Moj je punjen šunkom i sirom te ušuškan u lisnato tijesto. Radim ga za malo posebnije prilike jer vrlo efektno izgleda,a o ukusu koji je zaista fenomenalan da i ne raspravljamo. Idemo zajedno korak po korak. Uzmite lungić i razrežite ga na pola, a svaku polovicu razrežite po dužini. Šnicle malo nalupajte batom za meso i posolite. Od jednog lungića ste dobili dvije šnicle i svaku napunite kriškom šunke i sira. Zarolajte pomoću prozirne folije u male rolice. To je najbolje napraviti večer prije jer vam ne trebaju čačkalice već zbog folije ostane lijep oblik. Ispecite ih na tavi da malo porumene sa svih strana pa ostavite da se ohlade. List lisnatog tijesta prerežite na pola i svaku rolicu zamotajte u njega te premažite jajetom. Ako imate višak tijesta možete napraviti neke ukrase za roladice. Lungiće pecite u pećnici dok ne porumene. Divan miris koji se širi vašom toplom kuhinjom je znak da je ručak gotov.
Dobar tek vam želim :)

Oznake: punjeni lungić, ručak, glavno jelo, meso


- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se