Gurmanka

24.11.2016., četvrtak

KLIPIĆI

Pozdrav svima!
Draga moja Ivanka, već godinama uživamo u tvojim klipićima i ne pitajući se koliko je truda i vremena potrebno za njihovu izradu.
Pošto zaista volimo ovo domaće pecivo odlučila sam sama napraviti klipiće, ali to ne znači da i dalje ne računamo s tobom.
Ne znam što je to u njima da su tako ukusni, istovremeno mekani i hrskavi , topli i mirisni!
Istina, potrebno je izdvojiti vrijeme za njihovu izradu, ali isplati se potruditi, predobri su :)
Posebno je praktično što ih možete napraviti kada imate viška vremena, zamrznuti i izvaditi kada vam dolaze gosti te ih dočekati s finim toplim pecivom!
Malo sira, pršuta i čaša dobrog vina - može li bolje?
Sastojci potrebni za izradu klipića:
kilogram glatkog brašna
1 1/2 kocka svježeg kvasca
700 ml mlijeka
žlica šećera
200 ml ulja
velika žlica soli
Odvojite 200 ml mlijeka, zagrijte ga i dodajte mu šećer i kvasac. Kada se kvas digne dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto.
Dižite ga jedan sat i podijelite na kuglice veličine jajeta cca. 35 kuglica.
Podlogu gdje radite premažite malo s uljem i premjesite kuglicu, razvaljajte ju u dugoljasti oblik i rukama zarolajte.


... i tako još "samo" 35 puta :)
Gotove klipiće slažite u podmazani lim za pečenje s malim razmakom jer će se još dignuti.
Premažite ih žumanjkom i posipajte sjemenkama, a peku se na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Pozdrav Ivanki i veliko hvala na receptu!
Servus :)






Oznake: kruh i pecivo, klipići, sjemenke


- 09:01 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se