Gurmanka

06.06.2016., ponedjeljak

KIFLICE S MARMELADOM

Pozdrav svima!
Želite li malo svog vremena provesti u kuhinji?
Evo jedne ideje koja će sigurno razveseliti vaše ukućane :)
Napravite jednostavne kiflice od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće. Tako su slatke, prhke, mirisne i ukusne!
Poslužite se i u slast svima :)
Sastojci potrebni za izradu kiflica:
120 ml toplog mlijeka
svježi kvasac
2 žlice šećera
2 jaja + žumanjak
140 g rastopljenog maslaca
2 žlice vrhnja
550 g glatkog brašna
Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i šećera te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto koje možete odmah nastaviti valjati jer nije potrebno čekati da se digne. Podijelite tijesto na 4 komada i svaki razvaljajte u krug koji razrežite na 8 dijelova. Na svaki stavite žličicu marmelade omiljenog okusa i zarolajte kiflice. Sada ih ostavite 30 minuta da se malo dignu te pecite na 200*C oko 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Možete ih još vruće uvaljati u šećer u prahu ili ih samo posipati!
Servus i uživajte :)


Oznake: domaće kiflice, marmelada, desert


- 09:07 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

08.11.2015., nedjelja

Domaće kiflice


Dobro vam jutro,dragi moji!
Danas imam jedan poseban recept, za posebne kiflice. Najbolje su tople, a obavezno ih grickajte u dobrom društvu, uz dobar film, knjigu... Mekane su, hrskave i izazivaju "ovisnost" jer kada ih probate od te ovisnosti se nećete tako lako izliječiti!
Sastojci za tijesto:1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
2 dcl ulja
6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno)
1 svježa germa
Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah u 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaki kiflić premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolji kada su prazni ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno. Javite kako su vama ispali!
Servus :)


Oznake: domaće kiflice, pecivo


- 08:09 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO