Gurmanka

24.03.2017., petak

DOMAĆE KIFLICE

Pozdrav!
Što vam može bolje popraviti raspoloženje nego tople mirisne netom pečene kiflice?
Odvojite vrijeme za sebe i osmijehnite se novom danu :)

Recept možete pronaći ovdje!



Oznake: kruh i peciva, kiflice, sjemenke


- 13:56 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

23.03.2017., četvrtak

TORTA OD MAKA I SIRA

Pozdrav!
Recept za ovu jednostavnu torta od maka i sira pronašla sam u jednom časopisu i odlučila ga isprobati.
Torta je fantastična i morala bi zadovoljiti sve ljubitelje slastica, a osobito obožavatelje maka!
Nema razloga zašto da i vi ne uživate u njenom jedinstvenom okusu i svježini, napravite je, zaista je lako.
Ova torta je slatko i neodoljivo zadovoljstvo koje ćete sigurno češće raditi kada je jednom isprobate!
Sastojci potrebni za tijesto:
300 g oštrog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
jaje
vanilin šećer
pola praška za pecivo
ribana korica limuna
Nadjev od maka:
400 g mljevenog maka
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g griza
500 ml mlijeka
Nadjev od sira:
200 g ABC sira
100 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta dukatos
3 žumanjka
150 g šećera
3 bjelanjka
2 vanilin šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C!
Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz, sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju!
Servus i u slast!






Oznake: torte, mak, sir, svježe, sočno


- 07:39 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

21.03.2017., utorak

CHEESECAKE S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda je potrebno za ovaj fantastičan, lagan i osvježavajuć kolač!
Izbor voća s kojim ćete ga kombinirati ovisi samo o vama, a podlogu napravite od keksa kao ja ili od prhkog tijesta. Ako volite biskvit i on može poslužiti kao podloga ove uvijek moderne i posebne torte :)
Moja ekipa je uživala u njoj tako da vam preporučam da je svakako napravite!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
Umak od borovnica:
150 g borovnica
70 g šećera
žlica gustina
žlica soka od limuna
- borovnice mogu biti svježe ili zamrznute
- na srednjoj vatri kuhajte sve sastojke dok se voće ne počne raspadati
- procijedite umak i stavite hladiti
Nadjev:
200 g bijele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
500 g sira mascarponea
40 g šećera u prahu
naribana korica limuna
240 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu i 4 žlice vrhnja
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja
- sir i šećer dobro izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu i koricu limuna
- na samom kraju ručno umiješajte šlag i smjesu premažite preko podloge od keksa
- sa umakom od borovnica možete se poigrati i ukrasiti tortu prema svojoj želji
- ja sam odlučila preliti cijelu tortu umakom od borovnica, rasporediti svježe borovnice po torti i sve preliti crvenim preljevom za torte, ispala je fantastično!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, cheesecake, borovnice, oreo keksi


- 07:45 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

17.03.2017., petak

TORTA OD MRKVE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem ovu malenu slatku torticu od mrkve. Miriše na proljeće, svježinu i cimet, a svojim okusom sigurno će zavesti sve one koji vole jednostavne deserte. Lagana krema od sira i vlažan, sočan biskvit izvrsno se nadopunjuju, pa čine ovu tortu pravom slatkom delicijom!
Ovaj put sam poželjela malu tortu, pa sam je pekla u kalupu promjera 20 cm, ako vi želite veću prilagodite količinu sastojaka vašem kalupu.
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
3 cijela jaja
135 g šećera
1/2 žličice soli
1 žlica arome od vanilije
2 žlice ulja
1 žličica soka od limuna
2 mrkve (sitno naribane)
100 g brašna
1/2 praška za pecivo
1/2 žličice sode
2 žličice cimeta
Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u kalup te peći biskvit na 180*C oko 15 minuta.Ohladite ga i prerežite na dva dijela.
Krema:
240 ml vrhnja za šlag
250 g mascarponea
1/2 žličice cimeta
4 žlice šećera u prahu
1 žlica arome od vanilije
Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. Premažite biskvit s kremom, stavite drugi dio i završite tortu s kremom te ostavite da se ohladi. Posipajte šećerom u prahu ili cimetom, a možete je ukrasiti i svježim voćem koje izvrsno odgovara okusu torte.
Servus i uživajte :)






Oznake: torte, mrkva, mascarpone, cimet


- 19:21 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

16.03.2017., četvrtak

KREMŠNITE

Pozdrav!
Klasik koji uvijek rado vidimo na našem stolu, mirisne i tako slasne :)




- recept možete pronaći ovdje

Oznake: kolači, kremšnite, vanilija


- 07:23 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

14.03.2017., utorak

LIMUN MOUSSE




Pozdrav!
Današnja slatka priča je nastavak priče o limun curdu!
Ako ga ne želite iskoristiti u teksturi jedne aromatične i snažne kreme, napravite od nje mousse koji je tako blag i lagan da ga morate zavoljeti!
Fantastično odgovara uz snažne čokoladne biskvite jer daje predivan kontrast čokoladi svojom svježinom!
Srca za Valentinovo su bila pravi primjer ove idealne simbioze :)



Sastojci potrebni za kremu:
4 žumanjka
200 g šećera u prahu
80 g maslaca
100 ml soka od limuna
- šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi s debelim dnom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati
- ostavite je da se malo ohladi dok vi ne napravite šlag od 200 ml slatkog vrhnja
- lagano ga umiješajte u kremu od limuna i vaš mousse je gotov, ne može biti lakše!
Naravno, mousseom možete ukrašavati torte, razne kolače, fantastičan je uz čokoladne kuglofe ili muffine...
Moj izbor je mousse od limuna u čaši ukrašen sa svježim voćem i kao stvoren za užitak, zar ne?
Servus i uživajte :)







Oznake: kolači, mousse, limun


- 07:44 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

12.03.2017., nedjelja

KONCERT






...oluja se diže
jer ja virujem u anđele
i siguran stižen
jer ja virujem da postoje
od kada te znam
ja virujem u anđele...

Jedna predivna večer puna topline, pozitive i ljubavi!

Oznake: koncert, Oliver


- 10:24 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

10.03.2017., petak

PRVE JAGODE




...što napraviti s prvim jagodama ako ne tortu - šarenu i mirisnu baš poput proljeća!
Ugodan vam vikend mili moji :)

-recept možete pronaći:ovdje

Oznake: torte, parfe, jagode


- 07:34 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

08.03.2017., srijeda

PIZZA KRUH

Pozdrav!
Koliko postoji varijanti pizze ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi, ali da je ovo jedna od ukusnijih to vam garantiram!
Ukusno, sočno i hrskavo, poznati okusi, ali u novom, drugačijem ruhu :)
Vruć i mirisan kruščić koji će vas sigurno oduševiti
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga 30 minuta da se diže, a onda razvaljajte u oblik pravokutnika.
Okruglim kalupom režite krugove od tijesta i na svaki stavite omiljene sastojke.
Tijesto sam premazala domaćim paradajzom, stavila šunku i krišku mozzarelle.
Fantastična je baš ova mogućnost kombinatorike jer to ne mora nužno biti šunka, možete napraviti nadjev od špinata, češnjaka, inćuna... svega što poželite!
Sada uzmite dugoljasti kalup za pečenje kruha i obložite ga papirom te poslažite male pizzete u njega! ( vidi sliku)



Ostavite kruh da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 200*C i pecite ga dok ne dobije lijepu boju. Možete ga pred sam kraj pečenja posipati s malo sira kojeg nikad dosta :)
Kruh fantastično izgleda, a i zgodno je jer ga možete jesti odvajajući sloj po sloj!
Servus i uživajte :)



Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 22:11 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

07.03.2017., utorak

ČOKOLADNI KUGLOF SA SIROM

Pozdrav!
Mirisno, toplo i ukusno!
Okusi tople čokolade i sira koji mu daje osvježavajuću notu čine ovaj kuglof posebnim.
Bogata čokoladna struktura i zanimljiv prsten od sira čine ovo sočno zadovoljstvo još boljim, a kuglof je ujedno i predivan ukras vašeg stola!
Možete ga ukrasiti čokoladom, karamelom, voćem ili samo jednostavno posipati šećerom u prahu!
Sastojci potrebni za izradu:
220 g glatkog brašna
6 žlica kakaa
200 g šećera
2 žličice sode
pola žličice soli
žličica praška za pecivo
120 ml ulja
2 jaja
180 ml vrhnja (milleram)
120 ml jogurta
120 ml vruće vode
Nadjev od sira:
200 g svježeg sira
jaje
30 g šećera
aroma vanilije
- pomiješajte prvo suhe sastojke za biskvit
- dodajte ih mokrim sastojcima, dodajte vruću vodu i dobro izradite mikserom
- sve sastojke nadjeva dobro promiješajte
- pola smjese izlijte u kalup za kuglof
- žlicom rasporedite sir u sredinu kuglofa
- izlijte ostatak smjese i pecite na 180*C oko sat vremena (provjerite čačkalicom)
- kuglof dobro ohladite, prelijte omiljenom glazurom i ukrasite
Servus i uživajte :)









Oznake: kolači, kuglof, čokolada, sir


- 07:39 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

03.03.2017., petak

ZEBRA KOLAČ S MALINAMA

Pozdrav!
Zebra kolač, uvijek atraktivan i ukusan!
Nedavno sam vidjela na netu ovu kombinaciju koja me je vrlo zaintrigirala,a poznato je da s okusima čokolade i malina ne možete nikada pogriješiti i zaista nisam!
Kolač je sočan, osvježavajuć i ukusan, a da fantastično izgleda to morate i sami priznati, zar ne?
Sastojci potrebni za izradu kolača:
400 g glatkog brašna
200 g šećera
pola praška za pecivo
prstohvat soli
4 jaja
200 ml ulja
aroma vanilije
200 ml mlijeka
- mikserom izradite prvo mokre sastojke, pa ih dodajte suhim sastojcima lagano miješajući i na samom kraju dodajte mlijeko
- smjesu podijelite na dva dijela
- jednom dodajte 3 žlice kakaa
- drugom 100 g marmelade od malina, aromu maline i crvenu boju ako je potrebno
- smjesu sam stavila u vrećice za kremu i naizmjence istiskala, krug po krug u kalup za torte promjera 24 cm.
- pecite je na 180*C oko 40 minuta ( provjerite čačkalicom)
- kada je pečena dobro je ohladite
- možete je samo posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom od: 200 ml slatkog vrhnja i 200 g čokolade
Ukrasite je svježim malinama i uživajte!
Servus :)





Oznake: kolači, zebra kolač, maline, čokolada


- 19:12 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

02.03.2017., četvrtak

PITA OD SIRA,MALINA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav!
Danas imam za vas jedan efektan, ali uistinu jednostavan kolač!
Kremast je i osvježavajuć, a kombinacija bijele čokolade i malina ga čini neodoljivim!
Podloga može biti od keksa, prhkog tijesta ili vaš omiljeni biskvit, kako god vi želite!
Kod ukrašavanja pustite mašti na volju i dozvolite svojoj kreativnosti da dođe do izražaja, zadivite svoju obitelj :)
Sastojci potrebni za podlogu:
300 g čajnih kolutića
100 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem, dobro promiješajte i utisnite prstima u kalup za pite tako da obložite i stijenke kalupa do pola
Umak od malina:
4 žlice šećera
žlica gustina
70 ml vode
žlica limunovog soka
450 g smrznutih malina
- sve sastojke pomiješajte i stavite kuhati dok se voće ne raspadne
- procijedite umak
- ostavite ga da se ohladi, a ova količina je i više nego dovoljna
- možete ga još posebno servirati uz pitu ili iskoristiti za neki drugi kolač
Nadjev:
500 g svježeg krem sira
70 g šećera
jaje
bjelanjak
aroma vanilije
žlica limunovog soka
200 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
- otopiti čokoladu i pomiješati je sa šlagom koji ste dobili od 50 ml slatkog vrhnja
- od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg
- mikserom izraditi sir, žumanjak i šećer te dodati otopljenu čokoladu sa šlagom
- na samom kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka
- preko kore izlijte nadjev od sira
- sada pitu ukrasite umakom od malina kako želite
- moja je kružno pokapana umakom i onda sam čačkalicom spajala točkice tako da sam dobila oblik srca
- nakon što ste je ukrasili stavite je peći na 180*C oko 35 minuta, ovisno o vašoj pećnici
Dobro je ohladite i servirajte uz preostali umak od malina!
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, maline, sir, bijela čokolada


- 07:48 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se