Gurmanka

29.11.2017., srijeda

POGAČA FOCCACIA S MLADIM LUKOM

Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ?
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
2 vrećice suhog kvasca
40 ml maslinovog ulja
žličica soli
400 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti
-ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat
- malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste
- nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem
- tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem
- napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima
- mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama
- ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično
- pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju
- vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem
Servus i u slast :)


Oznake: kruh i pecivo, peciva i razno, pogača, mladi luk, foccacia


- 07:46 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se