Gurmanka

19.01.2017., četvrtak

TORTA OD NARA



Pozdrav!
Torta od nara,desert kao stvoren za zimsko vrijeme, a izuzetno ukusan i osvježavajući!
Recept za ovu tortu sam davno pronašla u jednom časopisu, probala ga i ostala iznenađena njezinim fantastičnim okusom!
Torta ne samo da je posebno ukusna, nego je vrlo lagana i jednostavna za izradu.
Zašto ne biste i vi uživali već sutra u ovoj fenomenalnoj torti, samo slijedite moje upute :):)
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g mljevenih Petit keksa
200 g otopljenog maslaca
50 g badema
- pomiješajte mljevene bademe i kekse te ih prelijte maslacem
- dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte i stavite na hladno
Krema:
vrećica želatine + 3 žlice hladne vode
200 ml soka od naranče
500 ml jogurta (Dukatos)
130 g šećera u prahu
vrećica šlaga + 100 ml mlijeka
vrećica crvenog preljeva za torte
jedan veliki nar
- pripremite želatinu prema uputama na vrećici i lagano je otopite te joj dodajte sok od naranče i sve skupa lagano zagrijte
- jogurt i šećer pomiješajte te otopljenu želatinu i sok dodajte jogurtu
- šlag i mlijeko izradite mikserom i dodajte smjesi od jogurta, lagano rukom sjedinite sve sastojke
- nar očistite i pola dodajte u kremu, a pola ostavite za ukrašavanje
- kremu prelijte preko podloge od keksa i stavite na hladno da se stisne
- kada se krema stisnula prelijte je crvenim preljevom za torte i ukrasite sa sjemenkama nara
Nadam se da ćete uživati u ovoj osvježavajućoj torti baš kao i mi!
Servus i u slast :)








Oznake: torte, nar, jogurt, osvježavajuće


- 07:57 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se