Gurmanka

16.01.2018., utorak

PRHKE KIFLICE

Pozdrav!
Kiflice koje se tope u ustima, prhke i ukusne te za svaku preporuku!
Sastojci potrebni za izradu kiflica:
400 g oštrog brašna
250 g maslaca (margarina)
pola praška za pecivo
prstohvat soli
jogurt
- zamijesite glatko tijesto i ostavite ga 30 minuta da odmori u frižideru
- razvaljajte ga na tanko i narežite na kocke cca. 5x5 cm
- na sredinu svake kocke stavite žličicu marmelade po izboru, a moj izbor je uvijek marelica
- formirajte kiflice tako da spojite dva suprotna kraja i stisnete ih prstima, a možete ih i pričvrstiti čačkalicama da se kiflice ne bi rastvorile prilikom dizanja ( ovo je dobar savjet i za izradu salenjaka)
- kiflice pecite na 190*C dok ne porumene, izvadite čačkalice i još tople ih uvaljajte u šećer u prahu
Servus i uživajte :)
P.S. Neko vrijeme me neće biti, uzimam mali odmor, do nekog novog čitanja!
Vaša Gurmi :)



Oznake: kolači, kiflice, marmelada


- 19:47 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

10.01.2018., srijeda

NO KNEAD BREAD - KRUH KOJI SE NE MIJESI



Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći.
Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažne strukture.
Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i omiljenim sjemenkama!
Sastojci i postupak:
900 g glatkog brašna
3 žličice soli
žličica suhog kvasca
710 ml hladne vode
- navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je do jutra
- ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230*C
- u pećnici ugrijte i posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh
- kada je vruća istresite u nju kruh i poklopite ga
- pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15.tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava

Nadam se da će vam se svidjeti, servus i u slast :)

Oznake: kruh, domaći, jednostavno


- 08:10 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

05.01.2018., petak

SLANE ROLADE




Pozdrav!
Jučer sam ih radila za jedan mali party i opet su nas oduševile, probajte ih i vi!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: slane rolade, losos, špinat, ajvar


- 08:12 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

03.01.2018., srijeda

DOMAĆI KRUŠČIĆ





Upravo pečen, topao i mirisan!
Servus :)

Oznake: kruh, domaći, utjeha


- 09:26 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2018  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se