Gurmanka

16.05.2018., srijeda

KARAMEL TORTICE

Pozdrav!
Vikend mi je protekao u znaku roštilja, kolača, veselja i naravno, dobrog vina!
Druženja i smijeha nikad dosta zato uživajte u svakom novom danu uz svoje voljene:)
Bilo je raznovrsnih slatkih kolačića, a danas vam darujem recept za ove mirisne sočne tortice s karamel kremom!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
175 g otopljene čokolade
6 jaja
175 g šećera u prahu
2 žlice kakaa
- čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi
- za to vrijeme izradite snijeg od bjelanjaka
- dobro izmiksajte žumanjke i šećer te smjesi dodajte otopljenu čokoladu
- dodajte 2 žlice kakaa
- na samom kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- smjesu izlijte u veliki pleh od pećnice i pecite oko 20 minuta na 200*C
- ohlađeni biskvit izrežite kalupom po želji
Recept za kremu sam pronašla na Majinom blogu u koji puno vjerujem jer znam da su svi recepti dobri i provjereni!
Krema od karamela:
300 g šećera
500 ml + 50 ml mlijeka
50 g brašna
- brašno izmiksajte s 50 ml mlijeka
- 500 ml mlijeka ugrijte ali ne mora zakuhati, samo neka bude toplo
- šećer otopite na srednjoj vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- sada dodajte 250 ml mlijeka i pažljivo miješajte jer će doći do prskanja i mjehurića
- ostatak toplog mlijeka pomiješajte s brašnom i ukuhajte u karamel mlijeko te kuhajte dok se lagano ne počne zgušnjavati
- ostavite da se dobro ohladi
- tortice napunite s karamelom i prelijte s čokoladnom glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu
Servus i uživajte :)




Oznake: kolači, karamela, čokolada


- 06:45 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2018  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se