Gurmanka

08.04.2017., subota

ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA

Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji!
Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :)
Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov!
Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti.
Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
200 g mljevenih sjemenki lana
50 g mljevenih sjemenki sezama
50 g mljevenih lješnjaka - grublje
50 g mljevenih badema - grublje
pola praška za pecivo
žličica soli
začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...)
50 g rastopljenog maslaca
100 ml vrhnja ili jogurta
200 g zrnatog sira
6 jaja
- suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte
- mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh
- pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem
Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze!
Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :)
Servus :)







Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam


- 19:11 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se