Gurmanka

15.12.2016., četvrtak

DIZANE ROLICE



Pozdrav!
Istovremeno s blagdanima dolazi nam i vrijeme za pripremu tradicionalnih kolača.
Neizostavne orahnjače, makovnjače, vanil kiflice... i sve ostale predivne slastice koje će ukrašavati naše blagdanske stolove!
Danas imam za vas mali prijedlog kako da napravite naše poznate dizane štruce, ali u novom modernijem ruhu!
Pronađite vaš omiljeni stari zaboravljeni recept za dizano tijesto i napunite ga nadjevom koji najviše vole vaši ukućani :)
Rolice su vrlo sočne, meke i predivno izgledaju!
Možete se poigrati s nadjevom, pa napraviti dvije rolice s orasima, a dvije s makom te zadovoljiti sve ukuse!
Najbolji dio je što nije uopće bitno da li će rolice puknuti prilikom pečenja, jer se peku u kalupu koji ih drži i oblikuje!
Neka ovo budu vaše prve dizane štruce, sigurna sam da ćete uživati u njima :)
Tko još nema omiljeni recept za dizano tijesto neka pokuša s ovim, dobar je!
Sastojci potrebni za dizano tijesto:
500 g glatkog brašna
1 kvasac
250 ml mlijeka
4 žlice šećera
1/2 žličice soli
2 jaja
70 g otopljenog maslaca
Zamijesite mekano tijesto i ostavite ga odmarati 15-tak minuta.
Za to vrijeme pripremite omiljeni nadjev, ne mora to nužno biti mak ili orah, rolice mogu biti samo premazane nutellom, a i običan džem će savršeno poslužiti!
Kada se je tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela ili 2, ovisi o vama i svaki tanko razvaljajte u pravokutnik koji je širine vašeg uskog dugoljastog kalupa u kojem ćete ih peći.
Premažite tijesto nadjevom i zarolajte te složite rolice u uski kalup za kruh.
Premažite ih žumanjkom razmućenom u malo mlijeka te ostavite da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 180*C i pecite oko 30 minuta dok ne porumene i dobiju lijepu boju!
Posipajte ih šećerom u prahu i uživajte!
Servus :)


Varijanta s orasima!




Rolice s nutellom!





Oznake: kolači, dizane rolice, nutella


- 09:10 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se