Gurmanka

25.05.2017., četvrtak

KREM PITA OD JAGODA

Pozdrav!
Pošto sam oduvijek veliki obožavatelj tradicionalnih pita pokušat ću ovu napraviti u malo modernijem ruhu!
Za njenu izradu koristila sam samo jagode, ali vi možete koristiti bilo koju kombinaciju voća, sigurna sam da će i dalje ostati ukusna!
Mislim da bi se i maline savršeno uklopile, ali to ću ostaviti za slijedeći put :)
Sastojci potrebni za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup veličine 22 cm tako da i bočne stranice budu oko 2 cm visine obložene keksima
- sada rastopite 150 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja te 2/3 čokolade prelijte po podlozi od keksa, a mali dio ostavite za ukrašavanje
- podlogu stavite u frižider da se stisne dok vi radite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
500 g mascarponea
100 g šećera
100 ml kiselog vrhnja
aroma vanilije
240 ml slatkog vrhnja od kojeg napravite šlag
300 g svježih jagoda
- prvo mikserom izradite sir, kiselo vrhnje, vaniliju i šećer
- dodajte ručno šlag od slatkog vrhnja i kremu premažite preko podloge od keksa
- pitu ukrasite narezanim sočnim jagodama i prelijte ostatkom čokolade
- dobro je ohladite prije serviranja
Servus i uživajte u ovoj osvježavajućoj i ukusnoj poslastici :)



Oznake: kolači, pita, oreo keksi, jagode, mascarpone


- 07:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

30.03.2017., četvrtak

PITA S JAGODAMA



Pozdrav!
Danas imam za vas poseban recept, mirisna i ukusna kremasta pita s jagodama koju ne trebate peći, malo miksanja i vaša pita je spremna za serviranje!
Osvježavajuće i ukusno zadovoljstvo kojeg ćete sigurno raditi češće kada ga jednom isprobate!
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g otopljenog maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih maslacem
- smjesu dobro promiješajte i utisnite u duboki kalup za pite, a može vam poslužiti i običan kalup za torte
- podlogu lagano ispecite na 180*C oko 10 minuta zbog lakšeg rezanja prilikom serviranja
Nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira
500 g svježih jagoda
crveni preljev za torte
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja
- mikserom izradite šlag od ostatka slatkog vrhnja
- mascarpone i otopljenu čokoladu pomiješajte te ručno umiješajte šlag
- kremu nanesite na rashlađenu podlogu
- ukrasite je jagodama kako vi želite, ja sam stavljala cijele jagode, a praznine popunila s nekoliko komadića
- preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte lagano žlicom preko jagoda i kreme
- pitu dobro rashladite prije serviranja
Servus i u slast svima :)




Oznake: torte, jagode, mascarpone, bijela čokolada


- 07:37 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

11.02.2017., subota

RAFFAELO TORTA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa!
Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea!
Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :)
Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama!
Sastojci potrebni za biskvit:
6 jaja
prstohvat soli
200 g šećera
100 g mljevenih badema
125 g brašna
- odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg
- žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima
- lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno
- tortu pecite na 170*C oko 40 minuta
- izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela
Krema:
200 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
40 g kokosovog brašna
- na pari otopite čokoladu i dodajte je siru
- slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer
- pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno
Postupak slaganja:
- biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme
- postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme
- posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama
Servus i u slast :)






Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone


- 09:22 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

04.02.2017., subota

TIRAMISU MOUSSE

Pozdrav svima!
Apsolutno obožavam tiramisu iako baš nisam ljubiteljica piškota. Oduvijek me oduševljavala ta bogata glatka krema, pa sam odlučila izbaciti piškote iz ovog recepta. Volim mascarpone, šlag i okus kave, pa zašto ih ne složiti u čašu i samo uživati u ovoj predivnoj kombinaciji okusa. Danas je takav dan kada mi nisu potrebni keksi, kolači, torte... Dovoljna mi je mala žličica i božanstvena tiramisu krema servirana u običnoj teglici i današnji dan je upravo postao savršen!
Sastojci potrebni za tiramisu kremu:
11/2 žličica instant kave
50 ml vruće vode
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
250 g mascarponea
žlica arome vanilije
žlica kakaa
naribana čokolada za ukras
Skuhati kavu i ostaviti da se malo ohladi.
Mikserom izraditi slatko vrhnje, a mascarpone i šećer u prahu miksati posebno te mu dodati 3 žlice skuhane kave. Lagano ručno dodajte šlag i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje. Čašu, zdjelicu ili prigodnu staklenku naizmjence punite kremom i posipajte kakaom da se vide slojevi koji čine cijelu ovu priču interesntnijom!
Na sam vrh naribajte čokoladu i tek tada će ovaj desert postati kompletan!
Servus i uživajte :)


Oznake: kolači, tiramisu, krema, mascarpone


- 17:14 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

26.08.2016., petak

TORTA OD MALINA

Pozdrav svima!
Još jedna savršena poslastica za ljeto!
Predivna torta s malinama i kremom od mascarponea, sočna i ukusna. Još traje sezona malina koje se savršeno uklapaju u ovaj osvježavajuću desert, pa moramo iskoristiti vrijeme i uživati u zdravom voću.
Jedini korak koji zahtijeva pečenje je biskvit, a sve ostalo je igra sa slojevima kreme i ukrašavanjem.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
380 g brašna
1/2 žličice soli
prašak za pecivo
230 g omekšalog maslaca
200 g šećera
5 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
240 ml mlijeka
Izradite mikserom maslac i šećer te polako dodajte jedno po jedno cijelo jaje. Dodajte brašno i prašak za pecivo naizmjence s mlijekom. Smjesu izlijte u dva jednaka kalupa za torte i pecite na 200*C oko 25 minuta. Kada se biskvit ohladi, svaki prerežite na pola jer trebate 4 komada biskvita.
Umak od malina:
600 g svježih ili smrznutih malina
160 g šećera
30 ml vode
1 žlica soka od limuna
Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte oko 25 minuta dok se umak ne zgusne. Procijedite ga i uklonite koštice te ostavite da se ohladi.
Krema od mascarponea:
500 g mascarpone sira
550 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
Izradite posebno šlag od vrhnja i pomiješajte ga s mascarponeom, šećerom i vanilijom.
Postupak slaganja:
Biskvit premažite 1/3 umaka od malina na koji vrećicom za kreme stavite 1/4 kreme. Kremu sam stiskala u obliku kapljica tako da kada pritisnete gornju koru ispadnu latice na krajevima (vidi sliku torte). Nastavite sloj biskvita, malina, kreme...a završite s kremom i ukrasite je svježim malinama i listićima mente.
Servus i ugodan vikend vam želim :)
Ovako izgleda uvod...

...a ovo je konačna verzija :)

Oznake: maline, torta, mascarpone


- 21:09 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

24.08.2016., srijeda

TIRAMISU KOLAČ

Pozdrav svima!
Ništa nije bolje nego se ovih vrućih dana osvježiti hladnim desertom. Tiramisu je jedna od tih neodoljivih slastica koje nije potrebno peći. Bogat je i pahuljast tako da se doslovno topi u ustima. Nije ni čudo da ga svi vole, a ja ću danas podijeliti s vama svoj recept za jedan klasičan Tiramisu koji ćete sigurno i vi zavoljeti!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
300 g piškota
espresso kava (hladna) + rum
6 jaja
10 žlica šećera
aroma vanilije
500 g mascarponea
Prvo skuhajte jaku espresso kavu i po želji joj dodajte malo ruma (ja sam dodala žlicu arome vanilije).
Uzmite kalup ili lim veličine 30 x 30 centimetara u koji ćete slagati kolač.
Odvojite bjelanjke, a žumanjcima dodajte 6 žlica šećera te ih mikserom malo izradite na pari dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Ovaj recept volim baš zbog toga što u njega ne idu sirovi žumanjci nego su toplinski obrađeni.
Na kraju smjesi dodajte 2 žlice arome vanilije i ostavite da se dobro ohladi.
Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i 4 žlice šećera.
Pomiješajte mikserom mascarpone i žumanjke te ručno dodajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivena krema nije jako čvrsta, ali tako treba i biti. Volim kada mi je krema za Tiramisu baršunasta i glatka, gotovo tekuća.
Postupak slaganja:
Kratko umočite piškote u kavu i poslažite na dno kalupa. Premažite ih s pola kreme te složite drugi red piškota koji prekrijte s ostatkom kreme.
Obilno posipajte s kakaom u prahu i ostavite u frižideru da se dobro rashladi!
Servus i uživajte u jednom od omiljenih kolača moje obitelji:)



Oznake: tiramisu, mascarpone, kava


- 22:05 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

29.07.2016., petak

CHEESECAKE OD BOROVNICA

Pozdrav svima!
Moje najdraže voće u kombinaciji sa sirom, ne može biti loše, dapače kolač je ispao fenomenalan. Ova torta sa sirom i borovnicama idealna je poslastica za sve prigode, a može se raditi u svim oblicima ( kao kolač, torta ili tart...). Ovo je jedan jako lagan i ukusan desert za koji je potrebno izdvojiti malo vremena, a rezultat će oduševiti i vas i vaše ukućane. Lagana, lepršava i vesela tortica, pravi je uvod za vesele ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu torte:
230 g keksa (Digestive ili čajni kolutići)
80 g otopljenog maslaca

500 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
200 ml jogurta
2 žlice soka od limuna
6 žlica šećera u prahu
2 žlice želatine

300 g borovnica
6 žlica šećera
2 žlice soka od limuna
2 žlice želatine
Borovnice, šećer i limunov sok zagrijte na blagoj vatri. Želatinu namočite sa 2 žlice hladne vode i ostavite da stoji 5 minuta, pa dodajte borovnicama i miješajte dok se ne otopi. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego je umiješate u bijeli dio kreme.
Kekse usitnite, prelijte s maslacem i utisnite u manji kalup za torte (22 cm).
Mikserom izradite sir, jogurt i vrhnje te toj smjesi dodajte otopljenu želatinu sa dvije žlice vode i kremu podijelite na tri dijela. Jedan dio pomiješajte s plodovima borovnica koje ste prokuhali i malo soka te prelijte preko keksa. Drugi dio kreme pomiješajte samo sa par žlica soka tako da krema bude svjetlija od donjeg dijela torte, ali nemojte preliti odmah da se kreme ne pomiješaju nego pričekajte da želatina počne stezati. Za sam vrh torte ostavite bijelu kremu koju možete blago ukrasiti s nekoliko crvenih kapljica soka ili preliti preljevom za torte.
Torta je predivnog okusa, a o izgledu prosudite sami!
Servus i uživajte:)






Oznake: cheesecake, mascarpone, borovnice


- 07:51 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

28.07.2016., četvrtak

TART SA SMOKVAMA

Pozdrav svima!
Cijela ova priča počinje s podlogom koja je aromatična i hrskava te obogačena orasima.
Zatim slijedi kremasti sloj od sira i meda, dovoljno bogat da osjećate njegovu baršunastu strukturu. Sve završava predivnim mozaikom od svježih smokava! One daju ovom posebnom kolaču umjetnički i elegantan izgled, dok ga blaga voćna slatkoća čini svježim i laganim!
Savršen ljetni desert :)
Sastojci potrebni za izradu podloge:
200 g keksa
60 g oraha
2 žlice šećera u prahu
8 žlica rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i pomiješajte ih s mljevenim orasima i šećerom. Prelijte smjesu maslacem i utisnite u četvrtasti kalup 20x20 centimetara ili manji kalup za torte.
Krema:
300 g sira mascarponea
2 jaja
70 g meda
žlica arome vanilije
prstohvat soli
Izradite mikserom sve sastojke i prelijte preko podloge od keksa. Originalan recept kaže da se kolač peče u vrućoj vodenoj kupki jedan sat na 160*C. Međutim, malo sam zanemarila recept i stavila kolač normalno peći na 170*C oko 45 minuta. Pazite pred kraj, ako vam jako potamni prekrijte ga zadnjih 15 minuta folijom. Meni je dosta potamnio, ali to se kasnije nije vidjelo zbog smokava.
Kada se kolač ohladi prekrijte ga narezanim smokvama i servirajte, okus mu je zaista poseban, naravno, ako volite smokve!
Moj savjet vam je da ga pojedete isti dan jer smokve brzo tamne ili narežite svježe smokve na kocku neposredno prije serviranja.
Također možete prokuhati narezane smokve s malo šećera i napraviti džem te njime premazati kolač.
Budite kreativni, ali vjerujem da kako god odlučili servirati kolač, biti će ukusan i poseban!
Servus i u slast :)




Oznake: tart sa smokvama, med, orasi, mascarpone


- 07:08 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

02.07.2016., subota

KOLAČ OD MALINA

Pozdrav svima!
Kada razmišljam o ljetu i suncu osjećam mirise voća, a posebno miris malina. Sve ovo se nalazi na jednom mjestu, upravo u ovom kolaču od malina. Gust čokoladni brownies koji je podloga ovog deserta toliko je sočan,ukusan i pun aroma da bi bio i sam dovoljan kao kolač. Naravno, ja sam ga odlučila preliti s osvježavajućom kremom od sira i pireom od malina, a dobivenim rezultatom sam više nego zadovoljna. Kada ga probate i vaš dan će obasjati zrake sunca i sreće :)
Prvo napravite pire od malina:
200 g malina (mogu biti i smrznute,jednako dobar izbor su i kupine)
50 g šećera
50 ml vode
Prokuhajte sve sastojke 10-tak minuta i protisnite kroz krpu ili sito da odvojite koštice od pirea te ostavite da se malo ohladi.
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g šećera
90 g kakaa
2 jaja
12 žlica otopljenog maslaca
60 g glatkog brašna
prstohvat soli
žlica arome vanilije
Mikserom izradite jaja i šećer, dodajte rastopljeni maslac i na kraju brašno i kakao.
Istresite biskvit u lim za pečenje 20x20 cm ili u kalup za torte ako želite okrugli oblik.
Krema od sira:
300 g sira mascarponea
100 ml dukatos jogurta
jaje
50 g šećera
prstohvat soli
Mikserom izradite sve sastojke kreme i premažite sloj brownies biskvita.
Pokapajte kremu s pireom od malina i nožem napravite vrtloge tj. razne šare da kolač bude što atraktivniji.
Sada sve skupa stavite u pećnicu na 180*C oko jedan sat!
P.S. Meni se kolač mrvicu prepekao jer boje nisu bile jako intenzivne kako moraju biti. Pri kraju ga češće provjeravajte jer je kolač predivan sa onim divnim ljubičastim mramornim efektom!
Okus mu je zaista fantastičan, ali da smanjim doživljaj, jednostavno ga morate sami kušati!
Servus i uživajte :)






Oznake: Brownies, maline, mascarpone


- 10:15 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

14.06.2016., utorak

TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI

Pozdrav svima!
Ako ste ljubitelj palačinki, a uz to volite i Tiramisu okuse onda je ovo pravi desert za vas. Nježne palačinke s blagim okusom kave ispunjene glatkom kremom od mascarponea i šlaga su dobar izbor kada poželite lagan i lepršav desert. Nakon što zarežete u tortu, oduševit će vas slojevi koji govore sami za sebe, tako pahuljasti i lijepi. Ovaj jednostavan i elegantan desert možete dodatno zasladiti preljevom od čokolade ili samo uživati u blagoj aromi kave!
Sastojci potrebni za izradu torte:
8 jaja
830 ml mlijeka
120 ml jake kave
110 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
žlica arome vanilije
320 g glatkog brašna
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
350 g mascarponea
50 g šećera u prahu
50 ml jake kave
Prvo umutite sve tekuće sastojke za palačinke, dodajte brašno i ispecite palačinke koje zatim ostavite da se malo ohlade.
Mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja te mu dodajte sir, kavu, šećer i vaniliju.
Svaku palačinku premažite sa žlicom kreme i posipajte kakaom. Pošto kod mene ne prolaze gorki okusi svaku palačinku sam posula sa čokoladom u prahu i slagala slojeve do kraja, a na samom vrhu sam završila s kakaom.
Tortu dobro rashladite i uživajte u njenim blagim okusima!
Servus :)






Oznake: Tiramisu torta, palačinke, mascarpone


- 20:00 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

04.06.2016., subota

NUTELLA CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za predivnu tortu bogatog i glatkog okusa.Pošto se ne peče i izrada joj je brza i jednostavna idealan je izbor za nadolazeće vruće ljetne dane. Hrskavi zarazni Oreo keksi čine podlogu prekrasne strukture, a glatko punjenje od krem sira i Nutelle će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije!
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g Oreo keksa
80 g maslaca
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem. Utisnite ih na dno i uz rubove kalupa promjera 20 cm.
Krema:
750 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
140 g Nutelle
žlica arome vanilije
60 g šećera u prahu
Izraditi mikserom sir, šećer i vaniliju te posebno napraviti šlag od slatkog vrhnja.
Sjediniti sve sastojke te podijeliti na dva dijela. Nutellu dodajte u jedan dio i dobro promiješajte.
Na podlogu od keksa naizmjence stavljajte žlicom bijelu i crnu kremu i to tako da bude za dva reda. Kada potrošite sav nadjev uzmite nož i njime radite vrtloge tj. lagano pomiješajte kremu da izgleda lijepo i šareno. Tortu dobro rashladite!
Servus i uživajte u dobrom društvu uz ovaj fini desert :)


Oznake: Nutella torta, mascarpone, desert


- 09:36 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

15.04.2016., petak

ROLADA S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Ne želim propustiti sezonu jagoda, a da ne isprobam neki novi recept. Pošto uživam u okusu i izgledu rolada napravila sam jednu od jagoda. Ovo je lagan i sočan kolač savršen za tople dane proljeća. Nadam se da ćete se složiti da izgleda impresivno, a okus mu je nevjerojatan, naprosto se topi u ustima. Biskvit od vanilije, marmelada od svježih jagoda i lagana mascarpone krema će sigurno potaknuti i vas da pripremite ovaj predivan desert za svoju obitelj i goste!
Sastojci potrebni za biskvit:
100 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola žličice soli
4 jaja
120 g šećera
žlica arome vanilije
50 g rastopljenog maslaca
Izradite mikserom sve sastojke počevši s jajima i šećerom, dodajte rastopljeni maslac i brašno te izlijte smjesu u papirom obložen lim veličine 30x40cm. Pecite biskvit na 180*C oko 15 minuta, izvadite i nakon par minuta odvojite od papira, ali ponovo ga zarolajte u isti papir i ostavite da se ohladi.
Marmelada od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
žlica vode
Narežite jagode i stavite ih kuhati sa šećerom i vodom. Lagano ih pritisnite s kuhačom da se ubrza proces i kuhajte dok se ne zgusnu,oko 15 minuta. Ostavite marmeladu da se ohladi.
Krema od sira:
200 g sira mascarponea
150 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
Napravite šlag od vrhnja i dodajte ga siru,šećeru i vaniliji.
Sada odmotajte biskvit i premažite ga prvo marmeladom od jagoda, pa zatim kremom od sira. Lagano ga zamotajte i ostavite nekoliko sati da se stegne.
Posipajte ga šećerom u prahu, ukrasite sa svježim jagodama i opustite se u ugodnom društvu!
Servus :)

Oznake: rolada, jagode, mascarpone, vanilija


- 20:56 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

21.02.2016., nedjelja

BAKINA ROLADA S LIMUNOM

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za slasnu i neodoljivu roladu s limunom. Mekana je i lagana, a krema od sira je čini još posebnijom. Vrlo je jednostavna, kore se lagano savijaju a možete je premazati svojom omiljenom kremom. Koristila sam kremu od mascarponea, limuna i šlaga što mi idealno odgovara uz ovaj lagani biskvit. Umjesto limuna možete dodati žličicu cimeta koji će isto tako obogatiti kremu od sira. Najbitnije je da ste vi zadovoljni sa svojom roladom koja izgleda tako svečano, a tako je jednostavna!
Sastojci potrebni za biskvit:
3 jaja
3 žlice šećera
2 vanil šećera
3 žlice glatkog brašna
pola praška za pecivo
3 žlice ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke i šećer, dodajte ulje i brašno te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit u limu na pek papiru oko 15 minuta na 200*C dok ne porumeni. Ostavite ga minutu i skupa sa papirom zarolajte u roladu dok je biskvit još vruć.
Krema:
200 ml slatkog vrhnja
200 g mascarponea
naribane korice od limuna
4 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
Izradite slatko vrhnje i šlag pomiješajte sa sirom. Dodajte ostale sastojke i premažite roladu, a možete narezati i svježeg voća. Ponovo je zarolajte i ukrasite ostatkom kreme, čokoladom ili nekim omiljenim preljevom. Možete je i samo posipati šećerom u prahu, jednako je ukusna kako god završili ovu slatku priču!
Servus i uživajte:)







Oznake: rolada, limun, mascarpone


- 09:39 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se