Gurmanka

29.11.2017., srijeda

POGAČA FOCCACIA S MLADIM LUKOM

Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ?
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
2 vrećice suhog kvasca
40 ml maslinovog ulja
žličica soli
400 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti
-ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat
- malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste
- nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem
- tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem
- napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima
- mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama
- ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično
- pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju
- vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem
Servus i u slast :)


Oznake: kruh i pecivo, peciva i razno, pogača, mladi luk, foccacia


- 07:46 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

23.10.2015., petak

FOCCACIA - TANKA POGAČA


Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept.
Ispekla sam foccaciu ( da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste.
Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem.
Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina.
Može li bolje od tog!
Sastojci za pogaču:
500 g oštrog brašna
2 žličice soli
1 svježa germa
80 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
- zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup
- premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju
- po želji utisnuti masline ili cherry rajčice
Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem.
Servus :)

Oznake: pogača, foccacia, Slano, posno


- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se