Gurmanka

15.11.2017., srijeda

SACHER TORTA

Pozdrav!
Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku!
Sastoji potrebni za izradu torte:
150 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
150 g rastopljene čokolade
aroma vanilije
5 jaja
60 g brašna
80 g mljevenih badema
- odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg
- mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu
- otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije
- na kraju dodajte bademe i brašno
- sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180*C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom)
- prerežite je na pola i premažite ugrijanom marmeladom od marelica
. osobno, volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte
- tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji
Glazura:
150 g čokolade
200 ml ugrijanog slatkog vrhnja
- natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro razmutite
- glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte
- svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje
Servus i uživajte :)

Oznake: torte, Sacher, marelice, čokolada


- 07:32 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

12.11.2017., nedjelja

VESELO MARTINJE





Mjesto radnje: Marija Bistrica, Vinarija Micak
Vrijeme radnje: Martinje
Glavni likovi: Veseli pajdaši
Samo sem bregima dragim obečal , da vrnul se bum nazaj... lalalalalala

Oznake: Veselo Martinje


- 10:59 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

07.11.2017., utorak

TORTA OD KLEMENTINA

Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna!
Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :)
Sastojci potrebni za izradu torte:
200 g šećera
100 g mljevenih badema
50 g krušnih mrvica
prašak za pecivo
4 jaja
175 ml ulja
naribana korica 5 klementina (mandarina)
- izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje
- suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke
- sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm
- tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom)
Sirup:
75 g šećera
sok od 3 klementine
- pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi
- još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom
Servus i u slast :)


Oznake: torte, voće, klementine


- 07:47 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

05.11.2017., nedjelja

... još malo s rođendana!





... pokažite svojim prijateljima koliko vam znače :)

Oznake: večerica


- 18:49 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se