Gurmanka

06.05.2017., subota

PALAČINKE

Pozdrav svima!
Smatra se da svi znaju i mogu ispeći obične palačinke, ali vjerujte mi da je to zabluda. Poznajem mnoge koji se boje priznati da je njihov zadnji pokušaj da ispeku palačinke bio pravi fijasko. Ovo je moja dobitna kombinacija, pa ako želite pokušajte s njom. Ja sam jako zadovoljna jer su palačinke mekane, mirisne i sočne. Možda je moja tajna i u novoj Delimano tavi za palačinke. Ovo nije reklama nego prijateljski savjet i ako si je možete priuštiti kupite je jer je tava pravo otkriće. Na početku je premažite s nekoliko kapi ulja i do kraja ćete ih peći bez imalo dodavanja ulja, a ni jedna palačinka vam se neće zalijepiti. Fantastično je to što ste dobili palačinke minimalne masnoće, a okus im je i dalje fenomenalan!
Sastojci:
500 ml mlijeka
350 g glatkog brašna
2 jaja
40 g šećera
100 ml ulja - u smjesu
naribana limunova korica
prstohvat soli
mineralne prema potrebi
Miksajte sve sastojke i ostavite smjesu da malo odstoji. Sada je razrijedite s mineralnom vodom ako je potrebno, meni je trebalo oko 200 ml vode. Dobro promiješajte i na jako vrućoj tavi pecite palačinke koje možete premazati vašim omiljenim namazom!
Servus i uživajte:)




Oznake: palačinke, nutella, marmelada


- 18:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

14.06.2016., utorak

TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI

Pozdrav svima!
Ako ste ljubitelj palačinki, a uz to volite i Tiramisu okuse onda je ovo pravi desert za vas. Nježne palačinke s blagim okusom kave ispunjene glatkom kremom od mascarponea i šlaga su dobar izbor kada poželite lagan i lepršav desert. Nakon što zarežete u tortu, oduševit će vas slojevi koji govore sami za sebe, tako pahuljasti i lijepi. Ovaj jednostavan i elegantan desert možete dodatno zasladiti preljevom od čokolade ili samo uživati u blagoj aromi kave!
Sastojci potrebni za izradu torte:
8 jaja
830 ml mlijeka
120 ml jake kave
110 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
žlica arome vanilije
320 g glatkog brašna
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
350 g mascarponea
50 g šećera u prahu
50 ml jake kave
Prvo umutite sve tekuće sastojke za palačinke, dodajte brašno i ispecite palačinke koje zatim ostavite da se malo ohlade.
Mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja te mu dodajte sir, kavu, šećer i vaniliju.
Svaku palačinku premažite sa žlicom kreme i posipajte kakaom. Pošto kod mene ne prolaze gorki okusi svaku palačinku sam posula sa čokoladom u prahu i slagala slojeve do kraja, a na samom vrhu sam završila s kakaom.
Tortu dobro rashladite i uživajte u njenim blagim okusima!
Servus :)






Oznake: Tiramisu torta, palačinke, mascarpone


- 20:00 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

24.02.2016., srijeda

KUKURUZNE PALAČINKE

Pozdrav svima!
Ove malene pahuljaste palačinke me podsjećaju na prošlost, na nekadašnje bijele zime koje smo provodili uz drvene peći i uživali u njihovom mirisu i okusu. Poslužite ih za doručak kada god imate priliku i uljepšajte jutro svojih najmilijih. Zbog palente su palačinke izvana hrskave, a iznutra vrlo prhke i meke. Idealne su za one koji vole okus kukuruza u kombinaciji s vanilijom i limunom. Jako me podsjećaju na našu zljevku koju bih mogla napraviti ovih dana da malo ugrijemo dušu nostalgijom!
Sastojci za tijesto:
1/2 l jogurta
2 jaja
5 žlica šećera
4 žlice ulja
naribana korica limuna
žlica arome vanilije
prašak za pecivo
200 g kukuruznog griza ili palente
150 g bijelog glatkog brašna
Miksajte jaja, šećer i jogurt te dodajte ostale sastojke, nauljite tavu i pecite palačinke. Mi volimo male jer su nam tako slađe, a vi odlučite prema vašem ukusu. Možete ih jesti uz što god poželite: marmeladu, nutellu, med, vrhnje, voće...
Servus i uživajte:)





Oznake: kukuruz, palačinke, desert


- 07:37 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

07.01.2016., četvrtak

HRSKAVE PALAČINKE S JABUKOM

Pozdrav svima!
Kada sam vidjela ovaj recept odmah sam ga odlučila isprobati i podijeliti s vama. Naravno, jabuke su moje omiljeno voće i u kombinaciji s cimetom čine idealan spoj sastojaka.Ove palačinke su jedna zdrava i ukusna poslastica. Iznutra su mekane i pahuljaste, a omotač im je karameliziran i hrskav. Možete ih poslužiti u svim kombinacijama: prelivene medom ili čokoladom i servirane s voćem, šlagom... Kako god ih poslužili nećete pogriješiti!
Prvo pripremite posip za palačinke:
20 g smeđeg šećera
20 g oštrog brašna
20 g zobenih pahuljica
30 g omekšalog maslaca
žličica cimeta
Pomoću vilice promiješajte ove sastojke i ostavite sa strane.
Tijesto za palačinke:
250 g oštrog brašna
3 žlice šećera
1/2 žličice soli
1 prašak za pecivo
1 žlica cimeta
2 jaja
200 ml mlijeka
4 žlice ulja ili otopljenog maslaca
2 srednje jabuke - oguljene i narezane na kockice
Miksajte prvo jaja, maslac i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke. Kada ste dobili glatku smjesu ručno umiješajte narezane jabuke.
Na vruće ulje stavite veliku žlicu smjese, malo je formirajte i prekrite sastojcima posipa koji joj daju hrskavost. Kada postane zlatne boje okrenite je i ispecite drugu stranu. Od ove smjese će vam ispasti oko 12 palačinki.
Kada vas obuzme želja za palačinkama pokušajte napraviti ovu, malo drugačiju varijantu, možda se ugodno iznenadite!
Servus i uživajte :)




Oznake: palačinke, jabuka, desert


- 07:45 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

23.10.2015., petak

LUCINE AMERIČKE PALAČINKE


Dugo je tražila ovaj recept ali isplatilo se, cijela obitelj je oduševljena.
Miksaju se ovi sastojci:
180 g oštrog i 180 g glatkog brašna
4 jaja
100 g otopljenog maslaca
550 ml mlijeka
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica soli
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
Sve zajedno miksati, ugrijati tavicu i peći po tri male palačinkice odjednom.
Ne samo da su lijepe nego su i preukusne!
Bon appetit:)

Oznake: američke palačinke, palačinke, desert


- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se