Gurmanka

20.01.2017., petak

ČOKOLADNA PITA



Pozdrav!
Ova pita je san svakog ljubitelja čokolade, bijeli i čokoladni mousse na hrskavoj podlozi od oreo keksa!
Samo ću vam reći jedno: Slatki čokoladni dodir fantazije :)
Sastojci potrebni za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g rastopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelijte s maslacem i utisnite na dno kalupa za torte promjera 22 cm.
- podlogu pecite na 180*C oko 15 minuta, izvadite i ohladite
Tamni mousse:
150 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
3 bjelanjka
- otopite čokoladu i 50 ml slatkog vrhnja te malo ohladite
- ostatak vrhnja (150 ml) izradite mikserom i napravite šlag
- bjelanjke također miksajte dok ne dobijete snijeg od bjelanjaka
- rashlađenoj čokoladi prvo dodajte šlag, pa snijeg od bjelanjaka i to lagano ručno umiješajte
- preko rashlađene podloge namažite tamni mousse i stavite pitu na hladno
Bijeli mousse:
180 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
pola žličice želatine + žlica hladne vode
- namočite želatinu
- otopite čokoladu i 100 ml vrhnja
- zatim treba ugrijati želatinu i dodati otopljenoj čokoladi te smjesu malo ohladite
- od ostatka vrhnja (200 ml) izradite mikserom šlag
- lagano ručno umiješajte šlag u smjesu sa čokoladom
- bijeli mousse prelijte preko čokoladnog i pitu dobro ohladite
Možete je ukrasiti strugotinama čokolade, posipati kakaom ili preliti čokoladnom glazurom!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, bijeli i čokoladni mousse


- 19:18 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se