Gurmanka

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2017  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se