Gurmanka

06.05.2017., subota

PALAČINKE

Pozdrav svima!
Smatra se da svi znaju i mogu ispeći obične palačinke, ali vjerujte mi da je to zabluda. Poznajem mnoge koji se boje priznati da je njihov zadnji pokušaj da ispeku palačinke bio pravi fijasko. Ovo je moja dobitna kombinacija, pa ako želite pokušajte s njom. Ja sam jako zadovoljna jer su palačinke mekane, mirisne i sočne. Možda je moja tajna i u novoj Delimano tavi za palačinke. Ovo nije reklama nego prijateljski savjet i ako si je možete priuštiti kupite je jer je tava pravo otkriće. Na početku je premažite s nekoliko kapi ulja i do kraja ćete ih peći bez imalo dodavanja ulja, a ni jedna palačinka vam se neće zalijepiti. Fantastično je to što ste dobili palačinke minimalne masnoće, a okus im je i dalje fenomenalan!
Sastojci:
500 ml mlijeka
350 g glatkog brašna
2 jaja
40 g šećera
100 ml ulja - u smjesu
naribana limunova korica
prstohvat soli
mineralne prema potrebi
Miksajte sve sastojke i ostavite smjesu da malo odstoji. Sada je razrijedite s mineralnom vodom ako je potrebno, meni je trebalo oko 200 ml vode. Dobro promiješajte i na jako vrućoj tavi pecite palačinke koje možete premazati vašim omiljenim namazom!
Servus i uživajte:)




Oznake: palačinke, nutella, marmelada


- 18:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

24.02.2017., petak

NUTELLA BROWNIES




Pozdrav!
Današnji recept je za sve one koji vole sve što vole mladi, a to je definitivno nutella!
Fantastični topli mirisni kolačići s punjenjem od obožavane nam nutelle, gotovi u trenu, a nestaju s tanjura brzinom svjetlosti!
Pokušajmo zajedno, možda nečija mama ima sutra rođendan ili je želite iznenaditi zato jer je jednostavno samo volite!
Prvo morate na tanjur staviti oko 12 malih žličica nutelle i staviti u zamrzivač na 30 minuta da se hrpice dobro stisnu.
Vi za to vrijeme možete napraviti bisvit!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
150 g maslaca
200 g smeđeg šećera
100 g svježeg sira
prašak za pecivo
aroma vanilije
2 jaja
230 g glatkog brašna
80 g nutelle
- rastopite maslac i maknite ga s vatre
- ne treba vam mikser za ovo nego lagano pjenjačom umiješate u maslac prvo šećer, jaja, vaniliju, brašno i nutellu
- ako je nutella jako tvrda možete je malo rastopiti u mikrovalnoj pećnici (30 sek.)
- sada uzmite manju posudu za pečenje i obložite je papirom za pečenje
- pola smjese istresite na dno posude
- komadiće nutelle koje ste smrznuli rasporedite i utisnite u biskvitnu smjesu
- sada prelijte preko svega drugi dio biskvitne smjese
- kolač pecite na 200*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom)
- izvadite ga i ohladite
- rastopite još malo nutelle i ukrasite kolač s njom
Nas je oduševio, jednostavno, a ukusno, svakako ga isprobajte!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, nutella, Brownies


- 15:10 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

15.12.2016., četvrtak

DIZANE ROLICE



Pozdrav!
Istovremeno s blagdanima dolazi nam i vrijeme za pripremu tradicionalnih kolača.
Neizostavne orahnjače, makovnjače, vanil kiflice... i sve ostale predivne slastice koje će ukrašavati naše blagdanske stolove!
Danas imam za vas mali prijedlog kako da napravite naše poznate dizane štruce, ali u novom modernijem ruhu!
Pronađite vaš omiljeni stari zaboravljeni recept za dizano tijesto i napunite ga nadjevom koji najviše vole vaši ukućani :)
Rolice su vrlo sočne, meke i predivno izgledaju!
Možete se poigrati s nadjevom, pa napraviti dvije rolice s orasima, a dvije s makom te zadovoljiti sve ukuse!
Najbolji dio je što nije uopće bitno da li će rolice puknuti prilikom pečenja, jer se peku u kalupu koji ih drži i oblikuje!
Neka ovo budu vaše prve dizane štruce, sigurna sam da ćete uživati u njima :)
Tko još nema omiljeni recept za dizano tijesto neka pokuša s ovim, dobar je!
Sastojci potrebni za dizano tijesto:
500 g glatkog brašna
1 kvasac
250 ml mlijeka
4 žlice šećera
1/2 žličice soli
2 jaja
70 g otopljenog maslaca
Zamijesite mekano tijesto i ostavite ga odmarati 15-tak minuta.
Za to vrijeme pripremite omiljeni nadjev, ne mora to nužno biti mak ili orah, rolice mogu biti samo premazane nutellom, a i običan džem će savršeno poslužiti!
Kada se je tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela ili 2, ovisi o vama i svaki tanko razvaljajte u pravokutnik koji je širine vašeg uskog dugoljastog kalupa u kojem ćete ih peći.
Premažite tijesto nadjevom i zarolajte te složite rolice u uski kalup za kruh.
Premažite ih žumanjkom razmućenom u malo mlijeka te ostavite da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 180*C i pecite oko 30 minuta dok ne porumene i dobiju lijepu boju!
Posipajte ih šećerom u prahu i uživajte!
Servus :)


Varijanta s orasima!




Rolice s nutellom!





Oznake: kolači, dizane rolice, nutella


- 09:10 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

02.12.2016., petak

PITA S NUTELLOM

Pozdrav!
Ova predivna pita s nutellom je vrlo ukusna, jednostavna za napraviti, a možete je poslužiti i za neku posebnu svečanu priliku!
Volim ovakve recepte i uvijek mi dobro dođu jer su brzi, a ukusni i u njihovom okusu uživaju gotovo svi, naravno, pod uvjetom da volite nutellu!
Karakteristična prhka hrskava podloga i predivna krema bogatog okusa su osnova ovog ukusnog deserta obogaćenog sjeckanim prženim lješnjacima koji mu daju posebnu aromu!
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
100 g maslaca
75 g šećera u prahu
jaje
prstohvat soli
- zamijesite glatko tijesto i razvaljajte na veličinu okruglog niskog kalupa za pite
- izbodite ga vilicom i pecite na "slijepo" s grahom oko 25 minuta na 200*C
- izvadite grah i dopecite još 10-tak minuta
Krema:
200 g nutelle ili nekog drugog čokoladnog namaza po vašem izboru
2 jaja + jedan žumanjak
200 ml slatkog vrhnja
žlica brašna
- mikserom izradite nutellu, jaja, tekuće slatko vrhnje i brašno dok ne dobijete glatku smjesu
- preko pečene kore izlijte smjesu i pecite je na 150*C oko 45 minuta
- kada se pita ohladi posipajte je prženim lješnjacima ili ukrasite nutellom, šlagom, voćem...
Servus i uživajte u ovom bogatstvu okusa svim čulima :)






Oznake: kolači, nutella, pita, lješnjaci


- 16:11 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

15.11.2016., utorak

KIFLICE S NUTELLOM I BANANOM

Pozdrav!
Želja za slatkim je jača od svega i kada počne razarati prijeko je potrebno odmah i neizostavno uzeti nešto slatko.
Dakle, naša današnja večera je pred vama!
Koliko brzo se mogu napraviti ove kiflice? Vjerujte mi, jako jako brzo!
Kada cijelu kuću obavije miris tople nutelle i hrskavog lisnatog tijesta vaše kiflice su spremne da vas odnesu u slatki svijet :)
Potreban vam je samo list lisnatog tijesta, malo nutelle i jedna banana, a može i bez nje!
Tijesto narežite na trokutiće, svaki malo premažite nutellom i na sredinu stavite komadić banane.
Zarolajte kiflice i stavite ih peći na 200*C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Posipajte ih šećerom u prahu ili malo prošarajte rastopljenom nutellom!
Servus i uživajte u ovom brzom, ali i vrlo ukusnom desertu :)






Oznake: kolači, kiflice, nutella, banana


- 21:11 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

04.10.2016., utorak

ROLICE S NUTELLOM

Pozdrav svima!
Kada poželite nešto toplo i slatko za večeru nema boljeg od ovih rolica!
Mirisne slatke rolice melem su za tijelo i dušu, ali i utjeha na kraju napornog dana, za opuštanje i lagan san :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
kvasac
1/2 žličice soli
jaje
žlica arome vanilije
50 ml otopljenog maslaca
50 g šećera
50 ml tople vode
150 ml mlijeka
Napravite kvas od žlice šećera, mlijeka i kvasca te ostavite da se malo digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite dizati jedan sat, Razvaljajte ga u pravokutnik debljine jednog centimetra, te premažite nutellom, ali pazite da bude tanko da se kasnije rolice mogu lakše rezati. Zarolajte tijesto i narežite ga na 16 rolica koje složite s malim razmakom u kalup za pečenje.Ostavite ih još 15-tak minuta da se dižu, premažite žumanjkom i stavite peći na 200*C dok ne porumene!
Možete ih posipati šećerom u prahu ili preliti nekim preljevom!
Servus i počastite se jer ponekad trebamo ugoditi sami sebi :)

Oznake: kruh i peciva, nutella, rolice, desert


- 20:27 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

28.01.2016., četvrtak

NUTELLA KRUH

Pozdrav svima!
Ova kombinacija omiljene nam nutelle i finog mekog tijesta će zadovoljiti sve sladokusce. Uz malo truda i volje ispeći ćete čudnovato dobar čokoladni kruh. Ovaj put nije potrebno raditi komplicirane oblike poput zvijezda, borova... Samo zarolajte jednu najobičniju roladu i kruh pun mirisa i okusa zavladati će vašom kuhinjom.
Brz i jednostavan čokoladni kruh, a tako dobar.
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
pola germe
100 ml toplog mlijeka
50 g šećera
100 ml tople vode
pola žličice soli
50 g otopljenog maslaca
300 g glatkog brašna
4 žlice nutelle
Napravite kvas od germe, žlice šećera i tople vode. Dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite fino glatko tijesto. Prije sam mijesila sve ručno, ali sada si pomognem s mojim novim mikserom (oooobožavam ga):)
Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena, podijelite ga na pola i svaku polovinu razvaljajte u tanki pravokutnik. Tanko, ali posebno tanko ga premažite omekšalom nutellom. Ako stavite debeli sloj nutella će se razlijevati i sve će izgledati neuredno. Premazano tijesto zarolajte i razrežite uzdužno sa škarama te savijte dobivene dvije trake jednu oko druge. Stavite u lim za pečenje te ponovite postupak s drugim dijelom tijesta. Ostavite štruce da se malo dignu te pecite na 200*C dok ne porumene!
Servus i uživajte :)



Oznake: kruh, nutella, kolač


- 10:23 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

10.11.2015., utorak

Ferrero tortice :)


Dobro vam jutro, dragi moji!
Drevni Maje su čokoladu smatrali hranom bogova, a za mene su to ove božanske ferrero tortice.One su simfonija okusa za sve čokoholičare. Čokolada, lješnjaci, nutella - treba li nešto više da vas danas usreći?
Krenimo zajedno, sastojci potrebni za 12 komada tortica su:
200 g otopljene čokolade za kuhanje
200 g nutelle
50 g lješnjaka
300 ml slatkog vrhnja
Najbolje je otopiti čistu čokoladu na pari (posude sa vodom ostavite, još ćete ih trebati).Silikonske kalupe za muffine napunite sa 1 žlicom čokolade koju malo razmažite i po stijenkama kalupa.Posipajte malo usitnjenih lješnjaka, čvršće je i ukusnije.Košarice stavite u škrinju cca 30 minuta (provjerite), lagano odvojite čokoladu od kalupa i čašice su gotove.Moje su se odvojile bez ikakvih problema.Sada na pari malo omekšajte nutellu, odvojite 2 žlice za ukrašavanje, a ostatak miksajte.Polako u toku miksanja ulijevajte slatko vrhnje ali pazite da krema ostane mekana jer je tako predobra!!!! Napunite čašice, ukrasite nutellom i na vrh stavite najukusniju kuglicu na svijetu, Ferrero Rocher kuglicu!
Morate ovo probati, vjerujte mi!
Servus :)




Oznake: ferrero tortice desert, nutella


- 07:24 - Komentari (1) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se