Gurmanka

01.09.2017., petak

MEDENE KOCKE



Jednostavnost koja će vam podariti poseban užitak i vratiti vas u djetinjstvo kada su medenjaci Medeno srce bili vaš omiljeni desert :)
Recept za ove ukusne medene kocke pronašla sam na Majinom blogu!
Detalje možete pogledati ovdje!
U slast :)

Oznake: kolači, med, cimet, čokolada


- 11:46 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

16.05.2017., utorak

ČOKOLADNA ROLADA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu jednostavnu, ali okusom bogatu čokoladnu poslasticu koja će, uvjerena sam zadovoljiti sve ljubitelje čokolade!
Ukusan sočan čokoladni biskvit ispunjen je laganim mousseom i preliven čokoladnom glazurom!
Jednostavno je, ovo morate svakako isprobati!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
60 g glatkog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
1/2 žličice soli
4 jaja
140 g šećera
žličica instant kave
20 ml ulja
- zagrijte pećnicu na 180*C i obložite pek papirom lim veličine 30x40 cm
- sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi
- u drugoj mikserom izradite prvo jaja i šećer te dodajte ulje i žličicu instant kave
- polako umiješajte suhe sastojke i smjesu raširite na lim za pečenje
- biskvit pecite oko 10-tak minuta ( provjerite čačkalicom)
- odmah ga prvo odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite da se hladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
200 ml slatkog vrhnja izrađenog u šlag
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg vrhnja
- kada se malo ohladi umiješajte otopljenu čokoladu u šlag i ručno sve dobro pomiješajte
- biskvit premažite s kremom i ponovo zarolajte te stavite u frižider da se dobro ohladi
- prije serviranja prelijte ga čokoladnom glazurom
Sastojci potrebni za glazuru:
30 g čokolade
30 ml slatkog vrhnja
- otopite u mikrovalnoj i njome ukrasite roladu
- možete je i samo posipati kakaom ili ukrasiti svježim voćem
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, rolada, čokolada, mousse


- 07:43 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

02.05.2017., utorak

PARFE TORTA OD JAGODA





Pozdrav!
Ne vidim razlog zašto i vi već danas ne biste uživali u njenim okusima!
Recept ove mirisne voćne torte možete pronaći ovdje!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, parfe, jagode, čokolada


- 07:40 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

27.04.2017., četvrtak

ČOKO MUFFINI




Pozdrav!
Sasvim sam sigurna da svatko od vas ima svoj omiljeni recept za muffine, a ja vam danas darujem ovaj po kojem ih već dugo moje kćeri rade, a koji nas nikada nije iznevjerio!
Što reći novo o ovoj poslastici osim vrući, mirisni, sočni i prepuni domaćeg džema od malina koji ljepljivo i uporno peče vaše nepce, ali vi ne odustajete...užitak je jednostavno prevelik :)
Sastojci potrebni za 12 muffina:
250 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
2 jaja
pola praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
2 žlice kakaa
150 g šećera
vanilin šećer
100 ml ulja
100 g nasjeckane čokolade
- pomiješajte posebno suhe, a posebno mokre sastojke
- lagano ih pomiješajte i dodajte dio nasjeckane čokolade, a dio ostavite za ukrašavanje
- u kalup za muffine stavite papirnate čašice i smjesom napunite tako da pokrijete dno čašice
- sada stavite žličicu džema po vlastitom ukusu, a kod nas je to uvijek malina
- smjesom prekrite džem tako da napunite 2/3 čašice
- posipajte ih ostatkom nasjeckane čokolade
- ako vam je ostalo smjese napravite još muffina kada se ovi prvi ispeku ( ovisi o veličini vašeg kalupa)
Servus i uživajte u ovom malom mirisnom zadovoljstvu :)







Oznake: kolači, muffini, čokolada, džem od malina


- 07:31 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

25.04.2017., utorak

SACHERICA

Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :)
Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti!
Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje!
Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku!

Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica


- 07:28 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

07.03.2017., utorak

ČOKOLADNI KUGLOF SA SIROM

Pozdrav!
Mirisno, toplo i ukusno!
Okusi tople čokolade i sira koji mu daje osvježavajuću notu čine ovaj kuglof posebnim.
Bogata čokoladna struktura i zanimljiv prsten od sira čine ovo sočno zadovoljstvo još boljim, a kuglof je ujedno i predivan ukras vašeg stola!
Možete ga ukrasiti čokoladom, karamelom, voćem ili samo jednostavno posipati šećerom u prahu!
Sastojci potrebni za izradu:
220 g glatkog brašna
6 žlica kakaa
200 g šećera
2 žličice sode
pola žličice soli
žličica praška za pecivo
120 ml ulja
2 jaja
180 ml vrhnja (milleram)
120 ml jogurta
120 ml vruće vode
Nadjev od sira:
200 g svježeg sira
jaje
30 g šećera
aroma vanilije
- pomiješajte prvo suhe sastojke za biskvit
- dodajte ih mokrim sastojcima, dodajte vruću vodu i dobro izradite mikserom
- sve sastojke nadjeva dobro promiješajte
- pola smjese izlijte u kalup za kuglof
- žlicom rasporedite sir u sredinu kuglofa
- izlijte ostatak smjese i pecite na 180*C oko sat vremena (provjerite čačkalicom)
- kuglof dobro ohladite, prelijte omiljenom glazurom i ukrasite
Servus i uživajte :)









Oznake: kolači, kuglof, čokolada, sir


- 07:39 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

03.03.2017., petak

ZEBRA KOLAČ S MALINAMA

Pozdrav!
Zebra kolač, uvijek atraktivan i ukusan!
Nedavno sam vidjela na netu ovu kombinaciju koja me je vrlo zaintrigirala,a poznato je da s okusima čokolade i malina ne možete nikada pogriješiti i zaista nisam!
Kolač je sočan, osvježavajuć i ukusan, a da fantastično izgleda to morate i sami priznati, zar ne?
Sastojci potrebni za izradu kolača:
400 g glatkog brašna
200 g šećera
pola praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
200 ml ulja
aroma vanilije
200 ml mlijeka
- mikserom izradite prvo mokre sastojke, pa ih dodajte suhim sastojcima lagano miješajući i na samom kraju dodajte mlijeko
- smjesu podijelite na dva dijela
- jednom dodajte 3 žlice kakaa
- drugom 100 g marmelade od malina, aromu maline i crvenu boju ako je potrebno
- smjesu sam stavila u vrećice za kremu i naizmjence istiskala, krug po krug u kalup za torte promjera 24 cm.
- pecite je na 180*C oko 40 minuta ( provjerite čačkalicom)
- kada je pečena dobro je ohladite
- možete je samo posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom od: 200 ml slatkog vrhnja i 200 g čokolade
Ukrasite je svježim malinama i uživajte!
Servus :)





Oznake: kolači, zebra kolač, maline, čokolada


- 19:12 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

23.02.2017., četvrtak

MINI KUGLOF I NJEGOVA DVA LICA




Pozdrav!
Oduvijek sam voljela kombinirati i stvarati nešto novo, pa to primjenjujem i u mom malom svijetu slastica!
Nedavno sam radila germknedle od kojih mi je ostalo dosta ukusnog aromatičnog umaka od vanilije i zaista bi ga bio grijeh baciti.
Naravno, odmah sam smislila kako ga iskoristiti, malo se poigrati i napraviti fantastične male kuglofe od čokolade koje sam prelila preostalim umakom od vanilije, ali naravno nisam odoljela iskušenju i dio kuglofa sam prelila toplom mirisnom čokoladnom glazurom :)
Ako nemate kalup za njih, možete od ovog tijesta ispeći tortu, muffine, veliki kuglof... sve opcije su dozvoljene :)
Sastojci potrebni za biskvit:
200 g glatkog brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
60 g čokolade
200 ml mlijeka
4 žlice kakaa
200 g šećera
250 g maslaca
Postupak:
Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte kakao, šećer i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha jednu minutu.
U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte. To će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kolač.
Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste odabrali.
Pecite ga na 200*C oko 20-25 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne prepečete!
Kada se ohladilo, izvadila sam kuglofe iz kalupa, servirala i prelila mirisnom vanilijom...



ili pak čokoladom!
Servus i u slast :)




Oznake: kolači, kuglof, vanilija, čokolada


- 07:44 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

02.02.2017., četvrtak

TWIX TORTA

Pozdrav!
Danas Twix torta, ukusna slastica od karamele i čokolade!
Bogata je fantastičnim okusima, istodobno i hrskava i kremasta. Predivno izgleda i njeni okusi će zaista zadovoljiti i one najizbirljivije.
Vrlo je popularna, pa je moja ekipa često traži, tako da ako volite sve što vole mladi, ova torta će biti pun pogodak za vas :)
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića (čokoladnih)
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže,oko 10-tak minuta.
Nadjev:
400 g sira mascarponea
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
želatina
- mikserom izradite sir i tekuće slatko vrhnje te dodajte šećer
- želatinu napravite prema uputstvu i dodajte u nadjev na samom kraju
- prelijte ga preko podloge i ostavite da se stisne
Karamel:
125 g šećera
125 ml slatkog vrhnja
25 g maslaca
- na srednjoj vatri u posudi s debljim dnom otopite šećer
- dodajte mu ugrijano slatko vrhnje i maslac te kuhajte još oko 2 minute
- kada se malo ohladi karamelu prelijte preko kreme
Čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
- usitnite čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem
- smjesu dobro promiješajte i prelijte preko stisnute karamele
- dobro ohlađenu tortu ukrasite twix čokoladicama
P.S. Nemojte biti nestrpljivi kao ja, pa prerano otvoriti kalup, karamela će vam pokušati pobjeći :):), svakako ostavite tortu da odstoji jedan dan!
Servus i u slast!






Oznake: torte, twix, karamela, čokolada


- 07:56 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

28.01.2017., subota

SOČNI ČOKOLADNI SOUFFLE



Pozdrav!
Mislim da slike govore više od riječi!
Svaki dodatni komentar bi pokvario ovu harmoniju, ovaj savršeni sklad, sklad čovjeka i čokolade :)
Samo ću vam reći da ovo morate svakako probati, savršenstvo koje ćete osjetiti svim vašim osjetilima!



Sastojci potrebni za 4 čašice:
30 ml mlijeka
15 ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera
60 g tamne čokolade
2 žumanjka
3 bjelanjka
prstohvat soli
3 žlice kakaa
3 žlice vode
- odvojite bjelanjke i napravite od njih i šećera čvrsti snijeg
- posudice premažite maslacem i posipajte šećerom tako da obložite i stijenke
- mlijeko i vrhnje ugrijte i dodajte komadiće čokolade te sve dobro promiješajte
- kada se čokolada otopila smjesi dodajte kakao i vodu te još nekoliko minuta vratite na vatru
- kada se smjesa malo ohladila dodajte joj jedan po jedan žumanjak
- na samom kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- napunite čašice i stavite ih u ugrijanu pećnicu na 190*C oko 13 minuta dok souffle ne naraste
- posipajte šećerom u prahu i servirajte još vruće jer će se souffle brzo "ispuhati" :):)
Servus i uživajte jer ovaj desert je i stvoren za naš užitak!

Oznake: kolači, čokolada, souffle


- 08:59 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

12.01.2017., četvrtak

SOČNA ČOKOLADNA TORTA




Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna!
Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama.
Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
200 g čokolade
200 g badema
100 g šećera
2 vanil šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
žlica ruma ( po želji)
- odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka
- maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte
- na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte
- biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom)
- ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
- slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade
- kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi
- zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta)
- nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi)
- premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom!
Servus i u slast :)







Oznake: torte, čokolada, bademi, kakao


- 07:49 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

09.01.2017., ponedjeljak

ČUPAVCI




Pozdrav!
Što reći za kolač koji svi poznajemo i u njemu uživamo svaki put iznova!
Ovaj klasik vole sve generacije, jednostavan je za izradu i garantirano uvijek uspijeva.
Ovo je recept koji već godinama ne mijenjam jer su mali slatki čupavi kolačići jedni od omiljenih kolača moje obitelji!
Provjerite zašto :):)
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
250 g šećera
250 g brašna (pola-pola)
150 ml mlijeka
150 ml ulja
prašak za pecivo
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite snijeg od bjelanjaka.
Ostale sastojke dobro izradite mikserom i na kraju ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte na papirom obložen lim za pečenje dimenzija cca. 23x33 cm i pecite na 200*C!
Krema:
130 g čokolade
200 ml mlijeka
250 g šećera
U vruće mlijeko stavite čokoladu i šećer te kratko prokuhaje.
Biskvit malo rashladite, ali neka bude još topao dok ga režete,uronite čupavce u kremu još tople jer će je tako bolje upiti i biti sočniji.
Lagano ih uvaljajte u kokosovo brašno (250 g) i slažite na pladanj da se ohlade!
Servus i u slast svima :)








Oznake: kolači, čupavci, kokos, čokolada


- 07:53 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

13.12.2016., utorak

ČOKOLADNI LAVA KOLAČ

Pozdrav!
Ovaj recept namijenjen je svima koji vole kolače u kojima je glavni sastojak čokolada.
Mekan i prozračan biskvit koji krije u sebi vruću, tekuću i neodoljivu misteriju!
Kušajte ga i pridružite se klubu obožavatelja lava kolača :)
Sastojci potrebni za izradu kolača:
90 g čokolade s visokim udjelom kakaa (72%)
90 g maslaca
3 jaja
115 g šećera
45 g glatkog brašna
Otopite u mikrovalnoj pećnici čokoladu i maslac.
Ručno miješajte pjenjačom jaja i šećer te dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
Na kraju lagano umiješajte brašno i napunite čašice do 2/3. Čašice prije toga namažite maslacem i posipajte sa svih strana kakaom da bi kasnije lakše izvadili kolačiće.
Pecite ih na 200*C točno 13 minuta, ostavite minutu da se ohlade i pomoću nožića odvojite od rubova čašice te preklopite na tanjur za serviranje. Ako ih niste uspjeli izvaditi ništa strašno, ostavite ih u čašicama jer se lava kolač može servirati i na taj način.Možete ih ukrasiti po želji, a kolač je posebno ukusan u kombinaciji sa svježim voćem!
Servus i uživajte u savršenom okusu lava kolača :)



Oznake: kolači, lava kolač, čokolada, desert


- 09:12 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

10.12.2016., subota

PITA OD KESTENA

Pozdrav!
Danas dijelim s vama još jedan sezonski kolač, ali ovaj put od kestena.Predivna ukusna pita prepuna je mirisa i okusa jeseni, sočna je i prelivena čokoladom. Poznato je da je kesten kralj mnogih slatkih delicija, pa evo još jedan prijedlog, zašto ga ne biste isprobali :)
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
prstohvat soli
100 g maslaca
70 g šećera u prahu
jaje
- zamijesite prhko tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte te izbodite vilicom
- pecite ga samog oko 15 minuta
Nadjev:
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
žličica cimeta
2 jaja
400 g kesten pirea
2 bjelanjka
Postupak:
-odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite mikserom snijeg od bjelanjaka
- posebno miksajte omekšali maslac, šećer, vanil šećer i cimet
- dodajte smjesi kesten pire i žumanjke
- na kraju ručno umiješajte snijeg od 4 bjelanjka
- stavite preko tijesta nadjev i pecite na 200*C još oko 40 minuta
Servus i uživajte u ovoj aromatičnoj i slasnoj piti :)


Oznake: kolači, kesten, pita, čokolada


- 08:27 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

17.11.2016., četvrtak

TORTA OD KESTENA

Pozdrav!
Jedan od prepoznatljivih simbola jeseni je svakako kesten, ali on je i ujedno kralj mnogih slatkih delicija.
Jedna od njih je i ova torta, punog i bogatog okusa i sigurno će zadovoljiti mnoga istančana nepca većine sladokusaca!
Torta je ukusna,sočna i miriše na jesen - probajte je i vi!
Sastojci potrebni za izradu torte:
100 g maslaca
500 g kesten pirea
žlica gustina
pola praška za pecivo
3 jaja
aroma vanilije ili žličica cimeta
prstohvat soli
žlica ruma
Odvojite bjelanjke i mikserom izradite snijeg te ostavite sa strane.
Miksajte omekšali maslac i kesten pire te dodajte ostale sastojke.
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte.
Tortu pecite na 160*C oko 30 minuta te ostavite da se ohladi.
Prelijte je glazurom od: 100 g čokolade i 100 ml vrhnja za šlag.
Možete je ukrasiti sa šlagom ili samo jednostavno uživati u njenom okusu i kombinaciji kestena i čokolade!
Ovaj recept sam dobila prije nekoliko godina od prijateljice, isprobala mnogo novih, ali ovom se uvijek vraćam :)
Servus i u slast :)














Oznake: torte, kesten, čokolada


- 08:26 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

07.11.2016., ponedjeljak

KIKIRIKI TORTA



Pozdrav!
Danas dijelim s vama recept božanstvene torte od kikirikija i čokolade, već poznate kombinacije koja osvaja sve ljubitelje slatkog, naravno, pod pretpostavkom da niste alergični na kikiriki :)
Torta je jednostavna, dekorativna i neponovljivog okusa, što ćete i sami, nadam se, provjeriti!
Podloga može biti od keksa, ali ja sam se odlučila za prhko tijesto jer mi se sviđa taj kontrast hrskavog tijesta i glatkog kremastog nadjeva.
Sastojci potrebni za podlogu:
130 g glatkog brašna
90 g maslaca
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
žumanjak
vanil šećer
po potrebi malo vrhnja
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga na dno kalupa za torte i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju te ostavite da se ohladi.
Sastojci potrebni za kremu:
250 g krem sira (mascarpone)
250 g maslaca od kikirikija
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
150 ml slatkog vrhnja
Prvo izradite mikserom sir i maslac od kikirikija te dodajte ostale sastojke.
Posebno miksajte slatko vrhnje i dodajte mu smjesu sira i kikiriki maslaca.
Ohlađeno tijesto premažite kremom i stavite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme pripremite glazuru od: 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja tako da ugrijete vrhnje i prelijete preko čokolade te dobro promiješate.
Glazuru izlijte preko kreme i vaša torta je gotova!
Ako želite možete je ukrasiti s malo rastopljenog kikiriki maslaca kojim nacrtajte spiralno krugove preko čokolade i čačkalicom iscrtajte motive!
Ideju za ovu tortu sam pronašla na internetu, odlučila je isprobati i svakako ću je već skoro ponoviti jer je nestala u trenu!
Servus i u slast :)



P.S. Moram vam priznati da je stvarno slasna, pogledajte :)








Oznake: torte, kikiriki maslac, čokolada


- 08:55 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

02.11.2016., srijeda

KIKIRIKI TORTICE

Pozdrav svima!
Maslac od kikirikija nije baš bio namirnica koju smo često koristili u vrijeme našeg odrastanja, ali danas je dostupan svima. Imam nekoliko recepata za ukusne keksiće čiji je glavni sastojak maslac od kikirikija, ali nedavno sam vidjela ove male slatke tortice koje sam morala napraviti svojim curkama.
Vrlo su jednostavne, a opet tako predivne i ukusne. Ne mogu ih nazvati kolačem, mada su bolje od većine njih.
Dakle, nazovimo ih slasticom i krenimo s pripremom!
Odlučila sam isprobati dvije varijante i obje su ispale dobro, pa vi sami odlučite koja vam je ljepša.
Jedne sam stavila u obične male čašice za minjone, a drugi dio smjese u silikonski kalup za bombone.
Sastojci potrebni za slasticu:
100 g čokolade
3 žlice kikiriki maslaca
2 žličice otopljenog običnog maslaca
Posebno otopite čokoladu, a maslace otopite i pomiješajte u jednu smjesu.
Postupak:
Silikonske kalupiće sam prvo napunila do pola čokoladom, pa onda maslacem.
Čašice sam napunila smjesama i malo čačkalicom prošarala da dobijem ljepše motive.
Obje verzije sam stavila u škrinju da se dobro zamrznu, mada sam bila skeptična da li će se dati lijepo izvaditi iz kalupa.
Tortice su ispale jako dobro, vrlo su dekorativne i mmmmmmm tako ukusne :)
Servus :)


Oznake: kolači, kikiriki, čokolada


- 07:48 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

26.10.2016., srijeda

FERRERO ROCHE CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Nedavno sam na internetu naišla na ovu predivnu tortu i odmah je odlučila isprobati. Privukla me neobična podloga torte koja je od kukuruznih pahuljica, pa me naravno znatiželja ponukala da je isprobam. Torta je vrlo ukusna, kremasta i glatka dok joj baš ta hrskava podloga daje specifični šarm. Miriše po pečenim lješnjacima i čokoladi i na sveopće zadovoljstvo mojih ukućana zaključak je da je svakako vrijedilo isprobati ovaj recept!
Sastojci potrebni za podlogu:
240 g kukuruznih pahuljica
90 ml otopljenog maslaca
4 žličice kakaoa
Pahuljice usitnite u blenderu, dodajte im kakao i maslac te dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte, ali malo obložite i stijenke kalupa.
Krema:
500 g krem sira
200 g lješnjaka
300 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
140 g čokolade
Lješnjake prepecite i još tople sameljite.
Mikserom izradite sir, pola slatkog vrhnja, šećer u prahu i vaniliju te toj dobivenoj kremi dodajte lješnjake.
Čokoladu i drugu polovicu slatkog vrhnja otopite u mikrovalnoj.
Preko podloge prvo premažite kremu s lješnjacima, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Ostavite u frižideru da se dobro stisne, ukrasite prema želji i vaša Ferrero fantazija je gotova!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, Ferrero, lješnjaci, čokolada


- 09:16 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

24.10.2016., ponedjeljak

PITA OD ČOKOLADE I VANILIJE

Pozdrav svima!
Ne mogu se odlučiti da li ovaj kolač nazvati pitom ili tortom, ali kako god ga nazvali kolač je odličan.
Pita je tako bogata, a opet lagana i kremasta! Za kraj je samo premažite sa šlagom jer s njim nikada ne možete pogriješiti.
Nakon ove posebne čokoladne pite mora nestati sva vaša žudnja za slatkim!
Sastojci potrebni za podlogu:
Moram vam naglasiti da dio moje obitelji smatra da bi podloga od keksa bila bolja, ali ovaj put je moj izbor tijesto.Naravno, uvažavam kritiku, ali ipak vam preporučam podlogu od tijesta jer je kompaktnija i čvršća. Nikako ne bih željela da vam krema pobjegne s kolača :)
Dakle, sastojci:
250 g glatkog brašna
170 g maslaca
2 žumanjka
2 vanil šećera
pola praška za pecivo
po potrebi žlica vrhnja (ako je presuho)
Zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga te njime obložite kalup za torte. Potrebno je obložiti i stijenke kalupa ( do pola) da možete unutra stavljati nadjev.
Tijesto ispikajte vilicom i prekrite folijom te stavite grah i pecite na 200*C 15 minuta, a bez graha ga još dopecite oko 15 minuta.
Pečem ga s grahom zato da se tijesto ne bi jako diglo jer nam treba mjesta za nadjev.
Krema:
3 žumanjka
2 žlice šećera
2 žlice gustina
400 ml mlijeka
Izradite mikserom sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta dok se malo ne stisne te podijelite u dvije posude.
U jednu posudu dodajte 140 g otopljene čokolade i dobivenu crnu kremu prelijte preko ohlađenog tijesta. Prekrijte je prozirnom folijom i stavite hladiti.
Za bijelu kremu još trebate:
želatinu + 3 žlice vode
aromu vanilije
mikserom izrađen snijeg od 3 bjelanjka i 50 g šećera
Ugrijte želatinu i dodajte je odvojenoj bijeloj kremi. Snijeg od bjelanjaka lagano ručno umiješajte skupa s žlicom arome vanilije.
Namažite je preko crne kreme, a šlag kojim ćete završiti pitu napravite od 200 ml slatkog vrhnja.
Dobro je rashladite i ukrasite po želji, možda s malo čokolade!
Servus i u slast :)






Oznake: torte, čokolada, vanilija, prhko tijesto


- 08:57 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

18.10.2016., utorak

MEDENE TOBLERONE

Pozdrav svima!
Danas imam recept za jedan brzi desert koji čak i ne možemo nazvati kolačem, ali okusom nadmašuje mnoge od njih!
Riječ je o domaćim medenim tobleronama koje obožava cijela moja ekipa. Ta tradicionalna švicarska slastica pojednostavljena je do kraja!
Potrebne su vam samo tri namirnice za nju i kalup u kojem ćete napraviti vaš toblerone.


Kalup sam, naravno, kupila u mom omiljenom dućanu koji se zove Sve i Svašta i zaista ima sve i svašta za kolače, uvjerite se i sami u to :)
Budite spremni i kupite duple namirnice za toblerone jer će prve nestati u trenu, pa odmah napravite još,još,još... :)
Postupak:
Otopite 250 g čokolade, dodajte joj 75 g listića od badema i 3 žlice meda. Promiješajte i istresite u podmazani i papirom za pečenje obloženi kalup te stavite hladiti.
Može li biti jednostavnije? :)
Kada se čokolada stisne, izvadite toblerone i narežite ih na tanke listiće!
Servus i u slast mmmmmmmm :)




Oznake: kolači, medene toblerone, čokolada


- 14:54 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

17.10.2016., ponedjeljak

ROLADA OD BANANA

Pozdrav svima!
Mačje oči, taj dobro poznati okus iz djetinjstva, vrijeme dok još nismo poznavali nutellu i oreo kekse!
Kolač kojem smo se veselili jer banane su bile rijetko viđeno voće, bilo je to ipak vrijeme štrudli i pita od jabuka!
Rolada od banana je jednostavna, ali ukusna i sočna mada u ovoj verziji nema dva oka nego samo jedno što je dodatno pojednostavljuje. Moja obitelj uživa u ovom kolaču, pa ga često radim za razne svečanosti, druženja ili samo iz gušta!
Napravite ga i vi, sigurno ćete biti zadovoljni!
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
pola praška za pecivo
prstohvat soli
Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom. Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvit izlijte na pek papirom obloženu usku tepsiju i pecite 15- tak minuta. Odmah ga okrenite i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć.
Krema:
2 cijela jaja
150 g šećera
150 ml mlijeka
150 g maslaca
3 banane
Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac. Pošto mi volimo čokoladu u kremu sam pri kraju kuhanja dodala 100 g čokolade.
Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!
Glazura:
100 g čokolade, 20 g maslaca i žlica ulja!
Servus i u slast :)




Oznake: kolači, rolada, banane, čokolada


- 08:57 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

29.09.2016., četvrtak

KUGLOF OD BANANA I ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas imam za vas fantastičan kolač za koji možete upotrijebiti banane koje više i ne izgledaju baš privlačno. Vrlo je jednostavan i brzo gotov, a pošto je pečen u formi kuglofa odmah poprima svečaniji oblik. Naravno, možete ga ispeći u malenoj tepsiji ili kalupu za torte, okus će mu biti jednako dobar. Kombinacija banana i čokolade je oduvijek poznata u svijetu slastica, a ovom kolaču daju izuzetno sočan i primamljiv okus. Osobno, volim ga preliti laganom, bijelom, osvježavajućom glazurom koja čini predivan kontrast i daje mu posebnu svježinu!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
100 g omekšalog maslaca
200 g šećera
2 jaja
pire od 3 banane
aroma vanilije
50 ml mlijeka
250 g brašna
žličica sode bikarbone
žličica praška za pecivo
200 g komadića čokolade
Mikserom dobro izradite maslac i šećer te smjesi dodajte jedno po jedno jaje.
Sada umiješajte vaniliju, banane i mlijeko te dodajte suhe sastojke.
Komadiće čokolade umiješajte na samom kraju, ali ostavite dio za ukrašavanje kuglofa.
Pecite ga na 180*C oko jedan sat (provjerite čačkalicom) da li je gotov!
Možete ga ukrasiti kako god želite, ali moj izbor je ovaj put bila bijela glazura!
Sastojci potrebni za glazuru:
4 žlice krem sira
4 žlice šećera u prahu
4 žlice toplog mlijeka
žlica arome vanilije
Sve sastojke dobro pomiješajte i prelijte preko ohlađenog kolača, a na kraju ga posipajte komadićima čokolade!
P.S. Pokušala sam ga slikati tako da možete vidjeti njegovu sočnu teksturu, nadam se da sam uspjela :)
Servus i u slast :)










Oznake: kuglof, banane, čokolada, glazura


- 08:55 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

19.09.2016., ponedjeljak

SACHER TORTA


Pozdrav svima!
Sacher torta je jedna od najpoznatijih torti na cijelom svijetu. Slastičar Franz Sacher ju je stvorio u Beču i od tada je jedan od najprepoznatljivijih klasika u svijetu slastica. To je elegantna, mekana, čokoladna torta puna džema od marelica i prelivena ukusnim čokoladnim preljevom.Mišljenja o njoj su dvojaka, neki misle da je precijenjena, a ja osobno obožavam njezin slatko-kiseli kontrast čokolade i džema od marelica. Svakako je isprobajte jer je ovaj recept vrlo jednostavan i napravljen od svakodnevnih sastojaka, idealan desert za iznenadne goste!
Sastojci potrebni za izradu torte:
7 jaja
150 g maslaca sobne temperature
120 g šećera u prahu
150 g čokolade
aroma vanilije
120 g šećera za bjelanjke
prstohvat soli
160 g brašna
Izradite s mikserom maslac i šećer u prahu te dodajte postepeno žumanjke. Čokoladu otopite u mikrovalnoj i dodajte u smjesu od žumanjaka.
Posebno miksajte bjelanjke i šećer te ručno sjedinite sa smjesom od čokolade i žumanjaka.
Na kraju lagano umiješajte brašno i smjesu izlijte u kalup za torte 26 cm promjera koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Na 180*C pecite tortu oko 40 minuta! (provjeravajte sa čačkalicom)
Sada pripremite džem od marelica, možete kuhati svježe voće ili upotrijebiti već gotovi džem. Treba vam oko 400 g džema koji lagano ugrijte u posudi, a ako je pregust dodajte mu par kapi vode.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola i premažite polovinom džema, stavite drugi komad biskvita i namažite tortu ostatkom džema (ako imate viška možete namazati i bočne strane).
Glazuru možete napraviti koju i inače koristite, ali ja sam ovaj put odlučila napraviti drugačiju!
Glazura:
210 g čokolade
250 g šećera
160 ml vode
Stavite kuhati šećer i vodu te ostavite da ključa oko 5 minuta. Sada maknite s vatre, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Tortu stavite na rešetku i polako je polijevajte s glazurom. Recept kaže da treba biti vruća, ali bolje je da je ostavite da se malo ohladi i stisne, puno bolje će prekriti tortu.
Servus i uživajte uz ovaj elegantan klasik :)



Oznake: Sacher Torta, marelice, čokolada


- 09:05 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

08.09.2016., četvrtak

KIT KAT TORTA

Pozdrav svima!
Nova predivna torta je osvojila moje ukućane, a nadam se da će i vas. Izgleda jako dobro, a vjerujte da je i vrlo ukusna. Moja kćer ju je poželjela i dobila mada mi je bio veliki izazov napraviti je. Uvijek postoji mogućnost da se ne stisne dovoljno i raspadne kada maknete kalup, međutim torta je ispala odlično. Velika prednost joj je što je brzo gotova i ništa ne morate peći, dok joj je nedostatak cijena namirnica koje trebate za njenu izradu. Naravno, to nije svakodnevni kolač nego je možete raditi za svečane prilike i vjerujte svi će ostati zadivljeni i njenim izgledom i okusom!
Sastojci potrebni za izradu torte (22 cm promjera):
15 paketa Kit kat čokoladica
400 ml slatkog vrhnja
450 g čokolade
2 želatine
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
Prvo usitnite 5 paketića čokolade i utisnite ih u kalup za torte kao podlogu. Ostale čokoladice poslažite uz rub kalupa i stavite u frižider da se malo stisne.
Na pari otopite čokoladu i pomiješajte je s tekućim slatkim vrhnjem te dodajte otopljenu i zagrijanu želatinu.
Posebno izradite mikserom 300 ml slatkog vrhnja i šećer te ručno pomiješajte s ostatkom kreme. Prelijte preko podloge i stavite u frižider. Tortu možete ukrasiti po želji, a ja sam svoju posipala komadićima čokolade i ukrasila crvenom mašnom!
Servus i uživajte u ovoj predivnoj slastici :)


Oznake: kit-kat torta, čokolada, desert


- 08:48 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

07.07.2016., četvrtak

ROLADA S BANANAMA

Pozdrav svima!
Ovaj kolač smo nekada često imali na stolu, ali neke nove delicije su ga lagano pogurale u zaborav. Međutim, pošto je to omiljen kolač mog supruga često ga pripremam na radost svih mojih ukućana. Rolada s bananama koju još nazivamo i Mačje oči je sočan osvježavajući kolač koji je neizostavan dio bilo kojeg svečanog trenutka moje obitelji. Kombinacija čokolade i banana oduvijek nas je sve oduševljavala, pa stoga i volimo uživati u ovoj mirisnoj laganoj roladi. Pridružite nam se i vi!
Sastojci potrebni za izradu rolade:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
pola praška za pecivo
3 žlice kakaa
prstohvat soli
Krema:
2 cijela jaja
150 g šećera
150 ml mlijeka
150 g maslaca
3 banane
Izradite žumanjke i šećer te im dodajte brašno i kakao. Snijeg od bjelanjaka, koji ste posebno istukli, ručno lagano umiješajte u smjesu za biskvit i izlijte u veliki pleh za pečenje obložen pek papirom. Biskvit pecite oko 25 minuta na 200*C. Pustite ga da se malo ohladi te skupa s papirom zarolajte s obje kraće strane prema unutra.
Za vrijeme dok se biskvit hladi pripremite kremu:
Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Kada se malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac. Pošto mi volimo čokoladu u kremu sam pri kraj kuhanja dodala 100 g čokolade.
Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte. Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!
Glazura:
100 g čokolade, 20 g maslaca i žlica ulja!
Servus i uživajte u ovom starom klasiku :)


Oznake: Mačje oči, rolada, čokolada, banane


- 08:38 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

16.06.2016., četvrtak

ČOKOLADNI SEMIFREDDO

Pozdrav svima!
Semifreddo je originalna talijanska delikatesa, bogat ledeni desert baršunaste teksture i pravi izbor osvježenja za vruće ljetne dane. Postoji mnogo varijanti ovog deserta, ali naravno da je moj izbor uvijek čokolada. Semifreddo od tri vrste čokolade tako elegantan, kremast i ukusan odvest će vas, bez svake sumnje u "čokoladni slatki raj"!
Sastojci potrebni za izradu deserta:
3 jaja
2 žumanjka
100 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
Otopite u mikrovalnoj svaku čokoladu posebno.
Na pari miksajte 5-8 minuta jaja, žumanjke i šećer te malo rashladite i dodajte šlagu koji ste izradili od slatkog vrhnja.
Rasporedite smjesu u tri jednake zdjele i svakoj dodajte jednu vrstu čokolade.
Dugoljasti kalup za pečenje kruha (cca,2 litre) obložite prozirnom folijom i prvo ulijte smjesu od bijele čokolade koju stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kada se krema malo stisnula prelijte preko nje smjesu od mliječne čokolade, a na kraju tamnu čokoladu. Ostavite u zamrzivaču da se dobro stegne, izvadite na tanjur za serviranje i ukrasite čokoladom ili voćem...!
Servus i uživajte u vrhunskim čokoladnim okusima :)


Oznake: Semifreddo, čokolada, ledeni desert


- 07:07 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

09.06.2016., četvrtak

VOĆNE MOUSSE KOŠARICE

Pozdrav svima!
Jedna mala ideja ako imate višak jagoda te kako ih iskoristiti na sveopće zadovoljstvo vaših ukućana ili prijatelja!
Mousse od jagoda, koji smo nedavno spominjali, napunite u košarice od čokolade i ukrasite svježim voćem!
Može li biti lakše, ukusnije ili ljepše? Čisto sumnjam :)
Za one koji su propustili recept da ponovim!
Sastojci potrebni za izradu kreme (moussea):
200 g jagoda
žlica soka od limuna
70 g šećera
Ove sastojke izradite štapnim mikserom i procijedite (ako želite).
200 ml slatkog vrhnja i 120 g mascarponea dobro izmiksajte i dodajte jagodama. Dobivena krema nije jako čvrsta, ali to sam i željela, da bude meka i glatka i da nema previše okus na slatko vrhnje.
Čašice napravite tako da otopite čistu čokoladu u mikrovalnoj i njome namažite silikonske kalupe koje zatim zamrznite.
Košarice će se lijepo formirati i samo vam preostaje napuniti ih ovom finom kremom i ukrasiti po želji, čokoladom ili voćem!
Ovu ideju sam pronašla na Tasty stranici i isprobala za vas!
Servus i uživajte :)



Oznake: Mousse od jagoda, čokolada, košarice


- 07:11 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

20.05.2016., petak

MEDENA TORTA OD ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept za medenu tortu sa čokoladom. Medena torta je jedna sasvim obična tradicionalna torta, ali zaista izuzetnog okusa. Izrada kora traži malo truda i vašeg vremena, ali vrijedi se potruditi za ovaj desert posebnog mirisa i okusa. Napravite je dan ranije da kore malo omekšaju i već sutradan možete uživati u svom medenom aromatičnom desertu!
Sastojci potrebni za izradu kora:
115 g maslaca
140 g šećera
2 jaja
2 žličice sode
100 g meda
400 g glatkog brašna
3 žlice kakaa
Stavite kuhati maslac i šećer, ali da se samo lagano otope i ugriju, pa dodajte jaja, sodu i med. Kuhajte sve sastojke oko 5 minuta i maknite s vatre te dodajte brašno i kakao. Zamijesite tijesto i podijelite ga na 8 komada. Tijesto je jako dobro za valjanje i možete početi odmah s izradom kora. Razvaljajte tanko svaki komad tijesta i obrežite na veličinu kalupa za torte. Pošto se jako lijepo radi s ovim tijestom od ostataka sam ispekla još dvije kore,a vi sami odlučite o veličini i debljini svojih kora. Pekla sam ih na 200*C oko 3 minute, nemojte pretjerati s pečenjem da vam kore ne izgore i ostanu tvrde.Kada ih izvadite iz pećnice su mekane, ali ne brinite, kada se ohlade biti će u redu.
Krema:
300 g čokolade
300 ml slatkog vrhnja
75 g maslaca
Otopite maslac i čokoladu te ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja. Svaku koru premažite žlicom kreme i tako nastavite do kraja torte. Prelijte je čokoladnom glazurom i ukrasite lješnjacima, voćem, šlagom...
Servus i uživajte u ovoj medenoj ljepotici :)



Oznake: medena torta, čokolada, desert


- 22:23 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

13.04.2016., srijeda

ČOKOLADNE ROLICE S BOROVNICAMA

Pozdrav svima!
Okus ovih rolica će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje slatkog zalogaja, osobito one koji vole čokoladu i borovnice. Predivna je suprotnost ovih rolica između slatkog mekanog brioch peciva čokoladnog okusa i kiselkastog umaka od borovnica. Cijela ova kombinacija postaje savršena kada je upotpunite sa predivnom slatkom glazurom od krem sira.Kušajte ih i uživajte u pravoj eksploziji okusa!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 g glatkog brašna
80 ml mlijeka
pola kvasca
50 g šećera
1/2 žličice soli
2 jaja
4 žlice kakaa
100 g rastopljenog maslaca
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te ga dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena.
Za to vrijeme skuhajte umak od borovnica i ostavite da se ohladi:
250 g borovnica
20 ml soka od naranče
100 g šećera
2 žličice cimeta
Kada se tijesto udvostručilo razvaljajte ga na pravokutnik 30x20 centimetara i premažite nadjevom, zarolajte i roladu narežite na 8 komada. Stavite rolice u lim za pečenje cca. 28x18 i pustite da se još malo dižu. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju. Kada se ohlade prelijte ih preljevom od sira:
2 žlice krem sira, 2 žlice toplog mlijeka i 2 žlice šećera u prahu.
Servus i uživajte u ovim predivnim rolicama :)











Oznake: rolice, čokolada, borovnice, krem preljev


- 07:46 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

09.04.2016., subota

ČOKOLADNA TORTA 2

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za jednu fenomenalnu čokoladnu tortu. Možda malo podsjeća na Sacher tortu, ali je puno jednostavnija i zaista bi bilo šteta da je ne probate. Torta je posebnog okusa, a možete je kušati još toplu ili je rashladiti pa servirati uz sladoled, šlag ili neko omiljeno voće. Stvorena je za prave ljubitelje čokolade i savršena za sve svečane prilike. Osobno volim razblažiti jačinu čokolade s marmeladom od marelice. Konačan rezultat je posebno savršenstvo okusa!
Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera u prahu
200 g čokolade
100 g mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
Otopiti na pari maslac, čokoladu i šećer. Maknuti s vatre i dodati jedno po jedno jaje. Na kraju umiješati prezle i staviti peći na 180*C oko 30 minuta. Premazati tortu marmeladom od marelice i preliti glazurom od čokolade!
Glazura:
125 ml slatkog vrhnja
125 g čokolade
Otopiti čokoladu i preliti tortu te ukrasiti šlagom ili voćem!
Servus i uživajte :)





Oznake: čokolada, torta, marelica


- 09:47 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

01.04.2016., petak

ČOKOLADNA TORTA S OKUSOM KAVE

Pozdrav svima!
Nova torta, veliko novo otkriće u mojem svijetu slastica. Danas smo je kušali, oduševili se njenim okusom, pa vam odmah želim darovati recept za njenu pripremu. Bogat i sočan biskvit predivan je kontrast laganoj kremi od kave. Mousse od kave je pun arome, mekan i prozračan, a ova savršena kombinacija čokolade i kave vas svojom bogatom aromom izaziva da odmah napravite ovu predivnu tortu!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g maslaca
150 g čokolade
3 jaja
100 g šećera
žlica kakaa
prstohvat soli
Mousse od kave:
2 žumanjka
100 g šećera
1 i1/2 žlica gustina
160 ml toplog mlijeka
žlica arome vanilije
žlica instant kave
5 g želatine
2 žlice hladne vode
250 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 25 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi.
Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji.
Servus i uživajte u ovoj posebnoj torti :)



Oznake: torta, čokolada, mousse od kave


- 19:40 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

31.03.2016., četvrtak

MENTA MAKRONI SA ČOKOLADOM

Pozdrav svima!
Moja zaluđenost after eight čokoladom je tako duboka da će ta ovisnost i prijateljstvo sigurno trajati cijeli moj život . Volim kombinaciju čokolade i mente u bilo kojem obliku, zato su me ovi makroni kupili odmah čim sam ih isprobala. Nevjerojatan okus čokolade i svježina mente će vas natjerati da i vi zavolite ove predivne hrskave kolačiće. Neki recepti za makrone jednostavno "ne drže vodu", ali pokušajte s ovim jer su zaista super ispali, vi samo slijedite moje upute i držite fige:)
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
110 g bjelanjaka (3 kom.)
40 ml vode
120 g šećera
3-4 kapi arome mente (jačina okusa ovisi o vama)
zelena boja (ako treba)
Krema:
200 g čokolade
50 ml slatkog vrhnja
aroma mente
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice. Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka. Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati aromu mente i boju prema potrebi. Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine. Ostavite da stoje 30 minuta i stavite ih peći na 160*C oko 12 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi. Ostavite ih na plehu da se ohlade, pa spajajte sa čokoladnom kremom!
Ugrijte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Dobro promiješajte, dodajte par kapi mente i stavite hladiti da možete mazati i spajati makrone.Kremu je najbolje napraviti prvu da se stigne ohladiti i stisnuti.
Ukrasite makrone kako god želite ili neka ostanu jednostavno zeleni!
Tako fini i hrskavi će nestati za tren, bili ukrašeni ili ne:)
Servus i uživajte:)


Oznake: makroni, menta, čokolada


- 07:16 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

24.03.2016., četvrtak

TART SA ČOKOLADOM I MALINAMA

Pozdrav svima!
Ovaj poseban recept je samo za one koji znaju uživati u čokoladi, a osobito u čokoladi koja miriše na svježe maline čiji se okus savršeno upotpunjuje s njom. Ako želite napraviti nešto zaista posebno, napravite ovaj tart za koji je potrebno samo 15-tak minuta vašeg vremena i čarobna torta iz bajke je spremna za vaš užitak!
Sastojci potrebni za izradu deserta:
400 g oreo keksa
120 g otopljenog maslaca
700 g čokolade
300 ml slatkog vrhnja
300 g svježih malina
Oreo kekse usitnite i prelijte s otopljenim maslacem te dobro promiješajte. Prstima ili pomoću žlice pritisnite smjesu u okrugli kalup te stavite u frižider da se malo stegne.
Čokoladu i slatko vrhnje otopite kako inače radite, na pari ili u mikrovalnoj pećnici i miješajte dok ne dobijete gustu kompaktnu smjesu koju prelijte preko podloge od keksa. Vratite još malo u frižider da vam maline ne potonu ako je čokoladna smjesa mekana. Probajte lagano da li se krema počela stezati pa složite voće na nju. Ostavite da se sve skupa malo stegne i posipajte šećerom u prahu!
Servus i vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju ovog predivnog deserta:)







Oznake: tart, čokolada, maline=užitak


- 07:04 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

19.03.2016., subota

OREO PLOČICE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za desert koji se odmah nametnuo svojim okusom i zauzeo važno mjesto u mojoj slatkoj bilježnici. Krem sir i bijela čokolada svojim okusom i teksturom daju predivan kontrast podlozi od hrskavih Oreo keksa. Ovo je jednostavno desert koji mora riješiti sve vaše probleme i učiniti vaš dan posebnim i ljepšim!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
24 komada Oreo keksa - za podlogu
100 g maslaca
250 g bijele čokolade
150 g krem sira
12 + 6 komada narezanih Oreo keksa
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te prstima utisnite u kalup 20x20 cm.
Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte joj krem sir i narezane kekse te premažite preko podloge.
Posebno krupno narežite još 6 komada Oreo keksa i posipajte po kremi te sve skupa prošarajte preljevom od čokolade.
Stavite da se dobro ohladi, narežite i uživajte!
Servus i vjerujte mi da ovaj užitak ne smijete nikako propustiti :)



Oznake: Oreo, sir, čokolada


- 08:20 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

15.03.2016., utorak

BRIOŠ SA ČOKOLADOM I MARELICAMA

Pozdrav svima!
Već sam prije radila jednu varijantu ovog finog, slatkog francuskog kruha. Danas dijelim s vama brioš od čokolade i suhog voća koji je ispao zaista fantastičnog okusa, ali i interesantnog izgleda kada ga narežete.Tako je tradicionalan, a ipak moderan. Možete ga prilagoditi svojim ukusima i napraviti neku sasvim novu verziju. Najbitnije je da ga pojedete još toplog jer tada je zaista božanstvenog okusa! Uz šalicu toplog mlijeka ili čaja krijepi dušu!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
80 g omekšalog maslaca
2 jaja
1/2 svježe germe
2 žlice šećera
80 ml mlijeka
1/2 žličice soli
2 šake nasjeckane čokolade
šaka nasjeckanih suhih marelica
Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i germe. Izradite mikserom maslac i jaja, dodajte ostale sastojke i kvas. Zamijesite ljepljivo, mekano tijesto koje stavite u posudu premazanu uljem na sat vremena da se diže. Kada se udvostručilo podijelite ga na dva dijela. Jednoj polovini umijesite čokoladu i stavite na dno kalupa, a drugoj marelice i stavite je na čokoladni dio. Sve skupa ostavite još mirovati 30 minuta, premažite žumanjkom i stavite peći na 180*C oko 35 minuta!
Kažu da ga nije dobro rezati dok je još topao, ali samo navalite! Pojedite ga baš takvog jer je tada najbolji!
Servus i uživajte:)







Oznake: brioš, čokolada, marelice


- 21:27 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

12.03.2016., subota

KIKIRIKI PLOČICE

Pozdrav svima!
Možda je baš danas dan da pokušate napraviti ove fine pločice, kažem napraviti jer je ovo desert koji se ne treba peći. Čokoladne pločice s kikirikijem su brz i jednostavan desert s mramornim efektom zbog kojeg, morate se složiti, izgledaju fantastično. Kombinacija čokolade i kikirikija nam uvijek daje jedan nevjerojatan slatko-slani okus koji jednostavno morate voljeti!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g Digestiv keksa (čajni kolutići, integralni keksi...)
50 g maslaca
120 g kikiriki maslaca
Kekse usitnite, prelijte maslacem i dodajte kikiriki maslac te dobro promiješajte. Rukama ih utisnite u manju posudu cca. 20x20 centimetara.
Čokoladni preljev:
200 g čokolade
60 g maslaca od kikirikija
Na pari otopite čokoladu i dodajte joj 30 g maslaca od kikirikija. Kada ste dobili finu glatku kremu prelijte je preko podloge od keksa.
Ostatak maslaca od kikirikija tj. 30 g otopite na laganoj vatri i žlicom stavljajte na čokoladnu kremu. Pazite da lagano radite nepravilne oblike da ih možete nožem prošarati i dobiti predivan mramorni efekt. Kada se desert ohladi spreman je za serviranje, a osobito ćete njime usrećiti mlade i sve one koji se tako osjećaju:)
Servus i uživajte:)











Oznake: kikiriki, pločice, čokolada


- 10:06 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

13.02.2016., subota

TART SA ČOKOLADOM I JAGODAMA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj predivan recept kojem će se sigurno razveseliti svi koji vole čokoladu. Ako niste još smislili čime iznenaditi voljenu osobu za Dan zaljubljenih ovaj kolač može biti jedna od mogućnosti.Kolač od jagoda koji se ne peče, apsolutno idealno rješenje za Valentinovo. Iznenadite voljene ovim tartom koji je zaista posebnog okusa. Prhki Oreo keksi predivno se nadopunjuju sa mekanim glatkim čokoladnim dijelom. Jagode su zaista kao šlag na kraju, ali ako pronađete samo maline i one su dobar izbor za ovaj kolač. Posipajte ga nasjeckanim bademima, ukrasite crvenom mašnom i uživajte sa voljenom osobom u ovim posebnim okusima!
Za podlogu trebate:
330 g Oreo keksa
110 g otopljenog maslaca
Kekse sitno samljeti, dodati otopljeni maslac i promiješati te utisnuti u kalup za torte (rub ne mora biti visok-cca.2 cm).
Čokoladni preljev:
200 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
Ugrijati vrhnje te preliti po čokoladi i miješati dok se ne otopi. Preliti po podlozi od keksa i kada se malo ohladi utisnuti jagode. Posipajte krupno nasjeckanim bademima, orasima... i gotovo,ništa lakše!
Nadam se da ćete ovim kolačem ugodno iznenaditi nekog koga volite, a ako ste sami ugodite sebi i uživajte!
Servus:)



Oznake: tart, čokolada, jagode


- 09:34 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

06.02.2016., subota

ČOKO KEKS TORTA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem jedan od najjednostavnijih recepata za tortu i to ne bilo kakvu nego finu čokoladnu tortu. Torta je gotova doslovno za 15-tak minuta, a vrlo je ukusna i predivnog izgleda. Recept za tortu sam otkrila tek nedavno, ali sam sigurna da ćemo još dugo uživati u njenim okusima. Umjesto oraha možete koristiti i lješnjake, ali vrlo je bitno da ih malo prepržite jer baš oni daju ovoj torti poseban i neponovljiv okus! Uvjerite se sami!
Sastojci potrebni za izradu torte:
800 g Digestive keksa
100 g prženih i grubo nasjeckanih oraha
Razlomite rukama kekse, stavite u veliku posudu i dodajte im orahe.
Sve prelijte sa čokoladnim sirupom za koji vam je potrebno:
200 g šećera
60 g kakaa
250 ml vode
150 g maslaca
žlica arome vanilije
Preljev:
120 ml slatkog vrhnja
120 g čokolade
Postupak izrade sirupa: pomiješajte šećer, kakao i hladnu vodu. Dodajte omekšali maslac i stavite kuhati. Kada zakipi kuhajte još 10-tak minuta, pa malo ostavite da se rashladi. Nakon 10 minuta prelijte po keksima, dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte. Stavite na hlađenje i kasnije prelijte čokoladnim preljevom.
Ugrijte slatko vrhnje, maknite ga s vatre i prelijte čokoladu te miješajte dok se ne otopi. Tortu završite preljevom i ukrasite po želji, a ja sam svoju ukrasila narezanim orasima.
Servus i uživajte :)


Oznake: čokolada, torta, keksi


- 08:27 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

04.02.2016., četvrtak

KEKSI S KIKIRIKI MASLACEM

Pozdrav svima!
Sretan rođendan mojoj Kati:)
Danas dijelim s vama recept za interesantne i ukusne kekse s okusom maslaca od kikirikija. Malo su drugačijeg okusa od keksa koje inače radim, ali baš taj njihov slano-slatki okus me je potpuno oduševio. Gotovi su za tren, a možete ih kombinirati sa čokoladom ili marmeladom.Kako god ih ispekli, s čime god kombinirali ovi keksi su svakako još jedna slatka priča u kojoj morate uživati!
Probajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
100 g omekšalog maslaca
100 g kikiriki maslaca
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
jaje
žlica arome od vanilije
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
200 g glatkog brašna
Izradite maslace i šećer mikserom, dodajte jaje i na kraju brašno. Od tijesta radite male kuglice koje blago palcem pritisnite da ostane rupica za čokoladu ili marmeladu. Složite ih s razmakom u lim te pecite na 180*C oko 14 minuta. Kada ih izvadite još malo prstom pritisnite da se formira rupica dok su još topli. Napunite ih rastopljenom čokoladom, marmeladom, nutellom...
Hrskavi su, mirisni i posebni, kušajte ih i vi!
Servus i uživajte:)



Oznake: kikiriki, keksi, čokolada


- 08:05 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

23.01.2016., subota

ČOKOLADNA TORTA 3

Pozdrav svima!
Poznato je da su čokoladne torte omiljena poslastica svim ljubiteljima čokolade. Odličan su odabir za sve svečane prigode ili za dječje rođendane jer svi znamo koliko klinci obožavaju čokoladu. Ovu tortu sam davno otkrila i često je radim jer s njom uvijek uspijem očarati i razveseliti svoju obitelj!
Sastojci potrebni za biskvit:
4 jaja
120 g čokolade
50 g maslaca
4 žlice šećera
2 žlice brašna
Odvojite bjelanjke i napravite snijeg od njih. Posebno miksajte žumanjke i šećer te im dodajte rastopljeni maslac i čokoladu. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka, prelijte smjesu u kalup za torte i stavite peći na 180*C oko 20 minuta.
Sastojci potrebni za kremu:
400 g mascarponea
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa im dodajte izrađeno vrhnje za šlag. Podijelite kremu na 3 dijela i u svaki dio dodajte rastopljenu čokoladu. Na ohlađeni biskvit prvo namažite najtamniju čokoladu, pa tako dalje redom i završite s kremom od bijele čokolade. Ukrasite prema želji i prigodi!
Želim zahvaliti našoj Minji na ovom, a i još mnogo drugih predivnih recepata koje je podijelila s nama!
Servus i uživajte :)











Oznake: torta, čokolada, desert


- 08:28 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

03.01.2016., nedjelja

TART OD KARAMELE

Pozdrav svima!
Nastavljam u blagdanskom duhu i poklanjam vam ovu idealnu kombinaciju koja je namijenjena samo pravim ljubiteljima čokolade. Svi čokoholičari neka zaslade život uz ovu predivnu kombinaciju s karamelom, tako glatkom i nježnom da samo klizi niz nepce dok joj hrskavo tijesto daje predivan kontrast.
Ovaj desert je pravo savršenstvo okusa, uvjerite se sami!
Tijesto:
160 g brašna
30 g badema
30 g kakaa
50 g šećera
pola žličice soli
110 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
1 jaje
1/2 žlice hladne vode
Zamijesite tijesto, prekrite ga pek papirom, stavite grah i pecite prazno 15 minuta na 180*C pa maknite grah i pecite još 15 minuta. Tijesto ostavite da se ohladi.
Karamela:
300 g šećera
1 dcl vode
pola žličice soli
120 g vrhnja za šlag
70 g maslaca
Staviti kuhati šećer i vodu dok ne dobije smeđu boju, maknuti s vatre i dodati vrhnje, ali miješati samo 2 minute, vratiti na vatru i dodati maslac te miješati dok se ne otopi(vrlo kratko). Vrući karamel preliti po tijestu i čekati da se ohladi te preliti tart, čokoladom.
Preljev:
120 ml vrhnja za šlag
120 g čokolade
Ugrijati vrhnje i rastopiti čokoladu te preliti po karameli na tartu. Ukrasiti bademima, lješnjacima,...
Servus i uživajte :)







Oznake: tart, karamela, čokolada, desert


- 10:32 - Komentari (5) - Isprintaj - Link

30.12.2015., srijeda

ČOKO DESERT


Pozdrav svima!
Danas je dan za opuštanje i odmor pa se sigurno ne želite gnjaviti kompliciranim i zahtjevnim receptima. Odmorite se od kuhinje, a ipak ugodite vašim najdražima, osobito onima koji obožavaju čokoladu. Imam za vas jedan brz i jednostavan, a ipak ukusan desert. Radi se o zagrljaju čokolade i lisnatog tijesta, čokolade koja je predivno i baršunasta, ali istovremeno i hrskava. Desert koji je gotov za tren, a užitak traje i nakon što pojedete zadnji komadić.
Probajte i uživajte!
Postupak:
Uzmite jedno već razvaljano lisnato tijesto ili otopite smrznuto i razvaljajte ga na veličinu 20x30cm.
Cijelu čokoladu stavite na tijesto i razrežite trake tijesta sa svake strane,isprepletite trake preko čokolade, premažite jajem i posipajte bademima.
Stavite peći na 200*C nekih 20-tak minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Svakako guštajte u ovoj slastici dok je čokolada još topla - zaista neprocijenjivo!
Servus :)



Oznake: čokolada, desert


- 08:28 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

20.12.2015., nedjelja

RASPUCANI KEKSI

Pozdrav svima!
Vrući keksi iz vruće pećnice - slatki i tako cool! Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan božićni poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Sastojci potrebni za izradu keksa:
210 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
60 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera (može i smeđi)
2 vanil šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
Postupak:
Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte u posudi suhe sastojke:brašno, prašak i sol.
Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu. Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu. Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice. Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju. Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180*C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite. Servirajte ih uz šalicu toplog mlijeka i mislit ćete da ste u raju!
Servus i uživajte u blagdanskom duhu i svijetu slastica!
Svakako probajte kobasice i kuhano vino na Glavnom zagrebačkom trgu, obavezno ih "guštajte" u pauzi od pečenja kolača :)








Oznake: raspucani, keksi, čokolada


- 09:48 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

06.12.2015., nedjelja

ČOKOLADNA BEZE TORTA

Pozdrav svima, dragi moji!
Danas jedan dobar provjeren recept za izradu beze kora ili kora od bjelanjaka za torte i kolače. Nadam se da ćete biti uspješni u njihovoj izradi. Ova kombinacija hrskavih kora i fine glatke kreme nekom je omiljena, a netko misli da je precijenjena, prosudite sami.
Svakako, dobro izgleda!
Sastojci za kore:
150 g bjelanjaka
300 g šećera
Miksati bjelanjke s prstohvatom soli i kada dobijete čvrstoću dodajte im polako šećer te zajedno miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Obično sušim dvije kore tako da napunim vrećicu za šlag i popunjavam smjesom (na papiru za pečenje u tepsiji) dva iscrtana kruga promjera 23 cm. Ako imate pećnicu s ventilatorom možete sušiti kore i u dvije tepsije.Postupak sušenja traje 3 sata na 90*C. Izvadite kore i ohladite ih.
Krema:
250 g čokolade
1/2 l vrhnja za šlag
75 g šećera
100 g višanja
Prvo miksati šlag i šećer pa mu dodati rastopljenu čokoladu. Brzo promiješati, a ako nastanu grudice uvijek možete reći da je to stracciatella krema:)
Postupak slaganja: beze kora-krema-višnje-beze kora-krema-višnje i ukrasite je svojim veseljem!
Servus i ugodno vam nedjeljno popodne :)


Oznake: beze torta, čokolada, desert


- 14:25 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

18.11.2015., srijeda

Malina brownies :)


Dobro vam jutro, dragi moji!
Postoje mnogi mitovi o stvaranju browniea, ali zna se sigurno da nam dolazi iz SAD-a, a da je izvorna verzija kolača sadržavala orahe i glazuru od marelica. Slučajno sam na jednom predivnom blogu naišla na ovu posebnu verziju.Svi vi ljubitelji čokolade ga morate pokušati napraviti jer se ovaj kolač jednostavno topi u ustima. Ovaj recept browniesa je potpuno nenadmašan, zato veliko hvala Domaćici na ovom receptu!
Sastojci:
130 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
140 g marmelade od malina (borovnice, šumsko voće...)
150 g šećera
50 g kakaa
80 g glatkog brašna
prašak za pecivo
3 cijela jaja
i 100 g nasjeckane čokolade
Otopite maslac i čokoladu, dodajte marmeladu i šećer te dobro promiješajte. Brašno, kakao i prašak za pecivo dodajte u tu smjesu i na kraju izmućena jaja. Izlijte sve skupa u manju tepsiju, pospite nasjeckanom čokoladom i stavite peći ali pazite, samo 20-tak minuta
da ne isušite kolač. Definitivno, najbolji brownies koji sam probala!
Servus :)


Oznake: Brownies, čokolada, desert


- 07:47 - Komentari (2) - Isprintaj - Link

30.10.2015., petak

Rođendanski kuglof!

Dragi moji!

Danas bih htjela s vama podijeliti sliku ove malene ljepotice. Ova predivna "dama" u crvenom je namijenjena jednako tako šarmantnoj dami. Poželjela sam joj sreću ovom tortom koja je rađena od svih sastojaka kao jučerašnja lino torta. Tako je drugačija, ali vjerujte mi, ipak jednako ukusna!
Servus :)








Oznake: lino torta, kuglof, čokolada, desert


- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

23.10.2015., petak

NEOBIČAN KUGLOF

Pozdrav!
Danas samo dijelim s vama sliku ovog neobičnog, ali fantastičnog kuglofa!
Uživajte u današnjem danu, servus:)



Oznake: kuglof, čokolada, desert


- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se