Gurmanka

24.02.2017., petak

NUTELLA BROWNIES




Pozdrav!
Današnji recept je za sve one koji vole sve što vole mladi, a to je definitivno nutella!
Fantastični topli mirisni kolačići s punjenjem od obožavane nam nutelle, gotovi u trenu, a nestaju s tanjura brzinom svjetlosti!
Pokušajmo zajedno, možda nečija mama ima sutra rođendan ili je želite iznenaditi zato jer je jednostavno samo volite!
Prvo morate na tanjur staviti oko 12 malih žličica nutelle i staviti u zamrzivač na 30 minuta da se hrpice dobro stisnu.
Vi za to vrijeme možete napraviti bisvit!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
150 g maslaca
200 g smeđeg šećera
100 g svježeg sira
prašak za pecivo
aroma vanilije
2 jaja
230 g glatkog brašna
80 g nutelle
- rastopite maslac i maknite ga s vatre
- ne treba vam mikser za ovo nego lagano pjenjačom umiješate u maslac prvo šećer, jaja, vaniliju, brašno i nutellu
- ako je nutella jako tvrda možete je malo rastopiti u mikrovalnoj pećnici (30 sek.)
- sada uzmite manju posudu za pečenje i obložite je papirom za pečenje
- pola smjese istresite na dno posude
- komadiće nutelle koje ste smrznuli rasporedite i utisnite u biskvitnu smjesu
- sada prelijte preko svega drugi dio biskvitne smjese
- kolač pecite na 200*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom)
- izvadite ga i ohladite
- rastopite još malo nutelle i ukrasite kolač s njom
Nas je oduševio, jednostavno, a ukusno, svakako ga isprobajte!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, nutella, Brownies


- 15:10 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se