Gurmanka

05.01.2017., četvrtak

PITA OD KOKOSA

Pozdrav!
Ako volite kokos onda ovaj kolač svakako morate isprobati.
Danas vam darujem recept za bogatu i kremastu pitu od kokosa posebnog okusa.
Hrskavo prhko tijesto prekriveno je ukusnom i gustom kremom od kokosa, a sama pita završava mekanim i prozračnim oblacima bjelanjaka!
Jednostavna je za napraviti,vrlo izdašna i ukusna, zašto je ne biste isprobali i vi?
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
pola žličice soli
pola praška za pecivo
70 g šećera u prahu
140 g maslaca
jaje
- zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga u okrugli kalup za pite, ali dublji
- može to biti i kalup za torte kojem morate tijestom obložiti do pola i stijenke
- koru pecite na 200*C oko 15 minuta dok ne dobije lagano boju
Sastojci potrebni za kremu:
100 g šećera
50 g brašna
prstohvat soli
400 ml mlijeka
3 žumanjka
3 žlice otopljenog maslaca
aroma vanilije
150 g kokosovog brašna
- mikserom izradite žumanjke, brašno, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka ugrijte do vrenja
- mlijeko prvo ulijte u smjesu žumanjaka, dobro promiješajte i vratite na vatru te kuhajte dok se ne zgusne
- kremu maknite s vatre i dodajte joj maslac, vaniliju i kokos
- premažite kuhanom kremom koru od tijesta i prekrijte je šaumom od bjelanjaka
Šaum:
3 bjelanjka
6 žlica šećera
aroma vanilije
- miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti šaum
- sve skupa stavite peći još oko 15-tak minuta, ali pazite da vam bjelanjci previše ne potamne
Pitu dobro rashladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili je ukrasite čipsom od kokosa koji sam slučajno pronašla u svojoj "slatkoj ladici" tko zna od kuda, ali je vrlo ukusan i dekorativan!
Servus i u slast :)






Oznake: kolači, kokos, pita, šaum


- 09:01 - Komentari (34) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se