Gurmanka

26.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD NARANČE I BRUSNICA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za ove predivne prhke kekse voćne arome. Volim brusnice i uživam koristeći ih u pripremi raznih slastica, a upravo one ovim keksima daju posebnu svježinu i slatkoću.
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
prstohvat soli
1/2 žličice sode bikarbone
jaje
žlica arome vanilije
100 g omekšalog maslaca
65 g smeđeg šećera
65 g običnog šećera
150 g brusnica
50 g kore od naranče - ušećerene
Izradite mikserom maslac i šećer, dodajte jaje pa ostale sastojke. Od dobivene smjese radite male kuglice i slažite razmaknuto u lim za pečenje. Pecite ih na 200*C oko 10 minuta, a ako ostanu zaobljeni još tople malo pritisnite da budu pravilnog oblika.
Pokušajte i vi, stvarno su ukusni!
Servus i uživajte:)



Oznake: keksi, brusnice, naranča


- 07:04 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

19.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD PISTACIJA I LIMUNA

Pozdrav svima!
Razveselite vaše drage osobe s novim okusom, okusom keksa od pistacija i limuna. Već dugo imam ovaj recept, ali tek sada sam ga isprobala i keksi su ispali zapravo, jako dobro. Spoj slatkog, slanog i blago kiselog okusa možda će se svidjeti i vama. Jednostavno, brzo i ukusno, kušajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
200 g glatkog brašna
jaje
125 g maslaca
4 žlice šećera u prahu
naribana kora jednog limuna
2 žlice limunovog soka
30 g nasjeckanih pistacija
Pomiješaje sve sastojke i zamijesite meko tijesto. Razvaljajte ga i kalupom vadite kolačiće koje složite na lim za pečenje. Možete ih ukrasiti s malo nasjeckanih pistacija, limunovom koricom... Kolačiće pecite na 200 *C nekih 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Posipajte ih šećerom u prahu, servirajte i uživajte u svakom hrskavom zalogaju, a za slijedeći put pripremite smjesu od duplih sastojaka jer je jedina mana ovih keksića što brzo nestaju :)
Servus :)




Oznake: keksi, pistacija, limun


- 07:03 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

07.03.2018., srijeda

RASPUKNUTIĆI OD LIMUNA



... novi, mirisni, prhki i ukusni!
Ove keksiće, ali i mnogo drugih ukusnih delicija možete pronaći na ovom predivnom kulinarskom blogu:O slanom & slatkom

P.S. Po jedan kolačić za svaku divnu ženu na blogu, moje dame, poslužite se!

Oznake: keksi, limun, raspuknutići


- 20:40 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

28.08.2017., ponedjeljak

LEDENE MINI TORTICE

Pozdrav svima!
Ponekad zaista nedostaje vremena za pripremu deserta, a nenajavljeni gosti su gotovo na vratima. Napravite ove brze i interesantne mini tortice, a s dekoracijom se možete poigrati sami. Ne morate znati gotovo ništa o izradi slastica da bi napravili ovaj desert. Ovo je samo jedna mala ideja koja mi se svidjela, a draga je i mojoj obitelji!
Postupak pripreme:
Uzmite kalup za muffine i obložite ga papirnatim čašicama.
Sameljite oko 100 g čajnih keksa i prelijte ih sa 20 g otopljenog maslaca. Koristila sam čokoladne kekse Gran Cereale i super su se okusom uklopili u cijelu ovu priču. Stavite veliku žlicu keksa u svaku čašicu i lagano ih pritisnite na dno.
Sada možete uzeti Dukatos jogurte raznih voćnih okusa i njima napuniti čašice tj, po nekoliko žlica jogurta stavite preko keksa. Vaše tortice stavite u škrinju da se blago zamrznu. Mislim da je potrebno oko sat-dva i tada ih izvadite da se malo otope da možete izvaditi tortice iz papirnatih čašica i servirati vašim gostima.
Ukrasite ih svježim voćem, prelijte ih otopljenom čokoladom ili nekim finim voćnim preljevom, posipajte lješnjacima... Mogućnosti ukrašavanja su bezbrojne i vjerujte da će gosti biti zadovoljni, ali i da ćemo svi uživati u toplim danima rashlađujući se ovim mini ledenim torticama!
Servus i uživajte :)


Oznake: mini tortice, Dukatos, keksi, voće


- 10:52 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

25.02.2016., četvrtak

KOKOS RASPUKNUTIĆI

Pozdrav svima!
Posebno pozdravljam sve ljubitelje kokosa! Danas imam za vas poznate kekse raspuknutiće, ali u sasvim novom ruhu. Čokoladu je zamijenio kokos i mogu vam reći da je odradio svoju rolu na visokom nivou. Probajte ih i uvjerite se sami!
P.S. Malo sam ih ipak ukrasila čokoladom jer nas kokos uz čokoladu odvodi u neke sasvim nove slatke svjetove!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
180 g glatkog brašna
prašak za pecivo
100 g omekšalog maslaca
150 g šećera
2 jaja
žlica arome vanilije
75 g kokos brašna
3 žlice šećera u prahu - za uvaljati kekse
Izradite mikserom maslac, šećer i jaja te dodajte ostale sastojke. Smjesu stavite na hladno nekih 30 minuta pa radite kuglice pomoću žlice za sladoled i uvaljajte ih u šećer u prahu. Meni je ispalo 12 keksa posloženo na dva lima za pečenje. Obavezno ostavite razmak da se keksi ne zalijepe jedni za druge. Pecite ih na 180*C oko 14 minuta.
Mirišu na kokos, vaniliju i sreću!
Servus i uživajte :)


Oznake: kokos, keksi, raspuknutići


- 09:56 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

23.02.2016., utorak

CANTUCCINI

Pozdrav svima!
Ove kekse sam otkrila tek nedavno i stvarno su posebni. Priprema im je jednostavna i brzo su gotovi, a traju zaista dugo. Cantuccini su poznati talijanski kolačići dobiveni rezanjem biskvita na kriške, a možete ih servirati uz čašu dobrog vina, toplu kavu ili čaj!
Ukusni su, aromatični i hrskavi!
Sastojci potrebni za tijesto:
400 g brašna
30 g omekšalog maslaca
250 g smeđeg šećera
150 g krupno nasjeckanih oraha
4 jaja
pola praška za pecivo
pola žličice soli
žlica arome vanilije
naribana kora jedne naranče
Miksajte jaja, šećer i vaniliju, pa smjesi dodajte maslac i orahe. Na kraju ručno umiješajte brašno i formirajte u limu za pečenje dva kruščića. Pecite ih na 180*C oko 25 minuta i ohladite. Narežite ih na centimetar debele kriške i vratite u pećnicu na 15-tak minuta.
Kada se malo zazlate i postanu hrskavi, izvadite ih!
Vrlo su specifični keksi i naša mišljenja o njima su dvojaka. Pokušajte ih napraviti i vi!
Servus i uživajte :)







Oznake: Cantuccini, keksi, desert


- 07:10 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

06.02.2016., subota

ČOKO KEKS TORTA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem jedan od najjednostavnijih recepata za tortu i to ne bilo kakvu nego finu čokoladnu tortu. Torta je gotova doslovno za 15-tak minuta, a vrlo je ukusna i predivnog izgleda. Recept za tortu sam otkrila tek nedavno, ali sam sigurna da ćemo još dugo uživati u njenim okusima. Umjesto oraha možete koristiti i lješnjake, ali vrlo je bitno da ih malo prepržite jer baš oni daju ovoj torti poseban i neponovljiv okus! Uvjerite se sami!
Sastojci potrebni za izradu torte:
800 g Digestive keksa
100 g prženih i grubo nasjeckanih oraha
Razlomite rukama kekse, stavite u veliku posudu i dodajte im orahe.
Sve prelijte sa čokoladnim sirupom za koji vam je potrebno:
200 g šećera
60 g kakaa
250 ml vode
150 g maslaca
žlica arome vanilije
Preljev:
120 ml slatkog vrhnja
120 g čokolade
Postupak izrade sirupa: pomiješajte šećer, kakao i hladnu vodu. Dodajte omekšali maslac i stavite kuhati. Kada zakipi kuhajte još 10-tak minuta, pa malo ostavite da se rashladi. Nakon 10 minuta prelijte po keksima, dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte. Stavite na hlađenje i kasnije prelijte čokoladnim preljevom.
Ugrijte slatko vrhnje, maknite ga s vatre i prelijte čokoladu te miješajte dok se ne otopi. Tortu završite preljevom i ukrasite po želji, a ja sam svoju ukrasila narezanim orasima.
Servus i uživajte :)


Oznake: čokolada, torta, keksi


- 08:27 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

04.02.2016., četvrtak

KEKSI S KIKIRIKI MASLACEM

Pozdrav svima!
Sretan rođendan mojoj Kati:)
Danas dijelim s vama recept za interesantne i ukusne kekse s okusom maslaca od kikirikija. Malo su drugačijeg okusa od keksa koje inače radim, ali baš taj njihov slano-slatki okus me je potpuno oduševio. Gotovi su za tren, a možete ih kombinirati sa čokoladom ili marmeladom.Kako god ih ispekli, s čime god kombinirali ovi keksi su svakako još jedna slatka priča u kojoj morate uživati!
Probajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
100 g omekšalog maslaca
100 g kikiriki maslaca
100 g šećera
100 g smeđeg šećera
jaje
žlica arome od vanilije
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
200 g glatkog brašna
Izradite maslace i šećer mikserom, dodajte jaje i na kraju brašno. Od tijesta radite male kuglice koje blago palcem pritisnite da ostane rupica za čokoladu ili marmeladu. Složite ih s razmakom u lim te pecite na 180*C oko 14 minuta. Kada ih izvadite još malo prstom pritisnite da se formira rupica dok su još topli. Napunite ih rastopljenom čokoladom, marmeladom, nutellom...
Hrskavi su, mirisni i posebni, kušajte ih i vi!
Servus i uživajte:)



Oznake: kikiriki, keksi, čokolada


- 08:05 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

13.01.2016., srijeda

BISCOTTI SA SUŠENIM VOĆEM


Pozdrav svima!
Moram vam priznati da sam tek nedavno probala ove predivne hrskave keksiće i zaista su me oduševili. Čitala sam da ih ima u raznim varijantama s bademima i čokoladom, a ja sam odlučila napraviti varijantu sa sušenim voćem i vjerujte mi da nisam požalila. Predivni su i hrskavi, a sušeno voće im daje jedan nevjerojatan okus. Veliku većinu smo pojeli još vruću, a dio smo podijelili s prijateljicama moje kćeri.
Kušajte ih i vi!
Sastojci potrebni za tijesto:
110 g omekšalog maslaca
100 g šećera
2 jaja
pola praška za pecivo
žlica arome od vanilije
naribana korica od limuna
250 g miješanog narezanog sušenog voća
160 g brašna
50 g oraha
Miksajte maslac, šećer i jaja pa postepeno dodajte brašno. Kada ste dobili kompaktnu smjesu ručno umiješajte narezano voće.
Smjesu sam pekla u kalupu za srneći hrbat, ali mi je trebalo dosta vremana da se ispeče. Mislim da je bolje na limu formirati dvije roladice od smjese i zagladiti ih špatulom. Pecite ih na 180*C oko 25 minuta pa ih ohladite, Narežite roladice na šnitice, posložite na lim za pečenje i dopecite ih još 15 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju i postanu hrskave.
Ovo su idealni keksići za druženje uz topli čaj ili fino desertno vino!
Servus i uživajte :)



Oznake: biscotti, sušeno voće, keksi


- 07:35 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

20.12.2015., nedjelja

RASPUCANI KEKSI

Pozdrav svima!
Vrući keksi iz vruće pećnice - slatki i tako cool! Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan božićni poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Sastojci potrebni za izradu keksa:
210 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
60 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera (može i smeđi)
2 vanil šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
Postupak:
Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte u posudi suhe sastojke:brašno, prašak i sol.
Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu. Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu. Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice. Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju. Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180*C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite. Servirajte ih uz šalicu toplog mlijeka i mislit ćete da ste u raju!
Servus i uživajte u blagdanskom duhu i svijetu slastica!
Svakako probajte kobasice i kuhano vino na Glavnom zagrebačkom trgu, obavezno ih "guštajte" u pauzi od pečenja kolača :)








Oznake: raspucani, keksi, čokolada


- 09:48 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

17.12.2015., četvrtak

PRHKI VJENČIĆI


Pozdrav svima!
Danas vam darujem samo jednu malu ideju kako bi vaš blagdanski stol izgledao što šarenije i bogatije. Našao se višak prhkog tijesta od kojeg sam ispekla ove malene vjenčiće i ukrasila ih prema raspoloženju, koje je ovih dana vrlo lepršavo i puno nekog sretnog iščekivanja!
Servus i uživajte u ovom predblagdanskom vremenu :)







Oznake: prhki vjenčići, desert, keksi


- 09:14 - Komentari (5) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se