Gurmanka

10.10.2018., srijeda

TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA

Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne.
Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas.
Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci.
Idealan kolač za kišne jesenske dane!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
4 jaja
200 g čokolade
150 g maslaca
žlica kakaa
100 g mljevenih badema
prstohvat soli
100 g šećera
aroma vanilije
3 kruške
Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera.
Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak.
Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm.
Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja.
Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).
Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :)
Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, bademi, kruške, kakao


- 21:34 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

12.01.2017., četvrtak

SOČNA ČOKOLADNA TORTA




Pozdrav!
Danas vam darujem recept za tortu koja je zaista sjajnog okusa i iznimno sočna!
Kombinacija badema i čokolade će, sigurna sam, pronaći vjerne obožavatelje među vama.
Ova torta je puni pogodak za sve iskrene ljubitelje čokolade, svakako je isprobajte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
200 g čokolade
200 g badema
100 g šećera
2 vanil šećera
100 g maslaca
prašak za pecivo
žlica ruma ( po želji)
- odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom izradite snijeg od bjelanjaka
- maslac i šećere izradite mikserom te smjesi dodajte žumanjke, mljevene bademe i otopljenu čokoladu te dobro izmiksajte
- na kraju lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte na papirom obložen kalup za torte
- biskvit pecite na 180*C oko 35 minuta ( provjerite čačkalicom)
- ostavite ga da se ohladi, a nakon toga ga razrežite na 3 dijela
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
- slatko vrhnje ugrijte i prelijte preko čokolade
- kremu dobro promiješajte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi
- zatim je izradite mikserom dok ne posvijetli i ne poveća volumen (5 minuta)
- nikako je nemojte staviti na hladno jer će se previše stisnuti ( ostavite je na sobnoj temperaturi)
- premažite ohlađene kore, a tortu ukrasite glazurom, čokoladnim mrvicama ili je možete kao ja, jednostavno posuti kakaom!
Servus i u slast :)







Oznake: torte, čokolada, bademi, kakao


- 07:49 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

08.12.2016., četvrtak

MOUSSE IZNENAĐENJE




Pozdrav!
Tko ne voli čokoladnu mousse tortu?
Jedan sasvim naoko običan svakodnevni kolač krije u sebi posebno iznenađenje :)
Punjen je pjenicom koja je tako lagana, a opet bogatog okusa! Kolač predivno izgleda, sočan je i ukusan, pa mi ne preostaje ništa drugo nego vam preporučiti da se malo poigrate i napravite svoje slatko iznenađenje!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
40 g kakaa
100 ml vruće vode
150 g brašna
140 g šećera
žličica sode bikarbone
prstohvat soli
70 ml ulja
5 jaja
aroma vanilije
Postupak:
- odvojite bjelanjke i napravite snijeg
- pomiješajte kakao i vruću vodu te ostavite da se malo ohladi
- mikserom izradite jaja, šećer i ulje te postepeno dodajte ostale sastojke, a snijeg od bjelanjka dodajte ručno na samom kraju
- smjesu pecite u uskom kalupu oko 40 minuta (probajte sa čačkalicom)
Sastojci potrebni za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
4 žlice kakaa
aroma vanilije
- sve sastojke izradite mikserom i dobit ćete finu laganu kremu
- kada se biskvit ohladi prerežite uzdužno gornji dio kolača koji će vam kasnije služiti kao poklopac
- sredinu izdubite i napravite tunel koji napunite kremom
- poklopite s odrezanim biskvitom i premažite ostatkom kreme
- ukrasite po želji, možda s malo čokoladne glazure ili svježim voćem
Servus i u slast :)








Oznake: kolači, mousse, kakao, iznenađenje


- 09:22 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

25.11.2016., petak

SOČNA TORTA

Pozdrav!
Nedavno sam radila mini kuglof kolačiće, ali ostalo mi je viška smjese, pa sam od nje ispekla malu torticu.
Pošto je tortica promjera samo 18 cm zaista je možemo zvati malom, ali bila je ukusnija od bilo koje torte koju sam radila u posljednje vrijeme.
Nadjenula sam je svojom omiljenom kremom od vanilije i prelila domaćim preljevom od višanja koji sam napravila ove jeseni.
Sve na kraju treba obilno preliti čokoladnim preljevom ili posipati nasjeckanim bademima!
Nešto ukusnije i sočnije ne možete poželjeti, to je upravo to!!!
Da vam ponovim sastojke za biskvit, a vi se sami odlučite kojom ćete je kremom ukrasiti!
Naravno, pošto sada radite samo tortu, a ne mini kolačiće ona može biti normalne veličine kalupa promjera 24 cm.
Sastojci potrebni za biskvit:
200 g glatkog brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
60 g čokolade
200 ml mlijeka
4 žlice kakaa
200 g šećera
250 g maslaca
Postupak:
Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte kakao, šećer i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha jednu minutu.
U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte. To će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kolač.
Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste odabrali.
Pecite ga na 200*C oko 20-25 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne prepečete!
Ovu smjesu možete koristiti za kuglofe, torte ili muffine jer je vrlo sočna i dugo ostaje svježa, svakako je probajte!
Servus i u slast :)

Oznake: torte, kakao, višnje, vanilija


- 22:21 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

18.11.2016., petak

MINI KUGLOF KOLAČIĆI

Pozdrav!
Za rođendan sam dobila kalup za preslatke male kuglof kolačiće i odlučila ga isprobati. Kod takvih kolačića uvijek postoji mogućnost da se zalijepe za kalup i nikako ih ne možete izvući van, bez obzira koliko ih molili da izađu :)
Međutim, ostala sam ugodno iznenađena kako su lako ispali van, a za to je sigurno zaslužan dobar recept za biskvit.
Pošto je samo 12 malih kolačića na kalupu od ostatka smjese sam ispekla jednu malu preslatku sočnu torticu, ali o njoj ćemo nekom drugom prilikom.
Dakle, kolačići su vrlo dekorativni, slatki,ukusni i sočni kakvi ostanu i nekoliko dana na moje veliko iznenađenje.
Svakako ih morate napraviti, a ako nemate brzo rođendan da dobijete ovako lijep poklon, napravite ih u kalupu za muffine, jednako će biti ukusni. Tko voli, neka ih malo ukrasi nekom kremom ili džemom i vaš jednostavan,ali vrhunski desert je gotov.
Od ove količine sastojaka možete ispeći veliki kuglof ili napravite tortu iznenađenja koju premažite omiljenom kremom :)
Sastojci potrebni za biskvit:
200 g glatkog brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
60 g čokolade
200 ml mlijeka
4 žlice kakaa
200 g šećera
250 g maslaca
Postupak:
Na laganoj vatri rastopite maslac,pa mu dodajte šećer,kakao i mlijeko, sve skupa dobro promiješajte i ostavite da kuha jednu minutu.
U posebnu zdjelicu izlomite na kockice 60 g čokolade za kuhanje i od smjese koju ste prokuhali oduzmite 220 ml tekućine te prelijte čokoladu i dobro promiješajte. To će vam biti glazura kojom ćete kasnije preliti gotov kolač.
Ostavite ostatak kakao sirupa da se hladi, a vi za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i prstohvata soli.
Sirupu polako pjenjačom dodajte žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste odabrali.
Pecite ga na 200*C oko 20-25 minuta što naravno ovisi o vašem kalupu ili jačini vaše pećnice, svakako provjerite čačkalicom da li se lijepi, ali dobro pazite da ga ne prepečete!
Kuglof kolačiće sam ohladila, prelila čokoladnim preljevom i posipala nasjeckanim bademima, a neke sam samo posula šećerom u prahu!
Servus i u slast :)







Oznake: kolači, kuglof, mini, kakao


- 16:00 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO