Gurmanka

07.11.2016., ponedjeljak

KIKIRIKI TORTA



Pozdrav!
Danas dijelim s vama recept božanstvene torte od kikirikija i čokolade, već poznate kombinacije koja osvaja sve ljubitelje slatkog, naravno, pod pretpostavkom da niste alergični na kikiriki :)
Torta je jednostavna, dekorativna i neponovljivog okusa, što ćete i sami, nadam se, provjeriti!
Podloga može biti od keksa, ali ja sam se odlučila za prhko tijesto jer mi se sviđa taj kontrast hrskavog tijesta i glatkog kremastog nadjeva.
Sastojci potrebni za podlogu:
130 g glatkog brašna
90 g maslaca
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
žumanjak
vanil šećer
po potrebi malo vrhnja
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga na dno kalupa za torte i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju te ostavite da se ohladi.
Sastojci potrebni za kremu:
250 g krem sira (mascarpone)
250 g maslaca od kikirikija
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
150 ml slatkog vrhnja
Prvo izradite mikserom sir i maslac od kikirikija te dodajte ostale sastojke.
Posebno miksajte slatko vrhnje i dodajte mu smjesu sira i kikiriki maslaca.
Ohlađeno tijesto premažite kremom i stavite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme pripremite glazuru od: 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja tako da ugrijete vrhnje i prelijete preko čokolade te dobro promiješate.
Glazuru izlijte preko kreme i vaša torta je gotova!
Ako želite možete je ukrasiti s malo rastopljenog kikiriki maslaca kojim nacrtajte spiralno krugove preko čokolade i čačkalicom iscrtajte motive!
Ideju za ovu tortu sam pronašla na internetu, odlučila je isprobati i svakako ću je već skoro ponoviti jer je nestala u trenu!
Servus i u slast :)



P.S. Moram vam priznati da je stvarno slasna, pogledajte :)








Oznake: torte, kikiriki maslac, čokolada


- 08:55 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se