Gurmanka

01.03.2018., četvrtak

TORTA OD KESTENA




Jednostavno prekrasna, sočna i ukusna!
Recept možete pronaći na blogu Domaćice!

P.S. Svaki od njenih recepata je vrijedan pažnje,dobar i provjeren!

Oznake: torte, kesten, domaćica


- 08:17 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

10.12.2016., subota

PITA OD KESTENA

Pozdrav!
Danas dijelim s vama još jedan sezonski kolač, ali ovaj put od kestena.Predivna ukusna pita prepuna je mirisa i okusa jeseni, sočna je i prelivena čokoladom. Poznato je da je kesten kralj mnogih slatkih delicija, pa evo još jedan prijedlog, zašto ga ne biste isprobali :)
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
prstohvat soli
100 g maslaca
70 g šećera u prahu
jaje
- zamijesite prhko tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte te izbodite vilicom
- pecite ga samog oko 15 minuta
Nadjev:
150 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
žličica cimeta
2 jaja
400 g kesten pirea
2 bjelanjka
Postupak:
-odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite mikserom snijeg od bjelanjaka
- posebno miksajte omekšali maslac, šećer, vanil šećer i cimet
- dodajte smjesi kesten pire i žumanjke
- na kraju ručno umiješajte snijeg od 4 bjelanjka
- stavite preko tijesta nadjev i pecite na 200*C još oko 40 minuta
Servus i uživajte u ovoj aromatičnoj i slasnoj piti :)


Oznake: kolači, kesten, pita, čokolada


- 08:27 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

17.11.2016., četvrtak

TORTA OD KESTENA

Pozdrav!
Jedan od prepoznatljivih simbola jeseni je svakako kesten, ali on je i ujedno kralj mnogih slatkih delicija.
Jedna od njih je i ova torta, punog i bogatog okusa i sigurno će zadovoljiti mnoga istančana nepca većine sladokusaca!
Torta je ukusna,sočna i miriše na jesen - probajte je i vi!
Sastojci potrebni za izradu torte:
100 g maslaca
500 g kesten pirea
žlica gustina
pola praška za pecivo
3 jaja
aroma vanilije ili žličica cimeta
prstohvat soli
žlica ruma
Odvojite bjelanjke i mikserom izradite snijeg te ostavite sa strane.
Miksajte omekšali maslac i kesten pire te dodajte ostale sastojke.
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte.
Tortu pecite na 160*C oko 30 minuta te ostavite da se ohladi.
Prelijte je glazurom od: 100 g čokolade i 100 ml vrhnja za šlag.
Možete je ukrasiti sa šlagom ili samo jednostavno uživati u njenom okusu i kombinaciji kestena i čokolade!
Ovaj recept sam dobila prije nekoliko godina od prijateljice, isprobala mnogo novih, ali ovom se uvijek vraćam :)
Servus i u slast :)














Oznake: torte, kesten, čokolada


- 08:26 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO